Εδιμβούργο

Δραστηριότητες σε Εδιμβούργο

Ανακαλύψτε την ιστορική πρωτεύουσα της Σκωτίας

Πλούσιο με ιστορία, γεμάτο σκοτεινές και μυστηριώδεις γωνιές και φιλοξενεί μερικές από τις πιο ζωντανές νυχτερινές δραστηριότητες του Ηνωμένου Βασιλείου, το Εδιμβούργο είναι μια πόλη που περιμένει να την ανακαλύψετε. Το δραματικό τοπίο είναι εμφανές ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στην πόλη, από τα κάστρα που φτάνουν στις κορυφές των λόφων έως τις σκιές των επιβλητικών απότομων βράχων. Αυτό συνδυάζεται με την εκπληκτική γοτθική αρχιτεκτονική που η πόλη είναι τόσο γνωστή για την καθιστά έναν πραγματικά χαρακτηριστικό και ενδιαφέρον προορισμό.

Το Εδιμβούργο είναι επίσης ένας παγκόσμιος κόμβος πολιτισμού, με πολλά φεστιβάλ μουσικής, κωμωδίας και δράματος να διοργανώνονται στους δρόμους του κάθε χρόνο. Για αιώνες η πόλη υπήρξε πρωτοπόρος των δημιουργικών τεχνών, δημιουργώντας αμέτρητους ποιητές, συγγραφείς και θεατρικούς συγγραφείς. Ωστόσο, υπάρχει μια ανεπιτήδευτη σε αυτήν την πόλη που έχει γίνει συνώνυμη με την έντονη κατανάλωση αλκοόλ, τους εξωφρενικούς κωμικούς και μια σκληρή και έτοιμη στάση.

Η Σκωτία αναγνωρίζεται συνήθως ως μία από τις καλύτερες χώρες της Ευρώπης που είναι ΛΟΑΤ +, με πολλούς νόμους περί προστασίας και διακρίσεων, καθώς και έναν ακμάζοντα γκέι πληθυσμό. Το Εδιμβούργο δεν είναι διαφορετικό, η ανοιχτή και φιλόξενη ατμόσφαιρα εδώ είναι προφανής και η τοπική ομοφυλοφιλική κοινότητα δεν χρειάζεται να κρύψει την παρουσία τους, με πολλά γκέι κλαμπ και μπαρ διάσπαρτα στους πλακόστρωτους δρόμους.

Εδιμβούργο

Βασιλικός Βοτανικός Κήπος

Ο Βασιλικός Βοτανικός Κήπος του Εδιμβούργου είναι ο δεύτερος παλαιότερος στο είδος του στο Ηνωμένο Βασίλειο και φιλοξενεί μία από τις καλύτερες συλλογές τροπικών φυτικών ειδών στη χώρα. Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, το αποκορύφωμα του κήπου είναι το βικτοριανό τροπικό θερμοκήπιο. Το ίδιο το κτίριο είναι μια εκπληκτική επίδειξη καινοτόμου και δημιουργικής αρχιτεκτονικής που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και στεγάζει μια πραγματικά ποικίλη ποικιλία χλωρίδας από όλο τον κόσμο. Πολλά από τα σπάνια είδη φυτών που φαίνονται στο θερμοκήπιο συλλέχθηκαν από τους πρώτους ιδρυτές του κήπου.

Εκτός από τους τέλεια περιποιημένους εξωτερικούς κήπους, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να βιώσουν τη βοτανική επιστήμη και το βιολογικό θαύμα στο John Hope Gateway. Το John Hope Gateway είναι ένα σύγχρονο και καινοτόμο κέντρο επισκεπτών που στεγάζει ένα κατάστημα και καφετέρια, καθώς και ένα συναρπαστικό και εκπαιδευτικό εργαστήριο βιολογίας και πολλαπλούς χώρους μάθησης. Πολλές εκθέσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο κέντρο καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους και υπάρχει πάντα κάτι νέο για να ανακαλύψετε.

Εδιμβούργο

Γκέι νυχτερινή ζωή στο Εδιμβούργο

Γνωστή ως μια από τις πιο φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους πόλεις της Ευρώπης, είναι κατάλληλο το Εδιμβούργο να φιλοξενεί μια ζωντανή, ζωντανή και ηδονιστική γκέι σκηνή. Υπάρχει μια απλή προσέγγιση για τη νυχτερινή ζωή στην πόλη και η γκέι σκηνή ακολουθεί αυτήν την τάση, με πιο απλές γκέι παμπ και αξιόπιστα μπαρ από ό, τι τα ακανόνιστα superclubs. Η πλειοψηφία των γκέι νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη βρίσκεται στην γκέι συνοικία "The Pink Triangle", ένα όνομα στοργής που επινοήθηκε από την τοπική κοινότητα LGBT +.

Βρίσκεται χαστούκι στην καρδιά του πολυσύχναστου γκέι χωριού του Εδιμβούργου, Η Wall Street είναι ένα πολύ γνωστό και αγαπημένο γκέι μπαρ και εστιατόριο. Εξυπηρετώντας τον τοπικό γκέι πληθυσμό τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα, ο χώρος έχει γίνει βασικό στοιχείο της γκέι σκηνής στην πόλη. Η Street φιλοξενεί πολλά πάρτι και βραδιές κλαμπ όλη την εβδομάδα, και τραβάει τακτικά σε μεγάλο και διαφορετικό πλήθος. Ο χώρος είχε επίσης την πρώτη γκαλερί τέχνης του δρόμου της Σκωτίας. Υπάρχουν πολλά να εξερευνήσετε εδώ.

Εδιμβούργο

Το κάστρο του Εδιμβούργου

Λίγα κτίρια είναι τόσο σημαντικά για την ιστορία της Σκωτίας όσο το κάστρο του Εδιμβούργου. Έχοντας πολλούς μονάρχες και μια στρατιωτική βάση για μεγάλο μέρος της ύπαρξής του, το κάστρο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής της Σκωτίας, των στρατιωτικών εκδηλώσεων και του εθνικού πολιτισμού για περισσότερα από 900 χρόνια. Το κάστρο ρίχνει μια δυσοίωνη σιλουέτα με τους πολλαπλούς πυργίσκους, τη θέση του γκρεμού και τους γκρίζους τοίχους από τούβλα και το εσωτερικό του δεν διαφέρει. Τα τεράστια και σπήλαια δωμάτια του κάστρου είναι σε μεγάλο βαθμό τουριστικά σήμερα και οι επισκέπτες μπορούν να δουν αντικείμενα, έργα τέχνης και κειμήλια που αντικατοπτρίζουν την ιστορία του κτηρίου και εκείνους που το έχουν καταλάβει.

Μία από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στο κάστρο είναι οι θησαυροί - σε όλη την ιστορία, αυτά τα υπόγεια δωμάτια έχουν χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, που κυμαίνονται από την αποθήκευση ψωμιού έως τη στέγαση κρατουμένων. Τα θησαυροφυλάκια μπορούν να περιηγηθούν και γκράφιτι που χαράσσονται από Γάλλους και Αμερικανούς κρατούμενους που κρατούνται στα κελιά εδώ μπορεί να δει κανείς σήμερα. Το κάστρο του Εδιμβούργου έχει μεγάλη επιτυχία στους περισσότερους ταξιδιώτες του Εδιμβούργου και υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό.

Εδιμβούργο

Κάθισμα του Άρθουρ

Κάποτε ένα τεράστιο ηλιόλουστο ηφαίστειο, το μόνο που μένει σήμερα είναι ένας χλοώδης λόφος όπου έπαιζε λάβα. Ο λόφος των 882 ποδιών είναι τώρα γνωστός ως Arthur's Seat και είναι το υψηλότερο σημείο στο Εδιμβούργο. Το απόλυτο ύψος του λόφου σημαίνει ότι από τη βραχώδη κορυφή του μπορείτε να εκτιμήσετε τη θέα της πόλης στο σύνολό της, καθώς και τα κοντινά βουνά και τον ωκεανό. Η περιοχή στην οποία κάθεται το Arthur's Seat είναι γνωστή ως Murder Acre και φιλοξενεί μια σειρά από βράχια και λάκκους που πήραν το όνομά τους από τους αμάχους που εκτελέστηκαν εκεί τον 16ο αιώνα.

Η τρομακτική φήμη του λόφου σταθεροποιήθηκε περαιτέρω όταν δύο αγόρια που έπαιζαν στο λόφο το 1863 βρήκαν 17 φέρετρα γεμάτα με ξύλινα ειδώλια με πλήρη ρούχα που βρίσκονται στην πλαγιά, κανείς δεν ξέρει ποιος ή τι τα έβαλε εκεί. Παρά το σκοτεινό παρελθόν του, το Arthur's Seat παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο Εδιμβούργο και είναι μια συναρπαστική και εκπληκτική τοποθεσία.

Εδιμβούργο

Κάμερα Obscura και World of Illusions

Θα σας συγχωρούσε που υποθέτετε ότι η Camera Obscura και το World of Illusions ήταν μια νέα προσθήκη στη σκηνή ψυχαγωγίας του Εδιμβούργου, ωστόσο, αυτή η εκκεντρική και συναρπαστική εμπειρία ήταν απόλυτα αγαπημένη στην πόλη από το 1835. Το παλαιότερο τουριστικό αξιοθέατο του Εδιμβούργου είναι το σπήλαιο του Alladin οπτικές ψευδαισθήσεις, ελαφριά κόλπα και αινιγματικά ειδικά εφέ, είναι επίσης εκεί όπου θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες απόψεις του ορίζοντα της πόλης. Το αξιοθέατο βρίσκεται κοντά στο κάστρο του Εδιμβούργου και πολλοί ταξιδιώτες θα επιλέξουν να συνδυάσουν και τα δύο σε μια μέρα εξερεύνησης.

Ο χώρος εκτείνεται σε πέντε ορόφους και διαθέτει ψευδαισθήσεις και πρακτικές εμπειρίες που θα προσελκύσουν επισκέπτες όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων. Από τον τεράστιο λαβύρινθο του καθρέφτη μέχρι τη σήραγγα αποπροσανατολισμού της δίνης, θα μπορούσατε εύκολα να χάσετε χρόνο να εξερευνήσετε τις απίστευτες περιέργειες. Τα εισιτήρια ισχύουν επίσης όλη την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να μπείτε μέσα και έξω από το Camera Obscura και το World of Illusions όσο θέλετε.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Εδιμβούργο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Εδιμβούργο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Εδιμβούργο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας