Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Le Marais

Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Le Marais

Το Le Marais είναι μια από τις πιο εμβληματικές περιοχές του Παρισιού.

Είναι ο κύριος κόμβος της ομοφυλοφιλικής κοινότητας του Παρισιού και επίσης της εβραϊκής κοινότητάς της. Η παριζιάνικη εβραϊκή ζωή επικεντρώθηκε κυρίως στο Le Marais από τον Μεσαίωνα. Η γκέι σκηνή εμφανίστηκε μόνο στη δεκαετία του 1980.

Πριν από τη Γαλλική Επανάσταση, μεγάλο μέρος της γαλλικής αριστοκρατίας ζούσε στο Le Marais. Μετά την Επανάσταση, μετακόμισαν στο Saint Germain des Pres. Μετά από αυτά, ο Le Marais έγινε περισσότερο εμπορική περιοχή. Σήμερα είναι ένας κόμβος γκαλερί τέχνης, μπουτίκ και κομψά εστιατόρια. Για να μην αναφέρουμε μερικά από τα πιο κομψά ντυμένα άτομα που θα δείτε ποτέ.

Le Marais Παρίσι

Ένα απόγευμα στο Le Marais

Ο Le Marais σας δίνει μια σπάνια ματιά στο παλιό Παρίσι. Τόσο μεγάλο μέρος της πόλης καταστράφηκε και ανοικοδομήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από τον Georges-Eugène Haussmann. Κατεδάφισε τους ελικοειδείς δρόμους των μεσαιωνικών γειτονιών και έχτισε τις τεράστιες λεωφόρους που περπατήσαμε σήμερα. Περιέργως, οι λεωφόροι σχεδιάστηκαν για να καταστέλλουν τη διαφωνία σε περίπτωση που το Παρίσι ξεσπάσει ξανά σε επανάσταση. Οι μακρές, ευθείες λεωφόροι θα διευκολύνουν τις αρχές να κάνουν μια εξέγερση.

Στο Le Marais θα δείτε περισσότερα κτίρια πριν από την Επανάσταση από ότι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της πόλης. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι από μοντέρνα μπουτίκ. Είναι απαραίτητο αν αγαπάτε τα ρούχα και δεν σας αρέσει να ξοδεύετε μεγάλα χρηματικά ποσά. Και πάλι, οι Γάλλοι αεροπλάνοι εφευρέθηκαν πρακτικά βιτρίνες.

Θα βρείτε το εμβληματικό γκέι βιβλιοπωλείο Les Mots A La Bouche στη Rue Sainte-Croix. Μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να μιλήσετε γαλλικά, διαθέτουν επίσης βιβλία αγγλικής γλώσσας. Θα βρείτε επίσης μερικές αρκετά εντυπωσιακές καρτ-ποστάλ και περιοδικά - ας υποθέσουμε ότι θα θέλατε να στείλετε ένα άτακτο δώρο πίσω στο σπίτι. Οι γαλλικές καρτ ποστάλ είναι μια εμβληματική παριζιάνικη εξαγωγή.

Το Μουσείο Πικάσο βρίσκεται στο Hôtel Salé στην rue de Thorigny. Εδώ θα βρείτε πάνω από 5000 έργα τέχνης του Πικάσο - είναι η μεγαλύτερη μόνιμη συλλογή Πικάσο στον κόσμο. Οι εικόνες εμφανίζονται σε ένα εκπληκτικό σκηνικό με έναν κάπως τυχαίο τρόπο. Δεν εκτίθενται χρονολογικά ή θεματικά. Ωστόσο, αυτό το μουσείο είναι απαραίτητο. Θα νιώσετε πολύ καλλιεργημένοι και εκλεπτυσμένοι όταν φύγετε.

Le Marais Παρίσι

Πού να φάτε στο Le Marais

Το φαλάφελ είναι θρυλικό στο Le Marais. Στη Rue des Rosiers θα δείτε μεγάλες ουρές έξω από τα διάφορα φαλάφελ, όπως το L'As du Fallafel και το King Falafel Palace. Μπορείτε να φάτε μέσα αν βρείτε τραπέζι. Εναλλακτικά, μπορείτε να αιωρηθείτε σε μια γωνία του δρόμου και να φάτε καθώς βλέπετε τον κόσμο να περνάει. Θα παρατηρήσετε ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την τελευταία επιλογή.

Στον ίδιο δρόμο, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Sacha Finkelsztajn και το φαράγγι με πλούσια εβραϊκή κουζίνα. Το cheesecake και το gefilte fish είναι απαραίτητο.

Αν σας αρέσουν τα παλιά eleganza extravaganza, τότε κατευθυνθείτε στο Benoit. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Hôtel de Ville, στα σύνορα του Le Marais. Η διακόσμηση είναι θεϊκή - μιλάμε για οροφές trompe l'oeil και κόκκινες βελούδινες καρέκλες. Το Benoit είναι ένα από τα παλαιότερα μπιστρό στο Παρίσι και έχει ένα αστέρι Michelin. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε την κλασική γαλλική κουζίνα και να ζήσετε τη φαντασίωση Midnight In Paris.

Le Marais Παρίσι

Μια βραδιά στο Le Marais

Όταν τα βραδινά μπαρ ανοίγουν μετά τις 5 το απόγευμα, οι γκέι βγαίνουν να παίξουν. Κατευθυνθείτε στη Rue des Archives. Εδώ θα βρείτε το Le Cox (χωρίς τσιγκουνιές στο πίσω μέρος). Είναι ένα ζωντανό γκέι μπαρ που δεν μπορείτε να χάσετε - υπάρχει πάντα ένα μεγάλο πλήθος που ξεχύνεται στο δρόμο.

Το διπλανό μπαρ καλείται Freedj. Η ευτυχισμένη ώρα συνεχίζεται μέχρι τις 10 μ.μ. Εκτός από τα φθηνά ποτά, θα δείτε μερικά από τα καλύτερα δείγματα της παριζιάνικης νύχτας.

Εάν τα δυνατά μπαρ δεν είναι η σκηνή σας, κατευθυνθείτε προς το Rue Vieille du Temple και απολαύστε ένα ποτό στο La Belle Hortense, ένα σούπερ κομψό βιβλιοπωλείο που διαθέτει επίσης μπαρ! Εδώ μπορείτε να αποφύγετε τις ντίσκο κούκλες και να πιείτε με λογοτεχνικούς λαούς έως τις 2 π.μ.

Όποια στιγμή κι αν βρίσκεστε να εξερευνάτε το Le Marais, η πιο ευχάριστη δραστηριότητα είναι οι άνθρωποι που παρακολουθούν. Τείνουν να φαίνονται υπέροχα, επομένως θα σας συμβουλεύαμε να αναβαθμίσετε το παιχνίδι μόδας σας. Η κατηγορία είναι: υποτιμημένη κομψότητα.

Διαβάστε περισσότερα: Εξερευνήστε το Gay Paris | Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Παρίσι.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Παρίσι

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στο Παρίσι από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Παρίσι για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας