Παραλία Μπράιτον

Ανακαλύψτε το Μπράιτον σαν ντόπιος

Το Μπράιτον φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες σκηνές gay στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Μπράιτον είναι μια πόλη πάρτι στη νότια ακτή. Χαιρετισμένος ως η ομοφυλόφιλη πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι ένα πολύ φιλελεύθερο μέρος με οτιδήποτε πηγαίνει. Το Μπράιτον πιστώνεται για την επινόηση του λεγόμενου «βρώμικου Σαββατοκύριακου». Πριν γίνει προσιτό το εξωτερικό ταξίδι, το Μπράιτον ήταν ένας κορυφαίος προορισμός θέρετρου. Ήταν ένα μέρος όπου τα συντηρητικά κοινωνικά ήθη είχαν ανασταλεί. Εάν τα τείχη μπορούσαν να μιλήσουν, αυτή η πόλη θα σας συγκλονίσει και θα σας συγκλονίσει με ίσους όρους.

Σε αντίθεση με άλλες παραθαλάσσιες πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Μπράιτον δεν έχει πέσει σε παρακμή. Είναι κοντά στο Λονδίνο, η έντονη νυχτερινή ζωή και ο μεγάλος πληθυσμός LGBT + του δίνουν μια μοναδική ενέργεια. Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και επίσης ένα από τα πιο ακριβά μέρη της χώρας. Το Μπράιτον είναι αρκετά μικρό, ώστε να μπορείτε να περπατήσετε πολύ εύκολα. Είστε έτοιμοι για το βρώμικο Σαββατοκύριακο σας; Εδώ είναι ο οδηγός του εσωτερικού μας για το Μπράιτον.

Βασιλικό Περίπτερο

 

Επισκεφθείτε το Βασιλικό Περίπτερο

 

Με διαφορά το πιο διάσημο αξιοθέατο στο Μπράιτον, το Royal Pavilion είναι ένα από τα πιό campest κτίρια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, αργότερα πρίγκιπας και ο Γιώργος IV, είχαν το περίπτερο χτισμένο ως παραθαλάσσιο παλάτι αναψυχής. Ήταν εμμονή με την Ανατολή, παρόλο που δεν πήγε ποτέ εκεί. Ήθελε το παλάτι του να είναι σαν κάτι από τις Αραβικές Νύχτες. Πήρε την επιθυμία του.

Η κατασκευή ξεκίνησε το 1787 και ολοκληρώθηκε μόλις το 1823. Δεν γλιτώθηκαν έξοδα. Είχε ζωγραφισμένη στο χέρι ταπετσαρία και έπιπλα που του έστειλαν από την Κίνα. Το Βασιλικό Περίπτερο του Μπράιτον είναι ένας ναός υπέρβασης - και κάποιοι θα υποστήριζαν ότι είναι κακόγουστο. Εν ολίγοις, είναι το κτίριο που συνοψίζει τέλεια το Μπράιτον. Μπορείτε να καθίσετε στο Pavilion Gardens και επίσης να κάνετε μια περιήγηση σε μερικούς από τους πλούσιους εσωτερικούς χώρους.

Μπράιτον υπερηφάνεια

 

Μπράιτον υπερηφάνεια

 

Το Gay Pride στο Μπράιτον εξελίχθηκε από αρκετά ταπεινές αρχές στη δεκαετία του 1990. Τώρα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα γκέι Pride events στη γη. Οι πρόσφατοι τίτλοι περιλαμβάνουν τους Britney Spears, Grace Jones, Chic και το Pet Shop Boys. Η Mariah Carey επρόκειτο για πρωτοσέλιδα το 2021, αλλά μια παγκόσμια πανδημία το κατέστρεψε.

Η υπερηφάνεια στο Λονδίνο είναι πραγματικά μια παρέλαση και στη συνέχεια πολλά πάρτι. Το Λονδίνο είναι τόσο τεράστιο, η γιορτή του Pride δεν είναι πραγματικά συνεκτική, αν και είναι πολύ διασκεδαστικό! Καθώς το Μπράιτον είναι τόσο συμπαγές, ολόκληρη η πόλη γίνεται ένα μεγάλο γκέι πάρτι. Είναι σαν gay Glastonburry. Το Gay Pride στο Μπράιτον είναι μια εκδήλωση προορισμού. Κάντε κράτηση νωρίς εάν θέλετε να πάρετε ένα ξενοδοχείο!

Παραλία Μπράιτον

 

Παραλία Μπράιτον

 

Δεν είναι μια παραλία με απαλή άμμο, δεν είναι η Γαλλική Πολυνησία. Οι παραλίες του Μπράιτον αποτελούνται από βότσαλα. Τουλάχιστον δεν θα βάλεις άμμο στα παπούτσια σου. Η παραλία του Μπράιτον είναι συνήθως κατάμεστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στη διάσημη προβλήτα του Μπράιτον. Είναι κολλώδες και ακόμα πιο ελκυστικό για αυτό. Λίγο πιο κάτω από την παραλία προς το Hove θα βρείτε τη Δυτική Προβλήτα. Έκλεισε το 1975. Το 2003 καταστράφηκε σε εμπρησμό. Τα απανθρακωμένα ερείπια του West Pier έχουν γίνει ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία στο Μπράιτον. Είναι σαν κάτι από γοτθικό παραμύθι.

Μπορείτε να περπατήσετε από την κεντρική προβλήτα προς την κατεύθυνση της μαρίνας για να βρείτε την παραλία γυμνιστών. Η παραλία γυμνιστών τείνει να προσελκύει πολλούς ΛΟΑΤ + ανθρώπους.

 

Οι λωρίδες

 

Το Μπράιτον έχει πολλά γραφικά καταστήματα και γκαλερί τέχνης, τα περισσότερα βρίσκονται στο The Lanes. Είναι ένας συρφετός, παλιούς δρόμους στο κέντρο της πόλης. Χαθείτε στο The Lanes και εξερευνήστε τα ιστορικά κοσμηματοπωλεία, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια.

Τα προστατευτικά μέτρα έχουν διαφυλάξει το The Lanes στην πλήρη δόξα τους. Δεν θα βρείτε αλυσίδες καταστημάτων στο The Lanes. Είναι ένα καταφύγιο ανεξάρτητων καταστημάτων και ένας μαγνήτης για τους λάτρεις των vintage.

Μπράιτον · Γκέι μπαρ

 

Εξερευνήστε την Ομοφυλοφιλική σκηνή του Μπράιτον

 

Το Μπράιτον έχει έναν από τους υψηλότερους πληθυσμούς LGBT + στην Ευρώπη. Αυτό ήταν, όπως καθιερώσαμε, το σπίτι του βρώμικου Σαββατοκύριακου. Ένα μέρος όπου οι συνήθεις κανόνες δεν εφαρμόστηκαν πλήρως. Αναπόφευκτα έγινε κλήρωση για τους ΛΟΑΤ + σε λιγότερο φιλελεύθερους καιρούς.

Μόλις έχετε ένα κατάστημα στο The Lanes, ανεβείτε το δρόμο προς την οδό St James - είναι ακριβώς δίπλα στην προβλήτα. Κατά μήκος της οδού St James θα βρείτε πολλά γκέι μπαρ. Θα βρείτε ακόμη περισσότερα κατά μήκος της παραλίας. Το πιο διάσημο γκέι κλαμπ στο Μπράιτον είναι πιθανώς η εκδίκηση. Είναι το μεγαλύτερο gay club στο Νότο έξω από το Λονδίνο.

Επτά αδελφές

 

Επισκεφτείτε το Seven Sisters

 

Αν θέλετε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή από το Μπράιτον, το Seven Sisters είναι μια εξαιρετική επιλογή. Όσο σας αρέσει το περπάτημα και τα βράχια! Υπάρχουν πολλά λεωφορεία από Μπράιτον προς Seven Sisters. Είναι περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο. Θα χρειαστείτε περίπου 6 ώρες για να κάνετε τον πλήρη περίπατο Seven Sisters. Κάνει έναν από τους πιο εντυπωσιακούς περιπάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επτά Αδερφές που αποτελούνταν από επτά γκρεμούς από κιμωλία κυμαίνονταν κατά μήκος του South Downs. Οι διάσημοι λευκοί βράχοι της Αγγλίας βυθίζονται στις παρακάτω παραλίες. Εάν έχετε ίλιγγο είναι εντάξει - απλά μην περπατάτε πολύ κοντά στην άκρη. Υπάρχει ένα ωραίο καφέ στο τέλος του μονοπατιού και απευθείας δρομολόγια λεωφορείων πίσω στο Μπράιτον. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τις παραλίες και να κάνετε ένα μπάνιο στη θάλασσα.

 

Άλλες ημερήσιες εκδρομές στο Μπράιτον

 

Οι λάτρεις της λογοτεχνίας και του σχεδιασμού θα γοητευτούν από το Charleston. Ήταν το καταφύγιο εν καιρώ πολέμου του σκηνικού του Μπλούμσμπερι και της εξοχικής κατοικίας της Βανέσα Μπελ και του Ντάνκαν Γκραντ. Είναι το καλύτερα διατηρημένο ακίνητο της εποχής του Μπλούμσμπερι - τα άλλα βομβαρδίστηκαν κατά τη διάρκεια του The Blitz. Απέχει 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Μπράιτον στο Charleston Trust στο Firle, στο Lewes. Η διακόσμηση είναι θεϊκή. Οι ιστορίες για τα μπερδεμένα ρομαντικά κατορθώματα των κατοίκων του Τσάρλεστον είναι αρκετά άγριες.

Από το Τσάρλεστον, μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι στο Lewes, μια γοητευτική και αρκετά κομψή πόλη στο δρόμο. Είναι πολύ αγγλικό και ένα καλό μέρος για λίγο φαγητό και ένα καλό ποτό πριν πάρετε το τρένο πίσω στο Μπράιτον.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Μπράιτον

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στο Μπράιτον από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Μπράιτον για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας