Η Φοντάνα ντι Τρέβι

Δραστηριότητες στη Ρώμη

Ανακαλύψτε τις καλύτερες στιγμές της Αιώνιας Πόλης

Δεν υπάρχει έλλειψη δραστηριοτήτων στη Ρώμη. Το Eternal City είναι ένα υπαίθριο μουσείο. Θα μπορούσατε να περάσετε μια ζωή εξερευνώντας τα ερείπια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Η Ρώμη είναι η τρίτη πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στην Ευρώπη. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες έλκονται από την ιστορική γοητεία τοποθεσιών όπως το Κολοσσαίο, η πόλη του Βατικανού και η Ρωμαϊκή Αγορά. Αυτή η πόλη είναι κάτι περισσότερο από μια συλλογή ιστορικών κειμηλίων. Η Ρώμη έχει μια εξαιρετική γαστρονομική σκηνή, πολλά υπέροχα ξενοδοχεία και μια μικρή γκέι σκηνή. Ολοι οι δρομοι οδηγουν στην Ρωμη.

Το Κολοσσαίο

Το Κολοσσαίο

Το πιο διάσημο μνημείο της Ρώμης είναι το Κολοσσαίο. Είναι σχεδόν δύο χιλιάδων ετών και παραμένει το μεγαλύτερο αμφιθέατρο που κατασκευάστηκε ποτέ. Το Κολοσσαίο χρησιμοποιήθηκε για 500 χρόνια. Έχει εγκαταλειφθεί για πολύ περισσότερο και επέζησε από πολέμους και σεισμούς.

Όλοι έχουμε δει Gladiator. Εδώ πραγματοποιήθηκαν αιματηρές μονομάχες. Δεν υπήρχαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην αρχαία Ρώμη, οπότε αν θέλατε να διαλύσετε κάποιον, έπρεπε να το κάνετε στην πραγματική ζωή.

Το Κολοσσαίο ήταν κάποτε καλυμμένο με μάρμαρο. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους χώρους διασκέδασης στην ιστορία. Σήμερα είναι μια καταστροφή. Κάθε τουρίστας στη Ρώμη κάνει ένα ταξίδι στο Κολοσσαίο. Μπορεί να είναι πολύ απασχολημένος στην περίοδο αιχμής. Τα πράγματα θα είναι λίγο πιο ήσυχα αργότερα μέσα στην ημέρα.

Το Ρωμαϊκό Φόρουμ

Το Ρωμαϊκό Φόρουμ

Η Ρωμαϊκή Αγορά και το Κολοσσαίο είναι τα δύο μεγαλύτερα επιζώντα μνημεία της αρχαίας Ρώμης. Το φόρουμ αποτελείται από πολλούς ναούς και τομείς εμπορικής, πολιτικής, νομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Ήταν η καρδιά της πόλης.

Μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το Φόρουμ εγκαταλείφθηκε και έχασε από την ιστορία. Η τοποθεσία του ήταν γνωστή αλλά δεν ανασκάφηκε μέχρι τον 20ο αιώνα. Κάντε μια βόλτα στη Via Scara. Αυτός ο δρόμος συνέδεσε την Piazza de Campidoglio με το Κολοσσαίο. Ο Ιούλιος Καίσαρας το έβαζε. Σίγουρα θα θέλετε να εξερευνήσετε μερικούς από τους ναούς. Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε στο φόρουμ που αξίζει να συμμετάσχετε σε μια ξενάγηση.

Η Φοντάνα ντι Τρέβι

Η Φοντάνα ντι Τρέβι

Η Φοντάνα ντι Τρέβι ολοκληρώθηκε το 1762. Έχει αναπτυχθεί σχεδόν μυθική κατάσταση. Λέγεται ότι θα επιστρέψετε στη Ρώμη εάν ρίξετε ένα νόμισμα, θα ερωτευτείτε με ένα καυτό ιταλικό εάν ρίξετε δύο ή θα παντρευτείτε εάν ρίξετε τρία. Αν η ατελείωτη κίνηση σπρώχνει το κεφάλι σας, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο Trevi Fountain Πιθανότατα θα είστε καθισμένοι σε ένα παγκάκι που κυλά στο Grindr, έτσι δεν είναι; Έχει πιθανώς το ίδιο αποτέλεσμα.

Θεωρείται από πολλούς - σίγουρα οι Ρωμαίοι! - να είναι το πιο όμορφο σιντριβάνι του κόσμου. Το σιντριβάνι που βλέπετε σήμερα πολλοί χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, αλλά η προέλευσή του εκτείνεται σε δύο χιλιάδες χρόνια. Τα πράγματα τείνουν να είναι πολύ παλιά στη Ρώμη.

Ρώμη · Γκέι μπαρ

Εξερευνήστε το Gay Scene της Ρώμης

Η Ρώμη έχει μια μικρή γκέι σκηνή για μια τόσο μεγάλη πόλη. Είναι επίσης αρκετά διακριτικό. Δεν θα βρείτε μια μεγάλη γκέι περιοχή καλυμμένη με σημαίες Rainbow. Υπάρχουν μερικά gay μπαρ στη Ρώμη. Η γκέι σκηνή ξεκινά πραγματικά τη νύχτα. Θα βρείτε περισσότερα γκέι κλαμπ από μπαρ, συμπεριλαμβανομένων μηνιαίων χορευτικών πάρτι. Μερικά από τα κλαμπ θα είναι κλειστά για το καλοκαίρι. Ρίξτε μια ματιά στο δικό μας Σελίδα gay club στη Ρώμη και ελέγξτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ενημερώσεις σχετικά με εκδηλώσεις και ώρες λειτουργίας.

Παριόνη

Παριόνη

Προχωρήστε στην περιοχή Parione για να ζήσετε τη νυχτερινή ζωή της Ρώμης. Η Piazza Navona και το Campo de 'Fioro είναι γεμάτα μπαρ και εστιατόρια για εξερεύνηση. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η Parione έχει πολλές από τις καλύτερες μπουτίκ της Ρώμης. Είναι η κύρια περιοχή νυχτερινής ζωής του ιστορικού κέντρου της Ρώμης.

Hill Palatine

Hill Palatine

Πρώην γηπεδούχος της ελίτ της αρχαίας Ρώμης, ο Παλατίνος Λόφος κάποτε ήταν γεμάτος με μεγάλα παλάτια και βίλες. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια του Flavian's Palace. Κάντε ένα ταξίδι στο Domus Flavia, χτισμένο το 81 π.Χ. για τον αυτοκράτορα Δομιτιανό. Μερικά υπολείμματα των αρχικών κτιρίων είναι ακόμα εκεί.

Το House of Livia είναι ένα πραγματικό αξιοθέατο, καθώς είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία κτίρια στο Palatine Hill. Υπάρχουν ακόμη και ψηφιδωτά ακόμα ορατά στους τοίχους. Στέκεται στο λόφο του Παλατίνου, θα σας υποδεχτεί με πανοραμική θέα στην πόλη, όπως άμεση θέα στο Ρωμαϊκό Φόρουμ. Θα δείτε γιατί η ρωμαϊκή ελίτ επέλεξε το Palatine Hill ως γειτονιά τους.

Βατικανό

Βατικανό

Το μικρότερο κράτος στον κόσμο είναι το Βατικανό. Είναι ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας. Το Βατικανό βρίσκεται στη Ρώμη, λίγο πολύ, αν και τεχνικά είναι μια ιδιαίτερη χώρα - είναι λογικό, σωστά; Περίπου χίλιοι άνθρωποι ζουν στο Βατικανό, συμπεριλαμβανομένου του Πάπα. Είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να δείτε όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στη Ρώμη. Θα μπορείτε να θαυμάσετε την οροφή του Μιχαηλάγγελου στην Καπέλα Σιξτίνα και να δείτε ανεκτίμητα κειμήλια και έργα τέχνης στο Μουσείο του Βατικανού.

Οι Πάπες ήταν οι «φύλακες των κλειδιών του ουρανού» από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η αυτοκρατορία μπορεί να είχε πέσει, αλλά το Βατικανό δεν το έκανε ποτέ. Αξίζει να περάσετε τουλάχιστον μισή μέρα στο Βατικανό. Κατά κάποιο τρόπο, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συνεχίζει να επιβιώνει στο Βατικανό. Η ιστορική συνέχεια αντανακλάται στους θησαυρούς που αποθηκεύονται στο Βατικανό. Μερικοί από τους θησαυρούς στο αρχείο του Βατικανού περιλαμβάνουν την τελευταία επιστολή που έγραψε η Mary Queen of Scotts και την επιστολή της πρώην επικοινωνίας του Martin Luther. Περιέργως, το αρχείο είναι κλειστό για το κοινό από το 1939 και μετά. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στη Ρώμη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στη Ρώμη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Ρώμη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας