Βαϊμάρη

Ανακαλύψτε το Weimar Berlin

Η ζωή είναι ένα καμπαρέ, παλιό τσούμι

Η περίοδος της Βαϊμάρης διήρκεσε από το 1918 έως το 1933. Μετά την ήττα της Γερμανίας στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Κάιζερ παραιτήθηκε και η Γερμανία αναγκάστηκε να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για τον πόλεμο. Η οικονομική επιβάρυνση οδήγησε σε υπερπληθωρισμό, καθώς αναμφίβολα θα θυμάστε από το σχολείο. Παρά το πολιτικό και οικονομικό χάος, η γερμανική κουλτούρα άκμασε κατά τη διάρκεια του Roaring Twenties.

Η κουλτούρα των Weimar θυμίζει καμπαρέ γεμάτα καπνό, αρχιτεκτονική Bauhaus, πρωτοποριακές ταινίες και την πρώτη πλήρως ορατή, ορατή γκέι σκηνή στον κόσμο. Το Βερολίνο ήταν, πολύ απλό, γεμάτο γκέι μπαρ κατά την εποχή της Βαϊμάρης. Ήταν μια παρακμάζουσα στιγμή κατά την οποία ο κοινωνικός και σεξουαλικός πειραματισμός ήταν η σειρά της ημέρας.

Το Goodbye To Berlin του Christopher Isherwood, που αργότερα διασκευάστηκε για την οθόνη ως Cabaret, αποτυπώνει την κινητική ενέργεια της Weimar Berlin. Το Βερολίνο ήταν η πιο φιλελεύθερη πόλη στον κόσμο. Δυστυχώς, η ζωή δεν ήταν καμπαρέ - το τραγούδι υποτίθεται ότι είναι ειρωνικό, βλέπετε. Η άνοδος του Χίτλερ το 1933 έφερε το τέλος της εποχής της Βαϊμάρης και ξεκίνησε το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της Γερμανίας.

Σήμερα το Βερολίνο θεωρείται η πιο φιλελεύθερη πόλη στην Ευρώπη και πιθανώς στον κόσμο. Είναι σίγουρα η πιο περίεργη πόλη. Το πνεύμα της εποχής της Βαϊμάρης επέζησε πέρα ​​από τη ναζιστική εποχή και ακμάζει μέχρι σήμερα. Αν δεν υπήρχε Weimar δεν θα υπήρχε Berghain.

Σκεφτείτε τη Marlene Dietrich με το τραγούδι του Blue Angel να ερωτεύεται ξανά ή τη Λίζα να βγάζει χρήματα Money Money. Αυτή είναι η κουλτούρα της Βαϊμάρης. Έξυπνο, ειρωνικό, μοιραίο και σχεδόν απίθανο κομψό. Αυτό το πνεύμα προσελκύει πολλούς από εμάς στο Βερολίνο. Αυτός ο συνδυασμός υψηλής κουλτούρας και άγριου ηδονισμού. Λοιπόν, μπορείτε ακόμα να δείτε ίχνη της εποχής Weimar στο Βερολίνο σήμερα; Σίγουρα μπορείτε, Mein Herr. Εδώ είναι ο οδηγός μας για το Weimar Realness στο Βερολίνο.

Berlin

Κινηματογράφος Babylon

Ο κινηματογράφος άνθισε στην εποχή της Βαϊμάρης. Σκεφτείτε τη συνεργασία του Fritz Lang's Metropolis, του Das Cabinet des Dr Caligari και της Marlene Dietrich με τον Josef Von Sternberg. Η Greta Garbo έφτασε ακόμη και στο Weimar Berlin για να κάνει γερμανικές ταινίες πριν μετακομίσει στο Χόλιγουντ. Ο γερμανικός κινηματογράφος ήταν, για σύντομο χρονικό διάστημα, ο πιο σημαντικός πολιτισμικά, πριν από την έκλειψη από τον αμερικανικό κινηματογράφο.

Επισκεφτείτε τον κινηματογράφο Babylon κοντά στη Rosa-Luxemburg-Platz. Άνοιξε το 1929 στο ύψος της εποχής της Βαϊμάρης. Η πινακίδα νέον πάνω από την είσοδο σας μεταφέρει στο Βερολίνο της δεκαετίας του 1920.

Berlin

Γκέι μπαρ στο Weimar Berlin

Υπολογίζεται ότι υπήρχαν πάνω από 100 γκέι μπαρ και κλαμπ στη Βαϊμάρη του Βερολίνου. Υπήρχαν πολλές drag queen - ίσως περισσότερες από αυτές που θα βρείτε στη Νέα Υόρκη σήμερα. Με τόσα πολλά καμπαρέ, ήταν μια υπέροχη στιγμή για τις τέχνες του θεάματος. Οι Drag queens είχαν αμέτρητους χώρους όπου μπορούσαν να βελτιώσουν την τέχνη τους. Άνθησαν επίσης τα ομοφυλόφιλα και λεσβιακά μέσα ενημέρωσης. Υπήρχαν πολλά περιοδικά αφιερωμένα στην gay σκηνή. Ο Εβραίος γιατρός Magnus Hirschfeld ηγήθηκε ενός από τα πρώτα κινήματα για τα πολιτικά δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Καμία πόλη δεν θα είχε μια τόσο δυναμική γκέι σκηνή μέχρι το Σαν Φρανσίσκο της δεκαετίας του 1970. Η γκέι σκηνή της Βαϊμάρης είναι μια υπενθύμιση ότι τα πολιτικά δικαιώματα μπορούν να κερδηθούν και να χαθούν.

Όλα τα γκέι κλαμπ Weimar έκλεισαν κατά τη ναζιστική περίοδο. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε ένα γκέι κλαμπ Weimar στο Eldorado Berlin. Το Eldorado είναι πλέον ένα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, το πνεύμα του Eldorado ζει. Βρίσκεται στο Schoneberg, την καρδιά της σημερινής ομοφυλοφιλικής σκηνής στο Βερολίνο.

Das Bauhaus-Archiv / Μουσείο για Gestaltung

Das Bauhaus-Archiv / Μουσείο για Gestaltung

Το Bauhaus είναι το αρχιτεκτονικό στυλ που κυριάρχησε στην εποχή της Βαϊμάρης. Το Das Bauhaus-Archiv / Museum für Gestaltung είναι η μεγαλύτερη συλλογή τέχνης και σχεδιασμού Bauhaus. Το σχολείο Bauhaus της δεκαετίας του 1920 ήταν το πιο σημαντικό κολέγιο τέχνης και σχεδιασμού τον 20ο αιώνα. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια περιοδεία στο Bauhaus και να μάθετε περισσότερα για το στυλ που βοήθησε στη διαμόρφωση του Βερολίνου στην εποχή της Βαϊμάρης και σήμερα.

Πρίγκιπας Κρόιτσμπεργκ

Πρίγκιπας Κρόιτσμπεργκ

Το Prinzipal Kreuzberg είναι ένα μπαρ και καμπαρέ που αναδημιουργεί το πνεύμα της εποχής της Βαϊμάρης. Μπορείτε να δείτε μια παράσταση Burlesque στην πόλη που εφηύρε την αισθητική. Η Dita Von Teese και οι κούκλες της Δρέσδης είναι σύγχρονες πράξεις αφιερώματος στο στιλ του καμπαρέ που εμφανίστηκε στο Weimar Berlin. Το Prinzipal Kreuzberg είναι λίγο ακριβό αλλά αξίζει τον κόπο για μια νύχτα στο Βερολίνο Noir.

Brohan-Μουσείο

Brohan-Μουσείο

Το Μουσείο Bröhan στεγάζει μερικά από τα καλύτερα έργα τέχνης Weimar του Βερολίνου. Όταν οι Ναζί ήρθαν στην εξουσία, απαγόρευσαν και κατέστρεψαν τελετουργικά την τέχνη που θεωρούσαν αποκλίνουσα. Μεγάλο μέρος δημιουργήθηκε στην αποκλίνουσα εποχή της Βαϊμάρης. Το μουσείο διαθέτει μια εξαιρετική συλλογή έργων τέχνης Art Deco και Functionalism από τη δεκαετία του '20 και του '30.

Berlinische Galerie

Αναμφισβήτητα η πιο διάσημη γκαλερί τέχνης στο Βερολίνο, η Berlinische Galerie αξίζει μια επίσκεψη. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία από μοντέρνα έργα τέχνης. Η έκθεση «Art in Berlin 1880-1980» καλύπτει την εποχή της Βαϊμάρης.

Βιβλία και μουσική Weimar

Για να γεμίσετε την όρεξή σας πριν από το ταξίδι σας, ελέγξτε τις ιστορίες μας στο Christopher Isherwood's Berlin. Τα μυθιστορήματα και τα διηγήματα που έγραψε για το Weimar Berlin συλλέγονται σε έναν τόμο. Περιλαμβάνουν αντίο στο Βερολίνο και τον κ. Norris Changes Trains. Αυτά τα μυθιστορήματα προσφέρουν τις ιδέες ενός ομοφυλόφιλου Άγγλου μυθιστοριογράφου που έκανε το Βερολίνο το σπίτι του στην εποχή της Βαϊμάρης. Χρονίζει την καταπληκτική σκηνή του συλλόγου και αναμένει την άνοδο των Ναζί.

Ο Ute ​​Lemper είναι ένας σύγχρονος Γερμανός τραγουδιστής με μια επιστημονική κατανόηση της μουσικής και του πολιτισμού Weimar. Συγκέντρωσε τα καλύτερα τραγούδια Weimar στο άλμπουμ της, Berlin Cabaret Songs. Ηχογράφησε δύο εκδόσεις του άλμπουμ, μία στα Γερμανικά και μία στα Αγγλικά. Ακούστε την εκπληκτική φωνή της και κάντε ένα ταξίδι πίσω στο παρελθόν στα καμπαρέ μπαρ του Weimar Berlin.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στο Βερολίνο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στο Βερολίνο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Berlin για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας