Φλωρεντία

Δραστηριότητες στη Φλωρεντία

Ανακαλύψτε το λίκνο της Αναγέννησης σε αυθεντικό στιλ Τοσκάνης

Η Φλωρεντία είναι μια από τις πιο οικείες και ρομαντικές πόλεις του κόσμου. Διαθέτοντας μερικές από τις πιο εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές, γκαλερί και καθεδρικούς ναούς. Είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε για όσους ταξιδιώτες θέλουν να ζήσουν μοναδική πολιτιστική κληρονομιά.

Η πλούσια αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της Αρχαίας Τοσκάνης και μερικές από τις πιο ιερές εκκλησίες στην Ιταλία σημαίνουν ότι οι νόμοι περί προστασίας καθιστούν την περιοχή σχεδόν αδύνατη να αναπτυχθεί, ένα ζήτημα που σημαίνει ότι εδώ και αιώνες τα θησαυροφυλάκια ιδιοκτησίας έχουν παραμείνει

Η πολιτιστική σημασία και η ανεκτίμητη αρχιτεκτονική της Φλωρεντίας. Αυτό οδήγησε στη διατήρηση μιας πόλης που ακόμη και σήμερα είναι ανέγγιχτη από τον έξω κόσμο και είναι η επιτομή της παραδοσιακής ζωής της Τοσκάνης.

Η γκέι σκηνή της Φλωρεντίας είναι μια πολύβουη και μοναδική γκέι, με πολλές κανονικές βραδιές κλαμπ για να απολαύσουν οι γκέι ταξιδιώτες και ένα πλήθος από πιο εποχιακές αλλά μεγαλύτερες εκδηλώσεις με επίκεντρο τα ΛΟΑΤ.

Φωτογραφίες

Περιπλανηθείτε στις αίθουσες της Πινακοθήκης Ουφίτσι

Θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές και πολιτισμικά σημαντικές γκαλερί παγκοσμίως, η Γκαλερί Ουφίτσι φιλοξενεί μερικά από τα πιο πολύτιμα αριστουργήματα του κόσμου. Σχεδιασμένη από τον Giorgio Vasari το 1560, η γκαλερί μπορεί να υπερηφανεύεται για μια συλλογή έργων τέχνης και γλυπτών που χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα, ωστόσο, είναι τα αριστουργήματα της αναγεννησιακής εποχής του Uffizi που το καθιστούν διεθνές μνημείο τέχνης και πολιτισμού.

Ενδεχομένως το πιο διάσημο κομμάτι που εκτίθεται στη Γκαλερί Uffizi είναι η Γέννηση της Αφροδίτης. Ο πίνακας, που έχει μήκος περίπου τρία μέτρα, έχει αναπαραχθεί αμέτρητες φορές σε όλη την ιστορία, αλλά το να βλέπεις το πρωτότυπο από κοντά θα αφήσει αναμφίβολα μια διαρκή επίδραση σε κάθε επισκέπτη.

Η κεντρική τοποθεσία της γκαλερί Uffizi σημαίνει ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από πολλά από τα καλύτερα καφέ και εστιατόρια της Φλωρεντίας, ωστόσο, η ίδια η γκαλερί διαθέτει επίσης ένα καφέ με μια μεταβατική βεράντα της Τοσκάνης, προσφέροντας εκπληκτική θέα σε όλη τη Φλωρεντία.

Καθεδρικός ναός

Ανακαλύψτε τη συναρπαστική ιστορία του καθεδρικού ναού της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε

Σημαίνει τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας του Λουλουδιού, ο καθεδρικός ναός της Santa Maria del Fiore είναι ένα ιταλικό ορόσημο. Ο καθεδρικός ναός δεσπόζει πάνω από τα υπόλοιπα κτίρια της πόλης και με τη μεγάλη θολωτή οροφή και την εντυπωσιακή αναγεννησιακή αρχιτεκτονική είναι ένα πραγματικά όμορφο θέαμα, ειδικά όταν φωτίζεται τη νύχτα.

Χρειάζοντας 140 χρόνια για να ολοκληρωθεί, ο καθεδρικός ναός, γνωστός τοπικά ως The Duomo, είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής για την οποία η Φλωρεντία είναι πιο γνωστή. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του χριστιανικού κόσμου δωρεάν, ωστόσο, διατίθενται επίσημες εκδρομές για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τη συναρπαστική ιστορία του καθεδρικού ναού της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε.

Φλωρεντία γκέι

Δοκιμάστε τα καλύτερα προϊόντα της Τοσκάνης στην αγορά San Lorenzo

Η εσωτερική αίθουσα φαγητού στην αγορά San Lorenzo στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτήριο Guiseppe Mengoni που χρονολογείται από το 1874 και είναι γεμάτη με τα καλύτερα και φρέσκα κρέατα, λαχανικά και ψάρια που διατίθενται στη Φλωρεντία. Με μεγάλο μέρος των προϊόντων που προέρχονται από τα όμορφα αγροκτήματα της Τοσκάνης, οι πωλητές εδώ είναι πάντα πρόθυμοι να διαπραγματευτούν τις τιμές των αγαπημένων σας συστατικών, καθιστώντας αυτόν τον προορισμό που πρέπει να επισκεφθεί όποιος θέλει να δημιουργήσει τη δική του αυθεντική κουζίνα της Τοσκάνης.

Η εξωτερική περιοχή της αγοράς San Lorenzo είναι αφιερωμένη σε εμπόρους που πωλούν δερμάτινα είδη, κοσμήματα και χειροτεχνίες. Πολλά από τα προϊόντα που προσφέρονται εδώ είναι φτιαγμένα από αυθεντικά προϊόντα της Φλωρεντίας, ωστόσο, να είστε προσεκτικοί όταν τα φθηνά εισαγόμενα προϊόντα πωλούνται σε υψηλή τιμή. Όπως και η αγορά τροφίμων, οι περισσότεροι έμποροι αναμένουν από τους πελάτες να ανταλλάσσουν για φθηνότερες τιμές.

Για μια πιο ρομαντική εμπειρία σε συνδυασμό με καταπληκτικές προσφορές, δοκιμάστε να επισκεφθείτε την αγορά San Lorenzo το σούρουπο. Το βράδυ, οι έμποροι επιθυμούν να κάνουν τις τελικές τους πωλήσεις της ημέρας, έτσι οι καλές προσφορές είναι άφθονες και αυτό σε συνδυασμό με τα όμορφα ηλιοβασιλέματα που ρίχνουν μια πορτοκαλί λάμψη σε όλη τη Φλωρεντία κάνουν ένα βραδινό ταξίδι στην αγορά ένα πραγματικά κινηματογραφικό γεγονός.

Φλωρεντία γκέι

Εξερευνήστε τη Σκηνή της Φλωρεντίας

Υπάρχουν αρκετές βραδιές και πάρτι gay club στη Φλωρεντία Νεράιδα; ένα εβδομαδιαίο γκέι χορευτικό πάρτι, δημοφιλές στο νεότερο πλήθος της πόλης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο κέντρο της Φλωρεντίας και παίζει ένα μείγμα ποπ, σπιτιών και ιταλικών επιτυχιών.

Ωστόσο, η γκέι σκηνή στη Φλωρεντία είναι σε μεγάλο βαθμό εποχική. Μια σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τα ΛΟΑΤ πραγματοποιούνται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Φλωρεντίας τον Οκτώβριο έως την Τοσκάνη Υπερηφάνεια τον Ιούνιο, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τι συμβαίνει για το ΛΟΑΤ στη Φλωρεντία πριν επισκεφθείτε.

Φλωρεντία γκέι

Κάντε μια γραφική βόλτα στο Ponte Vecchio

Το Ponte Vecchio είναι η παλαιότερη γέφυρα στη Φλωρεντία και είναι επίσης ένα από τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατα στην Ιταλία. Διασχίζοντας τον ποταμό Άρνο στο στενότερο σημείο του, το Ponte Vecchio είναι γνωστό για τα πολυάριθμα καταστήματα και καφετέριες που βλέπουν στο νερό.

Τα καταστήματα που ευθυγραμμίζουν το Ponte Vecchio περιλαμβάνουν κοσμηματοπωλεία, έμπορους τέχνης και αναμνηστικά, αλλά τη νύχτα, τα παραδοσιακά παραθυρόφυλλα που καλύπτουν την μπροστινή πλευρά του καταστήματος δημιουργούν έναν ρομαντικό και ήσυχο διάδρομο από τον οποίο οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν τη γραφική θέα στο ποτάμι.

Η στενότητα του εσωτερικού δρόμου της γέφυρας είναι αυτό που το κάνει τόσο ιδιαίτερο και μοναδικό, ωστόσο, μπορεί να είναι εξαιρετικά απασχολημένο, οπότε η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφτείτε είναι νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, αυτές τις ώρες θα μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά της Ponte Vecchio σε αληθινό φλωρεντίνικο στυλ χωρίς τα πολύβουα πλήθη.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Οι καλύτερες εκδρομές στη Φλωρεντία

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στη Φλωρεντία από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Φλωρεντία για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας