τείχος του Βερολίνου

Τα καλύτερα μουσεία στο Βερολίνο

Τα πολιτιστικά μας σημεία στο Βερολίνο

Υπάρχουν περίπου 170 μουσεία στο Βερολίνο και τα περισσότερα από αυτά είναι δωρεάν. Η πολυτάραχη ιστορία του Βερολίνου είναι εντελώς μοναδική. Η περιουσία του έχει αυξηθεί και εξασθενίσει δραματικά τους τελευταίους δύο αιώνες.

Οι μεγάλες πρωτεύουσες τείνουν να φιλοξενούν πολλά παλιά κτίρια. Καθώς το Βερολίνο μειώθηκε σε ερείπια το 1945, όλα τα παλιά πράγματα στεγάζονται σε μουσεία. Μερικά από τα πιο ανεκτίμητα έργα τέχνης στον κόσμο βρίσκονται στο Βερολίνο, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής προτομής του Nefertiti και των λειψάνων της Πύλης Ishtar (η οποία κάποτε φρουρούσε την πόλη της Βαβυλώνας).

Γνωρίζουμε ότι θα μπλοκάρεις για να βάλεις το λουρί σου και κατευθυνθείτε προς Berghain όταν πέφτει η νύχτα - αν μπορείτε να μπείτε! Αλλά την ημέρα, θα θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον πολιτιστικό πλούτο του Βερολίνου και να τρώτε πολύ currywurst.

Όλοι μπορούμε να πάρουμε ένα αλλά μουσειακό. Άλλωστε, δεν μπορείς παρά να αφιερώσεις τόσο καιρό κοιτάζοντας την αρχαία ελληνική κεραμική. Τελικά θα βαρεθείς και θα κατευθυνθείς στο πλησιέστερο μπαρ. Καθώς βρίσκεστε στο Βερολίνο, η μπύρα είναι πολύ καλή και επίσης φθηνή. Συγκεντρώσαμε λοιπόν μια επιλογή από πολιτιστικά αξιοθέατα του Βερολίνου. Θα πρέπει να αισθάνεστε ένοχοι αν δεν δείτε τουλάχιστον ένα από αυτά τα μουσεία!

Το Βερολίνο χωρίστηκε σε δύο κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, και αυτή η ένταση μεταξύ Δύσης και Ανατολής μπορεί να γίνει αισθητή μέχρι σήμερα ... που μας φέρνει στο πρώτο μας μουσείο.

DDR

Μουσείο DDR

Το Μουσείο DDR βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης δίπλα στον καθεδρικό ναό του Βερολίνου. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να ρίξετε μια ματιά στην καθημερινή ζωή πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα. Παρεμπιπτόντως, η καλύτερη δραματοποίηση της ζωής στο Σοβιετικό Βερολίνο είναι μια τηλεοπτική σειρά που ονομάζεται Deutschland 83 - δείτε την πριν πάτε!

Μπορείτε να οδηγήσετε ένα προσομοιωμένο σοβιετικό αυτοκίνητο και να μπείτε σε ένα πλήρως επιπλωμένο πολυώροφο της Ανατολικής Γερμανίας. Αποδεικνύεται ότι η διακόσμηση πίσω από το σιδερένιο παραπέτασμα έτεινε προς το έντονο πορτοκαλί και το καφέ. Ενώ τα σούπερ μάρκετ της Δυτικής Γερμανίας ήταν γεμάτα με τρόφιμα, η Ανατολική Γερμανία ήταν γνωστή για τις μεγάλες ουρές έξω από τα αραιά καταστήματα. Ακόμη και η Άνγκελα Μέρκελ -που μεγάλωσε στο Ανατολικό Βερολίνο- εξακολουθεί να συσσωρεύει τρόφιμα και προϊόντα καθαρισμού. Οι Ανατολικογερμανοί ήταν συνηθισμένοι στη σπανιότητα.

Μία από τις πιο αξέχαστες σκηνές του Deutschland 83 δείχνει έναν νεαρό ανατολικογερμανικό πολεμιστή να μπαίνει σε ένα σούπερ μάρκετ της Δυτικής Γερμανίας για πρώτη φορά. Κοιτάζει με δέος τους καρπούς του καπιταλισμού στοιβάζονται ψηλά σε λαμπερά πακέτα. Θα είστε εξίσου καταπληκτικοί στο Μουσείο DDR όπως βλέπετε τόσες πολλές απεικονίσεις ζωής σε έναν χαμένο κόσμο. Το Τείχος του Βερολίνου έπεσε μόνο το 1989. Στα γκέι χρόνια, τότε η Madonna κυκλοφόρησε το Like A Prayer.

Μουσείο Schwules

Μουσείο Schwules

Το Μουσείο Schwules άνοιξε το 1985. Ήταν το πρώτο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στην ιστορία των ΛΟΑΤ +. Τον προηγούμενο χρόνο, τρεις επιτηρητές φοιτητικών μουσείων παρουσίασαν έκθεση σχετικά με την παράξενη ιστορία στο Βερολίνο. Προσέλκυσε περισσότερους από 40,000 επισκέπτες και οδήγησε στη δημιουργία ενός μόνιμου μουσείου. Το Schwules είναι γεμάτο με ιστορικά έργα τέχνης και ένα τεράστιο αρχείο. Αυτό είναι απαραίτητο αν θέλετε να ανακαλύψετε την απαράμιλλη ιστορία του Βερολίνου.

Εβραϊκό Μουσείο

Το Εβραϊκό Μουσείο

Αυτό είναι το μεγαλύτερο εβραϊκό μουσείο στην Ευρώπη. Η ανακάλυψη της ιστορίας των Γερμανών Εβραίων είναι μια βαθιά συγκινητική εμπειρία. Το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της Γερμανίας απέχει πολύ από μια μακρινή μνήμη στο Βερολίνο. Θα δείτε μνημεία για τον πόλεμο και το ολοκαύτωμα σε όλη την πόλη. Η γερμανική εβραϊκή ιστορία δεν ξεκίνησε στη σύγχρονη εποχή. Απλώνεται πίσω στην αρχαιότητα.

Η μόνιμη έκθεση παρουσιάζει σκηνές από μεσαιωνικούς εβραϊκούς οικισμούς και έργα Γερμανών Εβραίων φιλοσόφων και καλλιτεχνών. Η απότομη άνοδος του αντισημιτισμού τον 19ο αιώνα οδηγεί στα τραγικά γεγονότα της δεκαετίας του 1930 και του '40. Αυτό το μουσείο αφηγείται τη συναρπαστική και βαθιά ανησυχητική ιστορία της εβραϊκής ιστορίας της Γερμανίας.

Ανατολική πλευρά

Η γκαλερί East Side

Όταν το τείχος έπεσε το 1989, εκατοντάδες καλλιτέχνες άρχισαν να ζωγραφίζουν τοιχογραφίες σε αυτό που απομένει. Η πιο διάσημη τοιχογραφία δείχνει τον Σοβιετικό ηγέτη Μπρέζνιεφ να φιλάει τον Ούνκεκερ, τον Πρόεδρο της Ανατολικής Γερμανίας. Είναι ένα από τα κορυφαία σκηνικά selfie στο Βερολίνο. Το East Side Gallery είναι ένα υπαίθριο μουσείο που εκτείνεται για σχεδόν ένα μίλι. Είναι ακριβώς δίπλα στις όχθες του ποταμού, όπου θα βρείτε πολλά μέρη για να πάρετε μια μπύρα.

Μουσείο Περγάμου

Μουσείο Περγάμου

Το Μουσείο Περγάμου περιέχει μερικά από τα καλύτερα έργα τέχνης στον κόσμο. Η Πύλη Ishtar χτίστηκε στην πόλη της Βαβυλώνας το 575 π.Χ. Η Βαβυλώνα έπεσε λίγο αργότερα. Τα τείχη του θεωρούνταν αδιαπέραστα. Η Πύλη Ishtar ανασκάφηκε το 1899 και σταδιακά ξαναχτίστηκε από τα αρχικά τούβλα. Μπορείτε επίσης να δείτε την προτομή της αιγυπτιακής βασίλισσας Νεφερτίτης - ένα από τα μεγάλα κειμήλια της αρχαίας Αιγύπτου.

Χάμπουργκερ Banhof

Χάμπουργκερ Banhof

Αυτό είναι το καλύτερο μουσείο σύγχρονης τέχνης στο Βερολίνο. Δεν έχει καμία σχέση με τα μπιφτέκια. Στην πραγματικότητα, ήταν σιδηροδρομικός σταθμός του σιδηροδρόμου Βερολίνου-Αμβούργου. Ένας από τους παλαιότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Γερμανίας, αυτό το κτίριο επέζησε από τον πόλεμο. Σήμερα είναι μια αποθήκη με μεγάλη μοντέρνα τέχνη.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στο Βερολίνο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στο Βερολίνο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Berlin για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας