Αθήνα

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Αθήνα

Ανακαλύψτε την αρχαία και τη σύγχρονη Αθήνα

Η Αθήνα είναι μια πολυσύχναστη, κάπως χαοτική πόλη. Είναι πιο διάσημο για τα εξαιρετικά λείψανα από την αρχαιότητα. Αξίζει μια επίσκεψη στην Αθήνα για να ρίξετε μια ματιά στον αρχαίο κόσμο. Ο δυτικός πολιτισμός ξεκίνησε στην Αθήνα, όπως και η δημοκρατία. Η χρυσή εποχή της πόλης δεν κράτησε τόσο πολύ. Οι Ρωμαίοι ανέλαβαν και αργότερα οι Οθωμανοί. Η Αθήνα πέρασε πολύ περισσότερο χρόνο υπό την κυριαρχία ξένων δυνάμεων από ό, τι εφευρέθηκε η δημοκρατία και εισέβαλε στην Περίσα. Αλλά στις μέρες της δόξας, σφυρηλάτησε μια πολιτιστική και πολιτική κληρονομιά που διαμορφώνει ακόμα τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες εδώ και καιρό έλκονται από την Αθήνα. Οι σχέσεις του ίδιου φύλου έλαβαν χώρα στην Αρχαία Ελλάδα και δεν ήταν επικριμένες. Θα βρεις ένα αξιοπρεπές gay σκηνή στην Αθήνα και πολλοί ονειροπόλοι άντρες.

Η Αθήνα είναι κάτι περισσότερο από ένα υπαίθριο μουσείο. Έχει μια υπέροχη σκηνή φαγητού, πολλά μπαρ και καφέ, για να μην αναφέρουμε τη νυχτερινή ζωή και μερικά εξαιρετικά ξενοδοχεία. Η Αθήνα θεωρήθηκε κάποτε μια πόλη flyover. Ένα μέρος που μπορείτε να επισκεφθείτε εν συντομία στο δρόμο σας από και προς τα ελληνικά νησιά. Αυτή η φήμη δεν αξίζει πλέον. Η Αθήνα είναι μια πόλη σε άνοδο.

Gay Athens · Ξενοδοχεία

 

Η Ακρόπολη

 

Το κόσμημα στο στέμμα της Αθήνας για 2,500 χρόνια, η Ακρόπολη είναι το μεγαλύτερο σωζόμενο λείψανο της Αρχαίας Ελλάδας. Αντιπροσωπεύει τη δύναμη της Αθήνας στην αρχαιότητα όταν βρισκόταν στην απόλυτη κορυφή της. Ο Παρθενώνας χτίστηκε μετά τη νίκη των Αθηναίων των Περσών. Είναι η ενσάρκωση της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, του θεάτρου και της ελεύθερης σκέψης.

Είναι ένα θαύμα που το συγκρότημα των κτιρίων που αποτελεί τον Παρθενώνα έχει επιβιώσει μέσα σε 25 αιώνες. Σε αντίθεση με άλλα ιστορικά μνημεία, αυτό που αντιπροσωπεύει ο Παρθενώνας είναι τόσο σχετικό τώρα όπως ήταν όταν χτίστηκε.

Το Μουσείο της Ακρόπολης

 

Το Μουσείο της Ακρόπολης

 

Αν και η Ακρόπολη διατηρείται καλά στην αρχική της μορφή, έχει το δικό της αφιερωμένο μουσείο και αξίζει να το επισκεφτείτε. Ο σχεδιασμός αυτού του μουσείου είναι πολύ μοντέρνος, ο οποίος προκάλεσε κάποια διαμάχη όταν ολοκληρώθηκε το 2009. Επίσης, προκάλεσε περαιτέρω διαμάχη για την καθοδήγηση μιας εκστρατείας για την επιστροφή των Elgin Marbles στην Ελλάδα.

Αυτό το μουσείο είναι διαδραστικό και θα σας δώσει πληροφορίες για το μεγαλύτερο μνημείο του Athen. Πριν πάτε στο μουσείο, κάντε μια βόλτα στους δρόμους ακριβώς κάτω από το μουσείο. Ένας νέος ανασκαφικός οικισμός είναι πλέον ανοιχτός στο κοινό. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια ξενάγηση με ξενάγηση και να επισκεφθείτε σπίτια όπου οι Αθηναίοι ζούσαν πίσω όταν χτίστηκε ο Παρθενώνας.

 

Το Ολυμπιακό Στάδιο

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες επινόησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εφευρέθηκαν πολλά πράγματα. Το σύγχρονο Ολυμπιακό Στάδιο στην Αθήνα είναι χτισμένο στη θέση μιας αρχαίας αρένας. Η αρχική αρένα ήταν πλακόστρωτη με μάρμαρο. Χρησιμοποιήθηκε επίσης για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε τζόκινγκ νωρίς το πρωί στο γήπεδο. Θα τρέχετε στα βήματα της ιστορίας. Εάν κάνετε τζόκινγκ στην Αθήνα, κάντε το νωρίτερο δυνατό. Αυτή η πόλη γίνεται πολύ ζεστή.

πλάκα

 

πλάκα

 

Είστε λίγο ιστορικοί μετά από όλα αυτά. Κάντε ένα ταξίδι στη γειτονιά της Πλάκας. Είναι το τμήμα της παλιάς πόλης της Αθήνας. Αν και είναι αρκετά τουριστικό, αξίζει να το επισκεφτείτε. Η ελληνική κουζίνα γιορτάζεται για έναν λόγο. Μπορείτε να αποφύγετε το πρωινό. Υπάρχουν πολλά μέρη για φαγητό στην Πλάκα. Θα δείτε επίσης την επιρροή διαφορετικών αυτοκρατοριών στην αρχιτεκτονική. Τα στρώματα και τα επίπεδα της ιστορίας στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο οπουδήποτε κι αν κοιτάξετε.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

 

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

 

Ένα must-see μουσείο στην Αθήνα, ιδρύθηκε το 1829 αμέσως μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Οθωμανούς. Από τότε έχει συγκεντρώσει και διατηρήσει την ελληνική τέχνη. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία στον κόσμο. Υπάρχουν πάνω από 11,000 εκθέματα. Μπορείτε να εξερευνήσετε την προϊστορία της Ελλάδας και να δουλέψετε μέχρι το παρόν. Ναι, είναι πιθανό να συναντήσετε πολλά αγγεία. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κάτι για αγγεία.

Σαντορίνη

 

Ελληνικό νησί

 

Το Island hopping στην Ελλάδα είναι πάντα μια καλή ιδέα. Αν θέλετε να συντάξετε ένα ελληνικό ταξίδι σε νησί, οι συνάδελφοί μας στο Out Of Office μπορεί να προσαρμόσει η τέλεια εμπειρία για εσάς. Η κράτηση ενός ελληνικού νησιού με ένα τουριστικό πρακτορείο είναι ένα ασφαλές στοίχημα. Το να βασίζεστε στις ιδιοτροπίες των ελληνικών πλοίων και να χρονομετρείτε σωστά τις μεταφορές σας μπορεί να είναι δύσκολο. Η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά, ειδικά για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες. Αλλά αν θέλετε να εστιάσετε το ταξίδι σας στην Αθήνα, μπορείτε να επισκεφθείτε την Αίγινα και το Αγκίστρι. Είναι τα πλησιέστερα νησιά στην Αθήνα.

 Μετέωρα

 

Μετέωρα

 

Η εκδρομή στα Μετέωρα είναι εξαιρετική ιδέα. Οι Δελφοί είναι ίσως πιο διάσημοι, αλλά η έκκλησή του περιορίζεται περισσότερο στους λάτρεις της ιστορίας. Ενώ τα Μετέωρα είναι ευχάριστο ακόμα κι αν η γνώση της ελληνικής ιστορίας είναι περιορισμένη. Αξίζει να συμμετάσχετε σε μια ημερήσια περιοδεία για να αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Τα Μετέωρα είναι ουσιαστικά ένας σχηματισμός βράχου στον οποίο θα βρείτε ένα συγκρότημα μοναστηριών. Είναι χτισμένα τόσο απότομα ώστε να μοιάζουν να χύνονται από τα βράχια. Είναι άγνωστο πότε χτίστηκε ο πρώτος ναός, αλλά ήταν πριν από μια χιλιετία. Τα Μετέωρα είναι ένα από τα πιο εκθαμβωτικά μέρη της Ελλάδας για εξερεύνηση.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στην Αθήνα

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στην Αθήνα από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Αθήνα για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας