Κουάλα Λουμπούρ

Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για την Κουάλα Λουμπούρ

Εξερευνήστε τη ζωντανή πρωτεύουσα της Μαλαισίας

Μια πόλη όπου οι υπερσύγχρονοι γυάλινοι ουρανοξύστες βρίσκονται σε καταπράσινους και ευχάριστους δρόμους στο κέντρο της πόλης, η Κουάλα Λουμπούρ είναι μια μοναδική και συναρπαστική τοποθεσία. Μια παιδική χαρά για τους εξαιρετικά πλούσιους της Ασίας, η πόλη έχει γίνει γρήγορα παγκόσμιος προορισμός και θεωρείται συχνά ως μία από τις πιο διεθνείς πόλεις του πλανήτη, με πολυπολιτισμικό πληθυσμό και εξαιρετικές συγκοινωνιακές συνδέσεις.

Η πόλη έχει μια πλούσια και συναρπαστική ιστορία, από τους Μαλαισιανούς και τους Κινέζους εποίκους που σφυρηλάτησαν την αρχική περιοχή από την πυκνή ζούγκλα έως τους Βρετανούς αποικιοκράτες που εισέβαλαν και μεταμόρφωσαν την κοινωνία, ανεγέρνοντας αμέτρητα μεγάλα βικτοριανά κτίρια. Μετά την ανεξαρτησία της Μαλαισίας το 1957, η Κουάλα Λουμπούρ άρχισε να ανθίζει και έγινε ο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός που είναι σήμερα.

Παρά τη σύγχρονη υποδομή και τη φουτουριστική αρχιτεκτονική, οι στάσεις της Μαλαισίας σχετικά με την ομοφυλοφιλία είναι αρχαϊκές. Τα άτομα LGBT + μπορούν να λάβουν ποινές έως και 20 ετών για σεξουαλικές πράξεις του ίδιου φύλου και η κυνήγι είναι μια κοινή τιμωρία για όσους καταπατούν την ταυτότητά τους. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει μια διακριτική αλλά παθιασμένη κοινότητα LGBT + στην πόλη που καλωσορίζει τους γκέι ταξιδιώτες με ανοιχτές αγκάλες.

Κουάλα Λουμπούρ

Γκέι κλαμπ και μπαρ στην Κουάλα Λουμπούρ

Η φρικτή κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤ + άνθρωποι στην Κουάλα Λουμπούρ σημαίνει ότι οι περισσότεροι γκέι χώροι είναι πιο διακριτικοί από ό, τι σε άλλες πόλεις και το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία παραμένει παράνομη στη Μαλαισία σημαίνει ότι πολλές εκδηλώσεις για ομοφυλόφιλους θα αλλάζουν χώρους συχνά και θα αποκαλύπτουν μόνο την τοποθεσία κοντά στην ώρα . Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά μπαρ και κλαμπ που εξυπηρετούν μια γκέι πελατεία.

Το BlueBoy Discoteque είναι το στήριγμα της γκέι σκηνής της Κουάλα Λουμπούρ, έχοντας υπηρετήσει εδώ για πολλά χρόνια την κοινότητα των ομοφυλόφιλων. Μετά τη 1 π.μ., το κλαμπ ξεσπά στη ζωή ως το κύριο κλαμπ χορού για τον πληθυσμό της ΛΟΑΤ + της πόλης και ένα διαφορετικό και εκλεκτικό πλήθος μπορεί συχνά να δει να χορεύει μακριά από τα κλασικά της Μαλαισίας και της δυτικής ποπ. Γνωστό για τις εκπληκτικές του ζωντανές εκδηλώσεις, το BlueBoy Discoteque φιλοξενεί συχνά μερικές από τις καλύτερες βασίλισσες της πόλης. Αυτό το ζωντανό και αγαπημένο κλαμπ είναι το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσετε το creme de la creme των γκέι νυχτερινής διασκέδασης της Κουάλα Λουμπούρ.

Αν ψάχνετε κάπου για προθέρμανση πριν πάτε στο BlueBoy Discotque, μην ψάχνετε άλλο Παμπ Gaythering. Αυτό το μικρό και οικείο τοπικό γκέι μπαρ είναι ένα από τα αγαπημένα της κοινότητας των ΛΟΑΤ + στην πόλη και με τα φθηνά ποτά και τη φιλική ατμόσφαιρα είναι το ιδανικό μέρος για να πάρετε μερικά ποτά νωρίς το βράδυ. Το καραόκε εδώ είναι υπέροχο και η μη κρίσιμη ατμόσφαιρα το καθιστά ένα από τα καλύτερα μέρη για να ξεχωρίσετε τον αγαπημένο σας αριθμό.

Έξω από το κέντρο της πόλης και υπερηφανεύεται για μια επαναστατική στάση να ταιριάζει, Ουτοπία είναι το καλύτερο μέρος για να ζήσετε την αληθινή τοπική γκέι κουλτούρα. Το κλαμπ συχνάζεται κυρίως από ντόπιους ομοφυλόφιλους, αλλά το προσωπικό και οι προστάτες θα είναι φιλικοί και ζεστοί ανεξάρτητα από το φόντο σας. Το ευρύχωρο dancefloor είναι πάντα ένα ζωντανό κέντρο δραστηριότητας και υπάρχουν νυχτερινές παραστάσεις, στριπτιζέζ και θεματικές εκδηλώσεις. Αν θέλετε να βυθιστείτε πλήρως στη γκέι σκηνή της Κουάλα Λουμπούρ, το Utopia είναι το ιδανικό μέρος για να το κάνετε.

Κουάλα Λουμπούρ

Γκέι ξενοδοχεία στην Κουάλα Λουμπούρ

Τα ψώνια στην Κουάλα Λουμπούρ είναι μεγάλη επιχείρηση και οι gay ταξιδιώτες που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα ατελείωτα καταστήματα υψηλών προδιαγραφών και τα τεράστια εμπορικά κέντρα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μείνουν στο ANSA Καούλα Λουμπούρ. Τα πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια στο ANSA είναι όλα φινιρισμένα με κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό, κοινόχρηστο χώρο και άνεση. Οι μπανιέρες στο δωμάτιο είναι μια ρομαντική και πλούσια πινελιά, επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν την εκπληκτική θέα στην πόλη ενώ χαλαρώνουν. Το ξενοδοχείο δεν είναι μόνο κοντά στα καλύτερα καταστήματα της πόλης, αλλά και στην πλειονότητα των γκέι μπαρ και κλαμπ.

Η πισίνα στον τελευταίο όροφο στο Invito Hotel Suites είναι μακράν το αποκορύφωμα αυτού του μοντέρνου ξενοδοχείου. Προσφέροντας εκπληκτική θέα στον ορίζοντα και χώρο ησυχίας πάνω από τους πολυσύχναστους δρόμους της κεντρικής Κουάλα Λουμπούρ, η μεγάλη πισίνα υπερχείλισης είναι το τέλειο παλάτι για να χαλαρώσετε μετά από μια μέρα εξερεύνησης. Το ξενοδοχείο αποτελείται από σουίτες σε στιλ διαμερίσματος που περιλαμβάνουν καθιστικό και υπνοδωμάτιο, καθώς και μια καλά επιπλωμένη κουζίνα. Οι σουίτες είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους γκέι ταξιδιώτες που εκτιμούν την ιδιωτικότητα και την αυτάρκεια όταν ταξιδεύουν. Εκτός από πολλούς κοντινούς χώρους, το Invito διαθέτει επίσης εστιατόριο και μπαρ στις εγκαταστάσεις.

Η Κουάλα Λουμπούρ είναι η έκτη πιο δημοφιλή πόλη στον πλανήτη, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά πολυτελή ξενοδοχεία που προσφέρουν πολύ καλύτερη αξία από ό, τι σε πολλές άλλες τοποθεσίες. Ένας τέτοιος χώρος είναι το Ξενοδοχείο GTower, ένα βραβευμένο ίδρυμα στην καρδιά της Κουάλα Λουμπούρ. Χάρη στο μικρό οικολογικό της αποτύπωμα και τη δέσμευσή του για το περιβάλλον, το GTower ήταν το πρώτο ξενοδοχείο στη Μαλαισία που κέρδισε μια πράσινη βαθμολογία και αυτό το κοινωνικά συνειδητό ξενοδοχείο είναι τόσο φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους όσο παίρνει. Τα κομψά και ευρύχωρα δωμάτια προσφέρουν ένα άγγιγμα πολυτέλειας στη διαμονή σας και θα σας εγγυηθούν μια ξεκούραστη εμπειρία.

Κουάλα Λουμπούρ

Γκέι σάουνες στην Κουάλα Λουμπούρ

Οι σάουνες στην Κουάλα Λουμπούρ τείνουν να είναι καλά συντηρημένες και άνετες, με μερικές εγκαταστάσεις διάστικτες γύρω από την πόλη. Καταλαμβάνει μεγάλες εγκαταστάσεις, το ευρύχωρο εσωτερικό και 24/7 πρόσβαση κάνει Μάντι Μάντα μία από τις πιο δημοφιλείς γκέι σάουνες της Κουάλα Λουμπούρ. Ο χώρος προσελκύει μεγάλα και διαφορετικά πλήθη που συρρέουν στις πόρτες του για να απολαύσουν τους τρεις ορόφους της ηδονιστικής διασκέδασης. Ο χώρος διαθέτει μια σειρά από εγκαταστάσεις όπως γυμναστήριο, χαμάμ, λουτρά βροχής, ακόμη και το δικό του καφέ. Όπως και η Mandi Manda, πολλές γκέι σάουνες στην πόλη δεν θα διαφημίσουν την εστίασή τους στο LGBT +, ωστόσο, όταν μέσα σε αυτό θα γίνει πολύ σαφές.

KL

Γκέι δικαιώματα στην Κουάλα Λουμπούρ

Όπως πολλές θεοκρατίες, η διακυβέρνηση της Μαλαισίας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τις αξίες και τις γραφικές ιδεολογίες. Η κυρίαρχη πίστη στη Μαλαισία είναι το Ισλάμ και οι διδασκαλίες του Κορανίου υπαγορεύουν σε μεγάλο βαθμό τους νόμους που προτείνονται και θεσπίζονται στη χώρα. Για αυτόν τον λόγο, τα άτομα ΛΟΑΤ + στην Κουάλα Λουμπούρ αντιμετωπίζουν διακρίσεις, κινδύνους, προκαταλήψεις και βία με δυσανάλογα ποσοστά σε σύγκριση με το cisgender και τον ετεροφυλόφιλο πληθυσμό. Τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, η σεξουαλική δραστηριότητα του ίδιου φύλου απαγορεύεται αυστηρά στη Μαλαισία και οι εκτελέσεις επαγρύπνησης, και τα βασανιστήρια ατόμων ΛΟΑΤ + είναι ανεκτά και μερικές φορές ενθαρρύνονται από την αστυνομία.

Δεν υπήρξαν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση της Μαλαισίας νομιμοποιεί τον γάμο του ιδίου φύλου και, εξίσου, δεν υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τους ΛΟΑΤ + άτομα από διακρίσεις και άρνηση υπηρεσίας. Απαγορεύεται η συμμετοχή των ομοφυλόφιλων LGBT + ατόμων στο στρατό. Σε αντίθεση με πολλές χώρες, η κοινή γνώμη σχετικά με τα θέματα ΛΟΑΤ + παραμένει αρνητική και δείχνει μικρά σημάδια βελτίωσης - το 2011 μια δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 8% του μαλαισιανού πληθυσμού θεώρησε ότι η ομοφυλοφιλία πρέπει να γίνει αποδεκτή.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Οι καλύτερες εκδρομές στην Κουάλα Λουμπούρ

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στην Κουάλα Λουμπούρ από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Κουάλα Λουμπούρ για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας