Βρυξέλλες, Βέλγιο

Δραστηριότητες στις Βρυξέλλες

Η καρδιά της ευρωπαϊκής πολιτικής και του απίστευτου ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Οι αρτ νουβό δρόμοι των Βρυξελλών δεν μοιάζουν με κανέναν άλλο στον κόσμο. Τα οικεία και γοητευτικά σοκάκια που περικυκλώνουν το κεντρικό κέντρο της πόλης ζωντανεύουν με τέχνη, πολιτισμό και φαγητό, όλα περιμένουν να τα ανακαλύψουν οι πρόθυμοι επισκέπτες. Οι Βρυξέλλες φιλοξενούν έναν από τους πιο μοναδικούς και σημαντικούς πολιτισμούς στην Ευρώπη και είναι επίσης η πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Βρυξέλλες μπορεί, μερικές φορές να φαίνονται περίεργες, με τις άθλιες και υποβαθμισμένες κατοικίες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κέντρου της πόλης. Ωστόσο, αυτή η περίεργη είναι μέρος αυτού που κάνει την πόλη τόσο ξεχωριστή.

Το Βέλγιο ήταν η δεύτερη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τον γάμο των ομοφυλοφίλων και τον φιλελευθερισμό και τον σεβασμό που άνοιξε το δρόμο για αυτήν τη νομοθεσία είναι προφανές στις Βρυξέλλες. Η γκέι συνοικία στις Βρυξέλλες είναι μικρή, αλλά η κουλτούρα και η κοινότητα των ΛΟΑΤ + βρίσκονται σε όλη την πόλη. Διαβάστε περισσότερα: Ένα γκέι Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες.

Το Grand-Place

Grand Place Βρυξέλλες

Ως κατασκευή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, η κατασκευή του Grand-Place ξεκίνησε τον 15ο αιώνα και αφού βομβαρδίστηκε για τρεις ημέρες από το γαλλικό στρατό το 1695, ανέβηκε ξανά σε μόλις πέντε χρόνια. Αυτή η ιστορία είναι το κλειδί για την κατανόηση των τεσσάρων στυλ που απαρτίζουν την αρχιτεκτονική του Grand-Place, ένα ορόσημο που διαμορφώνεται από την ιστορία του με τρόπο διαφορετικό από τους περισσότερους άλλους. Αναγνωρίζεται στον ορίζοντα των Βρυξελλών από τον πύργο 96 μέτρων, το Grand-Place είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε για κάθε ταξιδιώτη.

Η τοποθεσία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους τουρίστες και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη στο Βέλγιο. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια και εστιατόρια σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το Grand-Place, καθιστώντας την την ιδανική τοποθεσία για να σχεδιάσετε μια μέρα γύρω, ακόμα κι αν τα καφέ είναι λίγο τουριστικά.

Gay Bars στις Βρυξέλλες

Σταθμός BXL Brussels gay main main 2

Τα κύρια gay μπαρ στις Βρυξέλλες βρίσκονται γύρω από την οδό Rue du Marché au Charbon. Θα βρείτε επίσης μια χούφτα γκέι καταστήματα στις Βρυξέλλες πολύ κοντά. Το διάσημο πάρτι La Demence πραγματοποιείται επίσης στις Βρυξέλλες σε τακτική βάση και σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Το κέντρο βελγικών κόμικς

Το Βελγικό Μουσείο Κόμικς βρίσκεται στην καρδιά των Βρυξελλών για 30 χρόνια, διατηρώντας και τιμά την τέχνη της απεικόνισης κόμικς. Το μουσείο ενημερώνεται τακτικά για να παρουσιάσει το νεότερο και πιο καινοτόμο έργο από εικονογράφους κόμικς σε όλο τον κόσμο και διαθέτει πλήθος εκθεσιακών και διαδραστικών εκθέσεων για να το απολαύσουν όλοι.

Το μουσείο στεγάζεται σε ένα εκπληκτικό αρ νουβό κτήριο που σχεδιάστηκε από τον Victor Horta, το οποίο είναι το ίδιο έργο τέχνης. Πολλά δημοφιλή κόμικς παρουσιάζονται στο μουσείο, συμπεριλαμβανομένων των Tin Tin και των Smurfs, και των δύο βελγικών δημιουργιών. Η είσοδος στο The Belgian Comic Strip Museum είναι δωρεάν και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το καφέ και το κατάστημα με είδη δώρων.

Manneken Pis

Manneken Pis Βρυξέλλες

Το Manneken Pis δεν είναι όπως τα περισσότερα άλλα ορόσημα. Είναι κρυμμένο και χάνεται εύκολα αν δεν ξέρετε τι ψάχνετε. Αλλά αυτό το εμβληματικό σιντριβάνι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα των Βρυξελλών. Το άγαλμα του σιντριβανιού δείχνει ένα μικρό αγόρι να ουρεί στο νερό και η φιγούρα είναι συνήθως ντυμένη με διάφορα ρούχα από ντόπιους.

Ο Irs υπέθεσε ότι το σιντριβάνι ανέθεσε να αναγνωρίσει τα πολλά δερμάτινα βυρσοδεψεία που υπήρχαν στην περιοχή, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούσαν ούρα για να θεραπεύσουν το δέρμα τους κατά τους μεσαίωνα. Το συντριβάνι ήταν κάποτε η κύρια πηγή νερού για όσους ζούσαν στις Βρυξέλλες.

Place de la Bourse

Η Place de la Bourse χτίστηκε το 1873 και ήταν το επίσημο χρηματιστήριο του Βελγίου. Το κτίριο είναι αξιοσημείωτο για το εντυπωσιακό μπαρόκ στιλ και κατασκευάστηκε στην τοποθεσία ενός πρώην μοναστηριού. Σήμερα, το Bourse φιλοξενεί μια σειρά από εκθέσεις και παραστάσεις. Αξίζει να ελέγξετε τι συμβαίνει πριν ταξιδέψετε στις Βρυξέλλες για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε αυτό το εκπληκτικό κτίριο.

Το Bourse είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στις Βρυξέλλες με τον αριθμό των τουριστών έξω συχνά να φτάνουν χιλιάδες. Το καλοκαίρι η περιοχή μπορεί να γίνει πολύ απασχολημένη, οπότε είναι καλύτερο να επισκεφθείτε νωρίς το πρωί ή αργότερα το βράδυ.

Parlamentarium

Οι Βρυξέλλες είναι το κέντρο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής, και για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν αυτήν την πλευρά της ταυτότητας της πόλης, μην ψάχνετε άλλο παρά το Parlamentarium. Το Parlamentarium είναι ένας διαδραστικός και ελκυστικός χώρος με την αποστολή να καταστήσει την ευρωπαϊκή πολιτική προσβάσιμη στις μάζες.

Υπάρχει πλούτος έρευνας και εξερεύνησης στο κέντρο και οι επισκέπτες καλούνται να μάθουν για τους δρόμους προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και πώς λειτουργεί το κοινοβούλιο. Το Parlamentarium διαθέτει αξιοθέατα και εκθέματα για παιδιά και ενήλικες και δεν υπάρχει τέλος εισόδου. Η εμπειρία είναι διαθέσιμη σε 23 γλώσσες και είναι πλήρως προσβάσιμη σε επισκέπτες με μειωμένη κινητικότητα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στις Βρυξέλλες

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στις Βρυξέλλες από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Βρυξέλλες για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας