Οι πιο όμορφες γειτονιές του Λονδίνου

Οι πιο όμορφες γειτονιές του Λονδίνου

Το Λονδίνο είναι μια τεράστια πόλη με πολλές κρυφές γειτονιές

Το Λονδίνο είναι μια πόλη σε κατάσταση συνεχούς εξέλιξης και ανάπτυξης. Ο εξευγενισμός και η ανάπτυξη αποτελούν μια σειρά από απειλές για τον πληθυσμό της πόλης, αλλά συμβάλλουν επίσης στη δημιουργία συναρπαστικών και ζωντανών γειτονιών.

Το Λονδίνο είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών και υποβάθρων, με άτομα από όλο τον κόσμο να εγκατασταθούν στην πόλη. Υπάρχουν 250 γλώσσες που ομιλούνται στο Λονδίνο, καθιστώντας την πιο γλωσσικά διαφορετική πόλη στον κόσμο.

Η πόλη είναι μια συλλογή από ξεχωριστούς δήμους, περιοχές και γειτονιές, καθένα με τη δική του μοναδική ατμόσφαιρα και κοινότητα και το καθένα προσφέρει εντελώς διαφορετικές εμπειρίες. Από το περίεργο Κάμντεν έως το κέντρο ΛΟΑΤ + του Λονδίνου Soho, υπάρχει πραγματικά κάπου και κάτι για όλους στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συμπληρώματα Soho

 

Soho

 

Βρίσκεται στην καρδιά του West End και καταλαμβάνει 90 δρόμους σε ένα τετραγωνικό μίλι. Η πρωτεύουσα της νυχτερινής ζωής του Λονδίνου, οι δρόμοι του Soho είναι γεμάτοι μπαρ, νυχτερινά κέντρα και θέατρα. Τα καλοκαιρινά βράδια, οι δρόμοι είναι γεμάτοι γλεντζέδες και απολαμβάνουν την πληθώρα των βραδινών χώρων. Ο Σόχο ήταν κάποτε περιοχή του κόκκινου φωτός του Λονδίνου και αντιπροσώπευε την άθλια κοιλιά της πόλης. Ωστόσο, η περιοχή φιλοξενεί τώρα μια σειρά από κομψές μπουτίκ, μπαρ υψηλών προδιαγραφών και γκαλερί με υψηλό φρύδι, παρόλο που αυτό το Soho έχει διατηρήσει την ταυτότητά του ως προμαχώνας της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της εξέγερσης.

Από τα τέλη του 20ού αιώνα, το Soho υπήρξε επίσης το σπίτι του LGBT + plus πολιτισμού και κοινότητας στο Λονδίνο, με πολλά από τα πιο δημοφιλή γκέι μπαρ και κλαμπ να βρίσκονται γύρω από την Old Compton Street. G-A-Y Μπαρ είναι αναμφισβήτητα το πιο γνωστό γκέι μπαρ του Λονδίνου και είναι δημοφιλές στο νεότερο πλήθος της περιοχής που απολαμβάνει τα φθηνά κοκτέιλ και τα κλασικά ποπ. Εν τω μεταξύ, η ιστορία μπορεί να βρεθεί στο Ναύαρχος Ντάνκαν, ο τόπος όπου συνέβη η τραγική βομβιστική επίθεση στο Λονδίνο στην ομοφυλοφιλική κοινότητα. Το εμβληματικό Jazz Club του Ronnie Scott βρίσκεται επίσης στο μοντέρνο Soho και από το 1959 καλωσορίζει τους Nina Simone, την Ella Fitzgerald, τον Jimmi Hendrix και τον Prince. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να παρακολουθήσουν νυχτερινές παραστάσεις σε αυτόν τον ιστορικό χώρο.

Αν και ο Soho μπορεί να έχει αντικαταστήσει τη Βοημία για την οποία ήταν κάποτε γνωστή με μια πιο ακριβή και πολυτελή ατμόσφαιρα, η περιοχή εξακολουθεί να είναι το κέντρο νυχτερινής ζωής του Λονδίνου και συνεχίζει να αντιπροσωπεύει την κουλτούρα της νυχτερινής ζωής που ήταν πάντα διάσημη. Διαβάστε περισσότερα: Τα καλύτερα γκέι μπαρ στο Σόχο.

 

Dalston

 

Ο Ντάλστον άρχισε να αναπτύσσεται στις αρχές της δεκαετίας του 2010, αφού οι Χίπστερς του Σόρντριτ κουράστηκαν από την ολοένα και πιο επικρατούσα γειτονιά τους και αποφάσισαν να μετακινηθούν και να επενδύσουν στο Ντάλστον. Ωστόσο, η περιοχή έχει μακρά ιστορία ως δημοφιλής προορισμός για μετανάστες που εκτείνεται σε πάνω από 100 χρόνια. Ως εκ τούτου, το Dalston έχει μια πλούσια και μικτή πολιτιστική κληρονομιά που ενσωματώνεται μέσα από τη μεγάλη ποικιλία καφέ, μπαρ, καταστημάτων και εστιατορίων που κατοικούν στην περιοχή σήμερα.

Η περιοχή διαθέτει μια από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές φαγητού και φαγητού στο Λονδίνο, με εστιατόρια που αντικαθιστούν τακτικά κλειστά μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Το Dalston φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα τουρκικά εστιατόρια στο Λονδίνο, καθώς και μια σειρά από μοντέρνα καφέ και μπαρ κρασιού. Η Angelina είναι ένα τυπικό εστιατόριο Dalston, που συνδυάζει ιαπωνική και ιταλική κουζίνα και είναι δημοφιλής στους χίπστερ της περιοχής που συρρέουν στις πόρτες για να δοκιμάσουν το μενού γευσιγνωσίας πέντε πιάτων.

Η γειτονιά φιλοξενεί επίσης έναν αριθμό ομοφυλοφίλων κλαμπ και μπαρ και αποτελεί κόμβο πιο ριζοσπαστικής και ανατρεπτικής κουλτούρας LGBT + εδώ και δεκαετίες. Το Superstore Dalston είναι ένας χώρος LGBT + στην καρδιά του Dalston που λειτουργεί ως καφετέρια, μπαρ και κλαμπ. Το Superstore είναι ένα βασικό στοιχείο της γκέι νυχτερινής ζωής στην περιοχή, η οποία είναι ζωντανή και γνωστή.

 

Camden

 

Κάμντεν Λονδίνο

Αθάνατος ως το σπίτι του πανκ, της Amy Winehouse και του βρετανικού πολιτισμού, το Camden είναι μια περιοχή του Λονδίνου που είναι βαθιά παγιδευμένη σε πολιτιστική σημασία. Από τον 19ο αιώνα, ο Κάμντεν ήταν το επίκεντρο της μουσικής βιομηχανίας του Λονδίνου, όταν ήταν η κύρια τοποθεσία για τους κατασκευαστές και τους πωλητές πιάνου. Αργότερα έγινε η γενέτειρα του βρετανικού Πανκ κινήματος στη δεκαετία του 1970, μετά από μια εικονική συναυλία του Ramones στο Roundhouse. Στη συνέχεια, αργότερα, η περιοχή έγινε γνωστή ως το κρησφύγετο του Amy Winehouse, τακτικών στα μπαρ της γειτονιάς και κάτοικος της πλατείας Camden.

Η γειτονιά γνώρισε σχεδόν συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων και ως εκ τούτου η περιοχή είναι τώρα η τοποθεσία μερικών από τα πιο ακριβά σπίτια του Λονδίνου. Αυτή η αλλαγή είναι ορατή στους δρόμους του Κάμντεν χάρη στην άφιξη περισσότερων πολυτελών καταστημάτων και εστιατορίων τα τελευταία χρόνια.

Το Camden είναι μια από τις πιο εκλεκτικές και ποικίλες εμπορικές περιοχές του Λονδίνου και η ομώνυμη Camden Market είναι ένας θησαυρός από εκκεντρότητες από ρούχα και αξεσουάρ έως vintage δίσκους και έργα τέχνης. Η περιοχή εξακολουθεί να φιλοξενεί πολλούς από τους θρυλικούς μουσικούς χώρους που οδήγησαν στην ταυτότητά του ως το μουσικό κέντρο της πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανομένων των Roundhouse, Electric Ballroom και Underworld.

 

Bermondsey

 

Κάποτε ένα κέντρο ναυτιλίας και μεταποίησης στην πρωτεύουσα, σήμερα το Bermondsey είναι μια ζωντανή και ζωντανή γειτονιά γεμάτη τέχνη, πολιτισμό και ζωή. Η περιοχή έχει δει μια ταχεία και δραματική αναγέννηση τα τελευταία χρόνια που αύξησε με επιτυχία τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Κατά τη βικτοριανή εποχή, μεγάλο μέρος του Μπέρμοντσεϊ ήταν μια παραγκούπολη και είχε μερικά από τα χαμηλότερα πρότυπα διαβίωσης στο Λονδίνο. Στην πραγματικότητα, η περιοχή εμφανίστηκε στο Oliver Twist του Charles Dickens, όπου ο συγγραφέας ζωγράφισε το Bermondsey ως μια παραγκούπολη γεμάτη εγκλήματα.

Πολλά από τα πιο καθιερωμένα πολιτιστικά ορόσημα του Λονδίνου αποκαλούν το Bermondsey σπίτι, όπως η γκαλερί White Cube και το Μουσείο Μόδας και Κλωστοϋφαντουργίας. Η κύρια αρτηρία της περιοχής είναι η οδός Bermondsey, μια πολυσύχναστη και εκλεκτική συλλογή από καφετέριες, καταστήματα και μπαρ, που εξυπηρετούν τον νέο και μοντέρνο πληθυσμό. Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε επίσης τη γέφυρα Shard by London Bridge και τα Σαββατοκύριακα θα πρέπει να επισκεφτείτε την αγορά Maltby Street Market.

 

Brixton

 

Τοιχογραφία του David Bowie Brixton

Το Brixton βρίσκεται στο κέντρο του Νότιου Λονδίνου και είναι ένα κέντρο πολιτισμού, κλαμπ και κοινότητας. Το Brixton είναι η γενέτειρα του θρύλου David Bowie και η περιοχή διατηρεί ακόμα τις αναμνήσεις του τραγουδιστή Ziggy Stardust με μια μεγάλη τοιχογραφία σε φόρο τιμής σε αυτόν.

Η περιοχή έχει διαμορφωθεί από τον πληθυσμό της και σήμερα είναι ένας συναρπαστικός συνδυασμός πολιτισμού της Καραϊβικής με επιρροές hipster. Οι δρόμοι του Brixton είναι διακοσμημένοι με γκράφιτι και οι μυρωδιές του μαγειρέματος βγαίνουν από τις ανοιχτές πόρτες του εστιατορίου, ενώ οι buskers παίζουν τα όργανα τους. Το Σάββατο είναι όταν η γειτονιά είναι η πιο ζωντανή, με την εντυπωσιακή αγορά και την έντονη ατμόσφαιρα. Προχωρήστε στο Brixton Village για ένα υπέροχο brunch.

Κάθε χρόνο τον Ιούνιο, το Brixton φιλοξενεί επίσης το Brixton Disco Festival, έναν εορτασμό ντίσκο και παρόμοια είδη. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην πλατεία Windrush, σε κεντρική τοποθεσία στη γειτονιά και σε αυτό που γιορτάζει και τιμά τα θαρραλέα άτομα που ταξίδεψαν στο HMT Windrush, το πρώτο πλοίο που έφερε μεταπολεμικούς εργάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Τζαμάικα.

Το Brixton φιλοξενεί επίσης μερικά από τα πιο συναρπαστικά κλαμπ και μπαρ του Λονδίνου. Το Prince of Wales είναι ένα πολυώροφο κλαμπ και μπαρ στην καρδιά του Brixton και διαθέτει μια από τις καλύτερες βεράντες μπαρ στο Λονδίνο. Ο σύλλογος φιλοξενεί κορυφαίους DJs και επιλεγμένους κόσμους, όπως ο Giles Peterson και ο Norman Jay και είναι μια πραγματική αντανάκλαση της τοπικής ατμόσφαιρας της κοινότητας για την οποία το Brixton είναι τόσο γνωστό.

Διαβάστε περισσότερα: LGBT ορόσημα του Λονδίνου.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Λονδίνο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Λονδίνο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας

Η καλύτερες εμπειρίες in Λονδίνο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας