Γκέι Μπουένος Άιρες

Δραστηριότητες σε Μπουένος Άιρες

Ανακαλύψτε την πρωτεύουσα της Αργεντινής

Η πρωτεύουσα της Αργεντινής φιλοξενεί 15.6 εκατομμύρια ανθρώπους και είναι μια από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις της Νότιας Αμερικής. Το Μπουένος Άιρες κατατάσσεται συχνά ως ένα από τα καλύτερα μέρη για να ζεις στον κόσμο - παρά την πολιτική αστάθεια - με υψηλή ποιότητα διαβίωσης. Η συναρπαστική ιστορία και ο πλούτος του πολιτισμού το καθιστούν πολύ ελκυστικό ως ταξιδιωτικό προορισμό.

Η πόλη συνδυάζει ένα συνδυασμό γαλλικών και ιταλικών επιρροών για να δημιουργήσει έναν πλούσιο και μοναδικό πολιτισμό που αντανακλάται σε κάθε πτυχή της ζωής στο Μπουένος Άιρες. Συχνά περιγράφεται ότι έχει «ξεθωριασμένη αίγλη», είναι οικονομικές περιουσίες που έχουν εξασθενίσει, αλλά έχει πραγματική γοητεία και χαρακτήρα.

Το Μπουένος Άιρες έχει μια περίπλοκη και ταραχώδη σύγχρονη ιστορία, που χαρακτηρίζεται από πολιτική επανάσταση, εξέγερση και διαφθορά. Τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα της πόλης άρχισαν να εμφανίζονται μετά την εκλογή του Προέδρου Juan Peron, ενός σοσιαλιστή επαναστάτη που κέρδισε την εύνοια των εργατικών τάξεων αλλά αντιμετώπισε μαζική αντιπολίτευση και τελικά στρατιωτικό πραξικόπημα.

Το Μπουένος Άιρες δεν είναι μόνο μια φιλική προς τους ομοφυλόφιλους πόλη, αλλά φιλοξενεί και τις μεγαλύτερες γιορτές υπερηφάνειας της Νότιας Αμερικής. Η πόλη διαθέτει μια σειρά από γκέι μπαρ και κλαμπ απλωμένα σε όλες τις γειτονιές της και είναι γενικά ασφαλής για ταξιδιώτες ΛΟΑΤ +. Ενώ η Αργεντινή είναι μια τυπικά κοινωνικά συντηρητική και καθολική χώρα, όπως πολλές κοσμοπολίτικες πόλεις, το Μπουένος Άιρες δέχεται πολύ περισσότερο και δέχεται ανθρώπους από ένα διαφορετικό φάσμα.

Αργεντίνη

Αγορά San Telmo

Με την έντονη ατμόσφαιρα, το ποικίλο μείγμα από πάγκους και μια σειρά από μυρωδιές και μυρωδιές, η αγορά San Telmo είναι ένας θησαυρός φαγητού, αντίκες και πολλά άλλα. Η αγορά άνοιξε το 1897 για να καλύψει τις ανάγκες της εισροής Ευρωπαίων μεταναστών. Αν και οι αρχικοί πάγκοι έχουν αντικατασταθεί και ενημερωθεί, πολλά από τα αρχικά χαρακτηριστικά της αγοράς παραμένουν ανέπαφα και ως εκ τούτου το κτίριο ανακηρύχθηκε εθνικό μνημείο το 2000.

Η αγορά San Telmo είναι ανοιχτή καθημερινά μέχρι το ηλιοβασίλεμα και οι επισκέπτες μπορούν να ψωνίσουν για μια ποικιλία προϊόντων και αγαθών. Η πλειονότητα των νωπών προϊόντων στην αγορά είναι πολύ υψηλού επιπέδου και συνήθως αρκετά προσιτή.

Γκέι μπαρ στο Μπουένος Άιρες

Η Αργεντινή έχει την ίδια στάση Laissez-faire με τα βράδια, όπως και το μεσογειακό, το δείπνο τείνει να ξεκινά γύρω στις 9 μ.μ. και οι άνθρωποι δεν ξεκινούν μέχρι τα μεσάνυχτα. Ενώ δεν υπάρχει επίσημη γκέι περιοχή στο Μπουένος Άιρες, το Παλέρμο είναι όπου θα βρείτε την υψηλότερη συγκέντρωση γκέι μπαρ και κλαμπ.

Υπάρχει μικρή διάκριση μεταξύ μπαρ και κλαμπ στο Μπουένος Άιρες, καθώς τα περισσότερα μπαρ νωρίς το βράδυ μετατρέπονται σε πολυσύχναστα και ζωντανά κλαμπ χορού καθώς συνεχίζεται η νύχτα. Οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες θα διαπιστώσουν επίσης ότι η πόλη διαθέτει ποικίλους χώρους γκέι νυχτερινής διασκέδασης που θα προσελκύσουν πολλά γούστα και ενδιαφέροντα.

Για τις καλύτερες εμφανίσεις στην πόλη, κατευθυνθείτε προς Sitges Bar. Το μπαρ προσελκύει ένα ποικίλο και μικτό γκέι πλήθος που συρρέει στο χώρο για την υπέροχη ατμόσφαιρα και τη νυχτερινή διασκέδαση. Ένα άλλο δημοφιλές μπαρ στη γκέι σκηνή του Μπουένος Άιρες είναι Ροή, ένα μοντέρνο υπόγειο μπαρ που είναι δημοφιλές στους νεότερους γκέι πλήθος της πόλης και φιλοξενεί τακτικά ζωντανή μουσική από τοπικούς καλλιτέχνες ΛΟΑΤ +.

Μεταβείτε στο Μπουένος Άιρες

Casa Rosada

Το προεδρικό κτίριο και το κυβερνητικό κτίριο είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και σημαντικές τοποθεσίες στο Μπουένος Άιρες και με το εντυπωσιακό ροζ εξωτερικό του, είναι δύσκολο να το χάσετε. Η απόφαση να ζωγραφίσει το πιο σημαντικό κτίριο της χώρας σε ροζ χρώμα ελήφθη για τη διάχυση των εντάσεων μεταξύ των δύο κύριων πολιτικών κομμάτων τη στιγμή που τα επίσημα χρώματα ήταν κόκκινα και λευκά αντίστοιχα.

Η Casa Rosada αναγνωρίστηκε παγκοσμίως τη δεκαετία του 1940 και του 50 όταν ο Πρόεδρος Juan Peron και η Πρώτη Κυρία Eva Peron θα απευθυνόταν στις μάζες από το μπαλκόνι που βλέπει μπροστά. Αυτή η ομιλία αποτέλεσε τη βάση για το τραγούδι Don't Cry For Me Argentina.

Τίγρη

Το Μπουένος Άιρες είναι μεγάλο και απασχολημένο και μερικές φορές μπορεί να γίνει συντριπτικό, αλλά η τέλεια απόδραση είναι στο κοντινό Tigre. Το Tigre είναι ένας παραδεισένιος παράδεισος μικρών νησιών και καναλιών που αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για την εκφόρτωση των φρούτων που έφτασαν με βάρκα. Η περιοχή είναι ήσυχη και γραφική και φιλοξενεί πολλά εκπληκτικά ορόσημα και ιστορικά αξιοθέατα, όπως το Μουσείο Τέχνης Tigre.

Για την απόλυτη εμπειρία Tigre, θα πρέπει να σκεφτείτε να πάρετε το νερό σε μια από τις πολλές κρουαζιέρες που εκτελούνται καθημερινά. Το Tigre βρίσκεται στην άκρη του δέλτα Paraná, το πέμπτο μεγαλύτερο δέλτα στον κόσμο και μια περιοχή εξαιρετικής οικολογικής ποικιλομορφίας και σημασίας. Από το νερό, οι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν μια μοναδική και οικεία θέα αυτής της γοητευτικής μικρής πόλης.

Teatro Colon

Θεωρείται ως μία από τις πιο σημαντικές και εξαίρετες όπερες στον πλανήτη, το Teatro Colon έχει μια πλούσια και διάσημη ιστορία ως ένας χώρος παγκόσμιας κλάσης. Η όπερα εγκαινιάστηκε το 1908 και είναι μοναδική στην εκπληκτική αρχιτεκτονική και την απαράμιλλη ακουστική.

Το Teatro Colon φιλοξένησε μια μεγάλη ποικιλία διεθνών κλασικών ερμηνευτών, συμπεριλαμβανομένων των Plácido Domingo, José Carreras και Luciano Pavarotti. Ο χώρος εξακολουθεί να λειτουργεί πλήρως και οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση θέσεων από το box office του Teatro Colon, είτε αυτοπροσώπως είτε online. Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κάνουν ξεναγήσεις στο κτήριο για να αποκτήσουν μια βαθύτερη και πληρέστερη κατανόηση της πολιτιστικής σημασίας και της συναρπαστικής ιστορίας.

Puerto Madero

Το προϊόν των πρόσφατων εξελίξεων στην πόλη, το Puerto Madero είναι μια γειτονιά δίπλα στο ποτάμι μακριά από το χάος και τη φασαρία του Μπουένος Άιρες. Η προηγούμενη αποβάθρα έχει εξελιχθεί σε έναν ανοιχτό και εκτεταμένο χώρο που διαθέτει παραλιακούς περιπάτους, πολυτελή εστιατόρια και μπαρ, καθώς και μια σειρά από μοντέρνα αξιοθέατα.

Το κόσμημα στο στέμμα του Πουέρτο Μαντέρο είναι η Πουέντε ντε λα Μουτζέρ (γυναικεία γέφυρα), ένα επίτευγμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής με τη μορφή μιας δραματικής γέφυρας. Από τη γέφυρα, οι ταξιδιώτες μπορούν να εκτιμήσουν την εκπληκτική θέα στο Puerto Madero και τον εντυπωσιακό ορίζοντα του Μπουένος Άιρες.

Από την άλλη πλευρά της γειτονιάς υπάρχει 865 στρέμματα βιολογικά διαφορετικό φυσικό καταφύγιο. Ο εκτεταμένος χώρος πρασίνου είναι ένας δημοφιλής προορισμός για όσους αναζητούν γαλήνη και ησυχία ή για να απολαύσουν τον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Οι καλύτερες εκδρομές στο Μπουένος Άιρες

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στο Μπουένος Άιρες από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Μπουένος Άιρες για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας