Χέλσινκι

Δραστηριότητες σε Ελσίνκι

Ανακαλύψτε την πρωτεύουσα της Φινλανδίας

Πουθενά δεν είναι τόσο συνώνυμο με τη λέξη «παράξενο» όσο το Ελσίνκι, και η πρωτεύουσα της Φινλανδίας υπήρξε προμαχώνας της προοδευτικής πολιτικής, της καινοτομίας του σχεδιασμού και του γκέι πολιτισμού για αιώνες. Καθισμένος σε μια μυριάδα νησιών και κρησφύγετων, η πόλη φιλοξενεί μια εκπληκτική σειρά αρχιτεκτονικών στυλ και αριστουργήματα, με χώρους όπως η αίθουσα συναυλιών Musiikkitalo συχνά χαρακτηρίζονται ως μερικοί από τους καλύτερους στον κόσμο.

Η αστική επέκταση που είναι το Ελσίνκι είναι γεμάτη με φανταστικά εστιατόρια, μουσεία, καφετέριες και γκαλερί, ωστόσο, το φυσικό τοπίο της πόλης είναι εξίσου θαυμάσιο με αυτό που είναι ανθρωπογενές. Η τεράστια έρημος της Βαλτικής είναι απόκρημνη και ανυπόφορη, με πυκνά δάση και πεδιάδες. Η πόλη είναι στην πιο γοητευτική της το χειμώνα, όταν μια κουβέρτα χιονιού βυθίζει το Ελσίνκι σε χριστουγεννιάτικη λειτουργία, με εορταστικές αγορές να αναδύονται σε όλους τους δρόμους της.

Η γενέτειρα του Τομ της Φινλανδίας - αναμφισβήτητα ο παραγωγός γκέι πορνογραφικών εικόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, το Ελσίνκι έχει επίσης ένα ιστορικό φανταστικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συχνά θεωρείται ένα από, αν όχι το καλύτερο μέρος για να είσαι LGBT+ στον κόσμο. Προσθέστε μια αναπτυσσόμενη και συναρπαστική γκέι σκηνή, το Ελσίνκι είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε για κάθε γκέι ταξιδιώτη.

Χέλσινκι

Suomenlinna

Το Suomenlinna μεταφράζεται στα Αγγλικά στο "Το Φρούριο της Φινλανδίας", και με το τεράστιο μέγεθος και τη μακρά ιστορία του, είναι ακριβώς αυτό. Το φρούριο εκτείνεται σε πολλά νησιά και απέχει μόλις 20 λεπτά από το λιμάνι του Ελσίνκι με πλοίο. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1748, κατά τη Σουηδική εποχή του Ελσίνκι, και σχεδιάστηκε ως ένας σημαντικός στρατηγικός προορισμός και για την προστασία του Ελσίνκι και της νότιας Φινλανδίας. Έχοντας εισβάλει και αποκτήσει πολλές κυβερνήσεις, χώρες και καθεστώτα από τότε, το Suomenlinna έχει μια πραγματικά μοναδική και συναρπαστική ιστορία. Το φρούριο είναι πλέον μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, προστατεύοντάς το από την ανάπτυξη και την καταστροφή.

Το αρχιπέλαγος στο οποίο βρίσκεται το Suomenlinna συνδέεται με μια σειρά γεφυρών και τα νησιά φιλοξενούν μια επιλογή από μουσεία και γκαλερί που τεκμηριώνουν την ιστορία του φρουρίου, καθώς και εκείνη του Ελσίνκι γενικότερα. Ο ιστότοπος είναι δωρεάν για επίσκεψη και η βόλτα με φέρι φέρει μόνο μια μικρή χρέωση, καθιστώντας το Suomenlinna μια προσιτή, αξιόλογη και εμπλουτισμένη εμπειρία.

Χέλσινκι

Γκέι νυχτερινή ζωή στο Ελσίνκι

Είναι κατάλληλο μόνο ότι μια από τις πιο φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους πόλεις του κόσμου έχει επίσης μια παθιασμένη, ζωντανή και μη κρίσιμη γκέι σκηνή. Με πληθώρα γκέι μπαρ, κλαμπ και κρουαζιέρες, η σκηνή της νυχτερινής ζωής στο Ελσίνκι ποικίλλει και υπερηφανεύεται για τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας χωρίς αποκλεισμούς που καλωσορίζει άτομα από όλη την κοινότητα LGBT +. Η πλειονότητα των χώρων νυχτερινής διασκέδασης για ομοφυλόφιλους βρίσκονται στο Καλλί, την κύρια περιοχή των ομοφυλόφιλων, αλλά το Punavuori είναι επίσης ένας κόμβος γκέι κουλτούρας, που τείνει να προσελκύει περισσότερο τους πλούσιους ομοφυλόφιλους και εκείνους που ζουν στις γύρω εύπορες περιοχές hipster.

Bear Park Cafe έχει κερδίσει βραβεία για το καλύτερο γκέι μπαρ στη Φινλανδία. Ο χώρος άνοιξε για πρώτη φορά ως μικρό περίπτερο και τις τελευταίες δύο δεκαετίες εξελίχθηκε στην καρδιά της τοπικής ομοφυλοφιλικής κοινότητας. Δημοφιλές σε μια πραγματικά διαφορετική διατομή της κοινότητας LGBT +, το μπαρ έχει μια φιλόξενη και περιεκτική ατμόσφαιρα που είναι κοινό στους γκέι χώρους του Ελσίνκι. Λίγα καταστήματα είναι τόσο στρατόπεδα και υπερηφάνεια όσο το Bear Park Cafe και συχνά διοργανώνονται θεματικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και παραστάσεις, οπότε φροντίστε να δείτε αυτό το ζωντανό μπαρ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Χέλσινκι

Τομ της Φινλανδίας

Η αναζωογονητική τέχνη του Τομ της Φινλανδίας αποτελεί σύμβολο ελευθερίας και απελευθέρωσης για την queer κοινότητα από τη δεκαετία του 1950. Αυτή τη στιγμή, οι νόμοι στις ΗΠΑ απαγόρευαν την παραγωγή και την πώληση ομοιορωτικών έργων τέχνης και εξαιτίας αυτού, ο Touko Laaksonen - ο άντρας πίσω από τον Τομ της Φινλανδίας, άρχισε να πωλεί το έργο τέχνης του με το πρόσχημα των ανδρικών εικόνων για την υγεία και την υγεία. Οι απεικονίσεις απίστευτα μυϊκών ανδρών, που συχνά φορούσαν στρατιωτικές στολές ή δερμάτινα ποδήλατα, με σχεδόν κωμικά μεγάλα εξογκώματα, έπληξαν το mainstream και έγιναν άμεση επιτυχία.

Ο Laaksonen γεννήθηκε στο Ελσίνκι και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην πόλη, σπουδάζοντας πιάνο στην Ακαδημία Sibelius και έγινε γνωστή φιγούρα της τοπικής κοινότητας. Σήμερα, οι ταξιδιώτες στην πόλη έχουν μια μοναδική ευκαιρία να ακολουθήσουν τα βήματά του, στο Tom of Finland Experience, μια ξενάγηση που επισκέπτεται σημαντικές τοποθεσίες στη ζωή του Laaksonen και εξηγεί πώς η τέχνη του ήρθε για να απελευθερώσει γενιές ομοφυλόφιλων ανδρών.

Χέλσινκι

Η πλατεία της αγοράς

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του κεντρικού Ελσίνκι, το Market Square είναι πιθανότατα το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν επισκέπτεστε την παλιά πόλη της πόλης. Η αγορά είναι η πιο διάσημη στο είδος της στη Φινλανδία, και το τεράστιο μέγεθος και η γοητευτική της ατμόσφαιρα την καθιστούν από τις πιο πολυσύχναστες και πιο αυθεντικές στον κόσμο. Το επίκεντρο της τοπικής ζωής, το Market Square είναι όπου θα βρείτε ό, τι θα μπορούσατε ενδεχομένως, από χειροποίητα κοσμήματα και αντίκες μέχρι τα πιο φρέσκα καθημερινά ψάρια και βιολογικά λαχανικά. Οι έμποροι προέρχονται από όλη την περιοχή για να πουλήσουν τα προϊόντα τους και θα βρείτε μόνο προϊόντα της εποχής στα περίπτερα της πλατείας της αγοράς.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να φροντίσουν να επισκεφθούν το Kauppahalli, μια εσωτερική αίθουσα αγοράς που λειτουργεί από το 1889 και φιλοξενεί μια σειρά από γραφικά περίπτερα που έχουν διαμορφωθεί με πολλά αυθεντικά χαρακτηριστικά και πωλούν μια υπέροχη επιλογή φινλανδικού καφέ, κέικ, αρτοσκευασμάτων, μαγειρεμένων κρεάτων και περισσότερο. Το εσωτερικό Kauppahalli είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε εάν οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Το Market Square φιλοξενεί μια σειρά εκδηλώσεων καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ρέγγας της Βαλτικής, η οποία πραγματοποιείται εδώ κάθε χρόνο από το 1743, οπότε, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε τίποτα ιδιαίτερο, ελέγξτε τι συμβαίνει στην αγορά πριν επισκέπτονται.

Χέλσινκι

Περιοχή σχεδιασμού

Το Ελσίνκι ονομάστηκε η διεθνής πρωτεύουσα σχεδιασμού το 2012, και όπως και οι σκανδιναβικοί γείτονές της, η πόλη είναι μια δύναμη που πρέπει να εκτιμηθεί όταν πρόκειται για πρωτοποριακή καινοτομία. Κατανεμημένη σε 25 δρόμους και καταλαμβάνοντας πάνω από 200 κτίρια, η σχεδιαστική συνοικία της πόλης είναι μια συμπαγής και συμπυκνωμένη συλλογή από τους καλύτερους σχεδιαστές, στούντιο και μουσεία στο Ελσίνκι. Η κυβέρνηση προωθεί και ενθαρρύνει ενεργά την άνθηση της περιοχής σχεδιασμού, και ως εκ τούτου, είναι μια από τις πιο εύπορες και καλοδιατηρημένες περιοχές της πόλης και μια απολύτως αξιόλογη επίσκεψη.

Πολλά από τα κορυφαία στούντιο σχεδιασμού και σπίτια μόδας της Φινλανδίας βρίσκονται στην περιοχή, αλλά κανένα δεν είναι τόσο διάσημο όσο το Marimekko. Τα ζωηρά μοτίβα και οι τολμηροί χρωματισμοί της εταιρείας εισήχθησαν στο παγκόσμιο προσκήνιο αφού η Jackie Kenndey έκανε το σπίτι μια από τις μοδίστρες της κατά τις προεδρικές εκλογές του 1960. Για μια πλήρη και συναρπαστική κατανόηση της περιοχής σχεδιασμού του Ελσίνκι, φροντίστε να επισκεφθείτε το Μουσείο Σχεδιασμού, ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο και να φιλοξενήσετε πάνω από 75,000 αντικείμενα και 100,000 σχέδια. Το μουσείο στοχεύει στη δημιουργία διαλόγου μεταξύ εκείνων που επισκέπτονται και των σχεδίων που εκτίθενται.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Οι καλύτερες εκδρομές στο Ελσίνκι

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Ελσίνκι από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Χέλσινκι για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας