Πόσο φιλική προς τους ομοφυλόφιλους είναι η Ισπανία;

Πόσο φιλική προς τους ομοφυλόφιλους είναι η Ισπανία;

Κανείς δεν συμμετείχε στη σύμβαση του International Travel Gay & Lesbian Travel Association (IGLTA) του Μαΐου 2014 στη Μαδρίτη, χωρίς αμφιβολία.

Απευθυνόμενος στο συνέδριο, η Isabel Borrego, Ισπανός Υφυπουργός Τουρισμού ήταν πολύ συγκεκριμένη. Η Ισπανία θέλει να είναι ο νούμερο ένα ευρωπαϊκός, αν όχι παγκόσμιος, γκέι προορισμός διακοπών.

Εάν αυτό δεν ήταν αρκετό, τη δεύτερη μέρα είδε την υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Μαδρίτης, Ντόρλα Ορτέγκα, να προβεί σε απρογραμμάτιστη εμφάνιση για να ενισχύσει ξανά το μήνυμα.

Η κ. Ortega τόνισε την ετήσια, εξαιρετικά επιτυχημένη γιορτή υπερηφάνειας για γκέι και τον πλούτο των αξιοθέατων που περιλαμβάνουν πάνω από 10,000 εστιατόρια (13 από τα οποία έχουν δύο αστέρια Michelin), μουσεία παγκόσμιας κλάσης και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.

Μια παγκόσμια τάξη γκέι σκηνή

IGLTA-Διάσκεψη-ΜαδρίτηΚανένας υπουργός δεν ανέφερε το γεγονός ότι η Μαδρίτη (και η κοντινή Βαρκελώνη) έχουν δύο από τις πιο εκτεταμένες σκηνές γκέι μπαρ, σάουνα και κρουαζιέρας στην Ευρώπη, με αρκετά σκοτεινά δωμάτια για να ανταγωνιστούν το Βερολίνο. Αλλά δεν χρειάστηκε. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, επιτυχημένες ισπανικές κυβερνήσεις θέσπισαν προοδευτικούς νόμους για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ που επέτρεψαν την ανάπτυξη αυτών των εκτεταμένων ομοφυλοφιλικών σκηνών.

Αυτά τα τεράστια νομικά βήματα ήταν το επίκεντρο της ομιλίας στο ίδιο συνέδριο που έδωσε ο Τζέιμς Κώστος, ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ισπανία, ο οποίος είπε ότι η χώρα είναι τώρα πιθανώς η πιο χωρίς αποκλεισμούς χώρα χωρίς διακρίσεις στον κόσμο.

Και στους δρόμους;

Πώς αντικατοπτρίζεται αυτό σε επίπεδο δρόμου; Περπατήσαμε στα 24ωρα αξιοθέατα στη Μαδρίτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εντοπίσαμε δύο άνδρες να φιλιούνται παθιασμένα στο δρόμο στο Chueca, δύο γυναίκες να φιλιούνται παθιασμένα κοντά στο Retiro Park και ένα ίσιο ζευγάρι να φιλάει παθιασμένα στη Gran Via. Και κανένας δεν ενοχλήθηκε να δώσει σε κανένα από αυτά μια δεύτερη ματιά!

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στη Βαρκελώνη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στη Βαρκελώνη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Βαρκελώνη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας