Αγιουτχάγια

Εξερευνήστε τα ερείπια της Αγιουτάγια

Ανακαλύψτε τη δεύτερη πρωτεύουσα του Σιάμ

Η Ayutthaya, ή η Phra Nakhon Si Ayutthaya για να της δώσει το πλήρες όνομά της, ήταν η δεύτερη πρωτεύουσα του Σιάμ. Ακμάζει για τέσσερις αιώνες έως ότου καταστράφηκε εν μέρει από τους Βιρμανούς το 1767. Η πόλη εγκαταλείφθηκε σε μεγάλο βαθμό μετά από αυτό. Υπάρχει σήμερα ως αρχαιολογικό ερείπιο.

Υπάρχει κάτι αρκετά δελεαστικό για τις εγκαταλελειμμένες πόλεις. Η Αγιουτάγια ήταν κάποτε ένας σημαντικός χώρος εμπορίου και λατρείας. Τα μνημειακά ερείπια ναού αποτελούν μαρτυρία για τη λαμπρή ιστορία της Αγιουτάγια.

Αγιουτχάγια

Ιστορία της Αγιουτάγια

Αυτό που είναι τώρα Ταϊλάνδη ήταν γνωστό ως Σιάμ για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της. Η ιστορία του Σιάμ διατηρείται καλά καθώς ποτέ δεν αποικίστηκε με επιτυχία, παρά τις καλύτερες προσπάθειες των Γάλλων και των Βρετανών. Η πόλη της Αγιουτάγια ιδρύθηκε το 1350 και ήταν η δεύτερη πρωτεύουσα του Σιάμ. Εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η πόλη χτίστηκε με εξελιγμένες πολεοδομικές μεθόδους. Ήταν ίση μεταξύ της Κίνας και της Ινδίας και υπερασπίστηκε καλά τις τάφρους και τη στρατηγική της θέση.

Μετά την κατάρρευση του Angkor, ο Ayutthaya απέκτησε μεγαλύτερη επιρροή. Έμποροι ήρθαν από πολύ μακριά για να κάνουν επιχειρήσεις στην Αγιουτχάγια. Μπορείτε να δείτε πολλές ξένες επιρροές στην αρχιτεκτονική και την τέχνη που παραμένουν. Ο Ayutthaya έστειλε διπλωμάτες για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα του Siam στα μεγάλα δικαστήρια της Ευρώπης στην Πρώιμη Σύγχρονη περίοδο. Η δυναστεία των Μινγκ προσπάθησε επίσης να ασκήσει αποικιακή επιρροή στην Αγιουτχάγια.

Η πόλη γνώρισε μια Χρυσή Εποχή υπό τη βασιλεία του βασιλιά Narari (1656 - 1688). Το Ayutthaya θα φύγει τελικά από την ιστορία το 1767, μετά την εισβολή της Βιρμανίας. Τα πιο εντυπωσιακά ερείπια της Αγιουτχάγια είναι τα μοναστήρια, τα αγάλματα του Βούδα και τα βασιλικά κτίρια.

Αγιουτχάγια

Αξίζει να επισκεφτείτε την Αγιουτάγια;

Αξίζει σίγουρα να επισκεφτείτε την Αγιουτάγια. Είναι μόλις μία ώρα μακριά από την Μπανγκόκ και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Ταϊλάνδης. Το Ayutthaya παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους λάτρεις της ιστορίας. Τούτου λεχθέντος, ακόμα κι αν δεν είστε, οι υπέροχοι ναοί, οι πύργοι λειψάνων και τα ερειπωμένα κτίρια είναι συναρπαστικά. Θα χρειαστούν περίπου 90 λεπτά για να φτάσετε στο Ayutthaya από την Μπανγκόκ. Μπορείτε να πάρετε το skytrain στο Mo Chit και στη συνέχεια να πάρετε ταξί ή λεωφορείο απευθείας για το Ayutthaya. Είναι ένα εύκολο ταξίδι και αξίζει να προσθέσετε στο δρομολόγιό σας. Μπορείτε να το κάνετε σε μια ημερήσια εκδρομή ή να περάσετε μία ή δύο νύχτες στην Αγιουτάγια.

Αγιουτχάγια

Πώς να μετακινηθείτε στην Αγιουτάγια

Στην πόλη Ayutthaya θα βρείτε το ιστορικό πάρκο Ayutthaya, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO - αυτό είναι το πάρτι που θέλετε να επισκεφτείτε. Τα εισιτήρια εισόδου δεν είναι ακριβά. Μπορείτε να περιηγηθείτε στην Αγιουτχάγια επιστρατεύοντας έναν οδηγό tuk-tuk - φροντίστε να του δώσετε φιλοδώρημα αν το κάνετε. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ένα ποδήλατο ή να περπατήσετε. Θα βρείτε οδηγούς tuk-tuk στο σταθμό όταν φτάσετε.

Είναι πιθανό να είναι ζεστό και θα περπατάτε όλη την ημέρα, οπότε φοράτε άνετα ρούχα. Δεν υπάρχει κωδικός ενδυμασίας αλλά μην φοράτε ρούχα που είναι πολύ αποκαλυπτικά αν θέλετε να μπείτε στους ναούς. Αυτοί οι ναοί θεωρούνται πολύ ιεροί χώροι, οπότε μια λιγοστή κορυφή δεν είναι καλή ιδέα.

Αγιουτχάγια

Τα κυριότερα σημεία της Αγιουτάγια

Η Αγιουτάγια είναι τεράστια, οπότε δεν μπορείτε να τα δείτε όλα σε ένα ταξίδι. Υπάρχουν μερικές επισημάνσεις που σίγουρα δεν θα θέλατε να χάσετε. Το Wat Chaiwatthanaram είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς βουδιστικούς ναούς στην Αγιουτάγια. Τα παρεκκλήσια ενώνονται με μυστικούς δρόμους που καλύπτονται από ιερούς πίνακες. Υπάρχουν εκατοντάδες Βούδα που περιβάλλουν αυτόν τον ναό.

Το Wat Lokaya Sutha είναι επίσης απαράδεκτο. Εδώ θα βρείτε τον περίφημο ξαπλωμένο Βούδα. Τα ερείπια του μοναστηριού είναι αρκετά εντυπωσιακά.

Ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας είναι το Ayutthaya Historical Park. Εδώ θα βρείτε 67 ναούς και άλλα ερείπια. Αυτή ήταν η καρδιά της πόλης πριν πέσει. Είναι ένας από τους πιο αινιγματικούς και πολιτιστικά σημαντικούς ιστότοπους σε όλη την Ταϊλάνδη.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στην Μπανγκόκ

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στην Μπανγκόκ από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Μπανγκόκ για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας