Κωνσταντινούπολη

Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για την Κωνσταντινούπολη

Η Κωνσταντινούπολη έχει μια μεγάλη αλλά διακριτική γκέι σκηνή

Ένας από τους πιο ζωντανές και συναρπαστικούς προορισμούς του κόσμου, η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα σύνορα της Ευρώπης και της Ασίας και αυτή η ήπειρος που διασχίζει την αστική επέκταση είναι πλούσια με πολιτισμό, παράδοση και ιστορία. Οι δρόμοι της Κωνσταντινούπολης ξεχειλίζουν από θρησκευτικούς θησαυρούς, φανταστικά τουριστικά αξιοθέατα, ιστορικά αξιοθέατα, υπέροχα καταστήματα, φαγητό και χαμάμ και, με μια ζωντανή και παθιασμένη γκέι σκηνή, η πόλη είναι μια εξαιρετική τοποθεσία για τους gay ταξιδιώτες.

Καλωσορίζοντας πάνω από 12 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, η Κωνσταντινούπολη είναι ο πέμπτος πολυπληθέστερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και αποτελεί κόμβο ιστορικής σημασίας, αρχαίας αρχιτεκτονικής και θρησκευτικών μνημείων.

Σε σύγκριση με την υπόλοιπη Τουρκία, η Κωνσταντινούπολη έχει μια πιο φιλελεύθερη στάση όσον αφορά τα θέματα ΛΟΑΤ + και τα δικαιώματα των ανθρώπων που υπάρχουν έξω από τους ετεροφυλόφιλους και τους κανόνες του φύλου. Ως εκ τούτου, η πόλη έχει γίνει μια Μέκκα του γκέι πολιτισμού και τουρισμού στην περιοχή, και ενώ όχι στην κλίμακα του Σαν Φρανσίσκο, του Βερολίνου ή της Μπανγκόκ, υπάρχει μια αξιοσημείωτη και ζωντανή σκηνή ομοφυλόφιλων στην πόλη.

Πηγαίνετε στην Κωνσταντινούπολη

Γκέι μπαρ και κλαμπ στην Κωνσταντινούπολη

Η γκέι σκηνή στην Κωνσταντινούπολη είναι συγκεντρωμένη και συμπαγής, που υπάρχει κυρίως στην κύρια τουριστική περιοχή Beyoglu και στην ιστορική περιοχή Pera. Το Chianti Bar είναι ένα από τα ωραιότερα γκέι μπαρ στην Κωνσταντινούπολη, προσφέροντας μια φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα. Ο χώρος είναι δημοφιλής τόσο στην τοπική ομοφυλοφιλική κοινότητα όσο και στους ταξιδιώτες, και το Chianti Bar λειτουργεί ως καφετέρια μέρα και μπαρ τη νύχτα, γίνεται πιο απασχολημένο νωρίς το βράδυ.

Βρίσκεται στην κεντρική και πολυσύχναστη πλατεία Taskshim, Cafe Chaplin είναι διακριτικά κρυμμένο στον δεύτερο όροφο ενός όμορφου κτηρίου εποχής. Το μπαρ φημίζεται ως μια φθηνή και χαρούμενη τρύπα ποτίσματος, το μπαρ είναι δημοφιλές μεταξύ της τοπικής ομοφυλοφιλικής κοινότητας που προσελκύεται από τα φθηνά ποτά, τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και την υπέροχη μουσική. Το Chaplin Cafe είναι ένα δημοφιλές σημείο για προθέρμανση πριν πάτε σε ένα από τα μεγαλύτερα γκέι κλαμπ της Κωνσταντινούπολης. Αν θέλετε να γνωρίσετε φιλικά γκέι παιδιά, το Chaplin Cafe είναι το ιδανικό μέρος για να επισκεφθείτε.

Πινόκιο Το gay bar είναι ανοιχτό από το 2011 και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο δημοφιλείς γκέι χώρους της Κωνσταντινούπολης. Το αποκορύφωμα του Pinokyo είναι οι ξεκαρδιστικές και εντυπωσιακές παραστάσεις που παρουσιάζουν μερικά από τα καλύτερα ταλέντα της πόλης. Το κλαμπ είναι δυνατό και ζωντανό και προσελκύει συχνά μεγάλο πλήθος τοπικών ομοφυλόφιλων και επισκεπτών gay. Το κλαμπ βρίσκεται κοντά σε πολλούς άλλους γκέι χώρους της πόλης, καθιστώντας το ένα βολικό μέρος για να δείτε το ταξίδι σας.

Δημοφιλές στο νεότερο γκέι πλήθος της Κωνσταντινούπολης, Καφέ Μορκέδι είναι ένα κεντρικό και μικρό gay μπαρ. Ανοιχτό από τις 10 π.μ. έως τα μεσάνυχτα, το μπαρ είναι ένα δημοφιλές σημείο για να συναντηθείτε και να συνδεθείτε με ντόπιους ομοφυλόφιλους και να πάρετε ένα φτηνό ποτό. Το Morkedi είναι ένας χώρος χωρίς ψώνια και οι επισκέπτες θα βρουν μια φτηνή αλλά χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Κωνσταντινούπολη

Gay ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη

Η συνοικία Beyoglu είναι μακράν η πιο δημοφιλής περιοχή για τους γκέι ταξιδιώτες που διαμένουν στην Κωνσταντινούπολη. Η καρδιά της πόλης προσφέρει γρήγορη και βολική πρόσβαση σε πολλά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα και αξιοθέατα της πόλης. Το Beyoglu είναι γνωστό για τους υπέροχους χώρους διασκέδασης και νυχτερινής διασκέδασης και η πλειονότητα των γκέι μπαρ και κλαμπ βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή.

Για την απόλυτη πολυτελή διαμονή στην πολυσύχναστη Κωνσταντινούπολη, σκεφτείτε το Grand Hyatt. Ακριβώς δίπλα στην πλατεία Ταξίμ, το ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και υπόσχεται εύκολη πρόσβαση στη νυχτερινή ζωή και τις περιοχές διασκέδασης της Κωνσταντινούπολης. Το σύγχρονο και κομψό Grand Hyatt Istanbul είναι φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους και οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν πλήρη χρήση των εγκαταστάσεων, όπως μπαρ, εστιατόριο, πισίνα και σάουνα. Πολλά από τα δωμάτια προσφέρουν εκπληκτική θέα στον αρχαίο και δυναμικό ορίζοντα της Κωνσταντινούπολης.

Το ξενοδοχείο Ottopera είναι ένα από τα καλύτερα μικρά ξενοδοχεία σχεδιαστών της Κωνσταντινούπολης. Τα 14 μοντέρνα δωμάτια είναι καθένα ξεχωριστά επιπλωμένο με συνειδητά επιλεγμένα κομμάτια που αντικατοπτρίζουν την ποικιλομορφία του πολιτισμού στην Κωνσταντινούπολη. Η μικρή κλίμακα του Ottopera Hotel σημαίνει ότι θα είστε πάντα καλά φροντισμένοι και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια εξαιρετική τοποθεσία κοντά σε μερικούς από τους κορυφαίους χώρους νυχτερινής διασκέδασης της Κωνσταντινούπολης. Η ηλιόλουστη βεράντα του ξενοδοχείου είναι το ιδανικό μέρος για να πιείτε ένα ποτό και να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα πάνω από την πόλη.

Gay Pride στην Κωνσταντινούπολη

Οι πρώτοι εορτασμοί υπερηφάνειας στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκαν το 2003 και γίνονται κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Η υπερηφάνεια της Κωνσταντινούπολης ήταν η πρώτη εκδήλωση LGBT + που έλαβε χώρα σε μια πλειοψηφία μουσουλμανική χώρα και κατέδειξε το αίτημα για ίσα δικαιώματα ακόμη και στα πιο κοινωνικά συντηρητικά κράτη. Ωστόσο, παρά τη συμμετοχή περισσότερων από 100,000 ατόμων, από το 2016 κάθε τουρνουά υπερηφάνειας έχει κλείσει και απαγορευτεί από την τουρκική κυβέρνηση. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αναφέρονται συχνά ως λόγοι για την απαγόρευση της υπερηφάνειας της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο, η ομοφοβία, η διφοβία και η τρανσφοβία είναι ανεξέλεγκτες στο κυβερνών κόμμα της χώρας.

Κωνσταντινούπολη

Γκέι δικαιώματα στην Κωνσταντινούπολη

Η βασική νομιμότητα των σεξουαλικών σχέσεων του ίδιου φύλου στην Τουρκία ισχύει από το 1858 και η ηλικία συναίνεσης ήταν πάντα ίση με τα 18. Ωστόσο, πέρα ​​από αυτό, τα δικαιώματα ΛΟΑΤ + στη χώρα είναι αρκετά περιορισμένα.

Τα ζευγάρια του ιδίου φύλου στην Κωνσταντινούπολη δεν επιτρέπεται να παντρεύονται ή να υιοθετούν από κοινού παιδιά και δεν υπάρχει νομική προστασία για όσους έχουν σχέσεις ίδιου φύλου. Επιπλέον, η Τουρκία δεν έχει ακόμη υιοθετήσει οποιαδήποτε μορφή πολιτικής κατά των διακρίσεων, που σημαίνει ότι τα άτομα ΛΟΑΤ + μπορούν να στερηθούν ανοιχτά υπηρεσίες ή να αρνηθούν ίση μεταχείριση. Οι τρανσέξουαλ στη χώρα έχουν νόμιμο δικαίωμα να αλλάξουν το νόμιμο φύλο τους.

Οι ομοφυλόφιλοι απαλλάσσονται από τη στρατολόγηση και δεν επιτρέπεται να υπηρετούν ανοιχτά στο στρατό. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές ενεργές και φωνητικές οργανώσεις δικαιωμάτων LGBT + που ασκούν πιέσεις για ίσα δικαιώματα στην Τουρκία και η Κωνσταντινούπολη είναι μια εστία ακτιβισμού και προοδευτικών στοχαστών. Αυτή ήταν η πρώτη μουσουλμανική πλειοψηφική χώρα που ανέχεται τους γιορτές της υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων (στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα), ωστόσο το 2015 και το 2016 τα γεγονότα υπερηφάνειας διαλύθηκαν από την αστυνομία.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στην Κωνσταντινούπολη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Κωνσταντινούπολη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας