Κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Κουάλα Λουμπούρ

Κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Κουάλα Λουμπούρ

Κουάλα Λουμπούρ. Αυτή η δυναμική πρωτεύουσα της Μαλαισίας φιλοξενεί έναν μοναδικό συνδυασμό εκπληκτικών ουρανοξυστών και ιστορικής αρχιτεκτονικής. Αλλά υπάρχουν περισσότερα ...

Η KL προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, με τις αγορές παγκόσμιας κλάσης, οικονομικά ξενοδοχεία, υπέροχο φαγητό και πολιτιστικά αξιοθέατα. Ακολουθεί μια συλλογή από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στην πόλη.

Bukit Bintang

Η καρδιά της εμπορικής και ψυχαγωγικής περιοχής του KL. Ψωνίστε, φάτε και παρακολουθήστε τους ανθρώπους. Το mega mall - εμπορικό κέντρο Pavilion αξίζει να το επισκεφτείτε καθώς μπορείτε να βρείτε τοπικές και διεθνείς μάρκες, όλα σε ένα μέρος.

[κάντε κλικ εδώ για ξενοδοχεία κοντά στο Bukit Bintang]

Αγοράστε στην Κεντρική Αγορά

Παλαιότερα μια αγορά ψαριών και κρέατος, η art deco Central Market είναι πλέον χαρακτηρισμένη ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Μαλαισίας. Τα καταστήματα και οι πάγκοι πωλούν αναμνηστικά, έργα τέχνης και τοπικά προϊόντα. Δοκιμάστε επίσης τη μεγάλη ποικιλία από εξαιρετικό φαγητό - Hokkien Mee, Ice Kachang, Bak Kut Teh, για να αναφέρουμε μερικά.

Βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από την οδό Petaling. Ανοιχτά καθημερινά (10πμ-10μμ).

[κάντε κλικ εδώ για ξενοδοχεία κοντά στην Κεντρική Αγορά]

Επισκεφθείτε τον Ναό του Θαν

Ένας από τους μεγαλύτερους κινεζικούς ναούς στον κόσμο, που βρίσκεται στο λόφο Robson με θέα στον ορίζοντα του KL. Αυτή η τεράστια, πολυώροφη κατασκευή ναού αποτελείται από εκπληκτικές σκεπές, σκαλιστά και αγάλματα.

Πετρόνας-Πύργοι-ΚΛ

Πάρτε μια selfie στο Petronas Towers

Πιθανώς η πιο εμβληματική αναπαράσταση του KL είναι οι Πύργοι Petronas ύψους 452 μέτρων. Αγοράστε ένα εισιτήριο για το κατάστρωμα παρατήρησης του 86ου ορόφου ή περπατήστε από τον έναν πύργο στον άλλο χρησιμοποιώντας την υψηλότερη διώροφη ουράνια γέφυρα στον κόσμο.

[κάντε κλικ εδώ για ξενοδοχεία κοντά στους πύργους Petronas]

...και άλλο στο KL Tower (Menara Tower)

Το δεύτερο πιο εμβληματικό κτίριο στην πόλη είναι ο Πύργος της Κουάλα Λουμπούρ. Αν και πρωτίστως ένας πύργος ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, έχει ένα κατάστρωμα παρατήρησης και μια σειρά από άλλα αξιοθέατα των επισκεπτών.

Επισκεφθείτε το Εθνικό Τζαμί

Το Εθνικό Τζαμί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τζαμιά στη Μαλαισία. Ο σχεδιασμός του βασίζεται στο Μεγάλο Τζαμί στη Μέκκα, με 48 μικρούς τρούλους. Ο κύριος θόλος συμβολίζει τους 5 πυλώνες του Ισλάμ και τις 13 πολιτείες της Μαλαισίας.

Αφαιρέστε τα παπούτσια σας πριν μπείτε. Παρέχονται ρόμπες εάν δεν είστε ντυμένοι σωστά.

Περπατήστε στην πλατεία Merdeka

Η πλατεία Merdeka ("ανεξαρτησία") φιλοξενεί έναν από τους ψηλότερους ιστούς σημαιών στον κόσμο και περιβάλλεται από κτήρια ιστορικού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου του αρχικού αποικιακού σιδηροδρομικού σταθμού KL. Βυθιστείτε στην ιστορία του KL.

Σπήλαια Batu KL

Εξερευνήστε το Batu Caves

Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Μαλαισίας, το Batu Caves φιλοξενεί ένα εκπληκτικό ινδουιστικό ιερό. Βρίσκεται περίπου 10 χλμ βόρεια της Κουάλα Λουμπούρ, διαθέτει ένα γιγαντιαίο χρυσό άγαλμα στους πρόποδες 272 απότομων σκαλοπατιών που ανεβαίνετε για να φτάσετε στην είσοδο του σπηλαίου.

Προσέξτε τους πιθήκους καθώς είναι γνωστό ότι αρπάζουν πράγματα από ανυποψίαστους επισκέπτες. Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στο Batu Caves είναι με ταξί.

Προσφορές στην οδό Petaling

Η Petaling Street είναι η Chinatown της Κουάλα Λουμπούρ. Γεμάτο με πάγκους που πωλούν ρούχα, αξεσουάρ, χτυπήματα σχεδιαστών και ηλεκτρονικά είδη, τα σοκάκια είναι στενά και γεμάτα.

Απλά φροντίστε να παζαρέψετε σκληρά, καθώς η ζητούμενη τιμή συνήθως σημειώνεται.

Ευχαριστίες εικόνων

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στην Κουάλα Λουμπούρ

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στην Κουάλα Λουμπούρ από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Κουάλα Λουμπούρ για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας