Ίμπιζα

Δραστηριότητες σε Ίμπιζα

Η Ίμπιζα είναι το κόμμα της Ευρώπης

Η Ίμπιζα είναι ένα αρκετά μικρό νησί, αλλά είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσετε τον ήλιο, να περπατήσετε στις παραλίες με μαλακή άμμο και ναι, πάρτι σαν να είναι το τέλος του κόσμου.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι διακοπών που μπορείτε να κάνετε στην Ίμπιζα. Μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν κατά τη διάρκεια της σεζόν πάρτι για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα διάσημα σούπερ κλαμπ του νησιού. Αλλά μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε ένα καταφύγιο γιόγκα ή να μείνετε σε μια βίλα στη μέση του πουθενά.

Υπάρχουν δύο κύριες πόλεις στην Ίμπιζα. Στην Ίμπιζα θα βρείτε το μεγαλύτερο μέρος της δράσης, όπως κλαμπ, ξενοδοχεία και καλύτερα καταστήματα. Στο Σαν Αντόνιο, θα βρείτε επίσης κλαμπ και γοητευτικό χώρο περιπάτου. Γενικά, η Ίμπιζα θεωρείται το πιο κοσμοπολίτικο μέρος. Είναι μόλις 20 λεπτά με το λεωφορείο από την πόλη της Ίμπιζα προς το Σαν Αντόνιο.

Ίμπιζα

Dalt Vila

Το Dalt Vila είναι η παλιά πόλη. Η ιστορία του εκτείνεται πριν από 2,500 χρόνια. Διαθέτει οχυρώσεις του 16ου αιώνα που χτίστηκαν από τον Κάρολο Ε' για να υπερασπιστεί το νησί από τους πειρατές. Ένα εντυπωσιακό μνημείο από τη χρυσή εποχή της Ισπανίας. Αξίζει να εξερευνήσετε λεπτομερώς την Παλιά Πόλη της Ίμπιζα. Περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα δρομάκια και απολαύστε την υπέροχη θέα.

Το νησί κάποτε κυριαρχούσε από τους Μαυριτανούς. Τελικά εκδιώχθηκαν από τους Καταλανούς. Λέγεται ότι ο τελευταίος μαυριτανικός ηγέτης της Ίμπιζα προδόθηκε από έναν ζηλιάρη αδερφό. Μπορείτε να επισκεφθείτε την έξοδο της σήραγγας στο Dalt Vila, το οποίο ο δήμος Moor έπρεπε να διαφύγει. Τα φαντάσματα της Ισπανίας είναι παντού. Η ήττα των Μαυριτών σηματοδοτείται κάθε χρόνο στις 8 Αυγούστου.

Καθεδρικός ναός της Ίμπιζα

Επίσης στο Dalt Vila, θα βρείτε τον καθεδρικό ναό της Ίμπιζα. Ήταν τόπος λατρείας από την αρχή της αρχαιότητας. Έγινε ενορία το 1235, μετά την εισβολή της Αραγονίας. Τον 18ο αιώνα έγινε καθεδρικός ναός. Μπορείτε να δείτε υπέροχη θέα στη θάλασσα από τον καθεδρικό ναό. Οι σκάλες είναι απότομες αλλά αξίζει τον κόπο. Απλά φορέστε άνετα παπούτσια αν εξερευνάτε το Dalt Vila.

Ίμπιζα

Σαν Αντόνιο

Το Σαν Αντόνιο είναι η δεύτερη πόλη της Ίμπιζα. Περπατήστε στον παραλιακό δρόμο και δείτε το λιμάνι. Θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ίμπιζα στο Σαν Αντόνιο. Έχει επίσης πολλά μπαρ και κλαμπ στο West End. Το Sunset Strip είναι η διάσημη περιοχή πάρτι. Εδώ θα βρείτε το Cafe Del Mar, το μπαρ που δημιουργούσε χιλιάδες άλμπουμ χαλάρωσης στη δεκαετία του '90.

Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με πλοίο στον κόλπο και να εξερευνήσετε τις παραλίες. Είτε θέλετε να χορέψετε όλη τη νύχτα ή να έχετε ένα πολιτισμένο κοκτέιλ ηλιοβασιλέματος, θα βρείτε αυτό που ψάχνετε στο Σαν Αντόνιο.

Πάρτε μια βάρκα για Φορμεντέρα

Φορμεντέρα κοντά στην Ίμπιζα

Η Formentera είναι η πιο λαμπερή αδερφή της Ibiza. Είναι το μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε μετά από μια ταραχώδη περίοδο στην Ίμπιζα. Το πλοίο από την Ίμπιζα προς τη Φορμεντέρα διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Με λευκές αμμουδιές και γαλάζια νερά, η Formentera είναι ένα καταφύγιο για τους λάτρεις της παραλίας. Είναι πολύ λιγότερο απασχολημένο από το γειτονικό του Ibiza και είναι σχετικά εύκολο να μετακινηθείτε με σκούτερ ή ποδήλατο. Αξίζει σίγουρα μια ημερήσια εκδρομή ή μερικές μέρες, αν έχετε περισσότερο χρόνο για να εξερευνήσετε τις εκπληκτικές παραλίες και τα γραφικά χωριά της, καθώς και να δοκιμάσετε το εξαιρετικό μεσογειακό φαγητό που προσφέρεται στα εστιατόρια της Formentera.

Το Playa Illetes είναι η κύρια παραλία της Formentera - περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά από τον τερματικό σταθμό των φέρι. Δεν είναι μια γκέι παραλία, αλλά έχει καταταχθεί στις δέκα καλύτερες παραλίες του κόσμου τόσο που αξίζει να επισκεφθείτε. Όσο πιο μακριά περπατάτε, τόσο λιγότερος κόσμος γίνεται και υπάρχει ένας χώρος γυμνιστών που είναι απαλλαγμένος από ξαπλώστρες και λίγο πιο κατάφυτος.

Υπάρχουν μερικά εστιατόρια στην παραλία, αν και μπορεί να είναι ακριβό, οπότε είναι καλύτερο να παραλάβετε κάτι σε ένα σούπερ μάρκετ στην κοντινή La Savina, όπου είναι το πορθμείο της Ίμπιζα.

Η γκέι σκηνή της Ίμπιζα

Η Ίμπιζα είναι ένας από τους υπέροχους προορισμούς για πάρτι. Είναι σύνθημα για τον ηδονισμό. Θα βρείτε πολλά από τα γκέι μπαρ δίπλα στην παλιά πόλη στο Calle de la Virgen - έναν περίεργο δρόμο με το όνομα, αν το σκεφτείτε. Οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν πάρτι αργά στην Ισπανία, γι' αυτό προσπαθήστε να ξεκινήσετε τη βραδιά σας λίγο αργότερα. Πολλά από τα γκέι μπαρ είναι ανοιχτά από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Η νυχτερινή ζωή είναι πολύ πιο ήσυχη εκτός εποχής.

Μπαρ MonaLisa είναι ένα λαμπερό γκέι μπαρ. Ανοίγει στις 10 μ.μ. και είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε τη βραδινή σας γκέι στην Ίμπιζα. Ένα άλλο καλό μέρος για ένα ποτό είναι Angelo, ένα καθιερωμένο gay bar της Ibiza. Μπορείτε να πιείτε ένα κοκτέιλ στη βεράντα - ιδανικό για θέα στην παλιά πόλη της Ίμπιζα.

Γκέι κλαμπ στην Ίμπιζα λαμβάνει χώρα στα τεράστια κλαμπ του νησιού. Η Ίμπιζα είναι πολύ φιλική προς τους ομοφυλόφιλους και ορισμένα από τα κλαμπ φιλοξενούν βραδιές ομοφυλοφίλων. Glitterbox στο Hi Ibiza είναι μια υπέροχη βραδινή βραδιά που πραγματοποιείται το καλοκαίρι.

Αν ψάχνετε να απολαύσετε Η γκέι παραλία της Ίμπιζακαι μετά κατευθυνθείτε προς Παραλία Es Cavallet. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι αρκετά γεμάτο και το πάρτι ξεκινά γύρω στις 4 μ.μ. Να είστε προετοιμασμένοι - είναι σαν παραλία γυμνιστών.

Ίμπιζα

Σαν Χοσέ

Το Σαν Χοσέ είναι μια μικρή πόλη στα νότια της Ίμπιζα. Αυτό το μέρος του νησιού είναι απομακρυσμένο - μπορεί να μοιάζει σαν ερημιά. Το San José είναι η εξαίρεση. Αυτό το γοητευτικό χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού του κόσμου, του Sa Talaia. Είναι ένα γραφικό και πολύ παραδοσιακό ισπανικό χωριό. Τα superclubs αισθάνεστε έναν κόσμο μακριά όταν βρίσκεστε στο San José. Είναι ένα καλό μέρος για εξερεύνηση με hangover. Υπάρχει μια καλή επιλογή από εστιατόρια και καφέ για εξερεύνηση.

Μπορείτε επίσης να κάνετε πεζοπορία σε μερικά από τα γύρω τοπία. Είναι πολύ αγροτικό και ήσυχο. Αυτό είναι που κάνει το Ibiza τόσο υπέροχο. Μπορείτε να ζήσετε μια εξωφρενική σκηνή πάρτι σαν να βρίσκεστε στο Βερολίνο, αλλά και να χαλαρώσετε σε ένα μικροσκοπικό χωριό ενώ απολαμβάνετε τον ήλιο.

Θαλάσσια σπορ

Η Ίμπιζα φημίζεται για την εκπληκτική ακτογραμμή της και, επομένως, η ενασχόληση με τα θαλάσσια σπορ όταν βρίσκεστε εκεί είναι απαραίτητη. Υπάρχουν σχεδόν 20 σχολές καταδύσεων στο νησί και προσφέρουν μια σειρά επιλογών από καταδύσεις γευσιγνωσίας έως καταδύσεις εξερεύνησης για όσους έχουν άδεια.

Εάν ταξιδεύετε με μια παρέα φίλων, είναι καλή ιδέα να ναυλώσετε ένα γιοτ για μια ημερήσια εκδρομή στη θάλασσα. Άλλες δραστηριότητες στο νησί περιλαμβάνουν paddle-boarding, αλεξίπτωτο, τζετ σκι και θαλάσσιο σκι. Δείτε Περισσότερα: Οι καλύτερες παραλίες γκέι στην Ίμπιζα.

Πεζοπορία στην Ίμπιζα

Εάν νιώθετε ότι πρέπει να κάψετε το αλκοόλ από το προηγούμενο βράδυ και δεν σας πειράζει να ιδρώσετε, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε μια πεζοπορία στην κορυφή της Sa Talaiassa (γνωστή και ως Sa Talaia). Το ψηλότερο σημείο στην Ίμπιζα βρίσκεται στο Sant Josep.

Είναι στην πραγματικότητα ένας σχετικά εύκολος, ανηφορικός περίπατος περίπου 1.5 μιλίων (2.4 χλμ). Στρέψτε τους χάρτες σας προς έναν δρόμο που ονομάζεται Sa Talaia και περπατήστε τον μέχρι να μετατραπεί σε μονοπάτι με δέντρα και θάμνους και στις δύο πλευρές. Όταν φτάσετε στην κορυφή, θα βρείτε τα πιο εκπληκτικά πανοράματα του νησιού και αν δεν έχετε σχέδια για μια βραδιά, τότε ανεβείτε για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα εντυπωσιακό - απλά φροντίστε να έχετε μια δάδα για να κατεβείτε!

Μπορείτε επίσης να οδηγήσετε στην κορυφή, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα αξιοπρεπές αυτοκίνητο - οι δρόμοι είναι θυελλώδεις και ανώμαλοι!

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στην Ίμπιζα

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στην Ίμπιζα από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Ίμπιζα για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας