Βομβάη

Δραστηριότητες στη Βομβάη

Η Βομβάη είναι μια πόλη όπως καμία άλλη

Η Βομβάη είναι μεγαλούπολη. Είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Ινδία και φιλοξενεί 21 εκατομμύρια ανθρώπους. Μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του πλανήτη, η Βομβάη είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για τον γρήγορο ρυθμό της ζωής και τη χαοτική ατμόσφαιρα - η πόλη είναι μια πλήρης επίθεση στις αισθήσεις και αυτό είναι που την καθιστά τόσο ξεχωριστή. Ένας τόπος τεράστιου πολιτιστικού πλούτου, στοιχεία για την πλούσια ιστορία της Βομβάης μπορούν να παρατηρηθούν σε κάθε δρόμο και σε κάθε γωνιά.

Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στον κόσμο, η Βομβάη γίνεται γρήγορα μια παγκόσμια υπερδύναμη, με τη μεγαλύτερη δημοκρατία της ιστορίας και έναν ταχέως αναπτυσσόμενο χρηματοπιστωτικό τομέα. Για δεκαετίες, κοπάδια διεθνών ταξιδιωτών έκαναν το ταξίδι στη Βομβάη και τα τελευταία χρόνια το ταξίδι LGBT + στην πόλη γίνεται πιο δημοφιλές. Η πιο φιλελεύθερη πόλη της Ινδίας και το σπίτι της μεγαλύτερης γκέι σκηνής της περιοχής, η Βομβάη είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για οποιονδήποτε gay ταξιδιώτη.

Ινδία

Η πύλη της Ινδίας

Η πύλη της Ινδίας χτίστηκε το 1911 για να γιορτάσει την άφιξη του πρώτου Βρετανού μονάρχη στην Ινδία, ωστόσο, κατά την άφιξη του Βασιλιά Τζορτζ Ε΄, η αψίδα δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί και στηρίχτηκε μια δομή από χαρτόνι. Η κατασκευή Basalt ολοκληρώθηκε τελικά το 1924 και χαιρετίστηκε ως ένα από τα καλύτερα αρχιτεκτονικά έργα της χώρας. Μετά τον αγώνα για ανεξαρτησία, το 1948, η πύλη της Ινδίας ήταν επίσης το σημείο αναχώρησης των τελευταίων βρετανικών στρατευμάτων που εγκατέλειψαν τη χώρα.

Η κεντρική τοποθεσία της πύλης της Ινδίας σημαίνει ότι πολλά από τα άλλα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της πόλης βρίσκονται επίσης κοντά, συμπεριλαμβανομένου του νησιού Elephanta. Η δομή είναι τοποθετημένη σε έναν μεγάλο ανοιχτό χώρο που σημαίνει ότι ακόμη και σε πολυάσχολες μέρες υπάρχει χώρος για να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε την καμάρα, και ο κοντινός Ινδικός Ωκεανός προσφέρει ένα απαλό αεράκι σε όλη την περιοχή.

Τερματικό Chhatrapati Shivaji

Όταν το Chhatrapati Shivaji Terminus χτίστηκε το 1878, σχεδιάστηκε για να συνδυάσει τόσο τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στυλ της Ινδίας όσο και τις γοτθικές βικτοριανές σιλουέτες που ήταν δημοφιλείς στη Βρετανία εκείνη την εποχή. Συχνά θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους λειτουργικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στον κόσμο, το Chhatrapati Shivaji Terminus είναι ένα αριστούργημα περίτεχνης και εκλεπτυσμένης χειροτεχνίας, που διαρκεί 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Η υπερβολική και πάνω από την κορυφή σχεδίαση του σταθμού το έκανε ένα διεθνές σύμβολο πλούτου και πολιτικής δύναμης.

Σήμερα, η καθορισμένη Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO εξακολουθεί να αποτελεί ζωτικό κόμβο μεταφορών για τη Βομβάη, με 18 πλατφόρμες και εξερχόμενα τρένα σε όλη την Ινδία και πέραν αυτής. Ενώ το Chhatrapati Shivaji Terminus είναι ένας λειτουργικός σταθμός, είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, με χιλιάδες ταξιδιώτες να επισκέπτονται κάθε χρόνο. Ως εκ τούτου, ο σταθμός μπορεί να είναι εξαιρετικά γεμάτος σε περιόδους απασχολημένος, οπότε στοχεύστε να αποφύγετε την επίσκεψη κατά τις ώρες αιχμής της πόλης.

Γκέι μπαρ και κλαμπ στη Βομβάη

Η Βομβάη φιλοξενεί τη μεγαλύτερη και πιο καθιερωμένη ομοφυλοφιλική σκηνή στη χώρα, τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε ως πρωτεύουσα ομοφυλόφιλων στην περιοχή, και υπάρχει μια πιτσιλίσματα γκέι μπαρ και κλαμπ σε όλους τους δρόμους της. Ενώ η Ινδία έχει αναπτυχθεί με εκθετικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια, η παραδοσιακή κουλτούρα στη χώρα παραμένει πολύ συντηρητική και ενώ η Βομβάη έχει μια γκέι σκηνή δεν αντικατοπτρίζει τη δημιουργικότητα και την ποικιλομορφία των κατοίκων της πόλης.

Η νυχτερινή ζωή των ομοφυλόφιλων στη Βομβάη επικεντρώνεται σε μερικούς καθιερωμένους χώρους φιλικούς προς τους ομοφυλόφιλους, και οι ομάδες ομοφυλόφιλων στη Βομβάη διοργανώνουν συχνά εφάπαξ εκδηλώσεις και βραδιές κλαμπ, αυτές προωθούνται τοπικά και μέσω κοινωνικών μέσων. Αστέρι σωτηρίας είναι ένα από τα μόνα κλαμπ στην πόλη που διοργανώνει ένα μηνιαίο πάρτι χορού που είναι δημοφιλές στην κοινότητα των ΛΟΑΤ. Τα πάρτι στο Salvation Star τείνουν να παρακολουθούνται καλά και οι ημερομηνίες μπορούν εύκολα να βρεθούν στο διαδίκτυο.

Νησί Ελεφαντά

10 χιλιόμετρα από την πύλη της Ινδίας και προστατευμένο στο λιμάνι της Βομβάης, το Elephanta Island είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Βομβάης. Το καταπράσινο και πυκνά βλαστημένο νησί φιλοξενεί έναν αριθμό αρχαίων ναών, κυρίως τους ναούς σπηλαίου Elephanta. Οι ναοί εκτιμάται ότι είναι περίπου 2000 ετών, που χρονολογούν τόσο τον ινδουιστικό όσο και τον βουδιστικό πολιτισμό στην πόλη και χρησιμεύουν ως μια σημαντική τοποθεσία όσον αφορά τόσο τη θρησκεία όσο και τον τουρισμό. Το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο από τη Βομβάη με ένα πορθμείο μίας ώρας που είναι σε λογικές τιμές και γενικά άνετη διαδρομή.

Το νησί Elephanta φιλοξενεί περίπου 1,200 άτομα που ζουν στα μικρά χωριά του και ζουν προς πώληση τα αναμνηστικά, τα σνακ και τα ποτά στα φορτία των τουριστών που φτάνουν καθημερινά. Οι ναοί των σπηλαίων βρίσκονται σε δύο τοποθεσίες με το σημαντικότερο να είναι το Μεγάλο Σπήλαιο, ένα συγκρότημα ναών που πιστεύεται ότι υπήρχε ινδουιστικός τόπος λατρείας μέχρι τον 14ο αιώνα. Τα σπήλαια είναι ευρύχωρα και τα ανοιχτά τους μέτωπα έχουν φανταστική θέα στον Ινδικό Ωκεανό - πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και οι κλειστοφόροι δεν πρέπει να αισθάνονται παγιδευμένοι. Το νησί Elephanta είναι ένα απόλυτα μοναδικό περιβάλλον και μια έντονη αντίθεση με τη φασαρία της Βομβάης - ένα απαράδεκτο θέαμα και ένα ήσυχο κομμάτι γαλήνης ηρεμίας.

Βομβάη

Chor Bazaar

Το Chor Bazaar έχει μια από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες οποιασδήποτε από τις αξιοσημείωτες τοποθεσίες της Βομβάης. Για πάνω από 150 χρόνια, η αγορά υπήρξε κόμβος εμπορίου και εμπορίου, καθώς και ως το κέντρο της τοπικής κοινότητας. Το Chor Bazaar ήταν αρχικά γνωστό ως Shor Bazaar, που σημαίνει "Noisy Market", ωστόσο, η βρετανική εσφαλμένη προφορά της λέξης σήμαινε ότι το "Shor" έγινε "Chor". Η περιοχή που περιβάλλει την αγορά ήταν ένα σημείο εστία της φτώχειας και του εγκλήματος για μεγάλο μέρος της ύπαρξής της και τα κλεμμένα αγαθά θα πουλούσαν συχνά εδώ, κερδίζοντας το ψευδώνυμο της «αγοράς των κλεφτών».

Ο καλύτερος τρόπος για να μπείτε στο Chor Bazaar είναι μέσω της Mutton Street, ενός δυνατού και χαοτικού δρόμου που χαρακτηρίζεται από καταρρέοντα κτίρια και πολλή κίνηση. Ενώ η περιοχή μπορεί να είναι συντριπτική κατά καιρούς, είναι γενικά ασφαλής. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του παζάρι είναι η εκτεταμένη και ποικίλη ποικιλία καταστημάτων που πωλούν χειροποίητα και περίτεχνα μπιχλιμπίδια. Το πιο δημοφιλές υλικό είναι ο χαλκός και πολλά από τα εμπορεύματα που πωλούνται θα είναι επιμεταλλωμένα ή κατασκευασμένα με μέταλλο.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Οι καλύτερες περιηγήσεις στη Βομβάη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στη Βομβάη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Βομβάη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας