Bruges

Δραστηριότητες στη Μπριζ

Τι να κάνετε στην πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης

Θα με συγχωρούσατε γιατί σκεφτόσασταν ότι η Μπριζ ήταν το ιδιότροπο σύνολο μιας ταινίας παραμυθιού, αλλά αυτή η πανέμορφη πόλη είναι στην πραγματικότητα μια από τις καλύτερα διατηρημένες στην Ευρώπη. Βρίσκεται στο Βόρειο Βέλγιο, η Μπριζ είναι μια πόλη παγωμένη στο χρόνο. Εδώ, οι εκκλησίες και οι πύργοι που φτάνουν σε στενά πλακόστρωτα δρομάκια, και κανάλια οδηγούν σε εκπληκτικές λίμνες. Το κέντρο της Μπριζ είναι το επίκεντρο αυτής της τεράστιας ιστορικής σημασίας, με πολλά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και το παγκοσμίου φήμης Markt.

Η Μπριζ έχει διατηρήσει τη γραφική και γοητευτική της προσωπικότητα παρά το γεγονός ότι είναι μια από τις πιο τουριστικά πόλεις του πλανήτη. Η μαύρη κωμωδία «In Bruges», ανέβασε το προφίλ της πόλης ακόμη περισσότερο και προσέλκυσε μια νέα γενιά επισκεπτών. Ενώ η γκέι σκηνή στην πόλη είναι μικρή, δεν είναι λιγότερο παθιασμένη, περήφανη και ζωντανή από οποιαδήποτε άλλη. Το Βέλγιο είναι μια από τις πιο φιλικές προς τις γκέι χώρες και προοδευτικές χώρες στην Ευρώπη, και αυτό σε συνδυασμό με την ατελείωτη πολιτιστική αξία και ένα όμορφο αστικό τοπίο καθιστά την Μπριζ έναν εξαιρετικά ελκυστικό προορισμό για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες.

Bruges

Βασιλική του Αγίου Αίματος

Όχι μια παλιά εκκλησία, η Βασιλική του Αγίου Αίματος είναι ένα παρεκκλήσι του 12ου αιώνα στο κέντρο της Μπριζ που φιλοξενεί ένα φιαλίδιο που περιέχει ένα κομμάτι ύφασμα εμποτισμένο με το αίμα του Χριστού, υποτίθεται. Η εκκλησία είναι όμορφη από μόνη της, με εντυπωσιακά βιτρό και διατηρημένα χαρακτηριστικά, ωστόσο, το αίμα του Χριστού είναι το πραγματικό αξιοθέατο εδώ. Λέγεται ότι μετά τη σταύρωση ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία σκούπισε το αίμα από τον Χριστό. Το ύφασμα μεταφέρθηκε στη Μπριζ μετά από μια σταυροφορία και διατηρείται από τότε.

Ενώ η εκκλησία είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Μπριζ, είναι επίσης ένας τόπος τεράστιας θρησκευτικής σημασίας και καθώς οι επισκέπτες πρέπει να παραμείνουν σεβαστοί στο κτίριο, αυτό σημαίνει γενικά να μένει σιωπηλός και να μην φωτογραφίζει. Από το 1291, ο Επίσκοπος της Μπριζ μεταφέρει το λερωμένο πανί στους δρόμους της πόλης καθώς οι κάτοικοι εκτελούν βιβλικές ιστορίες. Η εκδήλωση είναι ένα πραγματικό θέαμα.

Bruges

Γκέι νυχτερινή ζωή στη Μπριζ

Η γκέι σκηνή της Μπριζ είναι μικρή. Η εγγύτητα της Αμβέρσας και των Βρυξελλών σημαίνει ότι πολλοί ΛΟΑΤ + άνθρωποι στην πόλη θα ταξιδέψουν σε αυτές τις μεγαλύτερες πόλεις για την ομοφυλοφιλική νυχτερινή ζωή. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει μια γκέι σκηνή εδώ, και είναι μια στενή, περιεκτική και φιλική. Αποτελούμενο από λίγα μπαρ και κλαμπ, είναι εύκολο να ζήσετε όλα όσα έχει να προσφέρει ο γκέι Μπριζ.

@ Η μπυραρία είναι το κορυφαίο γκέι μπαρ της Μπριζ, καλωσορίζοντας έναν ποικίλο συνδυασμό ντόπιων και τουριστών. Το μπαρ στεγάζεται σε ένα φιλόξενο και άνετο κτήριο, που χρησιμεύει ως ένα δημοφιλές στέκι για τον πληθυσμό LGBT + της πόλης. @ Το Pub λειτουργεί μια εβδομαδιαία καφετέρια για ομοφυλόφιλους, όπου οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να συνομιλούν και να συναντούν νέους φίλους, ένα ιδανικό μέρος για να γνωρίσουν φιλικούς γκέι ντόπιους. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ποτών και κοκτέιλ στο μενού και υπάρχουν συχνές προσφορές και θεματικές βραδιές. Το @ The Pub είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε για κάθε gay ταξιδιώτη στη Μπριζ.

Bruges

αγορά

Δεν μπορείτε να πάρετε πιο κεντρικό από το Markt. Βρίσκεται στην καρδιά της Μπριζ και περιβάλλεται από ιστορικές τράπεζες και επιχρυσωμένα σπίτια, η πλατεία είναι το κέντρο της ζωής στην πόλη από το 958. Για περισσότερα από 1000 χρόνια η πλατεία Markt ήταν η τοποθεσία μιας εβδομαδιαίας αγοράς όπου έμποροι από όλη την πόλη πωλούν χειροποίητα αντικείμενα, τοπικά προϊόντα και έργα τέχνης. Ένας κόμβος αρχιτεκτονικού θαύματος, πολλά από τα πιο διάσημα και πολύτιμα κτίρια της πόλης βρίσκονται γύρω από την πλατεία, όπως το Καμπαναριό και το Cloth Hall.

Μία από τις πιο δημοφιλείς εμπειρίες στο Markt είναι το Historium, ένα καθηλωτικό και συναρπαστικό μουσείο που μεταφέρει τους επισκέπτες πίσω στον Μεσαίωνα. Ταινίες, μουσική, ήχος και ηθοποιοί αποτελούν μέρος του αξιοθέατου και το μουσείο αποτελείται από μια σειρά συνδεόμενων δωματίων και περιβαλλόντων όπου οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν τη ζωή στη Μπριζ κατά τη μεσαιωνική περίοδο. Το Historium δεν είναι μόνο για παιδιά και είναι βέβαιο ότι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη.

Bruges

minnewater

Μόλις 20 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Μπριζ, το Minnewater είναι ένα από τα πιο γραφικά και γοητευτικά σημεία της πόλης. Αυτή η μικρή γειτονιά βρίσκεται γύρω από τη λίμνη της αγάπης - μια περιοχή ακραίας ομορφιάς. Η ίδια η λίμνη περιβάλλεται από πυργισμένα σπίτια, γραφικά σπίτια και πυκνό φύλλωμα. Είναι εύκολο να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε σε μια μεγάλη πόλη μετά από μια μικρή βόλτα στο Minnewater. Οι λίμνες και τα κανάλια που χαρακτηρίζουν την περιοχή κάποτε χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά εμπορευμάτων γύρω από την πόλη. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, το κρασί, τα βοοειδή, τα μπαχαρικά και η ζάχαρη μεταφέρθηκαν όλα κατά μήκος των υδάτινων οδών και κράτησαν την πόλη να τρέχει πριν από το σιδηρόδρομο και το δρόμο.

Η περιοχή φιλοξενεί επίσης πολλές ιστορικές άμυνες και τα ερείπια μιας σειράς φρουρίων και πύργων μπορούν να παρατηρηθούν. Μία από τις πιο σημαντικές τοποθεσίες είναι ο Πύργος της Πυρίτιδας, μια κατασκευή που κάποτε ήταν ζωτικό μέρος του αμυντικού συστήματος της πόλης. Οι ευρύχωροι χώροι πρασίνου του Minnewater είναι τα τέλεια μέρη για να απολαύσετε ένα πικνίκ ή απλώς να απολαύσετε τη γοητευτική και οικεία γειτονιά.

Bruges

Καμπαναριό

Το Καμπαναριό είναι ο πιο εμβληματικός και εντυπωσιακός πύργος της Μπριζ. Με ύψος 83 μέτρα και προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, ο πύργος του 13ου αιώνα υψώνεται πάνω από τον ορίζοντα της πόλης. Το καμπαναριό έχει εξυπηρετήσει πολλές λειτουργίες από τότε που χτίστηκε το 1240, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής υφασμάτων και της στέγασης των αρχείων και του ταμείου της πόλης. Ο πύργος και το σύνολο των αρχείων της Μπριζ χάθηκαν μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά το 1280 και στη συνέχεια ξαναχτίστηκαν για να αντιγραφούν σχεδόν τέλεια.

Σήμερα ο πύργος του Belfry μπορεί να ανέβει μέσω εκπληκτικών 366 σκαλοπατιών και οι επισκέπτες θα απολαύσουν την καλύτερη θέα στον εκπληκτικό ορίζοντα της Μπριζ - δεν θα βρείτε θέα όπως αυτό πουθενά αλλού. Το κτίριο χρησιμεύει επίσης ως μουσείο και ο αρχικός θησαυρός μπορεί να περιηγηθεί, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν ιστορικούς και διατηρημένους χάρτες και άλλα πρωτότυπα έγγραφα. Το εσωτερικό του πύργου στεγάζει επίσης ένα ρολόι εργασίας και όσοι επιβιώνουν από την αναρρίχηση μπορούν να έχουν απαράμιλλη πρόσβαση στις εσωτερικές λειτουργίες ενός από τα πιο διάσημα ρολόγια της Ευρώπης.

Και ένα Σάββατο πρωί, θα βρείτε το Belfry να παίζει μερικές όμορφες μελωδίες κατασκήνωσης στο καμπαναριό του. Δείτε παρακάτω για την ιδιαίτερα καλή ερμηνεία του I Will Survive at the Belfry Tower Bruges της Gloria Gaynor.

 

 

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Οι καλύτερες περιηγήσεις στη Μπριζ

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στη Μπριζ από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Bruges για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας