Οι καλύτεροι ναοί για επίσκεψη στη Σρι Λάνκα

Οι καλύτεροι ναοί για επίσκεψη στη Σρι Λάνκα

Η Σρι Λάνκα έχει μεγάλο αριθμό ναών, καθιστώντας την το τέλειο μέρος για να πάτε σε μια πνευματική αποστολή.

Η Σρι Λάνκα, γνωστή ως «Μαργαριτάρι του Ινδικού Ωκεανού», είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να πάει κάποιος που θέλει να επεκτείνει την πνευματική του εμπειρία. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ναών διάσπαρτοι σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα στην περιοχή Anuradhapura, όπου υπάρχουν πολλοί αρχαίοι ναοί και ερείπια για εξερεύνηση. Παρακάτω είναι μια συγκεντρωμένη λίστα με ναούς που πρέπει να επισκεφτείτε, μερικοί παλιοί, άλλοι ακόμα ενεργοί και άλλοι πολύ απομακρυσμένοι. Λόγω του ευρέος φάσματος πολιτιστικών ομάδων, αυτοί οι ναοί μοιράζονται μερικές φορές πολλές ομάδες θρησκειών, γεγονός που το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον.

 

Sri Pada (Ακροφή του Αδάμ)

 

Βρίσκεται στην κορυφή του Adam's Peak στην κεντρική Σρι Λάνκα, το Sri Pada είναι κάτι που πρέπει να δείτε! Περιτριγυρισμένο από ένα καταφύγιο άγριας ζωής, το ταξίδι προς την κορυφή είναι πανέμορφο. Ο λόγος που ο συγκεκριμένος ναός είναι τόσο σημαντικός, είναι λόγω του αποτυπώματος στην κορυφή ενός βράχου ακριβώς στην κορυφή. Ανάλογα με το ποιον ρωτάτε, αυτό το αποτύπωμα πιστεύεται ότι ανήκει στον Αδάμ (σύμφωνα με τους Μουσουλμάνους και τους Χριστιανούς), τον Βούδα και τον Σίβα. Ο παραδοσιακός τρόπος για να φτάσετε στη Σρι Πάδα είναι με μια νυχτερινή πεζοπορία, με αποτέλεσμα να φτάσετε στην κορυφή με την ανατολή του ηλίου, όπου μπορείτε να δείτε τη διάσημη σκιά χωρίς την παρουσία σύννεφων. Μια χρήσιμη συμβουλή: οι ντόπιοι σκύλοι λειτουργούν ως εξαιρετικοί δωρεάν οδηγοί καθώς γνωρίζουν τόσο καλά τις διαδρομές στο βουνό.

 

Σρι Νταλάντα Μαλιγκάβα

 

Το Sri Dalada Maligawa, φιλοξενεί ένα από τα πιο αγαπημένα κειμήλια στον κόσμο, τον αριστερό κυνόδοντα του Γκαουτάμα Βούδα. Βρίσκεται στο Kandy, ο ναός βρίσκεται ανάμεσα στο Βασιλικό Παλάτι και το δασικό καταφύγιο που ονομάζεται Udawaththa Kelaya. Το Sri Dalada Maligawa, που χτίστηκε το 1595, καταστράφηκε πολλές φορές με τα χρόνια και έχει ξαναχτιστεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αρχικό. Μέρος της αιτίας της καταστροφής του προήλθε από την πεποίθηση ότι το λείψανο που φιλοξενούσε, έδινε τη διακυβέρνηση της χώρας σε όποιον το είχε στην κατοχή του.

 

Καντέ Βιχάρα

 

 

Το Kande Vihara, γνωστό και ως ο ορεινός ναός, είναι επίσημα αναγνωρισμένος ως αρχαιολογικός χώρος. Αυτός ο ναός στεγάζει ένα δέντρο Bodhi που πιστεύεται ότι είναι πάνω από 300 ετών. Οι τοίχοι και οι οροφές έχουν πίνακες που περιγράφουν λεπτομερώς το ταξίδι της ζωής και τη φώτιση του Βούδα.

 

 

Ναός Gagaramaya

 

Αυτός ο ναός έχει συνδυάσει αρκετά όμορφα αρχιτεκτονικές επιρροές από τη Σρι Λάνκα, την Ινδία, την Ταϊλάνδη και την Κίνα, οι οποίες φαίνονται στον μεγάλο λευκό τρούλο. Στο εσωτερικό υπάρχουν διάφορα αγάλματα, καθώς και πολύχρωμες τοιχογραφίες και σκαλίσματα στους τοίχους. Βρίσκεται στη λίμνη Beira, αυτός ο ενεργός ναός λειτουργεί ως ορφανοτροφείο, καθώς και ως επαγγελματικό σχολείο.

 

Maviddapuram Kanthaswamy Kovil

 

Το Maviddapuram Kanthaswamy Kovil είναι ένας ινδουιστικός ναός με ιερό που υπάρχει εδώ και περίπου 5,000 χρόνια. Υπάρχει ένας θρύλος ότι η κόρη του βασιλιά του Madurai, που είχε παραμόρφωση στο πρόσωπο, είπε να κάνει μπάνιο στο νερό μιας πηγής στο Keerimalai. Θεραπεύτηκε από την εμφάνισή της που έμοιαζε με άλογο και έστησε ένα ιερό προς τιμήν του ινδουιστικού θεού Murugan. Το όνομα Maviddapuram προέρχεται από αυτή την ιστορία. Ο ναός είναι πλέον αρχαιολογικά προστατευόμενο μνημείο.

 

Buduruwagala Raja Maha

 

Ο Buduruwagala Raja Maha είναι ένας ιερός ναός που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα, ανήκει στη σχολή σκέψης Μαχαγιάνα. Το όνομα σημαίνει «ο βράχος των Βουδιστικών Γλυπτών», εκ των οποίων είναι επτά συνολικά. Υπάρχει ένα άγαλμα του Βούδα που έχει ύψος 51 πόδια και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στο νησί. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα σε αυτό το site, είναι το σκάλισμα μιας φλόγας που παραμένει υγρή και μυρίζει λάδι μουστάρδας χωρίς καμία εξήγηση.

 

Sri Ponnambalam Vanesar Kovil

 

Χρονολογείται από το 1857, ο Sri Ponnambalam Vanesar Kovil είναι ένας ινδουιστικός ναός που βρίσκεται στην καρδιά του Κολόμπο. Αυτός ο πανέμορφος ναός είναι αφιερωμένος στον Σίβα και είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από περίτεχνα λαξευμένη πέτρα, προς τιμήν όχι μόνο του Ινδουιστή Θεού, αλλά και του σύμπαντος. Είναι αρκετά σκοτεινό μέσα λόγω της απουσίας παραθύρων και οι μόνες πηγές φωτός προέρχονται από τις μεγάλες πόρτες. Αυτό το σκοτάδι προσθέτει στην ηρεμία της ατμόσφαιρας και προσφέρει μια εμπειρία που μοιάζει με σπήλαιο χωρίς να βρίσκεται στην πραγματικότητα μέσα σε ένα.

 

Ναός σπηλαίου Dambulla Rajal

 

Ο ναός του σπηλαίου Dambulla Rajal είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα σπηλαίων στη Σρι Λάνκα και φιλοξενεί εντυπωσιακά 153 αγάλματα του Βούδα. Αυτός ο ναός είναι σε μεγάλο βαθμό βουδιστικός, ωστόσο, υπάρχουν μερικά αγάλματα αφιερωμένα στον Κρίσνα και τον Γκανέσα. Μια από τις πιο αξιοσημείωτες λεπτομέρειες για το Σπήλαιο Dambulla, είναι ότι υπάρχει ένας αρχαίος τόπος ταφής που χρονολογείται πριν από περίπου 2,700 χρόνια. Οι ίδιες οι σπηλιές έχουν τοιχογραφίες που περιγράφουν λεπτομερώς τη ζωή του Γκαουτάμα Βούδα καθώς και τη βασιλική ζωή εκείνη την περίοδο.

 

Ναός Isipathanaramaya

 

Ο ναός Isipathanaramaya χτίστηκε από έναν έμπορο σε ανάμνηση του γιου του, πιστεύεται ότι είναι ένας από τους παλαιότερους ναούς στο Κολόμπο. Το εσωτερικό αυτού του ναού είναι απίστευτα πολύχρωμο, με ένα άγαλμα του Βούδα 40 ποδιών, καθώς και ένα ιερό δέντρο Bo.

 

Ναός Καταράγκαμα

 

Ο ναός Kataragama είναι ένας μοναδικός ναός που μοιράζονται οι Βουδιστές, οι Ινδουιστές, οι Μουσουλμάνοι και οι ιθαγενείς Βέδα. Ο ναός έχει λιτό σχεδιασμό, χωρίς πολλά από τα στολίδια που θα βρείτε με άλλους ναούς σε αυτήν τη λίστα. Το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής εστιάζεται στα ιερά διαφόρων θεοτήτων, όπως ο Θεός του ινδουιστικού πολέμου Murugan, ο Shiva και ο Ganesha. Αν και δεν θα βρείτε πολλούς Βουδιστές να λατρεύουν θεότητες, αλλά πολλοί Βουδιστές της Σρι Λάνκα κάνουν το προσκύνημα στο ναό. Υπάρχει μια ιερή συκιά, επίσης γνωστή ως το δέντρο Μπόντι, το οποίο λέγεται ότι αναπτύχθηκε από το δενδρύλλιο του αρχικού Δέντρου Μπόντι κάτω από το οποίο κάθισε ο Βούδας όταν έφτασε στη φώτιση.

 

Mahiyangana Raja Maha Vihara

 

Mahiyangana Raja Maha Vihara, ένας βουδιστικός ναός, είναι ένας από τους Solosmasthana, αλλιώς γνωστοί ως οι 16 ιεροί τόποι στη Σρι Λάνκα. Χτισμένος κατά τη διάρκεια της ζωής του Βούδα, αυτός ο ναός είναι επίσημος αρχαιολογικός χώρος στη Σρι Λάνκα. Ο ναός χτίστηκε μετά την πρώτη επίσκεψη του Βούδα στη Σρι Λάνκα, τον ένατο μήνα μετά τη φώτισή του. Δώρισε μια τούφα από τα μαλλιά του σε έναν τοπικό οπλαρχηγό, η οποία εξακολουθεί να είναι φυλαγμένη στο ναό μέχρι σήμερα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα για τους ανθρώπους που θέλουν να επισκεφτούν τον ναό.

 

Εθιμοτυπία ναού

 

 

 

 

  • Αφαιρέστε τα παπούτσια σας πριν μπείτε μέσα στον κρόταφο.

 

 

  • Σε μερικούς από τους ναούς θα σας ζητηθεί να ξεπεράσετε το κατώφλι και όχι πάνω σε αυτό, ως ένδειξη σεβασμού.

 

 

  • Ίσως χρειαστεί να καλύψετε τους ώμους, τα πόδια και τα μαλλιά εάν είστε γυναίκα.

 

 

 

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Οι καλύτερες εκδρομές στη Σρι Λάνκα

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στη Σρι Λάνκα από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Σρι Λάνκα για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας