Τα δέκα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνουμε στην Ταϊπέι

Τα δέκα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνουμε στην Ταϊπέι

Αναφέρετε την Ταϊπέι και τους περισσότερους γκέι ταξιδιώτες θα σκεφτούν αμέσως την πολύχρωμη γκέι σκηνή και το μεγάλο φεστιβάλ Pride.

Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα για να δείτε και να κάνετε. Οι εκπληκτικές νυχτερινές αγορές, τα τεράστια εμπορικά κέντρα και το νόστιμο φαγητό αποτελούν επίσης μέρος της ιστορίας.

Η Ταϊπέι λείπει συχνά από ταξιδιώτες που επιλέγουν πόλεις με πιο γνωστά ονόματα, όπως Χονγκ Κονγκ, Τόκιο ή Μπανγκόκ. Αυτό είναι πραγματικά κρίμα επειδή η Ταϊπέι είναι τόσο ζωντανή όσο οποιαδήποτε άλλη ασιατική πρωτεύουσα με πολλά να κάνουμε και να δούμε. Και, σε αντίθεση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές της, η Ταϊπέι μπορεί να προσφέρει ένα κορυφαίο σύστημα μεταφοράς με καθαρά, κλιματιζόμενα μετρό που κάνουν την πόλη εύκολη στην εξερεύνηση.

Υπάρχει επίσης πολύς πολιτισμός στην πόλη και θα βρείτε πολλές γκαλερί τέχνης και εγκαταστάσεις για να απολαύσετε και στην πόλη. Διαβάστε περισσότερα: Οι καλύτερες γκαλερί τέχνης στη Ταϊπέι.

Ακολουθεί η λίστα με τα δέκα αγαπημένα μας πράγματα που πρέπει να κάνετε και να δείτε σε αυτήν την κοσμοπολίτικη πόλη:

Μουσείο Εθνικού Παλατιού

Το Εθνικό Μουσείο Παλάτι διαθέτει μια εξαιρετική συλλογή από κινεζικά ιστορικά αντικείμενα και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τους τουρίστες για πρώτη φορά για να κατανοήσουν τον πολιτισμό και την ιστορία της Ταϊβάν. Βρίσκεται στην περιοχή Shilin. Είσοδος NTD160.

Μέγαρο Τσάνγκ Καϊ-σέκ

Πήρε το όνομά του από τον πρώην πρόεδρο της Ταϊβάν Chiang Kai-shek, αυτός είναι ο κύριος χώρος παραστατικών τεχνών της Ταϊπέι - το Εθνικό Θέατρο και η Εθνική Όπερα. Είναι επίσης ένα πάρκο αναψυχής για τους ανθρώπους να ασκούνται και να χαλαρώνουν. Υπέροχο μέρος για φωτογραφίες. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Taipei 101

Το ψηλότερο κτήριο της Ταϊπέι 101

Ένα από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου, φιλοξενεί πολλά μπαρ και εστιατόρια, κέντρο ευεξίας, κινηματογράφο και μπουτίκ σχεδιαστών. Πληρώστε NTD 500 και μπορείτε να μεταβείτε στον 89ο έως τον 91ο όροφο για να δείτε την Ταϊπέι.

Ζωολογικός κήπος της Ταϊπέι

Ενενήντα εκτάρια εκθεσιακών κτιρίων και υπαίθριων χώρων, συμπεριλαμβανομένης της Ζωικής Περιοχής των Τροπικών Δασών της Ασίας, της Ζωικής Περιοχής της Ερήμου, της Ζωικής Περιοχής της Αυστραλίας, της Ζωικής Περιοχής της Αφρικής, του Κόσμου των Πτηνών και της Ζωικής Περιοχής Εύκρατης Ζώνης. Μην χάσετε τα γιγάντια πάντα. Είναι ένα δημόσιο πάρκο, επομένως οι επισκέπτες πληρώνουν μόνο 20 NTD για να εισέλθουν.

Γόνδολα Maokong

Από τον ζωολογικό κήπο της Ταϊπέι πάρτε τη γόνδολα στο Maokong. Εξερευνήστε αυτούς τους ιστορικούς χώρους ναούς, καταστήματα με τσάι και πάγκους που προσφέρουν παραδοσιακό κινέζικο τσάι και φαγητό.

Ιαματικές πηγές Beitou

Ένα ταξίδι στην Ταϊπέι δεν είναι ποτέ πλήρες χωρίς να επισκεφθείτε μια θερμή πηγή. Προχωρήστε στην περιοχή Beitou και επιλέξτε από περισσότερα από 30 θέρετρα. Το Μουσείο Beitou διαθέτει πάνω από 5,000 αντικείμενα παραδοσιακής λαϊκής τέχνης και κεντήματα.

Ναός Longshan

Ναός Longshan Ταϊπέι

Ο διάσημος ταοϊστικός ναός της πόλης. Υπέροχο μέρος για να επισκεφθείτε για φωτογραφίες. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Νυχτερινές αγορές

Η νυχτερινή αγορά είναι ένα από τα εικονίδια της Ταϊπέι. Η νυχτερινή αγορά Shilin είναι η πιο διάσημη και εξαιρετική για τουρίστες, με πάγκους που πωλούν είδη αναμνηστικών σε ενδύματα και άφθονο εξαιρετικό ταϊβανέζικο φαγητό. Οι τιμές στα περισσότερα καταστήματα δεν είναι σταθερές, οπότε το παζάρι είναι μια χρήσιμη δεξιότητα εδώ. Ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ximending

Ζωντανή περιοχή αγορών και ψυχαγωγίας.

Μονοπάτι πεζοπορίας με ελέφαντα

Μια σχετικά μικρή διαδρομή (600 μέτρα με τα πόδια) σε απότομα σκαλοπάτια οδηγεί σε έναν δασικό λόφο. Βραβεύεστε με εκπληκτική θέα στην πόλη. Πηγαίνετε νωρίς το πρωί ή στο ηλιοβασίλεμα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στην Ταϊπέι

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στην Ταϊπέι από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Ταϊπέι για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας