Βαρκελώνη

Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Eixample

Ένας οδηγός για τον πολιτιστικό και νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης

Οι δεντρόφυτοι δρόμοι και η μοντερνιστική αρχιτεκτονική του Eixample μοιάζουν με οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Βαρκελώνης. Ωστόσο, το Eixample είναι, στην πραγματικότητα, η πιο εξέχουσα και συγκεντρωμένη ομοφυλοφιλική περιοχή της Καταλονίας. Εκτός από την καρδιά του γκέι πολιτισμού στη Βαρκελώνη, το Eixample είναι επίσης ένας κόμβος αγορών, ψυχαγωγίας και νυχτερινής ζωής, προσελκύοντας αμέτρητους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι δρόμοι του Eixample είναι ζωντανοί και γεμάτοι με κόσμο που ξεχύνεται από τα καφέ και τα μπαρ που τους περιστοιχίζουν. Η περιοχή φιλοξενεί πλέον το μεγαλύτερο μέρος της νυχτερινής ζωής της πόλης, με πολλές από αυτές Τα καλύτερα γκέι μπαρ της Βαρκελώνης και Τα καλύτερα γκέι κλαμπ της Μπαρτσελόνα όλα σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο.

Το Eixample αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα σύμφωνα με την ιδέα της ριζοσπαστικής αστικοποίησης που ήταν δημοφιλής στην Ισπανία εκείνη την εποχή. Με επιρροές από τον Γκαουντί και αρκετούς Γάλλους και Ισπανούς αρχιτέκτονες της εποχής, το Eixample έχει μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα των νεωτεριστικών και γοτθικών αρχιτεκτονικών στυλ που αποτελούν την αισθητική της Βαρκελώνης.

γκέι παράδειγμα

Gay Ξενοδοχεία σε Eixample

Ασεβί Βιλαροέλ είναι μια δημοφιλής επιλογή για πολλούς ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες λόγω της κεντρικής του τοποθεσίας στο Eixample, αλλά δεν είναι μόνο η θέση αυτού του ξενοδοχείου που το κάνει τόσο περιζήτητο. Το Acevi Villaroel διαθέτει επίσης κομψά και κλασικά σχεδιασμένα δωμάτια που παρέχουν στους επισκέπτες πρόσβαση στις πολλές προσφερόμενες εγκαταστάσεις, όπως το κέντρο ευεξίας, την πισίνα στον τελευταίο όροφο και δωρεάν μπουφέ πρωινού.

Το κομψό Ξενοδοχείο H10 Casanova είναι ένα από τα πιο βολικά καταλύματα της Βαρκελώνης για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν το κέντρο της πόλης και την περιοχή Eixample. Το ξενοδοχείο εξαιρετικής αξίας είναι διακοσμημένο σε μοντέρνο στιλ που εγγυάται στους επισκέπτες ένα άνετο και βολικό στιλ στην καρδιά του Eixample. Το H10 Casanova στεγάζεται σε ένα όμορφα ανακαινισμένο κτήριο του 18ου αιώνα που διαθέτει τώρα βεράντα στον τελευταίο όροφο και χώρο πισίνας.

Για τους επισκέπτες που αναζητούν την απόλυτη πολυτελή εμπειρία κοντά στη γκέι περιοχή της Βαρκελώνης, το Άλμα Βαρκελώνη είναι μια τέλεια επιλογή. Το εκπληκτικό κτήριο του 20ου αιώνα έχει ανακαινιστεί πλήρως για να αντανακλά μια απρόσκοπτη συνάντηση κλασικού και σύγχρονου ντιζάιν. Το Alma είναι μια όαση ηρεμίας, εν μέρει λόγω του μεγάλου και ήσυχου εσωτερικού του κήπου - ένα πρωτότυπο χαρακτηριστικό του ακινήτου. Διατίθεται μια σειρά από δωμάτια και σουίτες, όλα επιπλωμένα σύμφωνα με τα πρότυπα παγκόσμιας κλάσης.

ομοφυλόφιλο Eixample

Γκέι μπαρ στο Eixample

Το Eixample φιλοξενεί τα δημοφιλέστερα γκέι μπαρ και κλαμπ στη Βαρκελώνη και οι περιοχές που συνδυάζουν διαφορετικούς χώρους σημαίνει ότι υπάρχει μια εμπειρία νυχτερινής ζωής ιδανική για κάθε gay ταξιδιώτη. Η πλειοψηφία των γκέι χώρων στην περιοχή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση ο ένας από τον άλλο και οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν κυρίως στο Eixample ενώ απολαμβάνουν πολλές ευκαιρίες.

Νύχτα Βαρκελώνη είναι ένα ζωντανό και πολυσύχναστο gay cruise bar στην καρδιά της περιοχής Eixample. Με οθόνες που παίζουν κατάλληλα αχνιστό βίντεο και προσωπικό χωρίς μπλουζάκια, το NightBarcelona είναι ο ιδανικός χώρος για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες που αναζητούν διασκέδαση αργά το βράδυ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Το μπαρ γίνεται πιο πολυσύχναστο μετά τα μεσάνυχτα, οπότε σκεφτείτε να πάτε για ένα ποτό σε ένα από τα άλλα μπαρ της περιοχής πριν φτάσετε.

Γκέι κλαμπ στο Eixample

Μια πιο γενική εμπειρία gay clubbing προσφέρεται στο Μετρό Disco, μια ομοφυλοφιλική λέσχη χορού που είναι δημοφιλής στο μικτό LGBT πλήθος του Eixample's. Το κλαμπ διαθέτει δύο εντυπωσιακές πίστα, καθώς και ένα σκοτεινό δωμάτιο και κάθε βράδυ έχει το δικό του θέμα, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τι συμβαίνει πριν παρακολουθήσετε.

Η Σελήνη είναι μια σχετικά νέα προσθήκη στη σκηνή της γκέι νυχτερινής ζωής του Eixample, αλλά έχει κερδίσει γρήγορα δημοτικότητα μεταξύ των ντόπιων και των ταξιδιωτών. Το εσωτερικό του μπαρ είναι διακοσμημένο σε στυλ Καραϊβικής και είναι μοναδικό από τους χορευτές gogo που παίζουν στο μπαρ The Moons. Το μπαρ τείνει να είναι πιο δημοφιλές στον νεότερο πληθυσμό της περιοχής, αλλά εξακολουθεί να παρακολουθείται από μια ευρέως μικτή ομάδα.

Βαρκελώνη

Γκαουντί στη Βαρκελώνη

Η αρχιτεκτονική μέσα και γύρω από το Eixample είναι μοναδική για τη Βαρκελώνη για διάφορους λόγους, αλλά τίποτα πιο σημαντικό από την προβολή του μοναδικού στιλ του αρχιτέκτονα του 19ου αιώνα Antonio Gaudi.

Ο Γκαουντί αντλεί τεράστια έμπνευση από το γοτθικό στιλ και την αρχιτεκτονική των κτιρίων που παρατήρησε ενώ ταξίδευε στην Ασία και τελικά ορίστηκε ως Καταλανικός Μοντερνιστής. Παραδείγματα του έργου του μπορούν να παρατηρηθούν σε ολόκληρη τη Βαρκελώνη και πολλές από τις δημιουργίες του βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το κέντρο του Eixample.

Στην καρδιά του Eixample βρίσκεται το Casa Batllo, ένα μοντέρνο αριστούργημα Gaudi και ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια του. Χαρακτηρίζεται από τα ακανόνιστα οβάλ παράθυρα και την εντυπωσιακή γλυπτική εργασία, η πρόσοψη του Casa Batllo είναι ένα μαγευτικό μωσαϊκό σπασμένων γυάλινων και πλακιδίων, το οποίο το βράδυ προσδίδει μια εκπληκτική και πολύχρωμη λάμψη.

Όλη η αρχιτεκτονική του Γκαουντί μπορεί να δει και να εκτιμηθεί δωρεάν και θα πρέπει να βρίσκεται στο δρομολόγιο κάθε ομοφυλόφιλου ταξιδιώτη. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα πιο σημαντικά παραδείγματα της δουλειάς του Γκαουντί μπορεί να είναι πολύ απασχολημένα, οπότε για να αποφύγετε τα πλήθη προσπαθήστε να επισκεφθείτε το πρωί ή αργότερα το βράδυ.

ομοφυλόφιλο Eixample

Γκέι δικαιώματα στο Eixample

Οι κάτοικοι και οι ταξιδιώτες στο ομοφυλόφιλο Eixample μπορούν να απολαύσουν τα δικαιώματα και την προστασία που παρέχονται στους ΛΟΑΤ άτομα στην υπόλοιπη Ισπανία. Οι γάμοι ομοφυλοφίλων είναι νόμιμοι στη χώρα από το 2005 και υπάρχουν διάφοροι νόμοι που προστατεύουν τα ΛΟΑΤ άτομα από διακρίσεις και κινδύνους.

Παρά το γεγονός ότι η Ισπανία είναι σε μεγάλο βαθμό καθολική χώρα με το 69% του πληθυσμού να αναγνωρίζεται ως τέτοια, η πλειοψηφία του κοινού έχει ανοιχτή και αποδεκτή στάση απέναντι στους ΛΟΑΤ ανθρώπους, πράγμα που σημαίνει ότι οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες αναμένουν να αισθάνονται ασφαλείς και άνετοι όταν εξερευνούν το Eixample.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στη Βαρκελώνη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στη Βαρκελώνη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Βαρκελώνη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας