Πάρκο Χρυσή Πύλη

Δραστηριότητες στο Σαν Φρανσίσκο

Ανακαλύψτε το σπίτι της Silicon Valley και του Castro

Το Σαν Φρανσίσκο είναι μια από τις πιο συναρπαστικές πόλεις της Αμερικής. Η οικονομία της έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω του τεράστιου πλούτου της Silicon Valley. Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας εδρεύουν εδώ, με μερικές εξαιρέσεις. Μερικοί από τους πιο φιλόδοξους και υψηλά αμειβόμενους ανθρώπους στη γη έχουν συγκεντρωθεί στο Σαν Φρανσίσκο. Το να βρίσκεσαι στο Σαν Φρανσίσκο μπορεί να νιώθεις σαν να είσαι στο κέντρο του κόσμου.

Είναι επίσης γεμάτο με πολιτιστικά αξιοθέατα και πολλά υπέροχα εστιατόρια. Η περιοχή Castro είναι σίγουρα το πιο διάσημο gaybourhood της Αμερικής. Το Σαν Φρανσίσκο είναι μια πόλη που πρέπει να ζήσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας.

Σαν Φραν

Γέφυρα Golden Gate

Η γέφυρα Golden Gate είναι μια κρεμαστή γέφυρα που συνδέει το στενό μεταξύ του Ειρηνικού Ωκεανού και του Σαν Φρανσίσκο. Άνοιξε το 1937 και παρέμεινε η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο για τις επόμενες τρεις δεκαετίες. Ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα της μηχανικής σε μια εποχή που η αμερικανική οικονομία ανέβηκε μπροστά από τους Ευρωπαίους ομολόγους της. Ο Νέος Κόσμος επρόκειτο να εκλείψει τον Παλιό Κόσμο.

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να το οδηγήσετε. Καθώς η οδήγηση αυτοκινήτου στο Σαν Φρανσίσκο μπορεί να είναι ακριβή, θα μπορούσατε να σκεφτείτε να πάρετε λεωφορείο πάνω από τη Γέφυρα Golden Gate. Εμφανίζεται σε τόσες πολλές αμερικανικές ταινίες, για να μην αναφέρουμε τραγούδια. Το Golden Gate Bridge είναι ένα από τα εμβληματικά αξιοθέατα της Καλιφόρνια. Θεωρείται μια από τις πιο αισθητικά ευχάριστες γέφυρες στον κόσμο.

Πάρκο Χρυσή Πύλη

Πάρκο Χρυσή Πύλη

Η είσοδος στο Golden Gate Park είναι ελεύθερη, καθιστώντας το μια ελκυστική προοπτική σε μια πόλη όπου τα χρήματα δεν πάνε τόσο μακριά. Είναι γεμάτο ενδιαφέροντα αξιοθέατα για εξερεύνηση. Μπορείτε να περάσετε πολύ χρόνο εδώ - είναι πάνω από 1,000 στρέμματα. Κάντε μια βόλτα στον Ιαπωνικό Κήπο τσαγιού, στον Βοτανικό Κήπο και κάντε μια πεζοπορία -αν σας παρασύρει η διάθεση- στο Strawberry Hills. Είναι ένα πολύ γραφικό πάρκο με άφθονες ευκαιρίες φωτογραφίας. Θα βρείτε επίσης πολλά μέρη για να πάρετε καφέ.

Υπάρχουν μουσεία στο πάρκο που αξίζει να επισκεφτείτε, ειδικά για λάτρεις της ιστορίας. Το Μουσείο de Young διαθέτει χιλιάδες έργα τέχνης, από θησαυρούς της Κολομβίας έως την Ινδονησία. Το κύριο αξιοθέατο στο Golden Gate Park είναι η Καλιφόρνια Ακαδημία Επιστημών.

Καλιφόρνια Ακαδημία Επιστημών

Το πιο δημοφιλές μουσείο στο Σαν Φρανσίσκο, αυτό είναι από τα πιο σημαντικά μουσεία επιστήμης στην Αμερική. Είναι πραγματικά τέσσερα μουσεία που καλύπτουν διαφορετικές πτυχές των επιστημών. Υπάρχει το ενυδρείο Steinhart, το πλανητάριο Morrison, το τροπικό δάσος Osher και το μουσείο φυσικής ιστορίας του Kimball. Ανάλογα με τις περιοχές που σας ενδιαφέρουν, μπορείτε να εστιάσετε σε ένα συγκεκριμένο μέρος του μουσείου. Υπάρχουν ξεναγήσεις στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε. Θα βρείτε πάνω από 900 είδη στο ενυδρείο, συμπεριλαμβανομένων εξωτικών πλασμάτων όπως τα ψάρια φακών.

Εξερευνήστε τη γκέι σκηνή του Σαν Φρανσίσκο

Το Σαν Φρανσίσκο διαθέτει μια από τις καλύτερες γκέι σκηνές στον κόσμο. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, η περιοχή Castro ήταν η καρδιά της γκέι Αμερικής. Καμία άλλη πόλη δεν είχε τόσο μεγάλη και δυναμική γκέι σκηνή από το Weimar Berlin. Αντιπροσώπευε την εμφάνιση των ΛΟΑΤ + Αμερικανών από τις σκιές. Η εξέγερση Stonewall και οι πρώτες πορείες Pride ξεκίνησαν το κίνημα της απελευθέρωσης των ομοφυλόφιλων.

Σήμερα η περιοχή Castro εξακολουθεί να είναι γεμάτη με γκέι μπαρ. Είναι ένα υπέροχο μέρος για πάρτι. Το Σαν Φρανσίσκο είναι πιο διάσημο αυτές τις μέρες ως το σπίτι της Silicon Valley. Οι τεχνολογικοί γίγαντες διαμορφώνουν τον κόσμο στον οποίο ζούμε και πολλοί από αυτούς το κάνουν από την έδρα τους στο Σαν Φρανσίσκο. Αλλά αν ρωτούσατε τους Αμερικανούς τη δεκαετία του 1970 τι σκέφτηκε όταν σκέφτηκαν το Σαν Φρανσίσκο, πιθανότατα θα είχαν πει «Είναι κάπως γκέι» Δείτε Περισσότερα: Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Castro

Σαν Φραν

Ψαροταβέρνα

Μια από τις πιο γοητευτικές συνοικίες για εξερεύνηση στο Σαν Φρανσίσκο είναι το Fisherman's Wharf. Είναι μια παραθαλάσσια κοινότητα με πολλά εστιατόρια για εξερεύνηση. Πολλοί είναι προσανατολισμένοι στα θαλασσινά. Θα βρείτε ένα πλούσιο αμερικανικό comfort food εδώ. Κάντε μια βόλτα στην προβλήτα 39 - ένα καλό μέρος για φωτογραφίες. Υπάρχουν επίσης πολλά μουσεία περιέργειας για εξερεύνηση.

Νήσος Αλκατράζ

Νήσος Αλκατράζ

Μερική από την ταινία του James Bond A View To A Kill γυρίστηκε γύρω από το Fisherman's Wharf. Με πολύ πνεύμα James Bond-y, θα μπορούσατε να κάνετε ένα ταξίδι στο πάντα μυστηριώδες νησί Alcatraz. Μεταξύ 1933 και 1963, χρησίμευσε ως βραχώδης φυλακή για μερικούς από τους χειρότερους απατεώνες της Αμερικής. Χτυπημένος σε αυτό το απαγορευτικό, μοναχικό νησί σήμαινε ότι πραγματικά δεν υπήρχε διαφυγή. Μπορείτε να το επισκεφθείτε σήμερα, να εξερευνήσετε τα πρώην κελιά φυλακών και να αναρωτηθείτε πώς θα ήταν να χτυπηθείτε στο Alcatraz.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Σαν Φρανσίσκο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Σαν Φρανσίσκο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Σαν Φρανσίσκο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας