Μουσείο Kon-Tiki

Τα καλύτερα μουσεία στο Όσλο

Το Όσλο είναι γεμάτο με μουσεία

Το Όσλο είναι μια υπέροχη πόλη για τους λάτρεις των μουσείων. Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας μπορεί να μην έχει πάρτι για να ανταγωνιστεί τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, αλλά είναι μια πολιτιστική δύναμη. Ιστορικά, η πιο συναρπαστική περίοδος της Νορβηγίας είναι η εποχή των Βίκινγκ. Αμέτρητες δραματοποιήσεις των Βίκινγκς τις έχουν μετατρέψει σε μυθικές μορφές. Το Όσλο διαθέτει αρκετά μουσεία αφιερωμένα στους Norsemen και τις περιβόητες κατακτήσεις τους. Δείτε αν μπορείτε να διαχωρίσετε το γεγονός από τη φαντασία.

Θα βρείτε επίσης εξαιρετικά μουσεία αφιερωμένα στους πρωτοπόρους των αρκτικών αποστολών, το κίνημα αντίστασης κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και τη λαϊκή ιστορία της Νορβηγίας. Οι λάτρεις του πολιτισμού θα είναι το στοιχείο τους στη νορβηγική πρωτεύουσα.

Τα περισσότερα από τα μουσεία του Όσλο βρίσκονται στο Bygdøy. Είναι το πιο ευημερούμενο μέρος της πόλης και το σπίτι σε μερικές πολύ περίεργες ιδιοκτησίες. Είναι ένα υπέροχο μέρος για εξερεύνηση. Υπάρχουν παραλίες και πολλά μπαρ και εστιατόρια στο Bygdøy.

Μουσείο Πλοίων Βίκινγκ

Μουσείο Πλοίων Βίκινγκ

Όταν σκέφτεστε το Όσλο σκέφτεστε τους Βίκινγκς και το απίστευτα υψηλό κόστος ζωής. Οι Βίκινγκς συνεχίζουν να γοητεύουν. Τόσες πολλές ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και βιβλία που χρονολογούν τους Βίκινγκς και τους θεούς τους έχουν επηρεάσει τη λαϊκή κουλτούρα. Η εποχή των Βίκινγκ θεωρείται ότι καλύπτει το 793-1066 μ.Χ. Προέρχονταν από τη Σκανδιναβία και εξαπέλυσαν μια καταστροφική σειρά επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη. Το πρώτο ήταν στο ιερό νησί της Lindisfarne. Το τελευταίο έγινε όταν ο Harald Hardrada προσπάθησε να κατακτήσει ένα τμήμα της Αγγλίας. Μετά από αυτό, οι καιροί άλλαξαν και οι επιδρομές έγιναν λιγότερο επικερδείς.

Το μεγαλύτερο σωζόμενο πλοίο Βίκινγκ βρίσκεται στο Μουσείο Πλοίων του Βίκινγκ του Όσλο. Θα βρείτε πολλά άλλα λείψανα Βίκινγκ για εξερεύνηση, όπως μικρότερα πλοία, ρούχα και οικιακά είδη. Οι επιδρομές πολλοί έχουν σταματήσει, αλλά οι Βίκινγκς συνεχίζουν την ατελείωτη αναζήτηση στο Ragnarök στις τηλεοπτικές μας οθόνες.

Το Νορβηγικό Λαογραφικό Μουσείο

Βρίσκεται στην περιοχή Bygdøy, το Νορβηγικό Λαογραφικό Μουσείο καταγράφει την ιστορία της Νορβηγίας από τον 13ο έως τον 19ο αιώνα. Είναι ένα υπαίθριο μουσείο που αποτελείται από 160 ιστορικά κτήρια. Η παλαιότερη είναι η εκκλησία Gold Stave που χρονολογείται από το 1200. Μπορείτε επίσης να μάθετε για τον πολιτισμό της Σάμης.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του είδους του. Θα σας υποδεχτεί το προσωπικό με παραδοσιακή ενδυμασία. Αξίζει να κάνετε μια περιοδεία και να μάθετε για τη νορβηγική λαϊκή ιστορία. Μπορεί να νιώθεις σαν να κάνεις ένα βήμα πίσω στους αιώνες.

Μουσείο Kon-Tiki

Μουσείο Kon-Tiki

Ο Thor Heyerdahl ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εξερευνητές. Η αποστολή του Kon-Tiki του 1947 είναι θρυλική. Έχει μια μοναδική άποψη της πολυνησιακής κουλτούρας, υποστηρίζοντας ότι τα νησιά της Πολυνησίας κατοικούνταν από ανθρώπους που έπλευαν από τις ακτές της Νότιας Αμερικής. Για να αποδείξει την άποψή του, προσπάθησε να αναδημιουργήσει το ταξίδι που μπορεί να έχουν κάνει. Ήταν ένα επικό ταξίδι 6,900 χλμ. Από το Περού στη Γαλλική Πολυνησία. Έφτασε τον Αύγουστο του 1947. Έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση το κατά πόσον είναι αληθινά φανταστικές ιδέες του, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πάθος και το κυνήγι του για αυτό που ο Wener Herzog αποκαλεί εκστατική αλήθεια. Έζησε τη ζωή του σαν μια ταινία. Το Μουσείο Kon-Tiki ζωντανεύει το ταξίδι του με πολλά πρωτότυπα αντικείμενα.

Μουσείο Fram

Περιτριγυρισμένο από πολλά από τα καλύτερα μουσεία του Όσλο στο Bygdøy, το Μουσείο Fram είναι αφιερωμένο στις πολικές αποστολές της Νορβηγίας. Το πρώτο του είδους του έλαβε χώρα από το 1888 έως το 1889. Έξι εξερευνητές διέσχισαν μερικές από τις πιο απαγορευτικές περιοχές στη γη.

Το επίκεντρο του μουσείου είναι το ίδιο το πλοίο Fram, το ισχυρότερο ξύλινο πλοίο στον κόσμο. Μπορείτε να πάτε στο πλοίο και να εξερευνήσετε το μηχανοστάσιο, τις καμπίνες και το φορτίο. Στο μουσείο, μπορείτε επίσης να μάθετε για το βορειοδυτικό πέρασμα και τις ζωές των πρωτοπόρων της Αρκτικής.

Μουσείο Αντίστασης της Νορβηγίας

Παρά το γεγονός ότι κηρύχθηκε ουδέτερο στο ξέσπασμα του WW2, οι Γερμανοί εισέβαλαν στη Νορβηγία. Απαιτώντας απόλυτη συνθηκολόγηση, η νορβηγική κυβέρνηση αρνήθηκε τα γερμανικά αιτήματα και πολέμησε με κάποια συμμαχική βοήθεια. Δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στη δύναμη της ναζιστικής πολεμικής μηχανής και η Νορβηγία έπεσε σύντομα. Η βασιλική οικογένεια και η κυβέρνηση διέφυγαν στο Λονδίνο.

Καθώς ο πόλεμος έφτασε στο τέλος του, τα γερμανικά στρατεύματα στη Νορβηγία παραδόθηκαν χωρίς να πολεμήσουν. Κατά τη διάρκεια της κατοχής, πολλοί Νορβηγοί αντιστάθηκαν γενναία. Αυτό το μουσείο ιδρύθηκε από αντιστάτες μετά τον πόλεμο. Δείχνει τις προσπάθειες των απλών ανθρώπων να ζουν και να αντιστέκονται σε μια κατεχόμενη χώρα.

Τώρα έχετε φτιάξει τον πολιτισμό σας, μάθετε πού να κάνετε πάρτι στο Όσλο: Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Όσλο

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Όσλο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Όσλο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Άσλο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας