Πνομ Πενχ

Δραστηριότητες σε Πνομ Πεν

Η Πνομ Πενχ είναι μια πόλη με πολύ μοναδική ιστορία

Η Πνομ Πενχ είναι η πρωτεύουσα της Καμπότζης. Αν και έχει μακρά ιστορία, η Πνομ Πενχ δεν ήταν πάντα η πρωτεύουσα της Καμπότζης. Ιδρύθηκε το 1372 και λειτούργησε για λίγο ως πρωτεύουσα μετά την πτώση του Angkor. Θα γινόταν και πάλι πρωτεύουσα στα μέσα του 19ου αιώνα κατά τη διάρκεια της γαλλικής αποικιοκρατίας.

Αξίζει να το επισκεφτείτε και υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε. Είναι μακράν η μεγαλύτερη πόλη στην Καμπότζη. Θα πρέπει να περάσετε τουλάχιστον μια μέρα εδώ, αλλά θα χρειαστείτε πραγματικά τρεις ημέρες για να το αποδώσετε. Δίπλα στον ποταμό Μεκόνγκ, θα βρείτε μοναχούς με ρόμπες, πολυσύχναστες αγορές και πανύψηλους χρυσούς Βούδες. Είναι επίσης μια πολύ σύγχρονη πόλη. Περιμένετε πολλά δυνατά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Θα βρείτε την καλύτερη νυχτερινή ζωή στην Καμπότζη στην Πνομ Πενχ. Θα βρείτε επίσης τα σημάδια της βίαιης εποχής των Ερυθρών Χμερ. Η πόλη έχει αναστηθεί από τις στάχτες μετά το πιο σκοτεινό της κεφάλαιο τη δεκαετία του 1970.

Πνομ Πενχ

Βασιλικό Παλάτι και Ασημένια Παγόδα

Αυτό είναι το επίσημο σπίτι του βασιλιά της Καμπότζης και είναι αρκετά μεγάλο. Απαιτείται σεμνότητα στη βασιλική παρουσία, οπότε βεβαιωθείτε ότι το άνω μέρος του σώματος και των γόνατων σας είναι καλυμμένα. Η κατασκευή του παλατιού ολοκληρώθηκε το 1866. Χτίστηκε υπό την αιγίδα των Γάλλων. Χτίστηκε ως νέα κατοικία βασιλέων όταν ο Χμερικός βασιλιάς αποφάσισε να μετακινήσει την πρωτεύουσα από το Ούντονγκ στην Πνομ Πενχ. Αν η γαλάζια σημαία φέρει, σημαίνει ότι ο βασιλιάς βρίσκεται στην κατοικία.

Καθώς η βασιλική οικογένεια ζει ακόμα εδώ δεν μπορείτε να επισκεφθείτε όλα τα κτίρια. Αξίζει όμως να το επισκεφτείτε. Οι κήποι είναι πράγματι κατάλληλοι για έναν βασιλιά. Μπορείτε να επισκεφθείτε την Αίθουσα του Θρόνου, το Περίπτερο του Ναπολέοντα και την Ασημένια Παγόδα. Το τελευταίο είναι όπου θα βρείτε το Ναό του Σμαραγδένιου Βούδα. Αυτός είναι ένας ιστορικός ναός για επίσκεψη, καθώς είναι ο μοναδικός που μπορεί να επιβιώσει τις σκοτεινές μέρες του Khmer Rouge. Θα δείτε τον ίδιο τον Σμαραγδένιο Βούδα στο ταβάνι.

Wat Phnom

Wat Phnom

Το Wat Phnom χτίστηκε το 1372 στο μοναδικό λόφο της πόλης. Ο θρύλος λέει ότι η Lady Penh ανακάλυψε μερικά αγάλματα του Βούδα που είχαν πλυθεί από τον ποταμό Μεκόνγκ. Από εδώ προέρχεται το όνομα της πρωτεύουσας της Καμπότζης. Πνομ Πενχ σημαίνει «λόφος της Πεν».

Θα δείτε έναν καθισμένο Βούδα στο ιερό. Μια σκάλα οδηγεί στην κύρια παγόδα. Μέσα θα βρείτε εντυπωσιακά έργα τέχνης στους τοίχους και τις ιερές τοιχογραφίες. Καθώς ο θρύλος της Lady Penh και του Wat Phnom είναι ο ιδρυτικός θρύλος της πόλης, αξίζει να το επισκεφτείτε. Στο δρόμο της επιστροφής μπορείτε να επισκεφθείτε τους περιποιημένους κήπους που περιβάλλουν το ιερό.

Εθνικό Μουσείο της Καμπότζης

Αυτό είναι το πιο σημαντικό μουσείο της Καμπότζης. Θα βρείτε καμποτζιανή τέχνη και ιστορία μιας χιλιετίας. Το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι ένα άγαλμα του Βισνού. Υπάρχει μια εκτεταμένη συλλογή προ-Ανγκοριανής τέχνης που χρονολογείται από τον 8ο αιώνα. Θα δείτε μερικά αρχαία ινδουιστικά κειμήλια, όπως ο οκτώ οπλισμένος Βισνού 1,500 ετών. Το μουσείο έχει επίσης πολλά αγγεία - κανένα μουσείο δεν είναι πλήρες χωρίς πολύ παλιά αγγεία!

Καμπότζη

Γκέι μπαρ στη Πνομ Πεν

Ενώ η Πνομ Πεν έχει μια ομοφυλοφιλική σκηνή, είναι πολύ διακριτική. Πιο συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια μετά από μια κυβέρνηση καταστολή των γκέι χώρων. Είναι πολύ πιο εύκολο για τους τουρίστες ΛΟΑΤ + στην Καμπότζη από ό, τι για τους ντόπιους. Ενώ ο πολιτισμός είναι γενικά ανεκτικός, η ομοφυλοφιλία είναι ταμπού. Και πάλι, το φύλο είναι γενικά. Οι δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης δεν συνιστώνται σωστά για ομοφυλόφιλα ή ίσια ζευγάρια.

Γραμμή εργαλειοθήκης είναι μια νεότερη προσθήκη στη γκέι μπαρ σκηνή της Πνομ Πενχ. Το προσωπικό μιλά αγγλικά. Έχει μια χαλαρή ατμόσφαιρα και μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανές εκπομπές αργότερα το βράδυ. Η βεράντα είναι ένα καλό μέρος για όσους παρακολουθούν. Διαστημικό σαλόνι & μπαρ είναι επίσης μια καλή επιλογή. Είναι ένα κομμωτήριο την ημέρα και ένα γκέι μπαρ το βράδυ. Καρδιά του σκότους αν το πιο δημοφιλές γκέι κλαμπ στη Πνομ Πενχ.

Μουσείο γενοκτονίας Tuol Sleng

Η Καμπότζη βίωσε ανείπωτα εγκλήματα υπό το καθεστώς των Ερυθρών Χμερ. Όταν η Καμπότζη κυβερνήθηκε από το κομμουνιστικό κόμμα από το 1975 έως το 1979, το καθεστώς προσπάθησε να κάνει την Καμπότζη έναν παράδεισο συλλογικών αγροκτημάτων. Αυτό το μαζικό ανθρώπινο πείραμα οδήγησε σε λιμό και γενοκτονία σε βιομηχανική κλίμακα. Στο όνομα μιας παρανοϊκής και παράξενης ιδεολογίας, περίπου το 25% του πληθυσμού χάθηκε. Συνέβη σε ζωντανή μνήμη και τα σημάδια της εποχής των Ερυθρών Χμερ είναι ακόμα πολύ ορατά.

Ο Tuol Sleng ήταν ένα σχολείο που το καθεστώς χρησιμοποιούσε ως στρατόπεδο φυλακών. Μόνο επτά κρατούμενοι επέζησαν. Είναι ένα πολύ σοκαριστικό μέρος για να επισκεφθείτε. Μπορείτε ακόμα να δείτε τους τοίχους, τα κύτταρα και τον εξοπλισμό βασανιστηρίων με αίμα. Δεν είναι για τους αμυδρούς αλλά πρέπει να το δούμε.

Πνομ Πενχ

Κεντρική Αγορά

Προετοιμαστείτε για μια επίθεση στις αισθήσεις. Χτίστηκε στη γαλλική αποικιακή περίοδο και λειτουργεί από το 1937. Η αγορά στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό αρτ ντεκό κτήριο. Κάποτε θεωρήθηκε η μεγαλύτερη αγορά της Ασίας. Θα βρείτε πολύ τουριστικούς εμπόρους που πωλούν εμπορεύματα. Θα βρείτε επίσης μια εκθαμβωτική σειρά από ρούχα, φαγητό, λουλούδια και σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε. Δοκιμάστε το χέρι σας στο παζάρι.

Η Κεντρική Αγορά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αγοράσετε δώρα. Θα βρείτε εξωτικά ασιατικά προϊόντα στα πολλά παζάρια. Τα κοσμήματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά - μερικά από αυτά είναι ιδιαίτερα καλοφτιαγμένα. Αφήστε λίγο χώρο στη βαλίτσα σας: αυτή θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία αγορών.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Οι καλύτερες περιηγήσεις στην Πνομ Πενχ

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή εκδρομών στη Πνομ Πεν από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Πνομ Πενχ για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας