Μιλάνο

Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Μιλάνο

Το Μιλάνο είναι η οικονομική δύναμη της Ιταλίας

Ένα μαγευτικό μείγμα όπου η κλασική κουλτούρα και παράδοση συναντά τη δημιουργική καινοτομία παγκόσμιας κλάσης, το Μιλάνο είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ιταλίας και η οικονομική δύναμη της χώρας. Το Μιλάνο αντιπροσωπεύει έναν τρόπο ζωής χωρίς κόπο κομψά, μεγάλα γεύματα και μοντέρνα νυχτερινή ζωή.

Μία από τις τέσσερις πρωτεύουσες της μόδας στον κόσμο, η σχέση της πόλης με τη δημιουργικότητα και το σχεδιασμό χρονολογείται από αιώνες και είναι εμφανής στα ποικίλα αρχιτεκτονικά στιλ και επιρροές του Μιλάνου, από το μπαρόκ του 17ου αιώνα έως το στιλ αρ νουβό που ξέσπασε στην πόλη τον 20ο αιώνα. Το σπίτι σε μια σειρά από παγκοσμίως αναγνωρισμένα ιστορικά και πολιτιστικά ιδρύματα, η πόλη είναι ένας θησαυρός για περιπετειώδεις επισκέπτες.

Συχνά γνωστή ως η πιο gay gay πόλη της Ιταλίας, το Μιλάνο πρωτοστατεί σε μια ευρέως συντηρητική χώρα ως προμαχώνας έκφρασης, διαφάνειας και ένταξης. Η καινοτόμος και κοσμοπολίτικη φήμη που σχετίζεται με την πόλη έχει προσελκύσει άτομα LGBT + από όλη την Ιταλία εδώ και δεκαετίες και τώρα υπάρχει μια καθιερωμένη και συναρπαστική γκέι σκηνή στην πόλη. Η σκηνή περιλαμβάνει μια σειρά από γκέι μπαρ, κλαμπ και καφετέριες που τείνουν να επικεντρώνονται γύρω από την περιοχή Porta Venezia.

Μιλάνο

Πόρτα Βενετία

Με εξαφάνιση από τις αρχικές πύλες που αποτελούσαν μέρος του ρωμαϊκού τείχους που περιβάλλει το Μιλάνο, η περιοχή Porta Venezia έχει αναπτύξει μια ταυτότητα ως μία από τις πιο διαφορετικές και συναρπαστικές περιοχές της πόλης. Με μεγάλο πληθυσμό μεταναστών, η περιοχή υπήρξε ένα φιλόξενο και φιλόξενο σπίτι για ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο από τα τέλη του 20ού αιώνα όταν έφτασαν για πρώτη φορά άτομα από την Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική.

Σήμερα η Porta Venezia δεν είναι μόνο γνωστή ως κέντρο πολυπολιτισμικότητας στην πόλη, αλλά και το επίκεντρο της γκέι κουλτούρας και της κοινότητας. Η περιοχή φιλοξενεί τη ζωντανή και μοντέρνα γκέι σκηνή του Μιλάνου, η οποία βρίσκεται κυρίως στην κεντρική λεωφόρο της Via Lecce. Η Porta Venezia είναι γνωστή σε ολόκληρη την πόλη ως μια δροσερή και νευρική περιοχή, με πολλά υπόγεια μπαρ, προκλητικούς κατοίκους της περιοχής και μια ιστορία μη παραδοσιακών τρόπων ζωής. Δείτε Περισσότερα: Δραστηριότητες στο Μιλάνο.

Μιλάνο τη νύχτα

Γκέι μπαρ και κλαμπ στο Μιλάνο

Το κέντρο της νυχτερινής ζωής των ομοφυλόφιλων στο Μιλάνο είναι η Porta Venezia και ο κεντρικός δρόμος της Via Lecce είναι μια πολυσύχναστη και ζωντανή λεωφόρος, όπου οι γευματίζοντες και οι πότες ξεχειλίζουν από τους χώρους στο πολυσύχναστο πεζοδρόμιο. Η περιοχή είναι πάντα ζωντανή με μια ακμάζουσα και συναρπαστική ατμόσφαιρα. Τα περισσότερα από τα γκέι κλαμπ και τα μπαρ της πόλης θα βρεθούν κατά μήκος της Via Lecce, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο να μετακινηθείτε μεταξύ των χώρων για την απόλυτη εμπειρία νυχτερινής ζωής ομοφυλόφιλων.

Ένα από τα πιο δημοφιλή γκέι μπαρ της πόλης, Λεκομιλάνο είναι ένα βασικό στοιχείο στη γκέι σκηνή του Μιλάνου και ένα κοινό στέκι για ελκυστικούς και νέους να συναντηθούν, να πιουν και να συνομιλήσουν αργά το βράδυ. Καθώς η νύχτα συνεχίζεται, το Leccomilano γίνεται πιο δυνατό και πιο συναρπαστικό καθώς ο χώρος μεταμορφώνεται σε μια ζωντανή λέσχη χορού. Σχεδιάζοντας ένα μικτό διεθνές πλήθος, το μπαρ είναι το ιδανικό μέρος για να γνωρίσετε τοπικούς γκέι παιδιά κατά την επίσκεψή σας.

Κάντε ένα βήμα πίσω στο χρόνο στο Μονο Μπαρ, ένας ιδιόμορφος ρετρό θεματικός χώρος που είναι δημοφιλής προορισμός για ποτά πριν το δείπνο και διαθέτει μια φιλόξενη και χαλαρή ατμόσφαιρα. Βρίσκεται στη Via Lecco, το μπαρ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσετε μερικά ποτά πριν προχωρήσετε στους μεγαλύτερους χώρους της σκηνής. Το Mono είναι μικρό και οικείο και τα νυχτερινά σετ DJ δημιουργούν ένα διαφορετικό πλήθος LGBT +.

Όταν Πλαστικό Club άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στη δεκαετία του 1980 ήταν συγκρίσιμο με τους οπαδούς του Studio 54 και άλλων εμβληματικών συλλόγων της εποχής. Με τα εκπληκτικά τραγούδια νέον, τα εκλεκτικά και μοντέρνα πλήθη, καθώς και τα ηχητικά συστήματα παγκόσμιας κλάσης, το κλαμπ εκπέμπει δροσερό. Το Club Plastic είναι ένα λαβύρινθο του ηδονισμού και του μποέμ κλαμπ κουλτούρα στην καρδιά της πιο μοντέρνας πόλης της Ιταλίας και διαθέτει ένα μεγάλο πάτωμα techno, χώρους lounge και πολλά μπαρ.

Γκέι ξενοδοχεία στο Μιλάνο

Το κύριο αξιοθέατο του Hotel Berna, είναι η βολική του τοποθεσία δίπλα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Πόρτο Βενετία και την γκέι περιοχή της πόλης. Ξενοδοχείο Berna προσφέρει στους επισκέπτες μια γεύση ελβετικής άνεσης και κομψότητας στην καρδιά του μοντέρνου Μιλάνου. Η υπηρεσία στο ξενοδοχείο είναι γνωστή για την αποτελεσματικότητα, τον επαγγελματισμό και τη φιλικότητά της και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα κομψά δωμάτια με τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης, WiFi στο δωμάτιο και αλκοολούχο μίνι μπαρ. Αν ψάχνετε για διαμονή κοντά στη γκέι σκηνή του Μιλάνου και εξαιρετικές συγκοινωνιακές συνδέσεις προς την υπόλοιπη πόλη, τότε μην ψάχνετε άλλο για το Hotel Berna.

Οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες που αναζητούν μια κλασική και παραδοσιακή διαμονή στο Μιλάνο θα πρέπει να σκεφτούν το Ξενοδοχείο Manzoni, ένα όμορφο boutique ξενοδοχείο που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης της πόλης. Πολλά από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα βρίσκονται κοντά, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων εμπορικών περιοχών Duomo και Milan. Κάθε δωμάτιο είναι κομψά σχεδιασμένο με γνώμονα το στιλ και την αισθητική, με δάπεδα από μασίφ ξύλο και πολυτελή επίπλωση. Το Hotel Marzoni διαθέτει επίσης δικό του γυμναστήριο, υπηρεσίες σπα και μασάζ, καθώς και ένα εστιατόριο.

Προσφέρει καταλύματα 5 αστέρων στην καρδιά του κέντρου της πόλης του Μιλάνου Duomo προσφέρει ασυναγώνιστη θέα στο ιστορικό κέντρο του Μιλάνου και τον περίφημο καθεδρικό ναό. Τα δωμάτια στο ξενοδοχείο είναι άψογα σχεδιασμένα για να συνδυάζουν παραδοσιακά χαρακτηριστικά και επιρροές με πρωτοποριακή, σύγχρονη κομψότητα. Το φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό του ξενοδοχείου το καθιστά έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες.

Γκέι υπερηφάνεια στο Μιλάνο

Το Milano Pride πραγματοποιείται στο τέλος κάθε Ιουνίου για να γιορτάσει τον LGBT + πληθυσμό και τους συμμάχους της πόλης. Η εκδήλωση υπερηφάνειας, που λαμβάνει χώρα ως ένα φεστιβάλ διάρκειας μιας εβδομάδας με επίκεντρο την τέχνη, τον πολιτισμό, την ιστορία και τον εορτασμό του LGBT, περιλαμβάνει πολλά σεμινάρια για την προώθηση της ισότητας και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ + στη Βουλή των Δικαιωμάτων.

Η εμβληματική Porta Venezia γίνεται κόμβος υπερηφάνειας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ κάθε χρόνο, όπου η κεντρική πλατεία αναλαμβάνεται από πωλητές τροφίμων, πάγκους και σκηνές. Οι εορτασμοί κορυφώνονται την τελευταία ημέρα με μια παρέλαση υπερηφάνειας μεγάλης κλίμακας που ξεκινά στην Porta Venezia και περνάει μέσα από την πόλη.

Η κύρια παρέλαση προσελκύει πάνω από 200,000 θεατές, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις υπερηφάνειας της LGBT + της Ιταλίας, ενώ η πλατεία Pride της Porta Venezia μπορεί να δει τη συμμετοχή 30,000 ατόμων ή περισσότερων.

Μιλάνο

Γκέι δικαιώματα στο Μιλάνο

Η παρουσία και η ισχυρή επιρροή της Καθολικής Εκκλησίας στην Ιταλία σήμαινε ότι οι κοινωνικά συντηρητικές στάσεις απέναντι στην ομοφυλοφιλία εξακολουθούν να κυριαρχούν, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει λάβει ορισμένα μέτρα για να βελτιώσει τα δικαιώματα και την ποιότητα ζωής των ΛΟΑΤ + ατόμων στην Χώρα.

Ο γάμος του ιδίου φύλου νομιμοποιήθηκε πλήρως το 2017 μετά από αρκετές ακροάσεις του ανώτατου δικαστηρίου και οι LGBT + Ιταλοί απολάμβαναν προστασία από διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού και του φύλου από το 2003.

Οι τρανσέξουαλ στην Ιταλία μπόρεσαν να αλλάξουν νόμιμα το φύλο τους από τη δεκαετία του 1980 και συνεχίζουν να γίνονται βελτιώσεις που στοχεύουν να κάνουν τη διαδικασία επιβεβαίωσης του φύλου όλο και πιο απλή.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στο Μιλάνο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Μιλάνο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας

Η καλύτερες εμπειρίες in Μιλάνο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας