Παραλίες και πέρα? Τα κορυφαία παράκτια πετράδια της Μάλτας

Παραλίες και πέρα? Τα κορυφαία παράκτια πετράδια της Μάλτας

Δεν είναι μυστικό ότι η Μάλτα είναι ένας εξαιρετικά όμορφος νησιωτικός προορισμός με εκπληκτική ύπαιθρο, αρχαίες πόλεις και γοητευτικά χωριά, αλλά ίσως το μεγαλύτερο αξιοθέατο αυτής της μεσογειακής χώρας των θαυμάτων είναι το περιθώριο από παγκοσμίου φήμης παραλίες και παράκτιες κοινότητες. Είτε αναζητάτε ένα ήσυχο μέρος για να χαλαρώσετε είτε ένα μέρος για να απολαύσετε θαλάσσια σπορ και πολιτιστικές δραστηριότητες, η Μάλτα τα έχει όλα.

Η αδελφή μας εταιρεία Out Of Office έχει επιμεληθεί μια σειρά από διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί για να συνδυάζουν τον ενθουσιασμό του EuroPride Valletta με τα πιο εκπληκτικά φυσικά περιβάλλοντα της Μάλτας. Ανακαλύψτε μια σειρά από εξατομικευμένα, πολυτελή ταξίδια στο OutOfOffice.com

Η Μάλτα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για ταξιδιώτες LGBTQ+, με μια συλλογή από LGBTQ+ μπαρ, κλαμπ, ακόμη και gay παραλίες. Το 2023, η πρωτεύουσα της Μάλτας, η Βαλέτα, υποδέχεται επίσης το EuroPride - τη μεγαλύτερη γιορτή υπερηφάνειας LGBTQ+ στην Ευρώπη. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Μάλτας καθώς και τις ευρύτερες παράκτιες περιοχές της.

 

blue Lagoon

 

Η παραλία Blue Lagoon είναι ένας συναρπαστικός προορισμός που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο με τα γαλήνια γαλαζοπράσινα νερά και την απαλή λευκή άμμο. Αυτή η παραδεισένια παραλία προσφέρει στους επισκέπτες εκπληκτικούς

θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα και βρίσκεται σε μια περιοχή αξιοσημείωτης φυσικής ομορφιάς. Από την ηλιοθεραπεία μέχρι το κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά της, η Blue Lagoon είναι μια αξέχαστη παραλία για όσους αναζητούν ένα μέρος για να απολαύσουν το διάσημο παράκτιο δυναμικό της Μάλτας.

Στην άκρη των καταγάλανων νερών του Comino, ενός μικρού νησιού που βρίσκεται ανάμεσα στη Μάλτα και το Gozo, η παραλία Blue Lagoon είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα. Οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν φέρι ή θαλάσσιο ταξί από οποιοδήποτε από τα μεγαλύτερα νησιά και με τα καταγάλανα νερά και την απομονωμένη ατμόσφαιρα, η παραλία αξίζει την περιπέτεια.

Το Comino, το τρίτο και μικρότερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να εξερευνήσετε την αξιοσημείωτη φυσική ομορφιά του. Εκτός από το κολύμπι και την ηλιοθεραπεία στην αμμώδη παραλία του, ένα ταξίδι στο Comino δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς μια εξερεύνηση στις σπηλιές της Blue Lagoon. Οι σπηλιές βρίσκονται μόλις μια σύντομη βόλτα με βάρκα από την παραλία και είναι ένα από τα πιο μοναδικά παράκτια περιβάλλοντα της χώρας, εκτός από ένα δημοφιλές σημείο για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις.

 

Κόλπος Ράμλα

 

Μόλις φτάσετε στον κόλπο Ramla, θα συναντήσετε μια εκπληκτική θέα στην παρθένα παραλία του που πλαισιώνεται από καταπράσινους λόφους και απόκρημνους βράχους. Με απαλή, ζεστή άμμο και άφθονο χώρο, ο κόλπος Ramla είναι το ιδανικό μέρος για μια μέρα ήρεμης χαλάρωσης ή κάποιο γλέντι με βάση το νερό. Χάρη στο υπέροχο φυσικό της τοπίο, η Ramla φιλοξενεί μια συλλογή από θέρετρα και πολυώροφα ξενοδοχεία που αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για ταξιδιώτες που αναζητούν προνομιακή διαμονή στο νησί Gozo.

Με μια τεκμηριωμένη ιστορία που χρονολογείται από την αρχαιότητα, πιστεύεται ότι αυτή η αμμώδης παραλία ήταν το μυθικό σπίτι του σπηλαίου της Καλυψώς, όπου η όμορφη νύμφη κράτησε αιχμάλωτο τον Οδυσσέα για αρκετά χρόνια. Τον 19ο αιώνα, ερείπια μιας ρωμαϊκής βίλας ανασκάφηκαν στην παραλία, προσθέτοντας άλλο ένα στρώμα μυστηρίου στο ενδιαφέρον παρελθόν της.

Εκτός από τον ήλιο στον κόλπο Ramla, οι επισκέπτες σε αυτό το μέρος του Gozo μπορούν επίσης να απολαύσουν δραστηριότητες όπως η πεζοπορία στη γειτονική κοιλάδα και η εξερεύνηση της κοντινής Xagħra, όπου βρίσκονται πολλά ιστορικά μνημεία, συμπεριλαμβανομένων των ναών Ġgantija, που χρονολογούνται περισσότερο από 5,000 χρόνια και προσφέρουν μια απαράμιλλη ματιά στις ζωές των πρώτων ανθρώπινων κατοίκων της Μάλτας. Αν θέλετε να αποφύγετε τον κόλπο Ramla χωρίς πολύ κόσμο, φροντίστε να το επισκεφτείτε το πρωί καθώς η παραλία γίνεται πιο πολυσύχναστη όλη την ημέρα.

 

Κόλπος Gnejna

 

Ο κόλπος Gnejna είναι μια εμβληματική παραλία που μπορεί να υπερηφανεύεται για το εκπληκτικό και ανέγγιχτο τοπίο, με χρυσή άμμο, μεγάλες βραχώδεις εξάρσεις και τραχιά ομορφιά. Αυτό το φυσικό περιβάλλον προσελκύει επισκέπτες από παντού

τον κόσμο που εκτιμά και θαυμάζει τη μαγευτική του θέα. Βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Μάλτας, ο κόλπος είναι ιδανικός για όσους αναζητούν μια χαλαρωτική παραθαλάσσια εμπειρία. Οι επισκέπτες μπορούν

απολαύστε πρόσβαση σε πολυτελή ξενοδοχεία και βίλες με ιδιωτικές παραλίες, πισίνες, σπα και εγκαταστάσεις ευεξίας. Για όσους θέλουν να εξερευνήσουν μερικά ενδιαφέροντα κοντινά αξιοθέατα, η πόλη του Ραμπάτ φιλοξενεί την παλιά πόλη της Mdina και το Domus Romana - μια εκπληκτικά διατηρημένη ρωμαϊκή βίλα.

Το Gnejna Bay βρίσκεται κοντά στο χωριό Mgarr, το οποίο είναι ένα ειδυλλιακό ψαροχώρι που φιλοξενεί ένα μικρό λιμάνι, μια συλλογή από καταστήματα και μια σειρά από απολαυστικά εστιατόρια. Το Mgarr φημίζεται για τα υπέροχα φρέσκα θαλασσινά του, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γευτούν τοπικά ψάρια που μαζεύονται κατευθείαν από το λιμάνι.

Η γοητεία του κόλπου Gnejna δεν περιορίζεται μόνο στο κοντινό χωριό Mġarr, με τον κόλπο να λειτουργεί ως η πιο δημοφιλής, αλλά ανεπίσημη, γκέι παραλία της Μάλτας. Αυτή η αμμώδης περιοχή είναι δημοφιλής στον τοπικό πληθυσμό LGBTQ+ λόγω της απομονωμένης και φιλόξενης ατμόσφαιράς της, και οι γκέι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την παραλία θα βρουν επίσης ότι η παραλία είναι ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς.

 

Παραλία Mellieħa

 

Βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Μάλτας, η παραλία Mellieħa είναι δημοφιλής στους ντόπιους και τους τουρίστες που αναζητούν μια κλασική εμπειρία της παράκτιας ζωής της Μάλτας. Η παραλία περιβάλλεται από απόκρημνους βράχους και η γεωγραφική θέση αυτής της αμμώδους έκτασης σημαίνει ότι το νερό είναι ασυνήθιστα ζεστό και ιδανικό για δραστηριότητες όπως η κολύμβηση με αναπνευστήρα και το stand-up paddleboarding. Η δημοφιλής φύση της παραλίας Mellieħa σημαίνει επίσης ότι υπάρχουν πολλές ξαπλώστρες και ανάκλιντρα διαθέσιμα προς ενοικίαση, καθιστώντας την το ιδανικό μέρος για μια μέρα ήπιας χαλάρωσης.

Αν για κάποιο άγνωστο λόγο, βαρεθείτε την όμορφη παραλία Mellieħa, η γύρω περιοχή φιλοξενεί μια σειρά από συναρπαστικές ευκαιρίες για διασκέδαση και ανακάλυψη. Η γραφική πόλη Mellieħais γεμάτη με ιστορικά ορόσημα, όπως η εκκλησία Mellieħa του 19ου αιώνα και ο απρόσμενος Κόκκινος Πύργος (επίσης γνωστός ως St Agatha). Η πόλη φιλοξενεί μια ποικιλία από ξενοδοχεία, βίλες και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για μια χαλαρωτική απόδραση. Επιπλέον, είναι εύκολο να μετακινηθείτε χάρη στις τακτικές συνδέσεις με λεωφορείο από την πρωτεύουσα Βαλέτα.

Οι καλοφαγάδες μπορούν επίσης να χορτάσουν, καθώς υπάρχουν πολλά εστιατόρια που σερβίρουν νόστιμα μαλτέζικα σνακ, πιάτα με θαλασσινά και άλλες παραδοσιακές μεσογειακές γαστρονομικές απολαύσεις. Επιλέξτε από γραφικά εστιατόρια που προσφέρουν όμορφη θέα στη θάλασσα έως χαλαρά παραθαλάσσια εστιατόρια, υπάρχει κάτι για όλους στη Mellieha.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στη Μάλτα

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στη Μάλτα από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Μάλτα για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας