Sitges - Η πιο ευμετάβλητη πόλη της Ισπανίας

Sitges - Η πιο ευμετάβλητη πόλη της Ισπανίας

Το Sitges είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες

Μια παραθεριστική πόλη όπως καμία άλλη, η Σίτζες χαρίζει γοητεία. Παραλίες με φοίνικες, πλακόστρωτα σοκάκια και εκπληκτική αρχιτεκτονική εποχής καθιστούν το Sitges ένα από τα καλύτερα σημεία γκέι διακοπών στην Ευρώπη. Μόλις 40 λεπτά με το τρένο μακριά από τη Βαρκελώνη, το Sitges είναι εύκολα προσβάσιμο και κοντά σε μια από τις πιο ζωντανές πόλεις της ηπείρου.

Με το παρατσούκλι «The St Tropez of Spain» και «Little Ibiza», η πόλη είναι γεμάτη νυχτερινή ζωή. Υπάρχουν περίπου 24 γκέι μπαρ για εξερεύνηση. Το μικρό μέγεθος του Sitges διευκολύνει τη μετάβαση μεταξύ του χώρου. Δεν είναι όλα για τη νυχτερινή ζωή. Οι παραλίες είναι επίσης υπέροχες.

Συχνά αναφέρεται ως η «gayest πόλη στη Μεσόγειο», τους καλοκαιρινούς μήνες οι ΛΟΑΤ + τουρίστες μπορούν να ξεπεράσουν τους ετεροφυλόφιλους και η ακμάζουσα γκέι κουλτούρα της πόλης είναι εμφανής σε ολόκληρη. Μαζί με την κυρίαρχη νυχτερινή ζωή της πόλης, υπάρχει επίσης πληθώρα χώρων και χώρων για άτομα ΛΟΑΤ + και χιλιάδες προσελκύονται σε αυτήν την γραφική πόλη κάθε χρόνο.

Μετάβαση στο Sitges

 

Γκέι μπαρ και κλαμπ στο Σίτζες

 

Τα περισσότερα από τα γκέι μπαρ και κλαμπ στο Sitges βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Το μπαρ είναι πολύ εύκολο. Το επίκεντρο της τοπικής γκέι σκηνής, ωστόσο, είναι Παμπ Parrot, το πιο δημοφιλές gay bar του Sitges και το τέλειο μέρος για να ξεκινήσετε μια βραδιά. Το εξωτερικό αίθριο βλέπει στο δρόμο, καθιστώντας το το ιδανικό μέρος για να πιείτε ένα ποτό και να παρακολουθήσετε τους ανθρώπους πριν βγείτε έξω.

Ελ Χόρνο είναι ένα από τα παλαιότερα γκέι μπαρ του Sitges και αποτελεί επίσης βασικό σημείο της νυχτερινής ζωής. Σε στιλ παραδοσιακής ταβέρνας, με κλασικά έργα τέχνης και ντιζάιν, το μπαρ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε ηλικιωμένους ντόπιους και τουρίστες. Το El Horno είναι ένα σημαντικό προσκήνιο στην κοινότητα αρκούδων της πόλης, ενεργώντας ως έδρα του Bear Sitges Club και είναι επίσης το επίκεντρο του ετήσιου Φεστιβάλ Bear.

Γνωστό ως ένα από τα παλαιότερα γκέι κλαμπ που λειτουργούν στην πόλη, Οργανικός χορός είναι ένας χώρος αργά το βράδυ που πραγματικά ξεκινά μετά τις 3 π.μ. Κάνοντας πάρτι αφρού δύο φορές την εβδομάδα, το κλαμπ γίνεται πολύ απασχολημένο κατά την περίοδο αιχμής.

Για μια πιο χαλαρή εμπειρία, μπορείτε να επισκεφτείτε το Central Bar Cafe. Αυτός ο γοητευτικός και χαλαρός χώρος είναι ανοιχτός από τις 10 π.μ. έως τις 2 π.μ. καθημερινά και είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε και να συνομιλήσετε με ένα ποτό. Το μπαρ διαθέτει ένα μεγάλο αίθριο και τους καλοκαιρινούς μήνες είναι το ιδανικό μέρος για να κοιτάξετε την καραμέλα με τα πόδια.

Σίτγκες

 

Gay ξενοδοχεία σε Sitges

 

Η ταυτότητα του Sitges ως ενός από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ομοφυλόφιλους στον κόσμο σημαίνει ότι υπάρχει μια μεγάλη και ποικίλη γκάμα από ξενοδοχεία φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους και BnB και ξενώνες με επίκεντρο τους γκέι. Το El Cigaliere Ο ξενώνας βρίσκεται μόλις 15 λεπτά από την καρδιά του Sitges και βρίσκεται ειρηνικά ανάμεσα σε αμπελώνες και λόφους. Το ξενοδοχείο προορίζεται μόνο για γκέι άντρες, που σημαίνει ότι μπορείτε να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε παρουσία άλλων ομοφυλόφιλων. Αυτό το boutique κατάλυμα διαθέτει 5 υπνοδωμάτια και κοινόχρηστο μεσογειακό κήπο, με πλούσια βλάστηση και πισίνα.

Καλλίπολη είναι ένα μεγάλο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο που προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στον ωκεανό. Αυτό το μοντέρνο και άνετο κατάλυμα είναι ευρέως δημοφιλές στους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες λόγω της βολικής του τοποθεσίας στο κέντρο της πόλης και κοντά σε πολλά από τα καλύτερα gay νυχτερινή ζωή. Το Calipolis διαθέτει μεγάλη εξωτερική πισίνα και χώρο ηλιοθεραπείας και η παραλία απέχει λίγα μόλις βήματα. Αυτή είναι η τέλεια επιλογή αν θέλετε να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και να βυθιστείτε στην τοπική σκηνή τη νύχτα. Είναι ακριβώς απέναντι από την gay παραλία.

Κομψά διακοσμημένο με σύγχρονη αίσθηση, Ξενοδοχείο MiM βρίσκεται σε βολική τοποθεσία δίπλα στην πιο δημοφιλή γκέι παραλία του Sitges, την Platja de la Bassa Rodona. Το ξενοδοχείο είναι ένα από τα πιο κομψά της πόλης και έχει μια φρέσκια και συναρπαστική ατμόσφαιρα. Η μεγάλη βεράντα στον τελευταίο όροφο διαθέτει εξωτερική πισίνα, μπαρ και προσφέρει εκπληκτικά αξιοθέατα στο Sitges και στη Μεσόγειο.

Σίτγκες

 

Γκέι παραλίες στο Σίτζες

 

Με τη φήμη του ως μια από τις καλύτερες παραθαλάσσιες πόλεις για τους gay ταξιδιώτες, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές γκέι παραλίες στο Sitges. Η μαλακή άμμος είναι κοινή εδώ και το ζεστό νερό κάνει μια αναζωογονητική χαλάρωση.

Platja de la Bassa Rodona Είναι η δημοφιλέστερη γκέι παραλία του Σίτζες και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες γεμίζει με άντρες που αναζητούν τον ήλιο. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο της νυχτερινής ζωής των ομοφυλόφιλων στην πόλη, η παραλία είναι μια τοποθεσία που πρέπει να επισκεφθείτε στο δρομολόγιο Sitges, λόγω των κοντινών κοκτέιλ μπαρ, των ελκυστικών παιδιών και της χαλαρής ατμόσφαιρας.

Εάν οι λέξεις ένδυσης-προαιρετικά ακούγονται καλά, τότε ρίξτε μια ματιά Platja de l'Home Mort - Η κύρια παραλία γυμνιστών για ομοφυλόφιλους Sitges. Ενώ η παραλία απέχει 45 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης, είναι ένας πολυσύχναστος κόμβος δραστηριοτήτων, με τα δάση και τους θάμνους να είναι εξίσου πολυσύχναστα με την παραλία. Τμήματα του μονοπατιού που οδηγούν στην παραλία βρίσκονται πολύ κοντά στις γραμμές του τρένου και αυτές οι γραμμές χρησιμοποιούνται, γι' αυτό να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν κάνετε το πολυσύστατο ταξίδι στην Platja de l'Home Mort.

 

Βαρκελώνη

 

Η Βαρκελώνη απέχει μόλις 40 λεπτά με το τρένο από το Sitges και είναι ένα πολυσύχναστο κέντρο πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας. Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Βαρκελώνη, από την εξερεύνηση της αρχιτεκτονικής του Γκαουντί έως την περιοδεία στο Κάμπ Νου, υπάρχει κάτι που ταιριάζει σε κάθε γκέι ταξιδιώτη ενδιαφέροντα και γούστα. Το έργο του Γκαουντί είναι ορατό σε όλη την πόλη και το γοτθικό του ύφος εμφανίζεται σε μερικά από τα πιο διάσημα κτίρια της Βαρκελώνης. Μπορούν να γίνουν πολλές ξεναγήσεις για να εξερευνήσουν πλήρως την επιρροή του στην πόλη.

Δείτε Περισσότερα: Ένας οδηγός για το Γκαουντί στη Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη φιλοξενεί επίσης το Eixample, τη γκέι συνοικία της πόλης και μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από τη συγκέντρωση γκέι μπαρ και κλαμπ και ακμάζουσα κοινότητα. Το Eixample αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη και το μικρό του μέγεθος σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να εξερευνηθεί σε μια μέρα. Το Sitges είναι το μέρος που πηγαίνετε για πάρτι και χαλαρώστε και η Βαρκελώνη είναι εκεί που πηγαίνετε για μια κουλτούρα. Μπορείτε επίσης να κάνετε πάρτι στη Βαρκελώνη, σε περίπτωση που η διάθεση σας κάνει.

Δείτε Περισσότερα: Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Eixample

 

Gay Pride στο Sitges

 

Σιτς γκέι υπερηφάνεια

Για πέντε ημέρες κάθε Ιούνιο, ο Sitges γίνεται πιο αδύναμος από ό, τι είναι ήδη, καθώς χιλιάδες LGBT + άτομα κατεβαίνουν στην πόλη για τους ετήσιους εορτασμούς υπερηφάνειας. Το Sitges Pride θεωρείται συχνά ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, με πολλά πάρτι στην παραλία, πορείες και ζωντανές παρελάσεις. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών πάνω από 70,000 άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους της πόλης, ντυμένοι με μυριάδες ρεγκάλια και κοστούμια, καθιστώντας το Sitges Pride ένα από τα πιο πολύχρωμα στην Ισπανία.

Το Sitges Bear Week πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο κάθε χρόνο και περιστρέφεται γύρω από το μπαρ El Horno, τον πιο δημοφιλή χώρο αρκούδας της πόλης. Το φεστιβάλ έχει εξελιχθεί σε μια 10ήμερη υπόθεση, με πολλές εκδηλώσεις και πάρτι να γιορτάζουν τις αρκούδες από όλο τον κόσμο.

 

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στο Sitges

 

Οι κάτοικοι και οι ταξιδιώτες στο Sitges μπορούν να απολαύσουν τα δικαιώματα και τις προστασίες που παρέχονται σε ΛΟΑΤ + άτομα στην υπόλοιπη Ισπανία. Ο ομοφυλόφιλος γάμος είναι νόμιμος στη χώρα από το 2005 και υπάρχουν αρκετοί νόμοι που προστατεύουν τους ΛΟΑΤ + από διακρίσεις και κινδύνους.

Παρά το γεγονός ότι η Ισπανία είναι μια σε μεγάλο βαθμό καθολική χώρα με το 69% του πληθυσμού να αναγνωρίζεται ως τέτοια, η πλειοψηφία του κοινού έχει μια ανοιχτή και αποδεκτή στάση απέναντι στα LGBT+ άτομα. Η ταυτότητα του Sitges ως παγκόσμιου hotspot για τον γκέι τουρισμό σημαίνει επίσης ότι οι κοινωνικές συμπεριφορές είναι πιθανό να είναι πιο φιλελεύθερες εδώ από ό,τι στην υπόλοιπη Ισπανία, με τους ντόπιους να εξαρτώνται από τον ΛΟΑΤ+ τουρισμό. Οι γκέι ταξιδιώτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και άνετα όταν εξερευνούν το Sitges και τη γύρω περιοχή. Θα βρείτε πολλούς LGBT+ κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από άλλες χώρες που συρρέουν στο Sitges κάθε καλοκαίρι και στα δεύτερα σπίτια τους.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Sitges

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στο Sitges από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Σίτγκες για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας