Βιέννη

Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για τη Βιέννη

Ανακαλύψτε το gay Vienna και όλη την πολυτέλεια

Χτισμένη με τον πλούτο που απέκτησε η Αυτοκρατορία του Hapsburg και περιτριγυρισμένη από τα αλπικά βουνά της βορειοανατολικής Αυστρίας, η Βιέννη είναι μια μαγική και αξέχαστη πόλη. Διακρίνοντας τον πλούτο του πολιτισμού και της ιστορίας της, η πόλη υπήρξε φιλελεύθερος προμαχώνας για αιώνες.

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας εκτοξεύει τον πολιτισμό και την υπερηφάνεια των ΛΟΑΤ +, με την πρώτη παρέλαση της Ουάσιγκτον της Βιέννης το 1996 και μια ιστορία ισχυρών και ελίτ μορφών ΛΟΑΤ + που αναζητούν καταφύγιο στην πόλη.

Παρόλο που είναι η πιο δημοφιλής πόλη στον κόσμο για συνέδρια και επαγγελματικά ταξίδια, η Βιέννη είναι μια αξιοσημείωτα χαλαρή και χαλαρωτική πόλη. Η απροσεξία αυτής της γοητευτικής πόλης είναι αυτό που την καθιστά ένα τόσο ευχάριστο μέρος για να επισκεφθείτε και αυτό φαίνεται από τον πολιτισμό Kaffehaus των κατοίκων του, την υψηλή συναυλία των χώρων τέχνης και μουσικής, καθώς και από τη γειτονική του μια φανταστική περιοχή κρασιού.

Υπάρχουν πολλά να κάνετε στη Βιέννη για κάθε γκέι ταξιδιώτη και τα αμέτρητα μουσεία, γκαλερί, όπερα και εστιατόρια της πόλης καθιστούν σχεδόν αδύνατο να βαρεθείτε. Η πόλη μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για μια αποδεκτή και εξέχουσα ομοφυλοφιλική κοινότητα της οποίας η σκηνή προσφέρει πολλές ευκαιρίες για gay clubbing και συναναστροφές.

 

Βιέννη

 

 

Gay Ξενοδοχεία στη Βιέννη

 

Το Arthotel ANA Prime είναι μια εξαιρετική επιλογή καταλύματος για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες που θέλουν εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής και εύκολη πρόσβαση σε πολλά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα και προορισμούς της πόλης. Το ξενοδοχείο απέχει μόλις 10 λεπτά με το μετρό από την εμβληματική Όπερα της Βιέννης. Κάθε δωμάτιο είναι καθαρά και απλά επιπλωμένο και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το σαλόνι, τη βεράντα και την αυλή κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Καταλαμβάνοντας ένα ιστορικό και σχολαστικά ανακαινισμένο κτίριο, Ξενοδοχείο Altstadt προσφέρει στους επισκέπτες μια εμπειρία μπουτίκ στην καρδιά της αυστριακής πρωτεύουσας. Αυτό το φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες μια όμορφη και γοητευτική βάση για να εξερευνήσουν τη βιεννέζικη γκέι σκηνή, καθώς και πολλά από τα άλλα αξιοθέατα της πόλης που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Κάθε δωμάτιο είναι ξεχωριστά σχεδιασμένο, με επιλεγμένα έπιπλα και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την εκτενή συλλογή σύγχρονης τέχνης του ιδιοκτήτη κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Από την έναρξή του, το Ξενοδοχείο Carlton Opera έχει προσελκύσει αμέτρητους μουσικούς, καλλιτέχνες και ερμηνευτές λόγω της βολικής του τοποθεσίας, δίπλα στη θρυλική συνοικία Freihaus και την Όπερα της Βιέννης. Το αρ νουβό στιλ του ξενοδοχείου είναι συνεπές σε όλους τους εντυπωσιακούς κοινόχρηστους χώρους και τα κλασικά διακοσμημένα δωμάτια.

 

Βιέννη

 

 

Γκέι μπαρ και κλαμπ στη Βιέννη

 

Για ένα διαφορετικό πλήθος και μια γενική αίσθηση καλής ατμόσφαιρας, μην ψάχνετε άλλο το Village BarΤο Ένα από τα πιο μοντέρνα και πιο δημοφιλή γκέι μπαρ της Βιέννης, το Village σερβίρει εξαιρετικά κοκτέιλ και μεγάλη ποικιλία ποτών για να δοκιμάσουν οι θαμώνες. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και το μπαρ συχνάζει από ένα πλήθος ηλικίας που σημαίνει ότι κάθε ομοφυλόφιλος ταξιδιώτης είναι πιθανό να αισθάνεται άνετα σε αυτόν τον χώρο. Το Village Bar λειτουργεί από την ίδια διεύθυνση με το Mango Bar της Βιέννης και γιατί όχι; Μπαρ, οπότε προσέξτε τις αποκλειστικές προσφορές και εκδηλώσεις σε αυτές τις τοποθεσίες.

Το Kibbutz Klub προσφέρει μια μοναδική εμπειρία clubbing για τους οπαδούς του Eurotrash και του ισραηλινού ποπ. Διοργανώθηκε από μια εβραϊκή συλλογική ομάδα LGBT +, το Kibbutz Klub είναι ένας αποκλειστικός και φιλόξενος χώρος για όλους - καλωσορίζοντας τους ΛΟΑΤ + και τους συμμάχους. Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε μήνα και συνήθως λαμβάνει μέρος σε έναν από τους γκέι χώρους της Βιέννης, οπότε φροντίστε να ελέγξετε πότε θα πραγματοποιηθεί το επόμενο πάρτι Kibbutz Klub.

Eagle Βιέννη είναι ένα διεθνώς γνωστό gay κρουαζιερόπλοιο για τους λάτρεις του δέρματος και του φετίχ. Το κλαμπ βρίσκεται στο κέντρο του «gay μίλι» της Βιέννης και είναι γνωστό για τα μεγάλα πλήθη του. Το Eagle προσφέρει στους επισκέπτες μια σκοτεινή, υπόγεια εμπειρία και το κλαμπ είναι πλήρως εξοπλισμένο με υγρό χώρο, σφεντόνες, θαλάμους και ένα κατάστημα σεξ που πουλά παιχνίδια και αξεσουάρ φετίχ. Ο σύλλογος δεν επιβάλλει έναν ενδυματολογικό κώδικα, αλλά ενθαρρύνεται η φετίχ ρούχα

 

Βιέννη

 

 

Όπερα της Βιέννης

 

Όταν άνοιξε η Όπερα της Βιέννης το 1869, κανένας από τους αρχιτέκτονες που το σχεδίασαν δεν ήταν παρών και οι δύο είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Ωστόσο, μετά το θολό άνοιγμα, η δημοτικότητα του χώρου αυξήθηκε εκθετικά υπό τη διαχείριση των πρώτων σκηνοθετών της. Η Όπερα υπέστη κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στην Αυστρία, όταν πολλοί από τους ερμηνευτές, τους σκηνοθέτες και τους τακτικούς προστάτες της διώχθηκαν και εκδιώχθηκαν από τη Βιέννη, μερικές λόγω της ταυτότητάς τους LGBT +.

Σήμερα το κτίριο είναι ένα αξιοζήλευτο αξιοθέατο και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα θαύματα της ιστορίας του και τη συνεχιζόμενη πολιτιστική σημασία. Εκτός από μια από τις πολλές όπερες του οίκου, οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να κάνουν μια βαθύτερη βουτιά στην κληρονομιά της εμβληματικής τοποθεσίας με μια ξενάγηση.

Λόγω της δημοτικότητάς της, η Κρατική Όπερα της Βιέννης μπορεί να είναι πολύ απασχολημένη, ιδιαίτερα το βράδυ όταν εμφανίζονται παραστάσεις. Για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν την ιστορία του κτηρίου χωρίς τα πλήθη, η καλύτερη ώρα για επίσκεψη είναι το πρωί.

 

Βιέννη

 

 

Βιεννέζικη κουλτούρα καφέ

 

Οι κοινωνικές πρακτικές, τα τελετουργικά και η κομψότητα των καφενείων που βρίσκονται σε ολόκληρη τη Βιέννη είναι εγγυημένα για να προσφέρουν στους επισκέπτες μια αξέχαστη εμπειρία. Τυπικά λόγω των μαρμάρινων τραπεζιών τους, μιας μεγάλης γκάμας διεθνών εφημερίδων και μερικών από τους καλύτερους καφέ του κόσμου, οι βιεννέζικες καφετέριες είναι ένα πραγματικά μοναδικό και δελεαστικό περιβάλλον.

Είναι τυπικό για τους πελάτες να καθυστερούν μόνοι τους για τον καφέ και το υλικό ανάγνωσης σε αυτές τις εκπληκτικές ρυθμίσεις για ώρες και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη φιλόξενη στάση που αναμένεται από το προσωπικό σε αυτούς τους πολιτιστικά διατηρημένους χώρους.

Το Cafe Central προσφέρει στους πελάτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τη βιεννέζικη κουλτούρα του καφέ σε ένα από τα πιο παραδοσιακά και συναρπαστικά καφέ της πόλης. Οι μεγάλες θολωτές οροφές, οι μαρμάρινες κολώνες και τα ανεκτίμητα έργα τέχνης συμβάλλουν στην παραδοσιακή και πλούσια ατμόσφαιρα του Cafe Central. Διατίθεται μια σειρά από φρέσκα αρτοσκευάσματα και κέικ, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν με τον ήχο του ζωντανού πιάνου.

 

υπερηφάνεια

 

 

Gay Pride στη Βιέννη

 

Πολλές εκδηλώσεις gay pride πραγματοποιούνται στη Βιέννη κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο. Η παρέλαση του ουράνιου τόξου είναι το αποκορύφωμα των εορτασμών και οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν μέρος στην παρέλαση, η οποία διασχίζει το όμορφο κέντρο της Βιέννης. Ένα άλλο δημοφιλές γεγονός είναι το Rainbow Ball. Στεγάζεται σε μια από τις κλασικές αίθουσες χορού της Βιέννης, κάθε χρόνο το ιστορικό σκηνικό καταλαμβάνεται από ένα πάρτι LGBT+ ατόμων που θέλουν να γιορτάσουν την ταυτότητά τους με πιο επίσημο τρόπο.

Πολλές άλλες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των εορτασμών υπερηφάνειας της Βιέννης, όπως η Άνοιξη του Φετίχ της Βιέννης, το The Diversity Ball και το Vienna Boylesque Festival. Οι εκδηλώσεις είναι όλες ανοιχτές στο κοινό, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τι συμβαίνει πριν επισκεφτείτε αυτή τη μαγευτική πόλη.

 

Άγαλμα

 

 

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στη Βιέννη

 

Η Αυστρία έχει τον ίδιο προοδευτικό και προηγμένο νόμο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ + που υπάρχει σε μεγάλο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πολίτες προστατεύονται από τη νομοθεσία που απαγορεύει τις διακρίσεις οποιουδήποτε τύπου βάσει του αντιληπτού ή πραγματικού σεξουαλικού προσανατολισμού ενός ατόμου και ως εκ τούτου οι LGBT + Αυστριακοί μπορούν γενικά να απολαύσουν ένα καλό επίπεδο ισότητας.

Το Rose Lila Villa ήταν ένα κτίριο στη Βιέννη που καταλήφθηκε από ακτιβιστές δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στα τέλη της δεκαετίας του '80 και παραμένει ένας ασφαλής χώρος για τους ΛΟΑΤ + σήμερα. Το κέντρο αποτελεί πηγή συμβουλών και βοήθειας τόσο του ομοφυλόφιλου πληθυσμού της Βιέννης όσο και των ομοφυλόφιλων τουριστών.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Οι καλύτερες εκδρομές στη Βιέννη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στη Βιέννη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Βιέννη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας