Γκέι λουτρά

Η ιστορία των Gay Bathhouse της Αμερικής και το "Bathhouse Betty"

Η άνοδος και η πτώση των λουτρών

Τα αμερικανικά ομοφυλόφιλα λουτρά έφτασαν στο αποκορύφωμά τους τη δεκαετία του 1970. Πολύ πριν από τα smartphone και το Διαδίκτυο, οι άνθρωποι έπρεπε να βγουν έξω από την πόρτα τους για να οργανώσουν μια κοινωνική ή σεξουαλική επαφή. Καθώς η ομοφυλοφιλία ήταν πολύ πιο ταμπού εκείνες τις μέρες, τα λουτρά παρείχαν επίσης ένα ξεχωριστό περιβάλλον. Θα μπορούσατε να κατευθυνθείτε στο λουτρό, να βγάλτε τα ρούχα σας και να περιπλανηθείτε στον λαβύρινθο που είναι τυλιγμένος μόνο σε μια πετσέτα.

Θα μπορούσατε να έχετε πολλές συναντήσεις με διαφορετικούς άντρες και μετά να επιστρέψετε στον πραγματικό κόσμο σαν να μην συνέβη τίποτα. Πολλοί ομοφυλόφιλοι άντρες βασίστηκαν σε λουτρά και περιοχές κρουαζιέρας για να πάρουν τα λάκτισμά τους. Αλλά τι σκοπό εξυπηρετούν σήμερα οι ομοφυλόφιλοι λουτρά; Πώς ήταν στην κορυφή τους; Και γιατί η Ευρώπη έχει μια πολύ καλύτερη σκηνή για λουτρά gay από την Αμερική; Ας ανακαλύψουμε.

 

Τα ηπειρωτικά λουτρά

 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, στο απόγειο της σκηνής των γκέι λουτρών της Αμερικής, η Bette Midler και ο Barry Manilow ανέβηκαν στη σκηνή των Continental Baths. Έπαιζαν τακτικά ως δύο κομμάτια, η Bette στα φωνητικά και ο Barry στο πιάνο - μερικές φορές φορούσε μια πετσέτα. Ο Barry Manilow θα γινόταν ένας τεράστιος σταρ, αλλά δεν θα εμφανιζόταν ως ομοφυλόφιλος μέχρι το 2017. Ίσως να είχε μια ιδέα στα Continental Baths.

Αν και οι προστάτες θεωρητικά είχαν άλλα πράγματα να κάνουν, η καθαρή δύναμη των δύο αναδυόμενων αστεριών ήταν πολύ καλή για να αντισταθεί. Οι άνθρωποι μαζεύονταν γύρω από τις πετσέτες για να παρακολουθήσουν τις θρυλικές παραστάσεις της Bette και του Barry.

Η καριέρα τους γεννήθηκε στα γκέι λουτρά της Νέας Υόρκης. Η Bette Midler έγινε γνωστή ως "Bathhouse Betty", ένα σομπρικέ που φορούσε με περηφάνια. Έκανε ακόμη και ένα άλμπουμ με τίτλο «Bathhouse Betty». Ήταν η αυγή του απελευθερωτικού κινήματος των ομοφυλοφίλων και οι ομοφυλόφιλοι Αμερικανοί έβγαιναν από τη σκιά. Οι παραστάσεις της Bette Midler στο "You've Got To Have Friends" στα Continental Baths αντιπροσωπεύουν μια σημαντική στιγμή στην ομοφυλοφιλική κουλτούρα. Υπάρχουν κοκκώδη ασπρόμαυρα πλάνα στο Youtube. Ήταν μια μεγάλη γιορτή κατασκήνωσης. πολύ gay, πολύ New Yawwk και κάτι παραπάνω από λίγο ανατρεπτικό.

 

 

 

Η κορυφή της σκηνής των ομοφυλόφιλων λουτρών

 

Υπήρχαν λουτρά στις μέρες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Καθώς η σεξουαλική δραστηριότητα του ίδιου φύλου δεν ήταν τόσο ταμπού σε ειδωλολατρικές εποχές, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι συνέβησαν πράγματα. Τα λουτρά εμφανίστηκαν στην Αμερική προς το τέλος του 19ου αιώνα. Εξυπηρετούσαν έναν συγκεκριμένο σκοπό: οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούσαν για μπάνιο. Αλλά μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα, τα λουτρά της Αμερικής συχνόταν σε μεγάλο βαθμό από ομοφυλόφιλους άντρες. Αναπόφευκτα, τα λουτρά θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα μέρη για να αναζητήσουν δράση όταν η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να ποινικοποιείται.

Μέχρι τη δεκαετία του 1970, με τη σεξουαλική επανάσταση και τον απόηχο της εξέγερσης του Stonewall, τα γκέι λουτρά ήταν γεμάτα δράση - να το πω έτσι! Φανταστείτε, ήταν σχεδόν το μόνο μέρος που μπορούσατε να πάτε για να βρείτε εγγυημένη δράση. Δεν έμεινε κανένα σάρωση ενώ παρακολουθούσα μισή τηλεόραση. Έπρεπε να βγάλεις το σετ σου και να μπεις στο λουτρό με όλους τους άλλους. Τόσες πολλές σεξουαλικές και ρομαντικές συναντήσεις μεσολάβησαν με αυτόν τον τρόπο.

Όταν η Bette Midler έπαιζε ακόμα στα λουτρά, ήταν γεμάτες με γκέι άντρες. Φαινόταν σαν το πάρτι να συνεχίζεται και να συνεχίζεται. Δυστυχώς, μια μεγάλη ασθένεια με ένα μικρό όνομα προέκυψε και κατέστρεψε το LGBT + America.

 

Η παρακμή των λουτρών

 

Καθώς το HIV / AIDS διέρρευσε τις διάφορες gay σκηνές της Αμερικής, τα λουτρά έγιναν στόχοι. Πρώτα της κακοποίησης και μετά της νομικής πίεσης. Πολλά από τα λουτρά αναγκάστηκαν να κλείσουν. Στην Ευρώπη, τα ομοφυλόφιλα λουτρά δεν αντιμετώπισαν τις ίδιες νομικές προκλήσεις, οπότε παρέμειναν ανοιχτά, αν και σε μειωμένη κατάσταση.

Η σκηνή της Αμερικής για τους ομοφυλόφιλους λουτρά ποτέ δεν ανέκαμψε πραγματικά από την καταστολή της δεκαετίας του 1980. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν συχνά ανώτερα γκέι λουτρά.

Υπάρχουν ακόμη ομοφυλόφιλα λουτρά στην Αμερική διαφορετικής ποιότητας. Τα λουτρά του Λος Άντζελες τα πάνε καλά ακόμα και σήμερα. Πολλά λουτρά δυσκολεύονται οικονομικά, ωστόσο, με τα ενοίκια που είναι υψηλά και οι περισσότερες συνενώσεις γίνονται πλέον διαδικτυακά. Επιβιώνουν, προς το παρόν - για πόσο ακόμη μένει να φανεί. Ένα είναι σίγουρο: τα λουτρά δεν θα φτάσουν ποτέ σε αυτά τα υψηλά ύψη όταν ο Barry και η Bette παρείχαν τη μουσική διασκέδαση. Θα μπορούσατε να φανταστείτε τη Lady Gaga να παίζει στο FLEX LA; Ελάτε να το σκεφτείτε, μάλλον θα μπορούσατε. Ίσως πρέπει να καλέσουν τον πράκτορά της.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Λος Άντζελες

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Λος Άντζελες από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Λος Άντζελες για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας