Ντάρεν Μπερν και Μπράιαν Κέλι

The Points Guy, Brian Kelly, για ταξίδια ομοφυλόφιλων, πρόσφυγες LGBTQ + και η πανδημία

Ο Μπράιαν μεταμόρφωσε το πάθος του για τα μίλια αέρα (δωρεάν ταξίδια, βασικά!) Σε αυτοκρατορία.

Ο Brian Kelly είναι επίσης γνωστός ως Ο Πόντοι Guy. Το ταξίδι του στα αεροπορικά μίλια ξεκίνησε το 1996 όταν ήταν παιδί. Ο πατέρας του είχε δημιουργήσει πιστώσεις αεροπορικών μιλίων με τα χρόνια και δεν είχε ιδέα τι να κάνει με αυτές. Ο Μπράιαν κατάλαβε πώς να μετατρέψει τα αεροπορικά μίλια σε ένα δωρεάν ταξίδι στην Καραϊβική - ένα ταξίδι που η οικογένειά του δεν πίστευε ότι μπορούσε να αντέξει οικονομικά. Ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα για ένα παιδί. Ο Brian συνέχισε να μεταμορφώνει το πάθος του για αεροπορικά μίλια (δωρεάν ταξίδια, βασικά!) σε αυτοκρατορία. Λέει στον Αρχισυντάκτη μας, Ντάρεν Μπερν, τα πάντα για το ταξίδι του.

 

Από το Πίτσμπουργκ στη Νέα Υόρκη

 

Μεγάλωσε στο Πίτσμπουργκ αλλά πάντα ήθελε να πάει στη Νέα Υόρκη. Ο Μπράιαν ήξερε ότι ήταν ομοφυλόφιλος από πολύ μικρός, κατάλαβε για πρώτη φορά όταν είδε μια φωτογραφία του New Kids On The Block. Αλλά ακόμη και σε μια πόλη όπως το Πίτσμπουργκ, δεν γνώριζε ούτε έναν ομοφυλόφιλο όταν μεγάλωνε.

Όταν ξεκίνησε την επιχείρησή του το 2010, αποφάσισε να είναι ανοιχτός για τη σεξουαλικότητά του. "Συνειδητοποίησα ότι το μισό από το κοινό μου είναι πιθανώς Ρεπουμπλικάνοι ή άνθρωποι που δεν μοιράζονται τις ίδιες απόψεις. Στην αρχή σκέφτηκα, θα είμαι απλώς στην ντουλάπα; Αλλά δεν είμαι αυτός. Νομίζω ότι το blog μου απογειώθηκε είναι επειδή είμαι αυθεντικός. Έδειχνα τον εαυτό μου σε ταξίδια, μοιραζόμουν τις απόψεις μου και αυτό θέλει ο κόσμος. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ ούτε ένα άτομο που να βγήκε έξω και μετά να ευχηθεί να είχε επιστρέψει στην ντουλάπα."

 

Ταξιδεύοντας στον κόσμο ως γκέι άντρας

 

"Τα ταξίδια καταρρίπτουν τα εμπόδια. Ένας από τους λόγους που έχουμε δει τόση πρόοδο είναι ο ανοιχτός διάλογος - όταν οι άνθρωποι βλέπουν έναν ομοφυλόφιλο άνδρα ως απειλή." Ο Μπράιαν κάνει πολλές φιλανθρωπικές εργασίες στην Αφρική. Αν και οι νόμοι κατά των ομοφυλοφίλων μπορεί να είναι πολύ δρακόντειοι στις αφρικανικές χώρες, έχει κερδίσει πολλά από την εξερεύνηση αυτού του μέρους του κόσμου.

Το Ντουμπάι έχει μια ακμάζουσα αλλά κρυμμένη γκέι σκηνή. Σε λιγότερο φιλελεύθερες κομητείες, συχνά βρίσκεις ότι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα κάτω από την επιφάνεια. "Ποτέ δεν είχα προβλήματα, εφόσον σεβόμουν την κουλτούρα. Γενικά, οι κυβερνήσεις μπορεί να έχουν κανόνες, αλλά οι καθημερινοί άνθρωποι σε αυτή τη χώρα δεν συμμορφώνονται απαραίτητα με αυτούς... Μπορείτε να κοιμηθείτε σε ένα υπέρδιπλο κρεβάτι στις Μαλδίβες ή στο Ντουμπάι με τον σύντροφό σας». Η διακριτικότητα είναι το κλειδί.

"Πολλοί ταξιδιώτες είναι αφελείς και πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ είναι μια πλούσια κυβέρνηση και ότι θα τους σώσουν [αν βρουν πρόβλημα]. Στην πραγματικότητα δεν το κάνουν συνήθως, γι' αυτό θέλω να υπενθυμίσω στους ανθρώπους ότι δεν μπορείτε να ταξιδέψετε και να υποθέσετε ότι η πρεσβεία σας θα σας βγάλει έξω. Πρέπει πραγματικά να έχετε το μυαλό σας όταν ταξιδεύετε." Σοφά λόγια!

 

Παρακολουθήστε την πλήρη συνέντευξη

 

 

Ακούστε ως podcast

 

Ακούστε το Apple Podcasts Ακούστε στο Google Podcasts Ακούστε το Spotify

 

Rainbow Railroad στην Τζαμάικα και την Τσετσενία

 

Rainbow Railroad είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση με παγκόσμια εμβέλεια. Βοηθούν τα LGBTQ+ άτομα που αντιμετωπίζουν διώξεις σε πολλές διαφορετικές χώρες. Ο Μπράιαν πήγε στην Τζαμάικα για να δουλέψει μαζί τους και είδε την πραγματικότητα του να είσαι LGBT+ σε μια από τις πιο ομοφοβικές χώρες της Καραϊβικής. Είναι ένα από τα πιο δύσκολα μέρη στη γη για να είσαι ομοφυλόφιλος, λέει ο Brian και ως ξένος, δεν ένιωθε ο ίδιος ότι απειλείται. Το να είσαι ξένος με χρήματα να ξοδέψεις και μια πτήση επιστροφής προσφέρει κάποια προνόμια. Η πραγματική πρόκληση είναι για τους ανθρώπους που ζουν σε ομοφοβικές χώρες.

Η κατάσταση στην Τσετσενία είναι ακόμη χειρότερη. Όταν ο Μπράιαν άκουσε γκέι στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Τσετσενία αρχικά θεώρησε ότι ήταν ένας εντυπωσιακός τίτλος. Αποδείχτηκε πολύ αληθινό καθώς περισσότεροι μάρτυρες μοιράστηκαν τις αφηγήσεις τους για την εκκαθάριση των ομοφυλοφίλων. "Όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι. Άρχισα να φιλοξενώ μερικούς εράνους και απλώς να ευαισθητοποιώ γιατί δεν νομίζω ότι ακόμη και στην ομοφυλοφιλική κοινότητα οι άνθρωποι κατάλαβαν πόσο κακό ήταν. Το Rainbow Railroad δεν είναι απλώς να βγάλει τους ανθρώπους έξω. Είναι να τους εγκλιματίσεις, να τους πάρεις θέσεις εργασίας και δημιουργία κοινότητας».

Ο Μπράιαν πρωτοστάτησε στη δωρεά μιλίων αεροπορικής εταιρείας στη φιλανθρωπική οργάνωση για να μπορέσει να κλείσει αεροπορικά εισιτήρια προσφύγων για να ξεφύγει από τις αντιξοότητες.

 

Το μέλλον του ταξιδιού μετά την πανδημία του κοροναϊού

 

Λοιπόν, πότε θα αυξηθούν τα ταξίδια σε έναν κόσμο μετά την COVID; "Πιστεύω ότι είναι απίστευτο ότι υπάρχουν ήδη τα εμβόλια. Μέσα στους επόμενους μήνες, στις ΗΠΑ συγκεκριμένα, οι περισσότεροι Αμερικανοί θα εμβολιαστούν μέχρι το καλοκαίρι (2021). Πιστεύω ότι με την πρόοδο στην τεχνολογία, τις δοκιμές και το εμβόλιο θα ανοίξει ταξίδια. Νομίζω ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι ανοιχτό, ως ένα βαθμό. Δεν πρόκειται να είναι πλήρως ανοιχτά τα σύνορα όμως και νομίζω ότι το καλοκαίρι του 2022 είναι όταν τα ταξίδια θα επανέλθουν πραγματικά».

Ο Brian υπογραμμίζει πολλά πλεονεκτήματα που μπορούν να έχουν οι χρήστες πιστωτικών καρτών αυτή τη στιγμή, ειδικά στις ΗΠΑ. "Είναι τρομακτικό πόσα μπορείτε να κερδίσετε σε πόντους. Τα μπόνους εγγραφής είναι τεράστια. Πρόκειται να λανσάρουμε την εφαρμογή μας που θα παρακολουθεί όλους τους πόντους σας και στη συνέχεια θα παρέχει επίσης τα εργαλεία για να τους χρησιμοποιήσει. Επειδή αυτό είναι το μεγάλο πράγμα: Πολλοί άνθρωποι έχουν αποθηκευμένους πόντους. Το καλοκαίρι του 2021 θα συμπέσει όμορφα με τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι χρειάζομαι ένα ταξίδι και έχω όλους αυτούς τους πόντους, οπότε δεν θα υπάρχει καλύτερη στιγμή να τους χρησιμοποιήσω."

 

Η λίστα Bucket του Brian Kelly

 

Όταν επιστρέψει το ταξίδι, θέλει να επισκεφθεί τον Μάτσου Πίτσου, προτού γίνει πάρα πολύ συνωστισμένος. Τα νησιά Γκαλαπάγκος και ο Ισημερινός βρίσκονται επίσης στην κορυφή της λίστας. Ο Μπράιαν αναφέρει το Gay Oktoberfest στο Μόναχο ως μια εμπειρία πάρτι που πρέπει να δείτε. Όλοι αυτοί οι Γερμανοί και οι τουρίστες με παραδοσιακή φορεσιά πίνουν μπύρα από τις 7πμ Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο συλλογής μιλίων και πόντων αεροπορικών εταιρειών στο Ο Πόντοι Guy.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στη Νέα Υόρκη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στη Νέα Υόρκη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Νέα Υόρκη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας