Πράγα

Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για την Πράγα

Η Πράγα είναι μια πόλη πάρτι καθώς και ένας πολιτιστικός προορισμός

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας και μέχρι το 1968 κρύφτηκε από τον υπόλοιπο κόσμο από το Iron Curtain. Σήμερα, η χώρα είναι μέρος της ΕΕ και είναι επίσης μία από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο.

Η Πράγα είναι ένας θησαυρός πολιτισμού και ιστορίας και συχνά περιγράφεται ως η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης, με μια μεγάλη γκάμα ιστορικά σημαντικών ορόσημων, όπως το Κάστρο της Πράγας και η Πλατεία της Παλιάς Πόλης. Η πόλη έχει αντιμετωπίσει συχνές περιόδους πολιτικής και οικονομικής αναταραχής και σε κάθε γωνιά κρύβονται στοιχεία της συναρπαστικής ιστορίας της.

Η ομοφυλοφιλική κοινότητα στην Πράγα είναι μια από τις πιο ζωντανές και μεγάλες στην Ανατολική Ευρώπη. Η πόλη φιλοξενεί πολλά γκέι μπαρ, κλαμπ και άλλους χώρους που λειτουργούν ανοιχτά και είναι δημοφιλείς στους γκέι ταξιδιώτες. Η κύρια γκέι περιοχή στην Πράγα είναι το Vinohrady, μια μοντέρνα και ενεργητική κατοικημένη γειτονιά. Βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, το Vinohrady είναι όπου οι γκέι ταξιδιώτες θα βρουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωντανής γκέι σκηνής της πόλης.

Γκέι μπαρ και κλαμπ στην Πράγα

Η Πράγα διαθέτει μια ποικιλία από γκέι μπαρ και κλαμπ, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην περιοχή Vinohrady της πόλης, κοντά στο κέντρο της πόλης.

Κρυμμένο στο υπόγειο ενός ακινήτου στην Παλιά Πόλη, Λέσχη 21 είναι ένα δημοφιλές στέκι για τους ντόπιους LGBT + και αποτελεί βασικό στοιχείο της γκέι σκηνής στην Πράγα εδώ και χρόνια. Η παραδοσιακή τσέχικη παμπ στιλ είναι από τούβλα και έχει μια έντονη αλλά φιλόξενη ατμόσφαιρα που προσελκύει ένα μικτό πλήθος από άποψη ηλικίας και στυλ. Οι τοίχοι του Klub 21 καλύπτονται από τοπικά έργα τέχνης για να το αγοράσουν οι επισκέπτες.

Club Termax είναι το μεγαλύτερο gay club στην Πράγα και γίνεται εξαιρετικά απασχολημένο τα σαββατοκύριακα. Το κλαμπ φιλοξενεί μια σειρά θεματικών βραδιών που κυμαίνονται από πάρτι της δεκαετίας του '80 και του '90 έως ζωντανές παραστάσεις. Το Termax προσελκύει ένα νεαρό και μοντέρνο πλήθος με το πολύχρωμο και κομψό εσωτερικό του, τους ποπ ύμνους και τις υπέροχες προσφορές ποτών.

Piano Bar είναι ένα ορόσημο στη γκέι σκηνή της Πράγας και ήταν το αγαπημένο στους ντόπιους και τους ταξιδιώτες από το άνοιγμα του το 1995. Το μπαρ είναι μια δημοφιλής τοποθεσία για ομοφυλόφιλους που θέλουν να πιουν μερικά ποτά πριν κατευθυνθούν στους μεγαλύτερους και πιο δυνατούς χώρους της περιοχής. Το Piano Bar πραγματοποιεί εβδομαδιαίες εκπομπές drag και gay bingo.

Γκέι ξενοδοχεία στην Πράγα

Η καλύτερη τοποθεσία για τους gay ταξιδιώτες που θέλουν να εξερευνήσουν όλα όσα έχει να προσφέρει η Πράγα είναι το κέντρο της πόλης, εδώ θα βρείτε πολλά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα και πολύ κοντά με τα πόδια στα κύρια κλαμπ και χώρους γκέι της πόλης. Πολλά από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή ξενοδοχεία βρίσκονται επίσης σε βολική τοποθεσία στο κέντρο της πόλης και στην παλιά πόλη.

Ξενοδοχείο Leonardo είναι ένα κομψό και ιστορικό ξενοδοχείο κοντά στην πλατεία της Παλιάς Πόλης και τη Γέφυρα του Καρόλου. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά από δωμάτια και σουίτες, όλα επιπλωμένα με χειροποίητα αντικέ αντικείμενα από και μέσα στην Πράγα. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να χαλαρώσουν δίπλα στο σιντριβάνι στην ιδιωτική εσωτερική αυλή του Hotel Leonardo.

Προσφέροντας μια σύγχρονη διαμονή σε ένα πραγματικά μοναδικό κτήριο αρ ντεκό, το Ξενοδοχείο μωσαϊκών έχει υψηλή βαθμολογία. Προσφέροντας την επιλογή ιδιωτικών δωματίων ή κοινόχρηστων κοιτώνων, το ξενοδοχείο διαθέτει δροσερό και μοντέρνο εσωτερικό και οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πλήρη χρήση της εντυπωσιακής βεράντας στον τελευταίο όροφο και την εκπληκτική θέα που μπορεί να φανεί από αυτήν.

Εξερευνήστε την Παλιά Πόλη

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η παλιά πόλη της Πράγας είναι μια από τις παλαιότερες και δημοφιλέστερες περιοχές της πόλης. Οι τουρίστες συρρέουν για να περιπλανηθούν στους γοητευτικούς και οικείους δρόμους και σοκάκια που διατηρούνται σε άψογο ιστορικό επίπεδο.

Η καρδιά της περιοχής είναι η πλατεία της Παλιάς Πόλης, η τοποθεσία μιας σειράς σημαντικών πολιτικών στιγμών σε όλη την εκτενή και δυναμική ιστορία της πόλης. Η πλατεία είναι επίσης τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Πράγας, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Το 1410, το αστρονομικό ρολόι προστέθηκε στην περιοχή και είναι πλέον παγκόσμιο ορόσημο.

Πράγα

Επισκεφθείτε το Κάστρο της Πράγας

Το Κάστρο της Πράγας χρονολογείται γύρω στο 880 μ.Χ. όταν χτίστηκε από τον Πρίγκιπα Μπόβιβο της δυναστείας των Πρεμισλίδων. Το κάστρο είναι το μεγαλύτερο συνεκτικό συγκρότημα κάστρων στον κόσμο με έκταση περίπου 70,000 m². Ως ονομασμένο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το Κάστρο της Πράγας είναι μια ομάδα κτηρίων και μνημείων που εκτείνονται σε μια σειρά αρχιτεκτονικών στυλ και περιόδων.

Ένα από τα πιο εκπληκτικά κτίρια των κάστρων είναι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου που διαθέτει όμορφα βιτρό παράθυρα και δραματική νεο-γοτθική αρχιτεκτονική. Το συγκρότημα του κάστρου φιλοξενεί επίσης τη Golden Lane, όπου ο Τσέχος συγγραφέας Franz Kafka έζησε και έγραψε για πολλά χρόνια, προφανώς έλκεται στους δρόμους ήσυχη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Το κάστρο βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, είναι ελεύθερο να εισέλθει και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ξεναγήσεις ή ακουστικές περιηγήσεις.

Γκέι δικαιώματα στην Πράγα

Η Τσεχική Δημοκρατία έχει τις πιο φιλελεύθερες και σεβαστές στάσεις απέναντι στους ΛΟΑΤ + άτομα και ζητήματα στην Ανατολική Ευρώπη. Ωστόσο, οι ΛΟΑΤ + άνθρωποι στην Τσεχική Δημοκρατία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ισότητα και την πρόοδο.

Ο γάμος του ιδίου φύλου είναι παράνομος στη χώρα και σε όσους συμμετέχουν σε πολιτικές συμπράξεις στερούνται των ίδιων δικαιωμάτων με εκείνους σε νόμιμους γάμους μεικτού φύλου, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα κοινής ιδιοκτησίας. Εάν ένα παντρεμένο άτομο επιθυμεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσης φύλου, πρέπει πρώτα να περάσει από τη διαδικασία του υποχρεωτικού διαζυγίου και της αποστείρωσης.

Υπάρχουν, ωστόσο, νόμοι και νομοθετικές προστασίες που απαγορεύουν τις διακρίσεις οποιασδήποτε μορφής με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου και τα εγκλήματα μίσους θεωρούνται επιβαρυντικό αδίκημα.

Δείτε Περισσότερα: Πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Πράγα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στην Πράγα

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στην Πράγα από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Πράγα για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας