Κέιπ Τάουν

Δραστηριότητες σε Κέιπ Τάουν

Το Κέιπ Τάουν είναι η de facto γκέι πρωτεύουσα της Αφρικής

Φωλιασμένο στην τραχιά ακτή της Νότιας Αφρικής, το Κέιπ Τάουν είναι μια πόλη άκρων, με κάθε έννοια της λέξης. Συχνά γνωστό ως «η ροζ πόλη», είναι προμαχώνας του πολιτισμού και της κοινότητας των ΛΟΑΤ + στην Αφρική, με τη νυχτερινή ζωή της γκέι παγκόσμιας κλάσης, ενώ το δραματικό και εντυπωσιακό τοπίο που περιβάλλει την πόλη προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες εξερεύνησης και περιπέτειας. Η διάσημη ιστορία της φυλετικής αναταραχής και της συστηματικής καταπίεσης του Κέιπ Τάουν εξακολουθεί να γίνεται αισθητή στους δρόμους σήμερα, και υπάρχουν πολλοί χώροι και χώροι μουσείων αφιερωμένοι στην τιμή της ταραγμένης ιστορίας της πόλης.

Μια γαστρονομική σκηνή παγκόσμιας κλάσης, μια ολοένα και πιο εξέχουσα καλλιτεχνική κοινότητα και μερικές από τις καλύτερες νυχτερινές επιλογές gay στην ήπειρο κάνουν το Κέιπ Τάουν έναν απαράδεκτο προορισμό για τους gay ταξιδιώτες και υπάρχουν αμέτρητα πράγματα να κάνουμε σε αυτήν την απίστευτη πόλη.

Περιφερειακό Έξι Μουσείο

Κινούμενο, ταπεινό και συναρπαστικό. Το Μουσείο District Six επιδιώκει να διατηρήσει τη μνήμη και να λειτουργήσει ως υπενθύμιση της ώθησης της καταστροφής σε μια ζωντανή και εκλεκτική περιοχή του Κέιπ Τάουν. Το District Six ήταν γνωστό για την καλλιτεχνική του κοινότητα, τον μποέμ τρόπο ζωής και τον πολυφυλετικό του πληθυσμό, με τους πολίτες του να ζουν ειρηνικά και περήφανα μεταξύ τους. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του απαρτχάιντ της δεκαετίας του 1960 και του 70, η περιοχή χαρακτηρίστηκε ως περιοχή «μόνο για λευκούς» και 60,000 μέλη της κοινότητας απομακρύνθηκαν βίαια και μεταφέρθηκαν στο ζοφερό, άγονο και αμμώδες δήμο Cape Flats.

Το μουσείο υπάρχει μέσα σε μια παλιά μεθοδιστική εκκλησία και οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην εκτενή συλλογή αντικειμένων, πρωτότυπων εγγράφων, προσωπικών λογαριασμών και φωτογραφιών που τεκμηριώνουν την τρομακτική καταπίεση που συνέβη στην περιοχή. Το μουσείο περιέχει πολλές αναψυχές παραδοσιακών κατοικιών της περιοχής Six και οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να βυθιστούν στη σκοτεινή ιστορία της περιοχής.

Κέιπ Τάουν

Γκέι μπαρ στο Κέιπ Τάουν

Το Κέιπ Τάουν είναι εξαιρετικά φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους, πράγμα που σημαίνει ότι η πλειονότητα των χώρων νυχτερινής ζωής στην πόλη είναι δημοφιλείς μεταξύ των ομοφυλόφιλων πληθυσμών και οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίζουν τους προστάτες με σεβασμό και αξιοπρέπεια ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά μπαρ και κλαμπ για ομοφυλόφιλους, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην περιοχή De Waterkant.

Το επίκεντρο της νυχτερινής ζωής των ομοφυλόφιλων και ένα από τα πιο δημοφιλή μπαρ στο Κέιπ Τάουν είναι Μπιφτέικ. Καμποειδές, διασκεδαστικό και ανόητο, το Beefcakes φιλοξενεί ένα περιστρεφόμενο ρόστερ με τις πιο άγριες και αδικαιολόγητες drag queens της Νότιας Αφρικής, καθώς και DJs και καλλιτέχνες καμπαρέ παγκόσμιας κλάσης. Σχεδιασμένο για να μιμηθεί ένα τυπικό κλαμπ του Μαϊάμι Μπιτς της δεκαετίας του 1950, το Beefcakes είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ζεσταθείτε για μια μεγάλη βραδινή έξοδο, να πάρετε ένα γκουρμέ μπέργκερ ή να απολαύσετε ένα drag show πίνοντας ένα υπέροχο κοκτέιλ. Φροντίστε όμως να κάνετε κράτηση, ίσως να μην μπορείτε να μπείτε χωρίς μία.

Η σκηνή του Κέιπ Τάουν είναι τόσο ζωντανή και ενεργητική όσο η κοινότητα των ομοφυλόφιλων, με ένα ευρύ και ποικίλο χώρο χώρων που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον οποιουδήποτε gay ταξιδιώτη. Μερικά από τα καλύτερα κλαμπ γκέι στην πόλη περιλαμβάνουν The Pink Candy Night Club και  StarGayzer.

Table Mountain

Table Mountain

Απέναντι στο Κέιπ Τάουν και ρίχνει μια τεράστια σκιά, το Table Mountain είναι ένα εντυπωσιακό και δέος. Σε αντίθεση με την καταπιεστική σιλουέτα που ρίχνει το βουνό, η κορυφή του είναι μια περιοχή με τεράστια βιοποικιλότητα, καθιστώντας τη θέση ως ένα από τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου. Η έκταση 57 τετραγωνικών χιλιομέτρων που αποτελεί το Table Mountain φιλοξενεί 1470 είδη λουλουδιών, πολλά από τα οποία είναι ενδημικά στην περιοχή και βασικά μέρη της τοπικής οικολογίας.

Οι ταξιδιώτες έχουν πρόσβαση σε αυτόν τον εκτεταμένο φυσικό κήπο με το τελεφερίκ που λειτουργεί από το 1929. Το ταξίδι στο βουνό διαρκεί περίπου πέντε λεπτά και η πανοραμική θέα 360 μοιρών μπορεί να εκτιμηθεί από το τελεφερίκ. Για τους πιο περιπετειώδεις ταξιδιώτες, υπάρχουν επίσης μια σειρά από μονοπάτια πεζοπορίας και μονοπάτια που φιδούν μέχρι την πλευρά του βουνού. Οι πεζοπορίες διαρκούν συνήθως από μία έως τρεις ώρες και προσφέρουν μια πολύ πιο πλούσια εμπειρία σε αυτήν την εκπληκτική τοποθεσία.

Κέιπ Τάουν Υπερηφάνεια

Το Κέιπ Τάουν περηφάνια όπως κανένας άλλος. Με διάρκεια μιας εβδομάδας και με πολλές εκδηλώσεις, παρελάσεις και πάρτι, το φεστιβάλ είναι ένας εορτασμός της τεράστιας ποικιλομορφίας στην πόλη. Οι εορτασμοί υπερηφάνειας ξεκινούν με το Cape Town Pride Pink Party, πριν από την έναρξη τεσσάρων ημερών πάρτι σε πολλούς γκέι χώρους της πόλης. Οι καλύτερες τοποθεσίες για να απολαύσετε την ατμόσφαιρα υπερηφάνειας είναι στο Crew bar, το The Prison και το Zer021, όπου οι επισκέπτες θα βρουν μια σειρά από εκδηλώσεις με επίκεντρο την υπερηφάνεια.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών υπερηφάνειας, υπάρχουν πολλές πολιτιστικές και λογοτεχνικές εκδηλώσεις, όπως η βιβλιοθήκη της πόλης, μια συλλογή λογοτεχνικών έργων από τον πληθυσμό των ΛΟΑΤ Κέιπ Τάουνς. Δουλεύει μια σειρά ειδών και όλα στοχεύουν να διηγηθούν τις ιστορίες των LGBT + ανθρώπων στην πόλη και τις εμπειρίες τους. Ωστόσο, το αποκορύφωμα του Pride Festival είναι η μεγάλη παρέλαση της τελευταίας ημέρας, όπου χιλιάδες ΛΟΑΤ + Κέιπ Τάουνερς κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν με υπερηφάνεια και αλληλεγγύη.

Νησί Robben

Το Κέιπ Τάουν είναι διασκεδαστικό, ζωντανό και γεμάτο ενέργεια, αλλά για όλη τη δόξα αυτής της πόλης, υπάρχουν ίσες ποσότητες τραγωδίας και καταπίεσης. Μία από τις πιο σημαντικές τοποθεσίες στο Κέιπ Τάουν είναι το νησί Robben - η φυλακή όπου ο Nelson Mandela και οι συνάδελφοι ακτιβιστές κατά του απαρτχάιντ φυλακίστηκαν για 18 χρόνια στο αποκορύφωμα των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νότια Αφρική.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να φτάσουν στη φυλακή με πλοίο από το λιμάνι του Κέιπ Τάουν και τα ταξίδια εκτελούνται συχνά όλη την ημέρα. Περιηγήσεις είναι διαθέσιμες μία φορά μέσα στη φυλακή και οι κάτοικοι οδηγοί είναι πλήρως ενημερωμένοι για την ιστορία των νησιών 500 χρόνια, που εκτείνονται σε πολλά επαγγέλματα και στιγμές μεγάλης πολιτικής σημασίας. Στους επισκέπτες εμφανίζεται ολόκληρο το συγκρότημα φυλακών πριν φτάσουν στο κελί όπου ο Nelson Mandella πέρασε την πλειοψηφία της ποινής του, μια εμπειρία που είναι εγγυημένη για να μετακινηθεί και να εμπνεύσει κάθε ταξιδιώτη.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Κέιπ Τάουν

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στο Κέιπ Τάουν από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Κέιπ Τάουν για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας