Πάρκο γκολφ

Ανακαλύψτε το Γκαουντί στη Βαρκελώνη

Πρέπει να δείτε τα μεγάλα έργα του Γκαουντί στη Βαρκελώνη

Τόσες πολλές πόλεις φημίζονται για την αρχιτεκτονική τους, είτε πρόκειται για Art Deco στο Μαϊάμι, Art Nouveau στη Βουδαπέστη ή Futurism στη Μπραζίλια. Η αρχιτεκτονική της Βαρκελώνης ορίζεται μόνο από έναν άνθρωπο. Ο Αντόνι Γκαουντί ήταν το πρόσωπο του κινήματος Art Nouveau στην Ισπανία. Τα κτίριά του αντιπροσώπευαν μια δραματική αλλαγή από τις τάσεις που προτιμούσαν οι σύγχρονοί του. Μέχρι σήμερα, τα αριστουργήματα του Αντόνι Γκαουντί είναι πολύ μοντέρνα αλλά κατά κάποιο τρόπο διαχρονικά.

Τα μεγάλα έργα του Antoni Gaudí στη Βαρκελώνη είναι απαράδεκτα. Τα κτίριά του έχουν οργανική και μερικές φορές σουρεαλιστική ποιότητα. Εμπνεύστηκε από τη φύση. Το κομμάτι της αντίστασης είναι φυσικά η Σαγράδα Φαμίλια. Ο Γκαουντί πέθανε το 1926 αλλά συνεχίζει να διαμορφώνει τον τρόπο που βιώνουμε τη Βαρκελώνη.

Sagrada Familia

 

Sagrada Familia

 

Η κατασκευή ξεκίνησε το 1882. Μέχρι σήμερα, η Σαγράδα Φαμίλια παραμένει ημιτελής. Πρέπει να είναι το πιο διάσημο ημιτελές κτίριο στον κόσμο. Θα ολοκληρωθεί, θεωρητικά, το 2026. Είναι το βασικό κτίριο που πρέπει να δείτε ο Γκαουντί στη Βαρκελώνη.

Η Σαγράδα Φαμίλια υποτίθεται ότι έχει 18 αιχμές. Μέχρι σήμερα, μόνο 8 έχουν ολοκληρωθεί. Ο Γκαουντί δεν ήταν αδρανής, ήξερε ότι η εκκλησία δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ στη ζωή του. Έφυγε χρήσιμες οδηγίες από τους αρχιτέκτονες από τότε που προσπαθούν να ολοκληρώσουν το αριστούργημά του. Φανταστείτε ότι, έχετε ανθρώπους που προσπαθούν να εκπληρώσουν το όραμά σας έναν αιώνα μετά το θάνατό σας. Όταν η εκκλησία ολοκληρωθεί τελικά, προβλέπεται να είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο. Δημιουργώντας τη Σαγράδα Φαμίλια, ο Γκαουντί πέτυχε ένα είδος αθανασίας.

Casa Milà

 

Casa Milà

 

Θα συναντήσετε τα αριστουργήματα του Γκαουντί στη Βαρκελώνη, είτε τα ψάχνετε είτε όχι. Το Casa Milà είναι πιθανό να είναι ένα από αυτά που δεν θα χάσετε. Βρίσκεται στο Eixample, την γκέι συνοικία της Βαρκελώνης. Το έχτισε πριν αποσπαστεί η προσοχή του από τη Sagrada Familia.

Είναι στην πραγματικότητα ένα κτίριο κατοικιών. Το μπροστινό μέρος του ακινήτου μοιάζει με ένα βράχο σπασμένο από σιδερένιες διακοσμήσεις. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις αυλές και το διαμέρισμα. Υπάρχει μια έκθεση για τον Γκαουντί στη σοφίτα Casa Milà. Μπορείτε να ανακαλύψετε τον κόσμο του με περισσότερες λεπτομέρειες και να μάθετε για τη μοναδική οργανική μορφολογία του (που ουσιαστικά σημαίνει φυσικές μορφές!).

Casa Batlló

 

Casa Batlló

 

Αυτό είναι απαράδεκτο, κυρίως επειδή βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Βαρκελώνης. Ήταν η αναδιαμόρφωση του υπάρχοντος ακινήτου του Γκαουντί. Φυσικά, το δίνει αρκετά. Η πρόσοψη είναι σαν κάτι από ένα σετ ταινιών. Φαίνεται να είναι κατασκευασμένο από κρανίο και οστά. Η χρωματική παλέτα που χρησιμοποίησε εμπνεύστηκε από τη θαλάσσια ζωή. Είναι εντυπωσιακό το να βλέπεις τα μπαλκόνια του κρανίου να αντισταθμίζονται από πολύχρωμα βαλτώδη πλακάκια. Ένα απόλυτο must-see Gaudí αριστούργημα στη Βαρκελώνη. Είστε υποχρεωμένοι να περπατήσετε πέρα ​​από αυτό.

Casa Vicens

 

Casa Vicens

 

Αυτό ήταν το πρώτο αριστούργημα του Γκαουντί στη Βαρκελώνη. Χτίστηκε ως καλοκαιρινό σπίτι για την μάλλον τυχερή οικογένεια Vicens. Το πολύχρωμο εξωτερικό αντανακλά την ανατολίτικη / μαυριτανική τάση που ήταν δημοφιλής εκείνη την εποχή. Ένα μεγάλο μέρος της νότιας Ισπανίας κάποτε κυβερνούσε τους Μαυριτανούς, οπότε ο συνδυασμός ανατολικών σχεδιαστικών στοιχείων έρχεται φυσικά.

Το Casa Vicens ήταν πολύ πιο πολύχρωμο και παιχνιδιάρικο από τα έργα που έκαναν οι συνομηλίκοί του. Ήταν σε αντίθεση με ό, τι φαίνεται στην Καταλονία μέχρι εκείνη τη στιγμή και ήταν μια από τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του Γκαουντί.

Πάρκο γκολφ

 

Πάρκο γκολφ

 

Δεν έκανε μόνο εκκλησίες και σπίτια. Το Park Güell είναι ένα πάρκο στο Carmel Hill. Η μεγαλύτερη έμπνευσή του ήταν η φύση, οπότε ο σχεδιασμός ενός πάρκου είχε νόημα. Είναι ένα από τα πιο αισθητικά ευχάριστα δημόσια πάρκα στον κόσμο. Όπως μερικά από τα αριστουργήματά του, αυτό είναι ημιτελές. Όχι ότι θα παρατηρήσετε.

Θεωρείται παιδική χαρά για το μυαλό. Θα βρείτε στήλες που μοιάζουν με δέντρα, χαμογελαστά δράκους και ένα δάσος στηλών. Είναι ένα υπέροχο μέρος για εξερεύνηση. Όπως με όλα τα αριστουργήματα του Γκαουντί στη Βαρκελώνη, θα υπάρχουν πολλοί τουρίστες με κάμερες.

Παλάου Γκιέλ

 

Παλάου Γκιέλ

 

Εάν βρίσκεστε στη Βαρκελώνη, αναπόφευκτα θα περπατήσετε στη La Rambla. Είναι ακριβώς δίπλα στη Γοτθική Συνοικία. Το La Rambla αποτελείται από πέντε δρόμους που σχηματίζουν μια λεωφόρο 1.2 χλμ. Η Λα Ράμπλα έχει κάτι αρνητικής φήμης τώρα, πλημμυρίσει όπως είναι με τους τουρίστες. Αξίζει να το επισκεφτείτε, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να περιηγηθείτε στην πόλη ανά γειτονιά.

Ακριβώς έξω από τη La Rambla θα βρείτε το Güell Palace. Είναι ένα αρχοντικό Eusebi Güell που έχει ανατεθεί από τον μεγιστάνα της επιχείρησης Eusebi Güell. Ζήτησε από τον Γκαουντί ένα υπέροχο σπίτι για να διασκεδάσει τους επιφανείς φίλους του. Το κτίριο είναι καταπληκτικό και οι εσωτερικοί χώροι πρέπει να πεθάνουν. Για να ρίξετε μια ματιά και να προσποιηθείτε ότι ρίχνετε μεγάλα πάρτι σε ένα αρχοντικό του Γκαουντί.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στη Βαρκελώνη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στη Βαρκελώνη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Βαρκελώνη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας