Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Νέα Υόρκη

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Νέα Υόρκη

Τα κυριότερα σημεία της μεγαλύτερης πόλης της Αμερικής - The Big Apple

Δεν υπάρχει έλλειψη δραστηριοτήτων στη Νέα Υόρκη. Θα μπορούσατε να περάσετε μια ζωή εξερευνώντας το Big Apple. Αξίζει να δείτε μερικά από τα κλασικά τουριστικά αξιοθέατα. Περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα του κόσμου, όπως το Empire State Building και το MET Museum.

Μπορείτε να επιτύχετε μια σημαντική λύση για τον πολιτισμό στη Νέα Υόρκη, να φάτε καταπληκτικό φαγητό, να ψωνίσετε μέχρι να πέσετε και να διασκεδάσετε όλη τη νύχτα. Θεωρείται ως η πιο συναρπαστική πόλη του κόσμου για έναν λόγο. Όπως είπε ο θρυλικός queer συγγραφέας Quentin Crisp, «Τη στιγμή που είδα τη Νέα Υόρκη το ήθελα».

Times Square

Είναι πολύ τουριστικό αλλά είναι απαραίτητο. Οι New Yorkers συχνά περηφανεύονται για την αποφυγή της Times Square. Ωστόσο, καταγράφει κάτι από την ουσία της Νέας Υόρκης. Όλο το μεγαλείο και ο ενθουσιασμός. Όταν κοιτάζετε τους ουρανοξύστες και τις πινακίδες που αναβοσβήνουν, γνωρίζετε πραγματικά ότι βρίσκεστε στη Νέα Υόρκη.

Η Times Square ήταν λίγο νευρικός. Θα σκοντάφτηκες σε καταστήματα ψυχαγωγίας ενηλίκων και κακοποιούς του δρόμου. Ο Rudi Giuliani επέβλεψε μια ταχεία διαδικασία εξευγενισμού στη δεκαετία του '90 και ξεκαθάρισε το χάος. Κάποιοι τον ευχαριστούν για τις προσπάθειές του, άλλοι το βλέπουν ως πολιτιστικό βανδαλισμό. Όπως και να έχει, η Νέα Υόρκη είναι μια πόλη σε κατάσταση συνεχούς αλλαγής. Αυτό το κάνει τόσο συναρπαστικό. Είτε σας αρέσουν είτε όχι οι Νεοϋορκέζοι, η Times Square είναι όπου μπορείτε να ξεκινήσετε την περιπέτειά σας στη Νέα Υόρκη.

Times Square

Broadway

Μπορείτε να περπατήσετε στο Broadway από την Times Square. Αξίζει να εξερευνήσετε τη θρυλική συνοικία της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα δείτε τα μεγάλα θέατρα και τις πινακίδες για τα τελευταία έργα. Η Νέα Υόρκη αναμφισβήτητα έχει τη μεγαλύτερη θεατρική σκηνή στον κόσμο.

Το Broadway είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Μια κακή κριτική στους New York Times το βράδυ των εγκαινίων μπορεί να βυθίσει μια παραγωγή και τα όνειρα πολλών ανθρώπων στο λούκι. Αλλά αν ένα σόου φτάσει στη μεγάλη στιγμή - για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση της Νέας Υόρκης - τότε οι σπουδαίοι και οι καλοί θα κάνουν ουρές έξω από το καμαρίνι του σταρ.

Θα πρέπει να δείτε τουλάχιστον μία εκπομπή στο Broadway ενώ βρίσκεστε στη Νέα Υόρκη. Είναι παράδοση. Οι εκπομπές του Broadway βοήθησαν στη διαμόρφωση του αμερικανικού πολιτισμού.

Αστικές Περιπέτειες

Gay Bars της Νέας Υόρκης

Η Νέα Υόρκη έχει μια από τις καλύτερες σκηνές γκέι στον κόσμο. Τα περισσότερα από τα γκέι μπαρ και κλαμπ της Νέας Υόρκης βρίσκονται στο Hell's Kitchen, μια από τις εμβληματικές συνοικίες του Μανχάταν. Συγκεντρώσαμε ένα πιο σε βάθος οδηγός για τη γκέι σκηνή της Hell's Kitchen για όσους θέλουν να περάσουν περισσότερο χρόνο εκεί.

Το Greenwich Village και το East Village έχουν επίσης γκέι σκηνές. Ένα απόλυτο must είναι το Stonewall Inn, Το πιο θρυλικό μπαρ της Αμερικής και η γενέτειρα του απελευθερωτικού κινήματος των ομοφυλόφιλων.

Γκέι μπαρ στο Μπρούκλιν συμβάλλουν επίσης στη συνεχώς αναπτυσσόμενη γκέι σκηνή. Αυτό το μέρος της Νέας Υόρκης έχει γίνει παράδεισος του hipster. Είναι πολύ μοντέρνο και φιλοξενεί πολλούς κατοίκους LGBT + της Νέας Υόρκης. Διαβάστε περισσότερα: Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Μπρούκλιν.

Γκέι ζευγάρι στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης

Central Park

Το Central Park είναι ένα τεράστιο πάρκο ακριβώς στην καρδιά του Μανχάταν. Είναι ένα βουκολικό καταφύγιο σε μια τεράστια, πολυσύχναστη πόλη. Όλες οι ταινίες που γυρίστηκαν στη Νέα Υόρκη έχουν τουλάχιστον μία σκηνή στο Central Park. Έχει γίνει εμβληματικό της πόλης. Έχει επίσης ανεβάσει την αξία του ακινήτου που το περιβάλλει. Θα βρείτε μερικά από τα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο με θέα στο πάρκο. Θα βρείτε επίσης το κτίριο της Ντακότα, όπου ο Τζον Λένον συνάντησε το τρομακτικό τέλος του.

Είναι δωρεάν να εξερευνήσετε το Central Park. Φροντίστε να κάνετε μια βόλτα. Το Central Park είναι 843 στρέμματα και προσελκύει περισσότερους από 40 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Το Central Park είναι γνωστό ως πνεύμονες της Νέας Υόρκης.

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέα Υόρκη LGBT

Το Μουσείο ΜΕΤ

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, το ΚΟΑ είναι τόσο διάσημο για το ετήσιο γκαλά της Άννα Γουίντουρ όσο και για την ανεκτίμητη τέχνη που περιέχει. Τα υψηλότερα κλιμάκια του κόσμου των διασημοτήτων έφτασαν στο MET Gala και έβαλαν τα κοινωνικά μέσα με τα ρούχα τους. Η πρόσκληση είναι ένα σημάδι της αυξημένης κοινωνικής κατάστασης. Το να μην προσκληθείτε είναι μια υπενθύμιση ότι δεν μένετε ανάμεσα στα ανώτερα κλιμάκια της υψηλής κοινωνίας.

Το ΚΟΑ παρουσιάζει 5000 χρόνια πολιτισμού και ιστορίας. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια ξενάγηση με ξεναγό και να δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές. Μπορείτε επίσης να εστιάσετε σε έναν συγκεκριμένο τομέα ενδιαφέροντος, όπως την αιγυπτιακή τέχνη. Μπορείτε να περάσετε μια ζωή εξερευνώντας το ΚΟΑ.

Το Empire State Building

Το κορυφαίο -κυριολεκτικά- του art deco. Το Empire State υψώνεται πάνω από τη Νέα Υόρκη. Χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και έχει γίνει συνώνυμο της Νέας Υόρκης. Το Empire State είναι ουσιαστικά το πιο διάσημο κτίριο γραφείων στον κόσμο. Είναι κάτι που πρέπει να δείτε όταν βρίσκεστε στη Νέα Υόρκη.

Υπάρχουν 103 όροφοι. Είναι πολύ μεγάλο. Μπορείτε να πάρετε τον ανελκυστήρα στους επάνω ορόφους και να απολαύσετε την πανοραμική θέα στην πόλη. Προσελκύει περίπου τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Έχει ψηφιστεί ως το αγαπημένο κομμάτι αρχιτεκτονικής της Αμερικής.

9/11 Μνημείο & Μουσείο

Το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της Νέας Υόρκης ξεκίνησε στις 9/11/2001. Όλοι θυμούνται πού ήταν όταν κυκλοφόρησε η είδηση. Η επίθεση σκότωσε 2,997 ανθρώπους. Μπορείτε να επισκεφθείτε το μνημείο στον χώρο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Στο μνημείο αναγράφονται τα ονόματα όλων όσων έχασαν τη ζωή τους. Άνοιξε στις 09/11/2011 για να σηματοδοτήσει τη δέκατη επέτειο της επίθεσης.

Οι πισίνες του μνημείου είναι το καθένα κοντά σε ένα στρέμμα σε μέγεθος. Μαζί αποτελούν τους μεγαλύτερους χειροποίητους καταρράκτες στη Βόρεια Αμερική. Οι πισίνες βρίσκονται όπου βρισκόταν κάποτε οι Βόρειοι και Νότιοι Πύργοι.

Το πλοίο από το Staten Island

Η Ευρώπη μπορεί να έχει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, αλλά οι Νεοϋορκέζοι έχουν δωρεάν πλοίο μεταξύ Νέας Υόρκης και Staten Island. Εντάξει, η δωρεάν υγειονομική περίθαλψη μπορεί να είναι προτιμότερη, αλλά αυτό το πλοίο είναι εικονικό. Μερικοί θα έλεγαν ότι το ίδιο το Staten Island δεν είναι, έτσι θα μπορούσατε πάντα να κατευθυνθείτε κατευθείαν στο Big Apple. Είναι περισσότερο μια περίπτωση να θαυμάσετε τη θέα και το πορθμείο πλέει πάνω από το λιμάνι και περνά το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Το άγαλμα της ελευθερίας

Το άγαλμα της ελευθερίας

Φέρτε μου πεινασμένοι, κουρασμένους και φτωχούς. Το Άγαλμα της Ελευθερίας δόθηκε στους Αμερικανούς από τους Γάλλους. Εστάλη για τον εορτασμό της συμμαχίας που οι Γάλλοι σφυρηλάτησαν με την Αμερική κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης. Χωρίς γαλλική υποστήριξη, οι Αμερικανοί επαναστάτες θα μπορούσαν κάλλιστα να ξεπεραστούν από τους Βρετανούς, και η ιστορία θα μπορούσε να είχε μια πολύ διαφορετική στροφή.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το άγαλμα της ελευθερίας και το νησί Ellis. Θα χρειαστεί μισή ημέρα για να κάνετε την πλήρη περιοδεία. Οι γραμμές για το πλοίο προς το νησί Liberty μπορεί να είναι μεγάλες, οπότε φτάστε νωρίς. Είναι ένα πολύ δημοφιλές αξιοθέατο της Νέας Υόρκης. Αλλά θυμηθείτε, μπορείτε επίσης να περάσετε από αυτό και να τραβήξετε μια φωτογραφία στο πλοίο Staten Island.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στη Νέα Υόρκη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στη Νέα Υόρκη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Νέα Υόρκη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας