Εξερευνώντας τη Ρώμη - Κορυφαίες συμβουλές για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες

Εξερευνώντας τη Ρώμη - Κορυφαίες συμβουλές για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες

Η Ρώμη είναι κομψή, νόστιμη, αισθησιακή και πολύ χρονοβόρα.

Το έχετε δει σε ταινίες με σέξι Ρωμαίους στρατιώτες και διαβάσατε για την εκπληκτική συλλογή αρχαίων κτιρίων. Και τώρα θέλετε να επισκεφθείτε.

Αλλά να είστε προετοιμασμένοι, υπάρχουν τουρίστες που βρίσκονται παντού, μπλοκάρουν τους δρόμους, γεμίζουν τα εστιατόρια, περιμένουν στη σειρά.

Αλλά μόλις ανακαλύψετε μερικά από αυτά τα κόλπα, μπορείτε να κινηθείτε σαν ντόπιος και να απολαύσετε τη Ρώμη για όλα όσα προσφέρει.

Ο προγραμματισμός εκ των προτέρων θα εξοικονομήσει πολύ χρόνο

Η Ρώμη έχει να κάνει με το να βλέπει τη μεγαλοπρέπεια των προηγούμενων εποχών. Για να μεγιστοποιήσετε το ταξίδι σας, ξεκινήστε να προγραμματίζετε εκ των προτέρων. Κάντε κράτηση εισιτηρίων για το Μουσείο του Βατικανού (για να δείτε το παρεκκλήσι Sistine), τη Το Κολοσσαίο και η Ρωμαϊκή Αγορά (συνδυασμένο ηλεκτρονικό σημάδι) πριν επιβίβαση στο αεροπλάνο σας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τις ουρές.

Βόλτα

Η Ρώμη είναι μια τέλεια πόλη για πεζούς και μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο εάν ελαχιστοποιήσετε τη θλιβερή εμπειρία χρήσης του μετρό.

Σχεδιάστε την περιήγησή σας στην πόλη με λογικό τρόπο για να δείτε κάθε διάσημο μέρος, απολαμβάνοντας την καθημερινή ζωή.

Κοντά στην πόλη με τα πόδια

Για μια σύντομη βόλτα, ξεκινήστε από τη διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι (αυτή τη στιγμή υπό ανακαίνιση). Από εκεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χάρτη ή το GPS σας για να πάτε προς τα Ισπανικά Σκαλιά, ίσως γύρω από τη Via due Macelli. Βγάλτε την υποχρεωτική selfie στα σκαλιά, ρίξτε μέσα το κέρμα σας και ακολουθήστε τη Via del Babuino μέχρι την Piazza del Popolo. Από εκεί, μπορείτε να αποφασίσετε: ένα απογευματινό ψώνιο κατά μήκος της Via del Corso ή αν είστε περισσότερο στη φύση, κατευθυνθείτε προς τη Villa Borghese για μια πανοραμική θέα στη Ρώμη (με αρκετό χρόνο για ένα panini στο όμορφο πάρκο, ακόμη και).

Μισή μέρα με τα πόδια

Τι γίνεται με ένα λιγότερο γνωστό σημείο εκκίνησης όπως το Terme di Caracalla, τα ερείπια των ρωμαϊκών ιαματικών λουτρών; Μπορείτε να πάρετε τη Via del Circo Massimo για να απολαύσετε τη διάσημη Bocca della Verità μέσα στην εκκλησία της Santa Maria στο Cosmedin και στη συνέχεια να πάρετε τη Via del Teatro de Marcello για να δείτε το Campidoglio και το Pizza Venezia.

Μια άλλη πιθανότητα είναι να πάτε από το Καράκαλα στο Κολοσσαίο, περπατώντας πέρα ​​από την Αψίδα του Κωνσταντίνου και κάτω από τη Via dei Fiori Imperiali στην υπέροχη πίτσα Venezia. Μόλις φτάσουν εκεί, όλα είναι δυνατά: πολλά καταστήματα, εστιατόρια και μουσεία gelato. Το εκπληκτικό Πάνθεον απέχει μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια.

Συζήτηση

Οι Ιταλοί είναι συχνά ευγενικοί, καλωσορίζουν τους ανθρώπους (και σίγουρα δεν είναι ελκυστικοί), οπότε θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα να τους μιλάτε. Όταν απολαμβάνετε έναν πρωινό καφέ και cornetto (ένα τυπικό ρωμαϊκό πρωινό), δοκιμάστε να συνομιλήσετε με τους ντόπιους που στέκονται γύρω από το μπαρ. Ξεκινήστε με ένα Ciao και ζητήστε μυστικά για την πόλη, αλλά μόνο αν δεν βιάζονται (δεν θέλετε ένα ανέκδοτο για έναν θυμωμένο Ιταλό!).

Ξεφύγετε από τα τουριστικά hot-spot

Οι περισσότεροι τουρίστες μένουν σε hotspots όπως η Piazza Navona. Αν και είναι υπέροχο με την πολυσύχναστη ζωή στο δρόμο, την τέχνη και τη ρωμαϊκή ιστορία, αν θέλετε πραγματικά να απολαύσετε τη Ρώμη, θα πρέπει να κάνετε την προσπάθεια να αλληλεπιδράσετε με τους ντόπιους. Δρόμοι όπως η Via del Pigneto είναι δημοφιλείς στους ντόπιους—πολλοί άνθρωποι που πίνουν στο δρόμο, φανταχτερά καταστήματα, καφέ και εξαιρετική νυχτερινή ζωή.

Τα φανταχτερά εστιατόρια στο κέντρο της πόλης είναι κυρίως γεμάτα με τουρίστες (και με τουριστικές τιμές), οπότε φάτε και πάρτι όπου κάνουν οι Ρωμαίοι. Προχωρήστε στις γειτονιές ακριβώς έξω από το κέντρο της πόλης, όπως το Trastevere, το San Lorenzo και το Pigneto - όλα εξίσου όμορφα και συχνά με καλύτερα φαγητά και φθηνότερες τιμές.

Μέσω του San Giovanni

Η φιλική οδός Gay της Ρώμης, Via di San Giovanni, απέχει λίγα μόλις βήματα από το Κολοσσαίο. Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι καφετέριες και τα μπαρ κατά μήκος του δρόμου έχουν αίθρια με φανταστική θέα, οπότε φροντίστε να επισκεφθείτε νωρίς το απόγευμα.

Οι Ρωμαίοι τείνουν να απολαμβάνουν μια βραδιά στο κρουαζιερό μπαρ ή στη σάουνα όσο και το βράδυ σε ένα κανονικό γκέι μπαρ. Προγραμματίστε τα βράδια σας για να συνδυάσετε ένα ταξίδι σε ένα γκέι σάουνα, κλαμπ κρουαζιέρας, μπαρ or νυχτερινό κέντρο.

Για να μπείτε σε κλαμπ κρουαζιέρας και σάουνες στην Ιταλία, θα χρειαστείτε μια κάρτα ArciGay UNO Club. Μπορείτε να αγοράσετε αυτήν την κάρτα από οποιονδήποτε συμμετέχοντα χώρο. Θα χρειαστείτε ένα αναγνωριστικό φωτογραφίας που να δείχνει την ημερομηνία γέννησής σας για να αγοράσετε μια κάρτα που θα ισχύει για τρεις μήνες.

Σχετικά με το Συγγραφέας

Με έδρα το Βερολίνο Travel Gay Ο συνεργάτης της Ευρώπης, Adam Groffman, είναι ένας σφαιρικός καπετάνιος και αυτοπεποίθηση hipster. Καλύπτει προορισμούς πόλεων σε όλο τον κόσμο, γράφοντας για φεστιβάλ, νυχτερινή ζωή και gay ταξίδια στο προσωπικό του ταξιδιωτικό blog, Ταξίδια του Αδάμ και είναι ο συντάκτης του Ταξιδιωτικός οδηγός μου. Όταν δεν εξερευνά τα πιο όμορφα μπαρ και κλαμπ, συνήθως απολαμβάνει την τοπική τέχνη και τον πολιτισμό μιας νέας πόλης. Θα τον βρείτε πιο συχνά στο Twitter στο @travelsofadam ή επί Instagram - πες γεια!

αναγνώριση εικόνας - Κολοσσαίο από Μπερτ Κούφμαν

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στη Ρώμη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στη Ρώμη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Ρώμη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας