Μάλτα

Ένας Πολιτιστικός Οδηγός για τη Μάλτα

Η Μάλτα είναι γεμάτη με πολιτιστικά αξιοθέατα

Η Μάλτα είναι ένας ονειρεμένος προορισμός για τους λάτρεις του πολιτισμού και της ιστορίας. Μπορεί να είναι ένα μικρό νησί, αλλά η Μάλτα έχει παίξει έναν πολύ μεγάλο ρόλο στην ιστορία. Έχοντας έρθει υπό την επήρεια πολλών αυτοκρατοριών, είναι ένα χωνευτήρι διαφορετικών πολιτισμών. Από τον Άγιο Παύλο στους Ρωμαίους και τους Ιππότες της Μάλτας, υπάρχει τόσος πολιτισμός για να ανακαλύψετε.

Η πολιτιστική ιστορία της Μάλτας εκτείνεται πριν από την καταγεγραμμένη ιστορία. Θα βρείτε αρχαίους ναούς τόσο παλιά που είναι ελάχιστα κατανοητοί, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα παλαιότερα γνωστά έργα ζωγραφικής σπηλαίου. Μεταξύ της ηλιοθεραπείας στην παραλία και της κατανάλωσης κοκτέιλ, θα έχετε πολλές δικαιολογίες για να επεκτείνετε το μυαλό σας.

Συν-καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη

 

Συν-καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη

 

Οι Ιππότες της Μάλτας έχτισαν αυτόν τον ένδοξο καθεδρικό ναό μεταξύ 1572 και 1577, αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα για να χτίσουν ένα τέτοιο αριστούργημα. Ήταν ένα μεγάλο μνημείο για το μπαρόκ. Οι Ιππότες της Μάλτας είναι μέρος της ιστορίας και επίσης μύθος. Ιδρύθηκαν το 1099 και ήταν ένα απόσπασμα του Knights Hospitaller, έχουν εμπνεύσει λίγες θεωρίες συνωμοσίας, ιδίως τον Κώδικα Ντα Βίντσι.

Ο Καραβάτζιο, η ακαταμάχητη Ιταλική ιδιοφυΐα, μετακόμισε στη Μάλτα και ενώθηκε με τους ιππότες έχοντας κάψει όλες τις γέφυρες στο σπίτι του. Ο «Αποκεφαλισμός του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή» του ανατέθηκε για τον καθεδρικό ναό και εκτίθεται εκεί μέχρι σήμερα. Οι Ιππότες έφυγαν το 1798 όταν οι Γάλλοι κατέλαβαν τη Μάλτα. Ο καθεδρικός ναός παραμένει ένα από τα μεγάλα πολιτιστικά αξιοθέατα της Μάλτας. Είναι κάτι που πρέπει να το δείτε. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον καθεδρικό ναό από τις 9:30 π.μ. όλη την εβδομάδα - εκτός από τις Κυριακές. Αξίζει τη μέτρια τιμή εισόδου.

Μάλτα

 

Χαιρετισμός μπαταρίας

 

Η μακροβιότερη μπαταρία χαιρετισμού στη γη, αυτά τα όπλα προστατεύουν το λιμάνι για περισσότερα από 500 χρόνια. Σκαρφαλωμένα στις ανατολικές επάλξεις της Βαλέτας, τα κανόνια πυροβολούν κάθε μεσημέρι. Αξίζει το ταξίδι και μόνο για τη θέα. Θα μπορείτε να δείτε τις πόλεις Cospicua, Senglea και Vittoriosa. Δείτε Περισσότερα: Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για τη Μάλτα

 

Κατακόμβες του Αγίου Παύλου

 

Η Μάλτα έπαιξε σημαντικό ρόλο στον πρώιμο Χριστιανισμό. Ο Άγιος Παύλος, ένας σύγχρονος του Ιησού πιστεύεται ότι ναυάγησε στη Μάλτα. Θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει, τελικά, η Μάλτα ήταν ένα από τα πρώτα μέρη της τότε ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που μετατράπηκε.

Οι κατακόμβες είναι ρωμαϊκής προέλευσης. Έχουν τη μορφή νεκροταφείου και ήταν σε χρήση μέχρι περίπου τον 8ο αιώνα. Καθώς οι νεκροί δεν μπορούσαν να ταφούν στα όρια της πόλης - σύμφωνα με το ρωμαϊκό δίκαιο - οι κατακόμβες χτίστηκαν λίγο έξω από τη Μντίνα. Μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι υπόγεια και να κάνετε μια βόλτα στην αρχαία ιστορία της Μάλτας. Ο Άγιος Παύλος δεν είχε καμία σχέση μαζί τους - ο συσχετισμός με τον άγιο προέρχεται από τον μύθο ότι αυτό το σύμπλεγμα κατακόμβων συνδέθηκε κάποτε με το Σπήλαιο του Αγίου Παύλου.

Μάλτα

 

Safal Saflieni Hypogeum

 

Οι ρωμαϊκές κατακόμβες αντικαθίστανται στην εποχή του byal Saflieni Hypogeum. Ανακαλύφθηκε το 1902 και χρονολογείται γύρω στο 4000 π.Χ. Θα βρείτε πολύ αρχαίες τοιχογραφίες με κόκκινη ώχρα. Μόνο δέκα επισκέπτες την ώρα μπορούν να επισκεφθούν το Ħal Saflieni Hypogeum. Προστατεύεται από ένα σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Θα πρέπει να κλείσετε τα εισιτήριά σας εβδομάδες νωρίτερα εάν θέλετε να επισκεφθείτε. Μπορείτε να δείτε ταφικά δωμάτια κομμένα στα βράχια και τα αρχαία ιερά. Το Ħal Saflieni Hypogeum σας φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τα ερείπια πολιτισμών τόσο παλιά που δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα γι 'αυτό.

Βαλέτα

 

Εθνικό Μουσείο Αρχαιολογίας

 

Το Εθνικό Μουσείο Αρχαιολογίας βρίσκεται στη Βαλέτα σε ένα εκπληκτικό μπαρόκ κτήριο. Θα βρείτε θησαυρούς που χρονολογούνται από τη Νεολιθική περίοδο, τα στιλέτα της Εποχής του Χαλκού και την πολύ αρχαία Αφροδίτη της Μάλτας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε την πρώιμη ιστορία του νησιού. Ενδέχεται να εμπνευστείτε να επισκεφθείτε άλλους αρχαιολογικούς χώρους γύρω από το νησί, εάν μια συγκεκριμένη περίοδο σας ενδιαφέρει.

 

Ναοί antigantija

 

Ένα μεγαλιθικό συγκρότημα ναών παλαιότερο από τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Ναι, το άκουσες σωστά. Οι ναοί Ġgantija είναι άλλοι. Το Gobekli Tepe στην Τουρκία είναι η μόνη γνωστή θρησκευτική δομή με αρχαιότερη προέλευση. Αυτοί οι ναοί ανάγονται περίπου 5500 χρόνια. Καθώς είναι τόσο αρχαία, δεν είναι γνωστά πολλά για τους ανθρώπους που τα έχτισαν. Οι ναοί χτίστηκαν πριν επινοηθεί ο τροχός. Πώς τα έχτισαν με τέτοια πρωτόγονα υλικά; Πρέπει να ήταν ένα εξαιρετικά φιλόδοξο έργο.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στη Μάλτα

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στη Μάλτα από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Μάλτα για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας