Gay Malta

Γκέι δικαιώματα στη Μάλτα

Η Μάλτα έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους χώρες στον κόσμο. Πώς προέκυψε μια συντηρητική καθολική χώρα ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων; Ας ανακαλύψουμε.

Ο δείκτης ILGA-Europe Rainbow απονέμει στη Μάλτα την πρώτη θέση τα τελευταία τρία χρόνια. Η φιλικότητα προς τους ομοφυλόφιλους μετράται στο εντυπωσιακό 91%. Το Βέλγιο, η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται επίσης στα ανώτερα σημεία του δείκτη. Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν παραμένουν στο κάτω μέρος.

Η Μάλτα είναι μια πολιτιστικά συντηρητική καθολική χώρα. Πράγματι, το διαζύγιο απαγορεύτηκε μέχρι το 2011, οπότε πώς αναδείχθηκε η Μάλτα ως πρωταθλητής των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ +; Η αλλαγή κοινωνικών συμπεριφορών βοηθά, αλλά μεγάλο μέρος της προόδου της Μάλτας εξαρτάται από τις πολιτικές της πρόσφατης κυβέρνησής της.

Έχουν εισαγάγει εκτεταμένη νομοθεσία για την ισότητα που καθιστά τη Μάλτα, από νομική άποψη, το φθόνο του προοδευτικού κόσμου. Η κυβέρνηση της Μάλτας έχει απαγορεύσει τη λεγόμενη θεραπεία μετατροπής ομοφυλοφίλων, που αναδείχθηκε ως η πρώτη χώρα που έδωσε κατάλληλη νομική προστασία στους ενδοεξαγωγούς, καθώς και μια από τις μόνες χώρες που δεν θεωρούν ότι ο τρανσέξουαλ είναι ψυχική ασθένεια.

Gay Malta

 

Ομοφυλοφιλικός γάμος στη Μάλτα

 

Το κοινοβούλιο της Μάλτας ψήφισε 66-1 υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων το 2017. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ένας βουλευτής το καταψήφισε. Μιλήστε για μια μοναχική φωνή στο σκοτάδι!

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ είπε ότι ο γάμος των ομοφυλόφιλων πρέπει να νομιμοποιηθεί, καθώς η ύπαρξη χωριστών νόμων για τους ομοφυλόφιλους θα ήταν «διακριτική».

Ως ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στην Ευρώπη, Η Μάλτα είναι τόσο καλή επιλογή όσο και για το μεγάλο γκέι γάμο σας.

Gay Malta

 

Το Progress Stalls αλλού

 

Ο δείκτης Rainbow δείχνει ότι τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων απειλούνται σε πολλές χώρες. Η Τουρκία και η Ρωσία έχουν ξεχωρίσει. Υπήρξαν ακόμη και αναφορές για αντι-γκέι πογκρόμ στην Τσετσενία.

Η άνοδος των ακροδεξιών λαϊκιστικών κομμάτων στην Ευρώπη και η εκλογή εσάς-ξέρουν - που στην Αμερική δεν αποτέλεσε θετικό σημείο για τους ομοφυλόφιλους. Ο πρόσφατα εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ιταλίας επέμεινε ότι οι πραγματικές οικογένειες είναι ετεροφυλόφιλοι και οι ομοφυλόφιλοι γονείς είναι «αφύσικοι».

Ακόμη και σε πλούσιες, φιλελεύθερες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι αμήχανες συζητήσεις γύρω από τους ομοφυλόφιλους χορευτές στην τηλεόραση έχουν γεμίσει πολλές στήλες εφημερίδων. Είναι σχεδόν σαν η προώθηση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων να γίνεται αποδεκτή, αν γίνει αποδεκτή.

Gay Pride στη Μάλτα

 

Gay Travel στη Μάλτα

 

Η πρόσφατη πρόοδος της Μάλτας δείχνει ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο και μπορούν να το κάνουν γρήγορα.

Ο τουρισμός διαδραματίζει βασικό ρόλο στην οικονομία της Μάλτας και ήδη εισρέουν ροζ λίρες και θεϊκά δολάρια. Η Μάλτα ήταν ακόμη και βασικός χορηγός του Brighton Pride 2018, της μεγαλύτερης διοργάνωσης Pride της Ευρώπης - η οποία παρουσίασε μια κάπως ενδιαφέρουσα παράσταση από την Britney Spears. Το TropOut φιλοξένησε επίσης το ετήσιο gay beach party στη Μάλτα φέτος.

Είναι επίσημο: Η Μάλτα είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς στον χάρτη για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στη Μάλτα

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στη Μάλτα από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Μάλτα για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας