Γκέι ζευγάρι στο Ντουμπάι

Όντας ομοφυλόφιλοι στο Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι

Γεγονός ή φόβος: Πώς είναι να ζεις σε μια χώρα όπου είναι παράνομο να είσαι ομοφυλόφιλος.

Το να ζεις ως γκέι στο Ντουμπάι ή στο Άμπου Ντάμπι μπορεί να είναι δύσκολο. Εκπέμποντας λάμψη και αίγλη σε κάθε υπερβολική επιφάνεια, τα πολυτελή ταξίδια αγγίζουν μια νέα κορυφή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Από τα ιλιγγιώδη ύψη της υπερσύγχρονης αρχιτεκτονικής μέχρι τα πολυτελή ψώνια στους χρυσούς δρόμους, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να ερωτευτείς με το κεφάλι. Ωστόσο, δεν είναι όλα τέλεια - οι διαβόητα αυστηροί νόμοι του για την ομοφυλοφιλία και οι σχέσεις μεταξύ ανύπαντρων ζευγαριών το κάνουν αντικείμενο διαμάχης. Πόσο όμως είναι το γεγονός και πόσο ο φόβος; Ποια είναι η πραγματικότητα της ζωής εκεί για κάποιον που τσεκάρει αυτά τα πλαίσια;

Ο δικηγόρος ομογενών του Ηνωμένου Βασιλείου Μάθιου έχει ζήσει από πρώτο χέρι ζωή ως ομοφυλόφιλος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για δύο χρόνια, περνώντας έξι μήνες στο Ντουμπάι και 18 μήνες στο Αμπού Ντάμπι.

«Έχοντας πάει στο Ηνωμένο Βασίλειο για χρόνια τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά, ποτέ δεν σκέφτηκα τη ζωή ως ομοφυλόφιλος πριν μετακομίσω στα ΗΑΕ. Πριν έρθω, δεν ήμουν σίγουρος για το πώς θα ήταν. και πόσο εύκολο θα ήταν σε σύγκριση με το να ζεις στα Εμιράτα ως ανοιχτά ομοφυλόφιλος άντρας. Δεν είναι τόσο εύκολο να είσαι απλά ανοιχτός εδώ όσο στο Ηνωμένο Βασίλειο».

«Όσον αφορά τη δουλειά, δεν είμαι τόσο ανοιχτός για τη σεξουαλικότητά μου όσο θα ήμουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν κάποιος ρωτούσε θα του το έλεγα, αλλά καθώς έχουμε πολλούς ντόπιους πελάτες δεν θα τους έλεγα απαραίτητα διαφορετικά Για παράδειγμα, αν ένας συνάδελφος ή πελάτης με ρωτήσει αν είμαι παντρεμένος, μάλλον δεν θα πηδούσα να τους διορθώσω ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Ωστόσο, όλοι οι φίλοι μου εδώ γνωρίζουν ότι είμαι γκέι, και όπως είναι οι περισσότεροι Συνάδελφοι πρώην μου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Έχω έναν συνδυασμό από στρέιτ και γκέι φίλους εδώ."

Όσο εκπληκτική και αντιφατική με ό,τι πιστεύουμε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπορεί να είναι αυτή η δήλωση, η πραγματικότητα της γκέι σκηνής είναι ακόμα πιο συγκινητική. "Οι γκέι βραδιές είναι πολύ διασκεδαστικές!" Ο Μάθιου ενθουσιάζεται, δίνοντας παραδείγματα απίστευτα ζωντανών νυχτερινών εξόδου όπου γρήγορα καταρρίπτει την ιδέα του φόβου και όχι της διασκέδασης.

Νυχτερινή ζωή Gay Dubai

"Στο Ντουμπάι, υπάρχουν μερικές νύχτες την εβδομάδα που είναι γνωστό ότι έχει πολλούς γκέι καλεσμένους: είδα πρόσφατα το DWV (ένα drag queen pop γκρουπ) και υπήρχε μια σημαία ουράνιου τόξου 20 ποδιών στον τοίχο. Η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη - δεν «Νομίζω ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι είναι γκέι και ανησυχούν ότι η αστυνομία μπορεί να κάνει έφοδο στον χώρο».

Αν δεν υπάρχουν «επίσημα» γκέι κλαμπ, πώς γίνονται γνωστές αυτές οι βραδιές; "Συνήθως είναι γνωστοί μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή από στόμα σε στόμα, αν και ποτέ δεν διαφημίζονται [ως γκέι κλαμπ]. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούνται εδώ, οπότε το κλαμπ θα έκλεινε διαφορετικά." Φυσικά, δεν είναι όλα τα εγχειρήματα επιτυχημένα στην αποφυγή του κλεισίματος:

"Στο Άμπου Ντάμπι, υπήρχε παλαιότερα ένας γνωστός χώρος για γκέι που ήταν πολύ δημοφιλής στους ντόπιους, καθώς υπάρχουν πολλοί ντόπιοι στην γκέι σκηνή που απλά δεν είναι ανοιχτά έξω. Αυτό έκλεισε πριν από ένα χρόνο και από τότε υπήρξαν μερικές απόπειρες να μπω σε λειτουργία κάπου αλλού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα».

Με ένα κλαμπ να φιλοξενεί ενεργά ένα συγκρότημα drag pop και έναν τοπικό χώρο να έχει κλείσει, μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχει διχασμός. Ωστόσο, ο Matthew σπεύδει να επισημάνει ότι υπάρχει βάσιμος λόγος. "Υπάρχουν διαφορές μεταξύ του Ντουμπάι και του Άμπου Ντάμπι καθαρά λόγω του γεγονότος ότι το Ντουμπάι έχει περισσότερους ομογενείς. Το πλήρωμα της Emirates αποτελεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού και πολλοί ομοφυλόφιλοι έρχονται στη χώρα με αυτόν τον τρόπο."

Γκέι Ντουμπάι

Ορισμένες συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς μπορούν εύκολα να βρεθούν στο διαδίκτυο για όσους είναι ομοφυλόφιλοι ή άγαμα ζευγάρια που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε χώρες που διαθέτουν τόσο ισχυρούς νόμους όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τις περισσότερες να περιλαμβάνουν συμβουλές για το πώς να αποφύγετε υποψίες, όπως κράτηση δωματίων με ξεχωριστά κρεβάτια σε ξενοδοχεία. Ωστόσο, ο Μάθιου εξηγεί ότι αυτό μπορεί να αποδοθεί άσκοπα στην παράνοια όταν πρέπει απλώς να θεωρηθεί ως σεβαστό μέτρο για μια διαφορετική κουλτούρα.

"Ενώ η κράτηση ενός δωματίου με XNUMX μονά κρεβάτια είναι ευκολότερη, είναι πραγματικά προσεκτική με το μέρος που βρίσκεστε. Τα Emirates είναι πολύ ιδιωτικά και ο σεβασμός αυτής της ιδιωτικής ζωής είναι πρωταρχικής σημασίας - επομένως, οι άνθρωποι δεν θα ασχοληθούν με τον προσωπικό σας χώρο/επιχείρηση , αλλά το PDA (δημόσιες εκδηλώσεις στοργής) είναι σίγουρα εκτός ορίων είτε είστε στρέιτ είτε γκέι."

Όσοι τρόποι και αν υπάρχουν για να καλλιεργήσετε μια ακμάζουσα ζωή ως γκέι στα Εμιράτα, αξίζει πάντα να θυμάστε ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι πραγματικές και σκληρές. "Η μέγιστη ποινή είναι δέκα χρόνια φυλάκιση, ακολουθούμενη από απέλαση εάν είστε πρώην πατριώτης. Προσωπικά, δεν ανησυχώ για αυτό ή δεν νομίζω ότι θα εφαρμοστεί, αλλά πρέπει να γνωρίζετε απλώς για να σεβαστείτε την κουλτούρα, "Προειδοποιεί ο Μάθιου.

Διαβάστε περισσότερα: Μυστικά πληρώματος καμπίνας Gay από τη Μέση Ανατολή, Φιλικό ταξίδι στο Ντουμπάι.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στο Ντουμπάι

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στο Ντουμπάι από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Ντουμπάι για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας