Σαγκάη

Δραστηριότητες στη Σαγκάη

Οι καλύτερες στιγμές μας για την πιο φιλική προς τον τουρισμό πόλη της Κίνας

Η Σαγκάη είναι η μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Κίνας. Είναι γνωστό ως το «Ανατολίτικο Παρίσι» και είναι τόσο προηγμένο όσο η γαλλική πρωτεύουσα. Η Σαγκάη είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη. Μπορείτε να περάσετε πολύ χρόνο εδώ και μετά βίας να ξύσετε την επιφάνεια.

Πολλοί κάτοικοι θα μιλούν αγγλικά στη Σαγκάη. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για πολλές άλλες κινεζικές πόλεις. Η Σαγκάη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε εάν θέλετε να ανακαλύψετε την Κίνα - μια χώρα τόσο μεγάλη θυμίζει περισσότερο πολιτισμό παρά μια απλή χώρα.

Η Σαγκάη διαθέτει επίσης μία από τις καλύτερες σκηνές gay της Κίνας. Αν και οι ομοφυλόφιλοι απολαμβάνουν νομικής προστασίας στην Κίνα, ο κινεζικός πολιτισμός είναι κοινωνικά συντηρητικός. Δεν θα δείτε πολλά ζευγάρια να περπατούν μαζί, είτε είναι γκέι είτε ίσια. Ούτε θα δείτε σημαίες ουράνιου τόξου να ντύνονται έξω από γκέι μπαρ. Η σκηνή είναι εκεί, αλλά είναι διακριτή. Μπορείτε να δείτε τον πλήρη οδηγό μας για Τα γκέι μπαρ της Σαγκάης εδώ.

Η Σαγκάη είναι μεγάλη, αλλά είναι επίπεδη, ώστε να μπορείτε να περπατάτε εύκολα. Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη για εξερεύνηση. Αλλά από πού ξεκινάτε σε μια τόσο απέραντη μητρόπολη; Αυτά είναι πέντε από τα αγαπημένα μας μέρη για επίσκεψη στη Σαγκάη. Επιλέξτε τουλάχιστον τρία από αυτά από τη λίστα σας για να μεγιστοποιήσετε την εμπειρία σας από την πόλη.

Σαγκάη

 

Το Bund

 

Το Bund είναι η κύρια προκυμαία της Σαγκάης. Είναι απαραίτητο για τους τουρίστες. Εδώ θα δείτε τον περίφημο ορίζοντα της Σαγκάης. Εκτείνεται για ένα μίλι κατά μήκος του ποταμού Huangpu. Το Bund είναι γεμάτο αποικιακή αρχιτεκτονική. Είναι γνωστό ως «μουσείο αρχιτεκτονικής».

Μπορείτε να περπατήσετε στο Bund σε λίγες ώρες. Υπάρχουν πολλά μέρη για εξερεύνηση στην πορεία, όπως το Lovers 'Wall και το Astor Hotel. Θα δείτε ντόπιους να εργάζονται σε αυτό το μέρος της πόλης νωρίς το πρωί. Αν θέλετε να αποκτήσετε την εικονική εικόνα στον ορίζοντα της Σαγκάης, η λεωφόρος Pudong Binjiang είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα.

Σαγκάη

 

Λουτζιαζούι

 

Το Lujiazui είναι το κομμάτι που βλέπετε στην προκυμαία του The Bund. Είναι η οικονομική περιοχή και είναι αρκετά λαμπερή. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα οικονομικά κέντρα της Κίνας και του κόσμου, όπως η Wall Street και η πόλη του Λονδίνου. Φυσικά, φιλοξενεί πολλά φανταχτερά εστιατόρια, ξενοδοχεία και μπαρ.

Ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Σαγκάης είναι ο Oriental Pearl Tower. Ήταν το μεγαλύτερο κτίριο στην Κίνα, έως ότου το Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο της Σαγκάης μεγάλωσε σε όλο και περισσότερες φαλλικές αναλογίες και το ξεπέρασε. Μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το Space Hotel και να απολαύσετε πανοραμική θέα στην πόλη.

Κάντε μια βόλτα στη λεωφόρο Binjiang. Μπορεί να είναι μια μεγάλη βόλτα! Είναι υπέροχο για αξιοθέατα καθώς περπατάτε κατά μήκος της όχθης του ποταμού Huangpu.

Σαγκάη

 

Tianzifang και η γαλλική παραχώρηση

 

Το Tianzifang είναι μια γοητευτική περιοχή με δεντρόφυτους δρόμους και περίεργα μικρά καταστήματα. Είναι λίγο λιγότερο υψηλό οκτάνιο από το Lujiazui. Το Tianzifang έγινε δημοφιλές σε καλλιτέχνες και σχεδιαστές τη δεκαετία του 1980. Είναι μια από τις πιο μποέμ περιοχές της Σαγκάης.

Εξερευνήστε τους λαβυρινθικούς δρόμους της Tianzifang. Θα βρείτε ατελείωτα καταστήματα και πωλητές δρόμου. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αγοράσετε αναμνηστικά. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια για να δοκιμάσετε. Θα βρείτε μερικά πιο προσανατολισμένα προς τους τουρίστες. Θα βρείτε επίσης πολύ τοπικά εστιατόρια κρυμμένα στους δρόμους. Το Tianzifang είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εξερευνήσετε την πραγματική κουζίνα της Σαγκάης.

Οι γαλλικές παραχωρήσεις ήταν ένα γαλλικό φυλάκιο για περίπου έναν αιώνα. Έχει πολλές γαλλικές επιρροές, κυρίως όσον αφορά την αρχιτεκτονική. Μπορείτε επίσης να το δείτε στο Fuxing Park όπου τα γαλλικά σχεδιαστικά στοιχεία συγχωνεύονται με την κινεζική τοπία.

Zhujiajiao

 

Επισκεφθείτε μια πόλη νερού

 

Υπάρχουν πολλές πόλεις με νερό για να εξερευνήσετε στη Σαγκάη. Το Zhujiajiao είναι το αγαπημένο. Μπορείτε να πάρετε τη γραμμή 17. Μετρό, όπως και η Βενετία, αποτελείται από δρόμους με στροφές και κανάλια. Ιδρύθηκε πριν από περίπου 1,700 χρόνια. Θα δείτε πολλά αρχαία κτίρια στο Zhujiajiao.

Κάντε μια βόλτα στο Bei Dajie. Θα βρείτε παραδοσιακά κινέζικα κτίρια που χρονολογούνται από τη δυναστεία του Qing. Υπάρχουν πολλά μπαρ και καταστήματα. Στην παλιά πόλη θα βρείτε την οδό Xijing. Προχωρήστε στο παραδοσιακό περίπτερο στην προκυμαία.

Μπορείτε να κάνετε μια κρουαζιέρα κατά μήκος των καναλιών του Zhujiajiao. Θα πλεύσετε σε μια γόνδολα. Είναι πραγματικά σαν να βρίσκεσαι σε μια κινεζική Βενετία.

Κήπος Γιου Γιουάν

 

Κήπος Γιου Γιουάν

 

Τουριστικά αλλά πρέπει να είστε όταν είστε στη Σαγκάη. Το Yu Garden βρίσκεται στην παλιά πόλη από τον ναό της πόλης του Θεού. Αυτός ο κήπος θεωρείται ότι χρονολογείται από την εποχή της δυναστείας των Μινγκ. Είναι ένα από τα πιο αισθητικά ευχάριστα μέρη της Σαγκάης. Είναι επίσης ένα από τα πιο βασικά κινέζικα. Οι κήποι σχεδιάστηκαν σύμφωνα με τις κινεζικές παραδόσεις, όπως η ευοίωνη του αριθμού εννέα και οι παραδοσιακές αρχιτεκτονικές μέθοδοι.

Ακριβώς δίπλα στους κήπους θα βρείτε το παζάρι Yuyuan. Αυτό είναι ένα υπέροχο μέρος για να αποκτήσετε περισσότερα αναμνηστικά. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε ένα σπίτι τσαγιού και να δοκιμάσετε μερικά χυλοπίτες Yangchun.

Όταν επιστρέψετε στο κέντρο της Σαγκάης και είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε κάποια νυχτερινή ζωή, κατευθυνθείτε πίσω στο Bund ή στην περιοχή Former French Concession. Προετοιμαστείτε για πολύ καραόκε καθώς η νύχτα προχωρά.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Οι καλύτερες περιηγήσεις στη Σαγκάη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στη Σαγκάη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Σαγκάη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας