Δουβλίνο

Δραστηριότητες στο Δουβλίνο

Το Δουβλίνο είναι η πρωτεύουσα του Emerald Isle

Αντιμετωπίζοντας τους ανατριχιαστικούς ανέμους της Θάλασσας της Ιρλανδίας και φωλιασμένο δίπλα στα εκπληκτικά βουνά Wicklow, το Δουβλίνο είναι μια πολιτιστική δύναμη και είναι γεμάτο ιστορία. Η πόλη είναι γνωστή για τους φιλικούς και εξωστρεφείς κατοίκους της, οι οποίοι εκτιμούν το καλό craic πάνω από όλα. Το Δουβλίνο ήταν μια πολυσύχναστη και ζωντανή πόλη από τότε που αναπτύχθηκε ως εμπορικός οικισμός των Βίκινγκ και σήμερα συνεχίζει να είναι κόμβος επιχειρήσεων, πολιτικής και διασκέδασης.

Dubσως η πόλη με την ισχυρότερη σχέση με τον πολιτισμό του ποτού, το Δουβλίνο φημίζεται σε όλο τον κόσμο για τις παμπ, τα μπαρ και τις ζυθοποιίες του, που παράγουν και προμηθεύουν πολλές από τις αγαπημένες μπύρες και μπίρες του κόσμου, καθώς και προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Με περισσότερο από το 50% του πληθυσμού του Δουβλίνου να είναι κάτω των 25 ετών, η πόλη είναι μία από τις πιο νεανικές πόλεις του κόσμου και ως εκ τούτου, υπάρχει μια ενεργητική και χωρίς περιποίηση ατμόσφαιρα που ρέει στους δρόμους της.

Ηγέτης στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, το Δουβλίνο είναι μια από τις γκέιτ πόλεις στην Ευρώπη και είναι πρωτοπόρος στον αγώνα για την ισότητα των ΛΟΑΤ +. Με μερικά από τα καλύτερα γκέι μπαρ και κλαμπ στην ήπειρο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η μαγευτική πόλη είναι ένας απαράδεκτος προορισμός για οποιονδήποτε gay ταξιδιώτη.

Gay Dublin · Ξενοδοχεία

Guinness Αποθήκη

Στην καρδιά της πύλης St James Gate, το παραδοσιακό κέντρο παρασκευής στην πόλη, το Guinness Storehouse ήταν το αρχικό εργοστάσιο ζύμωσης για το ζυθοποιείο. Το κτίριο είναι πλέον τουριστικό αξιοθέατο και μουσείο αφιερωμένο στην εκπαίδευση των επισκεπτών του για την ιστορία του εικονικού ποτού και του πολιτισμού που περιβάλλει τα «μαύρα πράγματα».

Αφού περιηγηθούν στο συναρπαστικό και ιδιαίτερα δημοφιλές μουσείο, οι επισκέπτες στο Storehouse μπορούν να ανεβούν στο Gravity Bar - ένα πανοραμικό γυάλινο μπαρ που προσφέρει απαράμιλλη θέα στον ορίζοντα του Δουβλίνου. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν μια σειρά από πρωτότυπες και πειραματικές δημιουργίες Guinness. Κάθε εισιτήριο εισόδου συνοδεύεται από μια δωρεάν πίντα Guinness και μπορείτε ακόμη και να σταματήσετε για να φάτε στο Guinness Storehouse Restaurant.

Πηγαίνετε στο Δουβλίνο

Γκέι μπαρ στο Δουβλίνο

Το Δουβλίνο είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα του αλκοόλ. Η πόλη διαθέτει μια επιλογή από τις καλύτερες εμπειρίες νυχτερινής ζωής στην Ευρώπη και οι γκέι χώροι της σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσουν. Δεν υπάρχει ξεχωριστή περιοχή για ομοφυλόφιλους εδώ, ενώ ενώ γκέι μπαρ και κλαμπ βρίσκονται σε όλη την πόλη, το επίκεντρο της κουλτούρας νυχτερινής ζωής είναι η περιοχή Temple Bar.

Ο Γιώργος άνοιξε τις πόρτες της το 1985 και προσέφερε έναν ασφαλή και χωρίς αποκλεισμούς χώρο στην ομοφυλοφιλική κοινότητα της Ιρλανδίας, καθώς πριν από τη νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας στη χώρα. Αναγνωρισμένος σε όλη την Ευρώπη ως ένας από τους καλύτερους γκέι χώρους της ηπείρου, ο George συνεχίζει να είναι ένας ζωντανός και χωρίς κρίση χώρος για LGBT + άτομα όλων των ταυτοτήτων. Το κλαμπ θα πρέπει να είναι μια απαράδεκτη στάση στο δρομολόγιο οποιουδήποτε gay ταξιδιώτη και υπόσχεται ατελείωτη και ανεξέλεγκτη διασκέδαση.

Το Δουβλίνο είναι μια μικρή πόλη και αυτό είναι υπέροχο αν θέλετε να δοκιμάσετε μια σειρά από χώρους νυχτερινής διασκέδασης, καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια το ένα από το άλλο. Μερικά από τα καλύτερα γκέι μπαρ και κλαμπ στο Δουβλίνο περιλαμβάνουν Panti Bar, Όσκαρ, Οδός 66 και Πενυλάνιο.

Δείτε Περισσότερα: Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Δουβλίνο.

Δουβλίνο

Κάστρο του Δουβλίνου

Ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια στην Ιρλανδική ιστορία και ένα αγαπημένο χαρακτηριστικό του ορίζοντα της πόλης, το Κάστρο του Δουβλίνου είναι ένα ουσιαστικό μέρος του επίσημου συγκροτήματος της ιρλανδικής κυβέρνησης. Από το 1684, το κτίριο έχει φιλοξενήσει διάφορους εθνικούς ηγέτες και συνελεύσεις και τα κρατικά διαμερίσματα του κάστρου χρησιμοποιούνται συχνά ακόμα για διπλωματικές συναντήσεις και τελετές.

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο κάστρο ως μέρος μιας ξενάγησης με ξεναγό ή με οδηγό και θα μπορούν να παρατηρήσουν την εκπληκτική σειρά από αντίκες και θησαυρούς που έχουν συλλεχθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων. Αφού η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε σε εθνικό επίπεδο τον γάμο του ιδίου φύλου με λαϊκή ψήφο, οι κάτοικοι της πόλης πήγαν στο κάστρο για να γιορτάσουν το σημαντικό επίτευγμα, καθιστώντας το σημαντικό ιστορικό της ιστορίας LGBT + της χώρας.

Temple Bar

Βρίσκεται στη νότια όχθη του ποταμού Liffey στο κέντρο του Δουβλίνου, το Temple Bar θεωρείται η πολιτιστική και ψυχαγωγική συνοικία της πόλης. Έχοντας έναν μεγάλο αριθμό πολιτιστικών ιδρυμάτων και γκαλερί, τη νύχτα η περιοχή μετατρέπεται σε ένα πολυσύχναστο και ζωντανό κέντρο κλαμπ, πάρτι και διασκέδαση. Το Temple Bar είναι όπου θα βρείτε τους πιο εμβληματικούς χώρους νυχτερινής διασκέδασης του Δουβλίνου, όπως το The Temple Bar, το George και το Foggy Dew.

Το καλοκαίρι, η συνοικία ζωντανεύει καθώς οι πολλοί υπαίθριοι χώροι γεμίζουν με ανθρώπους που πίνουν και κουβεντιάζουν με φίλους. Επίσης, έδρα της κύριας αγοράς μόδας της πόλης - Cow's Lane Market, το Temple Bar είναι μια μοντέρνα, νευρική και ιδιόμορφη συνοικία και εδώ θα δείτε πολλά από τα πιο κομψά και καλοντυμένα άτομα της πόλης.

Δουβλίνο

Βιβλιοθήκη Trinity College

Το Trinity College είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο στην Ιρλανδία και υπήρξε θεσμός κύρους από την ίδρυσή του το 1592. Διακρίνοντας τους αποφοίτους του Oscar Wilde, Isaac Newton και Rajiv Gandhi, το πανεπιστήμιο φιλοξενεί επίσης μερικά από τα πιο όμορφα και ιστορικά κτίρια στο Δουβλίνο. . Βρίσκεται στο τέλος ενός γοητευτικού λιθόστρωτου δρόμου, η Trinity College Library είναι μια τεράστια και περίτεχνη δομή που θεωρείται ως ένα από τα πιο εμπνευσμένα κτίρια της πόλης.

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στη βιβλιοθήκη και ακόμη να απολαύσουν μια έκθεση του Βιβλίου του Kells, ένα ιερό και άψογο διατηρημένο χειρόγραφο που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και περιλαμβάνει τα τέσσερα ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης. Η βιβλιοθήκη έχει εμφανιστεί ως φόντο σε αμέτρητες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένων των Sally Rooney's Normal People και είναι επίσης ένα από τα πιο Instagrammed μέρη του Δουβλίνου.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Δουβλίνο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στο Δουβλίνο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Δουβλίνο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας