Μιτάντ Ντελ Μούντο

Δραστηριότητες σε Κίτο

Επισκεφθείτε τη "Μέση του Κόσμου" στις Άνδεις

Η πρωτεύουσα και η πολυπληθέστερη πόλη του Ισημερινού είναι από καιρό δημοφιλής προορισμός για τους ταξιδιώτες. Ο χαρακτηρισμός του ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, η γειτνίαση με εκπληκτικά φυσικά τοπία και ο σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτος πολιτισμός συμβάλλουν στο να είναι το Κίτο ένας πραγματικά ένας προορισμός που δεν πρέπει να χάσετε. 

Η δεύτερη υψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου, το Κίτο βρίσκεται σε εντυπωσιακό 2,850 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας - ένα υψόμετρο που είναι φυσικά εμφανές όταν επισκέπτεστε. Η πόλη φυλάσσεται από τον Pichincha, το μόνο ενεργό ηφαίστειο που απειλεί άμεσα την πρωτεύουσα.

Το κέντρο του Κίτο είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα και λιγότερο τροποποιημένα στην Αμερική, με ατελείωτα λιθόστρωτα δρομάκια και πλήθος κλασικών εκκλησιών του Εκουαδόρ και αληθινή αρχιτεκτονική κληρονομιάς. 

Το Κίτο έχει μια ζωντανή και ολοένα και πιο εμφανή κοινότητα LGBT, με πληθώρα γκέι μπαρ και κλαμπ για να απολαύσουν οι επισκέπτες. Οι ετήσιες γιορτές υπερηφάνειας της πόλης πραγματοποιούνται τον Ιούνιο, όπως και το ετήσιο φεστιβάλ ομοφυλόφιλων ταινιών του Κουίτο.

Επισκεφθείτε την Παναγία του El Panecillo

Επισκεφθείτε την Παναγία του El Panecillo

Ορατή από σχεδόν οπουδήποτε στην πόλη, η Παναγία του El Panecillo είναι το μεγαλύτερο άγαλμα αλουμινίου στον κόσμο. Παρουσιάστηκε το 1975 και στέκεται σε ύψος 41 μέτρων, το άγαλμα είναι ψηλότερο από τον Χριστό του Λυτρωτή του Ρίο Ντε Τζανέιρο και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. 

Μέσα στη βάση του αγάλματος βρίσκεται ένα μικρό μουσείο όπου οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την ιστορία και την κατασκευή του αριστουργήματος. Τις σαφείς μέρες, μπορείτε να απολαύσετε εκπληκτική θέα από τις πλατφόρμες προβολής. Χρεώνεται τέλος εισόδου, αλλά το κόστος είναι πολύ λογικό. 

Η Παναγία του El Panecillo βρίσκεται στην κορυφή του λόφου El Panecillo και είναι προσβάσιμη από το Gral Melchor Aymerich. τον κεντρικό δρόμο προς το ορόσημο.

Pichincha Teléferico

Κάντε βόλτα στο Pichincha Teléferico

Το Κίτο βρίσκεται ψηλά στις Άνδεις, και για ταξιδιώτες που θέλουν να ζήσουν από πρώτο χέρι την τραχιά οροσειρά, το Pichincha Teléferico θα σας οδηγήσει στην πλευρά ενός ενεργού ηφαιστείου σε μια πραγματικά εκπληκτική περιοχή παρατήρησης. 

Η μοναδική εμπειρία τελεφερίκ άνοιξε το 2005 που σημαίνει ότι η διαδρομή είναι σχετικά μοντέρνα και ομαλή με τα καροτσάκια που ταιριάζουν άνετα σε μια τετραμελή οικογένεια. Στην κορυφή του Pichincha Teléferico, υπάρχει μια σειρά από εστιατόρια, καταστήματα με σουβενίρ και εγκαταστάσεις τουαλέτας, καθώς και πολλές πλατφόρμες προβολής. 

Οι αναβάτες της Teléferico μπορούν να συνεχίσουν να ανεβαίνουν στο ηφαίστειο Pichincha μόλις φτάσουν στην κορυφή του τελεφερίκ, όπου αρκετές διαδρομές πεζοπορίας με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας προσφέρουν στους ένθετους ταξιδιώτες την ευκαιρία να εγκαταλείψουν την πεπατημένη διαδρομή.

Μιτάντ Ντελ Μούντο

Εστιάστε στο Mitad Del Mundo

Έχοντας χάσει το σήμα από μερικές εκατοντάδες μέτρα, ο Mitad Del Mundo ιδρύθηκε το 1982 για να σηματοδοτήσει την επίσημη γραμμή του ισημερινού που διασχίζει τον Ισημερινό. Βρίσκεται μόλις 240 μέτρα από το τεχνικό «κέντρο της γης», το μνημείο ύψους 30 μέτρων Mitad Del Mundo είναι το επίκεντρο της πλατείας Mital Del Mundo. 

Το χωριό που έχει χτιστεί γύρω από το μνημείο στην πραγματικότητα δεν καταλαμβάνεται από κατοίκους, αλλά μοιάζει πολύ με ένα παραδοσιακό χωριό του Εκουαδόρ και διαθέτει καταστήματα, μια εκκλησία και ακόμη και ένα δαχτυλίδι κόκορας. Είναι εδώ που οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ευκαιρίες για φαγητό, κέντρα πληροφόρησης και καταστήματα που πωλούν αναμνηστικά.

Στην πραγματική γραμμή του ισημερινού βρίσκεται το Museo Inti Nan. ένα διαδραστικό μουσείο όπου οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε πειράματα και δραστηριότητες που αποδεικνύουν την πραγματικά μοναδική φύση της φυσικής στον ισημερινό. Υπάρχουν πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες στο Κίτο που προσφέρουν ημερήσιες εκδρομές στο Mitad Del Mundo, ωστόσο, ο προορισμός είναι επίσης προσβάσιμος με λεωφορείο και ταξί.

Κίτο

Εξερευνήστε την ακμάζουσα γκέι νυχτερινή ζωή του Κίτο

Το πιο μακροχρόνιο και μεγαλύτερο gay club στο Κίτο είναι το Tercer Milenio Evolution. Αυτό το mega-club βρίσκεται πολύ κοντά στην «ροζ» γκέι συνοικία του Κίτο και προσελκύει ένα μικτό πλήθος τουριστών και ντόπιων που πηγαίνουν για να απολαύσουν τα δυνατά ποτά του κλαμπ, τη ζωντανή ατμόσφαιρα και τις παραστάσεις. 

Δημοφιλές στον νεότερο και πιο μοντέρνο πληθυσμό του Κίτο. Το Kika είναι ένα μοντέρνο και χωρίς αποκλεισμούς κλαμπ που εξυπηρετεί άτομα σε όλο το φάσμα των ΛΟΑΤ. Ο χώρος βρίσκεται στη μικρότερη πλευρά, αλλά εξακολουθεί να προσελκύει ένα μεγάλο και ζωντανό πλήθος τα σαββατοκύριακα. Παίζοντας ένα μείγμα από λατινικές και διεθνείς επιτυχίες, το Kika απέχει μόλις 1 λεπτό με τα πόδια από τη ροζ συνοικία.

Μιτάντ Ντελ Μούντο

Ανακαλύψτε όλα όσα έχει να προσφέρει η Παλιά Πόλη

Υπάρχουν πολλά να κάνετε εκτός από να περιπλανηθείτε στους γοητευτικούς δρόμους της Παλιάς Πόλης του Κίτο και, παρά την αντιμετώπιση πολλών σεισμών, η περιοχή εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες ιστορικές τοποθεσίες της Νότιας Αμερικής. 

Μία από τις πιο σημαντικές τοποθεσίες στην Παλιά Πόλη του Κίτο είναι το Carondelet Palace (το προεδρικό παλάτι) που είναι άνω των τριακόσιων ετών και εξακολουθεί να φιλοξενεί την κυβέρνηση του Ισημερινού. Η αλλαγή των φρουρών πραγματοποιείται τη Δευτέρα στις 11 π.μ. και είναι μια αξιόλογη εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη που επιθυμεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο από το χρόνο του στο Κίτο. 

Η Iglesia De San Fransisco προσθέτει στη γοητεία και το θαύμα της Παλιάς Πόλης. Αυτή η εντυπωσιακά διαστάσεων και γλυπτική εκκλησία της εποχής της Αναγέννησης είναι ένα hotspot για τουρίστες, ντόπιους και εμπόρους. Εδώ θα μπορείτε να περιηγηθείτε στην εκπληκτική εκκλησία και να μάθετε για τη συναρπαστική ιστορία της. Η τεχνοτροπία του ναού εξελίσσεται συνεχώς από τη δημιουργία του τον 16ο αιώνα ως αποτέλεσμα μιας σειράς σεισμών και αρχιτεκτονικών αλλαγών. 

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Κίτο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στο Κίτο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Κίτο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας