Ζυρίχη

Δραστηριότητες στη Ζυρίχη

Ανακαλύψτε τη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας

Αυτό που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων όταν σκέφτονται τη Ζυρίχη είναι τα χρήματα, τα οικονομικά και οι τράπεζες. Είναι αλήθεια, η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας είναι επίσης η πλουσιότερη στην Ευρώπη και μεταξύ των πιο βιώσιμων στον κόσμο, αλλά έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από τη φήμη της ως παγκόσμιου τραπεζικού κέντρου. Η Ζυρίχη έχει μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από την προ-μεσαίωνα, εκπληκτική θέα στις Άλπεις και μια ακμάζουσα γκέι σκηνή. 

Ενώ υπάρχουν τρεις επίσημες γλώσσες στην Ελβετία (ιταλικά, γαλλικά και γερμανικά), η Ζυρίχη βρίσκεται στο γερμανόφωνο τμήμα της χώρας. Η Ελβετογερμανική διάλεκτος είναι αρκετά δυσνόητη για τους Γερμανούς ομιλητές, οπότε μην κουράζεστε αν ανυπομονούσατε να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις σας στη γλώσσα GCSE! Ευτυχώς οι Ελβετοί γνωρίζουν πολύ καλά αγγλικά.

Η Ζυρίχη είναι ένας ευέλικτος ταξιδιωτικός προορισμός που προσφέρει συναρπαστικές δραστηριότητες για σπασίκλες της ιστορίας, εξερευνητές μαγειρικής και πάρτι. Η Ελβετία είναι μια από τις πιο προοδευτικές χώρες στον κόσμο όσον αφορά τα δικαιώματα των LGBT, επομένως αισθάνεται πολύ ασφαλής και φιλόξενη όταν επισκέπτεται ως ομοφυλόφιλος ταξιδιώτης. 

Altstadt 

Το Altstadt, ή Παλιά Πόλη, είναι το κέντρο της παλιάς πόλης και το σπίτι στο μεγαλύτερο μέρος της γκέι σκηνής της Ζυρίχης. Κάντε μια βόλτα στην πολυσύχναστη Bahnhofstrasse, όπου ντόπιοι και τουρίστες συναναστρέφονται σε πολυτελείς μπουτίκ, γκαλερί και καφέ. Μερικά από τα καλύτερα μπαρ και παραδοσιακά ελβετικά εστιατόρια της πόλης βρίσκονται ανάμεσα στα λιθόστρωτα δρομάκια στην καρδιά της Ζυρίχης. 

Η Η εκκλησία Fraumünster είναι ένα εντυπωσιακό δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής στο κέντρο του Altstadt, που χρονολογείται από το 853. Οι πιο εντυπωσιακοί θησαυροί της είναι τα βιτρό των Alberto Giacometti και Marc Chagall, δύο από τους πιο σημαντικούς και σημαντικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια βρίσκεται το ρομανικό στιλ Εκκλησία Grossmünster, η οποία λέγεται ότι είναι χτισμένη στους τάφους των πολιούχων αγίων της Ζυρίχης Felix και Regula. 

Λίντενχοφ

Το Lindenhof αποτελείται από έναν λόφο και ένα τμήμα στο κέντρο της παλιάς Ζυρίχης και είναι το ιστορικό σπίτι ενός ρωμαϊκού κάστρου και φρουρίου. Ερείπια που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς, ρωμαϊκούς και μεσαιωνικούς χρόνους έχουν ανασκαφεί εδώ, γεγονός που καθιστά αυτήν την περιοχή έναν φανταστικό προορισμό για σπασίκλες της ιστορίας. Η κορυφή του λόφου προσφέρει ένα όμορφο πανόραμα της πόλης και των βουνών στο βάθος.

Γκέι μπαρ και κλαμπ στη Ζυρίχη

Η γκέι νυχτερινή ζωή στη Ζυρίχη επικεντρώνεται γύρω από την Παλιά Πόλη (District 1) και τη συνοικία Langstrasse (District 4). Ουρανός είναι το hotspot clubbing για το LGBT πλήθος της Ζυρίχης και τους φίλους τους - drag shows, διεθνείς DJs και εκλεκτική μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην καρδιά της πόλης. Για χαλαρά κοκτέιλ επισκεφθείτε το trendy Φίγγι, και για κάποιο τοπικό σύρετε Petra's Tip Top bar. Ψάχνετε για περισσότερη δράση; Männerzone είναι ένα γκέι μπαρ και κλαμπ κρουαζιέρας με ένα κατάστημα φετίχ μπροστά. 

Λίμνη Ζυρίχη 

Αυτή η εκπληκτική λίμνη περιβάλλεται από καταπράσινους δασώδεις λόφους και μικρά γραφικά χωριουδάκια τριγύρω, και φυσικά η πόλη της Ζυρίχης στο βόρειο άκρο της. Η λίμνη της Ζυρίχης είναι πολύ καθαρή και εύκολα κολυμπήσιμη, με πολλά σημεία πρόσβασης και παραλίες κατά μήκος της όχθης της. Ένας άλλος δημοφιλής τρόπος για να εξερευνήσετε τη λίμνη είναι με βάρκα - ξεκινήστε μια μίνι κρουαζιέρα κατά μήκος του ποταμού Limmat στη λίμνη και απολαύστε τη γραφική θέα της φυσικής ομορφιάς της Ελβετίας.

Μουσεία

Η Ζυρίχη έχει μερικά από τα καλύτερα μουσεία στην Ευρώπη. Το Kunsthaus είναι ένα σημαντικό μουσείο τέχνης για την Ελβετία και στεγάζει μια από τις σημαντικότερες συλλογές σύγχρονης τέχνης στη χώρα. 

Το Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας, Landesmuseum, διαθέτει μια από τις καλύτερες συλλογές τέχνης και πολιτισμού της Ευρώπης, με επίκεντρο τους Ελβετούς καλλιτέχνες και την ιστορία. Το Μουσείο Rietberg είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στη μη ευρωπαϊκή τέχνη, παρουσιάζοντας παραδοσιακές και σύγχρονες τέχνες και πολιτισμούς της Ασίας, της Αφρικής, της Αμερικής και της Ωκεανίας.

Για όσους ενδιαφέρονται για την οικονομική πτυχή της πόλης, το μουσείο Οικονομικών διαθέτει διαδραστικές εγκαταστάσεις πολυμέσων που εξηγούν τον κόσμο του εμπορίου και των τραπεζών καθώς και την ιστορία των θρυλικών εταιρειών από τη σύγχρονη εποχή μέχρι την εποχή της εκβιομηχάνισης έως τις μέρες μας.

Ιαματικά λουτρά

Υπάρχουν μερικά όμορφα ιαματικά λουτρά και σπα γύρω από τη Ζυρίχη. Το Hürlimannbad & Spa στεγάζεται σε ένα πρώην ζυθοποιείο, ένα αρχαϊκό κτήριο με εκπληκτική αρχιτεκτονική. Ασβεστολιθικές κατασκευές με θολωτή βαρέλια στο εσωτερικό, πισίνα στον τελευταίο όροφο με θέα στην πόλη και παραδοσιακά ιρλανδο-ρωμαϊκά τελετουργικά σπα υπόσχονται μια χαλαρωτική και μοναδική εμπειρία.

Μαγειρικές Εμπειρίες

Η γαστρονομική κληρονομιά της Ελβετίας είναι πλούσια και διάσημη. Το ελβετικό τυρί (Emmental, στην πραγματικότητα), η σοκολάτα Lindt και το μούσλι έχουν γίνει απαραίτητα στα περισσότερα νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο. 

Ένα παραδοσιακό ελβετικό δείπνο φοντύ θα κάνει το όνειρο κάθε λάτρη του τυριού πραγματικότητα. κομμάτια ψωμιού βυθίζονται σε μια κατσαρόλα με ζεστά λιωμένα τυριά και κρασί. Αυτό λειτουργεί και με τη σοκολάτα. 

Δυσανεξία στη λακτόζη? Επισκεφθείτε το μουσείο Lindt Home of Chocolate, μόλις 20 λεπτά με το τρένο από το κέντρο της πόλης κατά μήκος της λίμνης της Ζυρίχης. Έχουν ένα τεράστιο σιντριβάνι σοκολάτας, εκθέματα για την παραγωγή και εργαστήρια με σοκολάτες. 

Γκέι Εκδηλώσεις

Είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι, στο χιόνι ή στον ήλιο - υπάρχουν πολλές γιορτές ομοφυλοφίλων που μπορείτε να συμμετάσχετε όλο το χρόνο. Κάθε Ιανουάριο η εβδομάδα γκέι σκι στο Arosa προσελκύει την ευρωπαϊκή LGBT κοινότητα για μια εβδομάδα διασκέδασης στα χιονισμένα βουνά. Το Arosa είναι ένα χωριό θέρετρο των Άλπεων, 2 ώρες με το αυτοκίνητο από τη Ζυρίχη και είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς χειμερινού pride για γκέι και λεσβίες. 

Το καλοκαίρι γιορτάζει η Ζυρίχη Υπερηφάνεια τον Ιούνιο και φιλοξενεί το μεγαλύτερο techno party στον κόσμο τον Αύγουστο. Το Street Parade είναι μια επίδειξη αγάπης, ειρήνης, ελευθερίας και ανεκτικότητας, που υποστηρίζεται από διεθνείς DJs και διακοσμημένα φορτηγά που προσελκύουν πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα κάθε χρόνο. 

Τον Σεπτέμβριο, το φεστιβάλ lila.queer προσφέρει ένα Σαββατοκύριακο με drag, συναυλίες, DJ sets και εργαστήρια για LGBT νέους και όλους τους πολιτιστικούς γύπες εκεί έξω. 

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Οι καλύτερες εκδρομές στη Ζυρίχη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στη Ζυρίχη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Ζυρίχη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας