Νησιά Γκίλι

Δραστηριότητες στο Μπαλί

Το Μπαλί είναι ένας τροπικός παράδεισος

Με μια διαφορετική κουλτούρα και εντυπωσιακά τοπία, το Μπαλί υπήρξε δημοφιλής προορισμός ανάμεσα σε backpackers, νεόνυμφους και γκέι ταξιδιώτες για δεκαετίες. Εδώ, η πυκνή και πλούσια ζούγκλα οδηγεί σε μερικές από τις πιο εκπληκτικές παραλίες του πλανήτη. Το Μπαλί είναι ένας θησαυρός πολιτισμού, αρχαίας ιστορίας και εκπληκτικών φυσικών τοπίων.

Η μικρή κλίμακα του Μπαλί σημαίνει ότι αντί για μια μεγάλη πόλη, τα τουριστικά hotspots εδώ είναι απλωμένα σε πολλές πόλεις, χωριά και απομακρυσμένους οικισμούς, το καθένα με τις δικές του μοναδικές ατμόσφαιρες και ατμόσφαιρες. Ευτυχώς, το Μπαλί είναι αρκετά συμπαγές ώστε να μπορείτε να ζήσετε όλα όσα προσφέρονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, από το τουριστικό καταφύγιο του πολυσύχναστου Seminyak έως την ήσυχη τραχύτητα της Nusa Penida.

Μπαλί

Βεράντες ρυζιού Tegalalang

Το Tegalalang είναι αλλόκοτα. Φωλιασμένο σε μια τεράστια περιοχή από ζούγκλα, το Tegalalang Rice Terraces ρίχνει μια δραματική σιλουέτα, απότομες πλευρές της κοιλάδας με απογυμνωμένα σκαλοπάτια που ξεχειλίζουν από πλούσιο πράσινο. Είναι εδώ που αιώνες χρησιμοποιήθηκαν αρχαίες τεχνικές άρδευσης για την καλλιέργεια και την παραγωγή ρυζιού, αρχικά για τοπική κατανάλωση και τώρα για εξαγωγή σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο συνδυασμός φυσικής και διαμορφωμένης ομορφιάς κάνει τις βεράντες μια πραγματικά μοναδική τοποθεσία και έχει κερδίσει τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το Tegalalang είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του Μπαλί.

Το Tegalalang είναι απέραντο και μερικές φορές προκαλεί σύγχυση, αλλά δεν χρειάζεται να σχεδιάσετε μια διαδρομή καθώς οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν ελεύθερα ανάμεσα στις βεράντες, εξερευνώντας κάθε ίντσα αυτού του ήρεμου περιβάλλοντος. Ενώ είναι ελεύθερο να μπείτε και να εξερευνήσετε, υπάρχουν αρκετοί σταθμοί όπου οι ντόπιοι θα ζητήσουν δωρεές ή θα προσπαθήσουν να χρεώσουν ένα τέλος για να περάσουν, αλλά είναι συνήθως αποδεκτό να προσφέρετε μια μικρή αλλαγή. Μία από τις πιο τοποθετημένες τοποθεσίες του Μπαλί στο Instagram, υπάρχουν αμέτρητες ευκαιρίες για φωτογραφίες στο Tegalalang, με κρεμαστές καρέκλες δέντρων, κούνιες σχοινιών και φερμουάρ που είναι διάστικτες γύρω από τις γαλήνιες βεράντες.

Γκέι νυχτερινή ζωή στο Μπαλί

Το Seminyak δεν είναι μόνο το επίκεντρο της διασκέδασης και του τουρισμού στο Μπαλί, είναι επίσης εδώ που θα βρείτε το μεγαλύτερο μέρος της γκέι νυχτερινής ζωής του νησιού, η πλειοψηφία της οποίας βρίσκεται κατά μήκος ενός δρόμου της πόλης. Το Jalan Camplung Tanduk Arcade είναι μια πολυσύχναστη και θορυβώδης κεντρική λεωφόρος στο κέντρο της πόλης Seminyak, που ζωντανεύει μετά τη δύση του ηλίου, τα πιο δημοφιλή gay μπαρ και κλαμπ μπορείτε να βρείτε εδώ. Η γκέι σκηνή της νυχτερινής ζωής περιστρέφεται κυρίως γύρω από μερικά μπαρ - όλα αυτά βρίσκονται στο Jalan Camplung Tanduk Arcade.

Η καλύτερη εμπειρία gay clubbing στο Μπαλί μπορεί αναμφίβολα να βρεθεί στο Μίξελ Μπαρ. Το μπαρ είναι ένας σημαντικός κόμβος ομοφυλοφιλικής κοινότητας και είναι ένας από τους πιο καθιερωμένους χώρους LGBT + του νησιού, προσελκύοντας έναν ποικίλο συνδυασμό ταξιδιωτών και ντόπιων. Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες θα καταλήξουν στο Mixwell κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και το μπαρ είναι ίσως πιο γνωστό για τις υπέροχες νυχτερινές παραστάσεις και καμπαρέ. Δείτε Περισσότερα: Σκηνή Μπαλί Gay Bar.

Νησιά Γκίλι

Νησιά Γκίλι

Ενώ τα νησιά Gilli δεν αποτελούν τεχνικά μέρος του Μπαλί, οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα τα επισκεφτούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Σε απόσταση δυόμιση ωρών με το πλοίο από το Μπαλί, το Gilli Archipeligo αποτελείται από τρία νησιά, το καθένα με τη δική του μοναδική ατμόσφαιρα και αξιοθέατα. Το Gilli Trawangan, κοινώς γνωστό ως Gilli T, είναι το νησί του πάρτι. Εδώ, παραλιακά κλαμπ και πολυσύχναστα μπαρ ξεχύνονται στην καυτή λευκή άμμο, κάνοντας τα νησιά δημοφιλή προορισμό για ταξιδιώτες και ταξιδιώτες - πολλά από τα κλαμπ εδώ προσφέρουν επίσης εξαιρετικές προσφορές για ποτά και ατελείωτες ώρες διασκέδασης. Η ζωντανή και χαρούμενη ατμόσφαιρα στο Gilli T κάνει το νησί δημοφιλές σημείο μεταξύ πολλών ομοφυλόφιλων ταξιδιωτών.

Εάν το ποτό παιχνιδιών και η οικιακή μουσική δεν είναι δική σας υπόθεση, σκεφτείτε να κάνετε το ταξίδι σας στο Gilli Air, το πιο ήσυχο από τα τρία νησιά και έναν δημοφιλή προορισμό για ταξιδιώτες που αναζητούν ξεκούραστη χαλάρωση. Το Gilli Air είναι πολύ μικρότερο και πιο ήσυχο από το Gilli T, γνωστό για τις εξαιρετικές γαστρονομικές του προσφορές και τις πολυάριθμες πολυτελείς εγκαταστάσεις. Οι παραλίες στο Gilli Air είναι ιδιαίτερα γραφικές, με παρθένα λευκή άμμο, διάστικτη με μια τροπική ποικιλία από δέντρα και φυτά. Ωστόσο, τα ταξίδια ζευγάρια είναι πιο πιθανό να απολαύσουν το Gilli Meno - το γαμήλιο καταφύγιο των Νήσων Gilli. Εδώ, τα θέρετρα υψηλών προδιαγραφών βρίσκονται στις παραλίες και οι ιδιωτικές καμπίνες βρίσκονται ακριβώς πέρα ​​από την ακτογραμμή, δημιουργώντας μια απόλυτα απομονωμένη και ρομαντική εμπειρία. Το νησί είναι επίσης δημοφιλές στους καταδύτες και τους κολυμβητές με αναπνευστήρα που έρχονται να εξερευνήσουν τα πολλά ερείπια και τα ναυάγια που βρίσκονται ακριβώς έξω από την ακτή.

Ουμπούντ

Δάσος μαϊμού Ubud

Πού αλλού στον κόσμο μπορείτε να εξερευνήσετε στρέμματα τροπικού τροπικού δάσους, ενώ περιβάλλεται από εκατοντάδες γκρι μακάκους με μακριά ουρά; Το Ubud Monkey Forest είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Ινδονησία και είναι μια εντελώς μοναδική και απαράδεκτη εμπειρία. Το δάσος είναι ένα φυσικό καταφύγιο και οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το σύνολό του μέσα από τα πλακόστρωτα μονοπάτια που φιδεύουν σε όλο το πυκνό δάσος με μοσχοκάρυδο. Πάνω από 700 πίθηκοι ζουν στο ιερό και έγιναν φιλικοί και μη φοβισμένοι με τους ανθρώπους, και δεν είναι ασυνήθιστο να μαζεύονται οι μακάκοι όταν περνούν από ανθρώπους.

Η διατήρηση και η οικολογία είναι πρωταρχικός στόχος του καταφυγίου και οι ερευνητές πραγματοποιούν εκτεταμένη παρακολούθηση των πιθήκων προκειμένου να δημιουργήσουν ένα καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης. Το δάσος φιλοξενεί επίσης αρκετούς αρχαίους και αυθεντικούς ναούς, ο πιο δημοφιλής είναι ο Pura Prajapati - μια κατασκευή του 14ου αιώνα που κάποτε χρησιμοποιήθηκε για κηδείες.

Κέλινγκινγκ

Η Nusa Penida είναι προσβάσιμη με μία ώρα με το καραβάκι από το Μπαλί και ενώ η διέλευση μπορεί να είναι ασταθής, αξίζει τον κόπο όταν κοιτάξετε το νησί Jurassic. Το τοπίο της Nusa Penida είναι αληθινά όπως κανένα άλλο, τεράστιοι και δραματικοί βράχοι που οδηγούν σε τραχιά και άθικτη έρημο και το νησί στερείται σχεδόν εντελώς τουριστικής υποδομής. Ωστόσο, το κόσμημα στο στέμμα της Nusa Penida βρίσκεται στην ανατολική ακτή του, απλώνεται στον ωκεανό. Η παραλία Kelingking είναι μια από τις πιο εκπληκτικές και μαγευτικές τοποθεσίες του Μπαλί, και εδώ είναι που ένας τεράστιος σχηματισμός βράχου κυλάει στη θάλασσα, σχηματίζοντας μια τεράστια λιμνοθάλασσα και χρησιμεύει ως ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα του Μπαλί.

Η παραλία είναι προσβάσιμη από την κορυφή του βράχου και η βόλτα κάτω μπορεί να είναι επικίνδυνη, ωστόσο, είναι επίσης εδώ που θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες θέα στο νησί και επίσης ένα από τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατα στην Ινδονησία. Ψευδώνυμο "T-Rex Beach" από τους κατοίκους της Nusa Penida, οι βράχοι που περιβάλλουν την παραλία Kelingking μοιάζουν με έναν μεγάλο δεινόσαυρο και αυτό μπορεί να παρατηρηθεί από τη δημοφιλή άποψη. Η παραλία γίνεται ιδιαίτερα απασχολημένη γύρω από το ηλιοβασίλεμα, όταν οι τουρίστες συρρέουν για να δουν την εκπληκτική επίδειξη φυσικής ομορφιάς που προκαλεί δέος.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Οι καλύτερες εκδρομές στο Μπαλί

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Μπαλί από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Μπαλί για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας