Οδηγός ξενοδοχείων στο Δουβλίνο για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες

Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Δουβλίνο

Το Δουβλίνο είναι μια ιστορική πόλη με μοντέρνα, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα

Το Δουβλίνο ήταν κάποτε η δεύτερη πόλη της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και στοιχεία για το διαφορετικό και πολυπολιτισμικό παρελθόν της πόλης μπορούν να παρατηρηθούν ακόμη και σήμερα. Η πρωτεύουσα των ομοφυλόφιλων και η μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας είναι ένας κόμβος κοσμοπολίτικων ζωών και φιλελεύθερων στάσεων σε ό, τι από ορισμένες απόψεις μπορεί να εξακολουθεί να είναι μια κοινωνικά συντηρητική χώρα.

Με μια μακρά και σταθερή σύνδεση με το ποτό και τη νυχτερινή διασκέδαση, η πόλη είναι ένας παγκόσμιος προορισμός για ταξιδιώτες που αναζητούν μια ανέμελη και απελευθερωτική διάλειμμα στην πόλη. Οι οπαδοί των «μαύρων πραγμάτων» συρρέουν κάθε χρόνο στην πόλη για να δοκιμάσουν το Guinness από την πηγή του στο εμβληματικό Guinness Storehouse, ένα αγαπημένο και πολύτιμο ίδρυμα αυτής της διασκεδαστικής πόλης.

Έχοντας περιγραφεί ως εμπροσθοφυλακή των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, τα πρόσφατα βήματα για την προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ + στην Ιρλανδία έχουν δει την αύξηση της ισότητας του γκέι πληθυσμού στην πόλη και το Δουβλίνο είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς ομοφυλόφιλων στην Ευρώπη. Και, με όλο και πιο φιλελεύθερες κοινωνικές στάσεις απέναντι στους ΛΟΑΤ +, έρχεται μια ολοένα και πιο ζωντανή και προφανής γκέι σκηνή.

Δουβλίνο

Γκέι μπαρ και κλαμπ στο Δουβλίνο

Το Δουβλίνο είναι το σπίτι της κατανάλωσης αλκοόλ. Από την εμβληματική αποθήκη Guinness και την έντονη κουλτούρα stag-do έως την εντυπωσιακή αναλογία παμπ-ατόμων, το Δουβλίνο προσφέρει μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες ποτού στην Ευρώπη, και σίγουρα οι γκέι χώροι νυχτερινής ζωής δεν απογοητεύουν.

Έχοντας ανοίξει τις πόρτες του το 1985, Ο Γιώργος έχει παράσχει ένα σπίτι στην ομοφυλοφιλική κοινότητα της Ιρλανδίας, καθώς πριν από τη νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας στη χώρα. Ο σύλλογος είναι το κόσμημα στο στέμμα της νυχτερινής ζωής για ομοφυλόφιλους του Δουβλίνου εδώ και δεκαετίες και συνεχίζει να παρέχει έναν ασφαλή, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς κρίση χώρο για ΛΟΑΤ + άτομα όλων των ταυτοτήτων. Το κλαμπ είναι το ιδανικό μέρος για να απαλλαγείτε από τις αναστολές και το χορό σας, με δύο ευρύχωρα πατώματα χορού και ένα νεαρό γκέι πλήθος.

Οι ανεμιστήρες έλξης και καμπαρέ δεν πρέπει να κοιτάζουν περισσότερο Πάντι Μπαρ όταν επισκέπτεστε το Δουβλίνο. Αυτός ο εμβληματικός χώρος θεωρείται συχνά ότι έχει μερικές από τις καλύτερες ζωντανές γκέι ψυχαγωγίες στην Ευρώπη και με τις νυχτερινές παραστάσεις της, δεν αποτελεί έκπληξη. Το κλαμπ διοικείται από τον Panti Bliss, έναν θρύλο που τραβάει παραστάσεις κάθε Σάββατο στο χώρο. Ο Panti είναι γνωστός για τη δουλειά του με οργανισμούς δικαιωμάτων LGBT + και συχνά υπάρχουν φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στο κλαμπ.

Ένα δημοφιλές στέκι για την κοινότητα LGBT + της πόλης, Οδός 66 είναι ο ιδανικός χώρος για όσους θέλουν να συναντηθούν και να συνδεθούν με ντόπιους ομοφυλόφιλους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Δουβλίνο. Η οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα μπορεί να αισθάνεται σαν να βρίσκεστε σε ένα ζωντανό σπίτι σε αντίθεση με ένα μπαρ και η φιλική και χωρίς στάση ατμόσφαιρα προσθέτει μόνο την εμπειρία. Το μπαρ είναι δημοφιλές στους ομοφυλόφιλους και ενώ το πλήθος μπορεί να αναμιχθεί, εξακολουθεί να υπάρχει ένα διαδεδομένο πλήθος LGBT +. Η οδό 66 είναι γνωστή σε ολόκληρη την πόλη και προσφέρει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ.

Γκέι ξενοδοχεία στο Δουβλίνο

Με τους εκτεθειμένους τοίχους τοιχοποιίας, τα σύγχρονα δωμάτια και το περίεργο μπαρ, το Temple Bar Inn είναι η τέλεια επιλογή διαμονής για ταξιδιώτες που αναζητούν μια μοντέρνα και κομψή διαμονή, κοντά στα πιο ζωντανά μπαρ και κλαμπ της πόλης. Το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα, μπαρ, εστιατόριο στις εγκαταστάσεις, ακόμη και πρόσβαση σε ένα από τα πιο δημοφιλή γυμναστήρια του Δουβλίνου - Crunch. Οι επισκέπτες στο Temple Bar Inn βρίσκονται σε βολική τοποθεσία, μόλις 10 λεπτά από τα περισσότερα από τα καλύτερα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης της πόλης.

Οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες που αναζητούν την απόλυτη πολυτελή εμπειρία θα πρέπει να εξετάσουν Το ξενοδοχείο Westbury, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και σεβαστά ξενοδοχεία 5 αστέρων στο Δουβλίνο. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τους μικρούς περιπάτους σε πολλά από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της πόλης και χώρους νυχτερινής διασκέδασης, καθώς και το κομψό κοκτέιλ μπαρ και την επιλογή δύο εστιατορίων. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με πλούσιο και βελούδινο στιλ, καθιστώντας το ιδανικό περιβάλλον για χαλάρωση μετά από μια κουραστική μέρα εξερεύνησης της πόλης.

Το απόλυτο παράδειγμα προσιτής αλλά καινοτόμου διαμονής, το Generator Hostel Δουβλίνο προσφέρει μια σειρά από μονόκλινα, δίκλινα, οικογενειακά και κοινόχρηστα δωμάτια που στεγάζονται σε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής. Το ανακαινισμένο κέλυφος του ξενοδοχείου δημιουργεί ένα μοντέρνο και φρέσκο ​​περιβάλλον που συνήθως προσελκύει νεότερους επισκέπτες. Ο ξενώνας φιλοξενεί ένα 24ωρο lounge και μπαρ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να συναναστραφούν, να παρακολουθήσουν ταινίες και να χαλαρώσουν καθ' όλη τη διάρκεια της διαμονής τους.

Άγαλμα του Όσκαρ Ουάιλντ

Ανακαλύψτε τον Όσκαρ Γουάιλντ

Ο διάσημος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας είναι αναμφισβήτητα η πιο γνωστή και επιδραστική φιγούρα ΛΟΑΤ + στη λογοτεχνική ιστορία. Τα έργα του διήρκεσαν δύο δεκαετίες και τον είδαν να γράφει πολλά έργα που άγγιξαν τη σεξουαλικότητά του και την ταραγμένη προσωπική του ζωή. Ο Wilde γεννήθηκε στο Δουβλίνο και αντλούσε μεγάλο μέρος της έμπνευσής του από τις αναμνήσεις του για την πόλη ως νεαρός.

Σήμερα υπάρχουν πολλά μνημεία και μνημεία αφιερωμένα στην κληρονομιά του Wilde σε όλη την πόλη και το πιο διάσημο βρίσκεται στην πλατεία Merrion. Παρουσιάστηκε το 1997, το γλυπτό απεικονίζει τον Wilde να κάθεται πάνω σε ένα μεγάλο βράχο και ο καλλιτέχνης που είναι υπεύθυνος για την εγκατάσταση θεωρείται ότι τιμήθηκε για τον εορτασμό ενός ατόμου του οποίου η άνοδος και η πτώση από τη χάρη είναι καθολικά σχετική.

Πολλά από τα άλλα αφιερώματα της πόλης στον Όσκαρ Γουάιλντ μπορούν να βιώσουν μέρος ενός από το εμβληματικό Walk of the Wilde Side Tours του Δουβλίνου, το οποίο βλέπει τους τοπικούς οδηγούς να μεταφέρουν τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι στην πόλη του επιρροή του συγγραφέα.

Δουβλίνο

Γκέι υπερηφάνεια στο Δουβλίνο

Το Δουβλίνο LGBTQ + Pride Festival είναι μια ετήσια γιορτή του πληθυσμού LGBT + της πόλης και η μεγαλύτερη γιορτή υπερηφάνειας στην Ιρλανδία. Σε δέκα ημέρες, το φεστιβάλ καταλήγει σε μια μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας το τελευταίο Σάββατο τον Ιούνιο κάθε έτους.

Ο εορτασμός κάθε έτους έχει ένα μοναδικό θέμα και το μεγάλο έλος των εκδηλώσεων επιλέγεται σύμφωνα με τις αξίες και τους στόχους του Δουβλίνου Pride. Μια σειρά πολιτιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 10ήμερου φεστιβάλ, καθώς και πλήθος πάρτι και βραδιών κλαμπ που επικεντρώνονται στην κοινότητα των ΛΟΑΤ +.

Η εκδήλωση ξεκίνησε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970 ως μια μικρή ομάδα ατόμων ΛΟΑΤ + που συναντήθηκαν στην πλατεία Merrion για πικνίκ και συζήτηση και με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο εκτεταμένα και δημοφιλή γεγονότα υπερηφάνειας της Ευρώπης.

Γκέι δικαιώματα στο Δουβλίνο

Η Ιρλανδία γνώρισε έναν ταχύ και δραματικό μετασχηματισμό στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την κοινότητα LGBT + μεταξύ της δεκαετίας του 2000 και του 2021. Η χώρα μετακινήθηκε σιγά-σιγά από μια χώρα που ορίζεται από την ισχυρή συντηρητική καθολική ταυτότητά της σε εκείνη που ορίζεται από τον σεβασμό και την ανθρωπότητά της έναντι των ΛΟΑΤ ατόμων. Το 2015, η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε σε εθνικό επίπεδο τον γάμο του ιδίου φύλου με λαϊκή ψήφο και το 2017 ο Λέων Βαραντάρ, αρχηγός της ιρλανδικής κυβέρνησης, έγινε ο τέταρτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος αρχηγός κράτους στον κόσμο.

Το 2015, ψηφίστηκε νομοθεσία που επιτρέπει στα τρανσέξουαλ να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσης φύλου και να αλλάξουν το φύλο τους σε όλα τα νομικά έγγραφα της κυβέρνησης χωρίς την απαίτηση μακροχρόνιας και επεμβατικής ψυχολογικής αξιολόγησης.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Δουβλίνο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στο Δουβλίνο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Δουβλίνο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας