Ταϊπέι

Οι καλύτερες γκαλερί τέχνης στη Ταϊπέι

Η Ταϊπέι διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από γκαλερί τέχνης για εξερεύνηση

Η Ταϊπέι είναι γνωστή ως μια από τις πιο φιλελεύθερες και ποικιλόμορφες πόλεις της Ασίας και αυτό σίγουρα αντανακλάται στη ζωντανή και συνεχώς αναπτυσσόμενη καλλιτεχνική σκηνή. Με τη φήμη της ως μία από τις πολιτιστικές πρωτεύουσες της ηπείρου, η πόλη φιλοξενεί πολλούς από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της περιοχής.

Ως μία από τις πιο φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους πόλεις της Ασίας, ορισμένες από τις γκαλερί διαθέτουν έργα που προβάλλουν την τοπική κοινότητα και τον πολιτισμό LGBT +. Τείνει να υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις με επίκεντρο τους queer ανθρώπους κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ υπερηφάνειας της πόλης.

Ένα μεγάλο μέρος των έργων που παρουσιάστηκαν στην Ταϊπέι είναι σύγχρονο και η καλλιτεχνική σκηνή της πόλης τείνει να δίνει έμφαση σε μοντέρνα έργα. Φιλοξενώντας πολλές εκθέσεις τέχνης και εκθέσεις περιοδείας, υπάρχουν πολλές φανταστικές γκαλερί σε όλη την Ταϊπέι που αξίζει να επισκεφτείτε.

Διαβάστε περισσότερα: Τα δέκα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ταϊπέι.

Ταϊπέι

Γκαλερί Aki

Η Aki Gallery ιδρύθηκε το 2002 και ειδικεύεται στην προβολή των ταλέντων και των έργων αναδυόμενων και καινοτόμων σύγχρονων καλλιτεχνών. Η γκαλερί συνεργάζεται με καλλιτέχνες Ταϊβάν και διεθνείς για να δημιουργήσει συλλογές της πιο συναρπαστικής σύγχρονης τέχνης σε όλα τα μέσα και τις μορφές.

Η δέσμευση του μουσείου προς τους ανερχόμενους καλλιτέχνες σημαίνει ότι είναι πολύ απίθανο να δει διάσημα έργα τέχνης στην Πινακοθήκη Aki, ωστόσο, φιλοξενεί εκθέσεις και εγκαταστάσεις ταξιδιών. Από τότε που μετακόμισε σε νέες εγκαταστάσεις το 2008, η Πινακοθήκη Aki βρίσκεται τώρα κοντά στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Ταϊπέι, που σημαίνει ότι βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για τους ταξιδιώτες να συνδυάσουν τα δύο σε μια μέρα πολιτιστικής εξερεύνησης.

Σύγχρονη γκαλερί

Με την αποστολή εργασίας της προώθησης της εντυπωσιακής σχέσης της Ταϊβάν με τη φωτογραφία και τα φωτογραφικά έργα τέχνης, η Σύγχρονη Πινακοθήκη παρουσιάζει μια σειρά από καλλιτέχνες των οποίων οι φωτογραφίες είναι ορατές και μπορούν να αγοραστούν από το γκαλερί.

Επιλεγμένοι καλλιτέχνες περιλαμβάνουν τους Olivial Parker, Ansel Adams και Maeda Shingzo, καθώς και έναν αριθμό λιγότερο γνωστών ατόμων. Η Σύγχρονη Πινακοθήκη φιλοξενεί συχνά εκθέσεις τέχνης και διεθνείς εκθέσεις, οπότε οι ταξιδιώτες πρέπει να ελέγχουν τι υπάρχει στη γκαλερί πριν επισκεφθούν.

Η γκαλερί είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως Παρασκευή και είναι δωρεάν. Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν καφέ και κατάστημα και είναι εύκολα προσβάσιμα από τα δημόσια μέσα μεταφοράς της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του MRT.

Πινακοθήκη αγγέλου

Το Angel Art Gallery χτίστηκε και άνοιξε το 1999 μετά από έναν καταστροφικό σεισμό που συγκλόνισε την Ταϊπέι. Η γκαλερί βρίσκεται στην καρδιά της Ταϊπέι, κοντά στο δασικό πάρκο Daan και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από πολλά άλλα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης.

Στόχος του ιδρύματος είναι να παραδώσει την τέχνη στους ανθρώπους της Ταϊπέι με τρόπο που να είναι προσιτός και ανεπιτήδευτος. Από το άνοιγμα της, η γκαλερί έχει γίνει ένας πολυλειτουργικός χώρος, προβάλλοντας τέχνη παγκόσμιας κλάσης και φιλοξενεί επίσης μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Το Angel Art Gallery είναι ένας χώρος που διευθύνεται από την κοινότητα και μπορεί να γίνει αισθητός όταν επισκέπτεστε τη γκαλερί. Ένα δημοφιλές στέκι για τους ντόπιους, η γκαλερί γεμίζει συχνά με ομάδες φίλων που απολαμβάνουν εκθέσεις και δημιουργούν τη δική τους τέχνη.

Γκαλερί Chi-Wen

Ένα από τα κορυφαία ιδρύματα της Ταϊπέι για τη συλλογή σύγχρονων έργων τέχνης, το Chi-Wen Gallery είναι μια γκαλερί που συνδέεται με την Art Basel. Η γκαλερί φιλοξενεί το έργο μερικών από τους πιο αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες και δημιουργούς της Ταϊβάν, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε αυτούς που εργάζονται στους τομείς του βίντεο και της φωτογραφίας.

Η Πινακοθήκη Chi-Wen ήταν καθοριστικής σημασίας για την έναρξη της σταδιοδρομίας πολλών επιτυχημένων καλλιτεχνών και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γίνουν ένα μικρό μέρος αυτής της αποστολής μέσω της επίσκεψης και της υποστήριξης της γκαλερί.

Η Gallery βρίσκεται δίπλα στο πάρκο Shuangxi Riverside - έναν από τους πιο όμορφους χώρους πρασίνου της πόλης που εκτείνεται στις όχθες του ποταμού Shuang. Η γκαλερί Chi-Wen παρουσιάζει συχνά εγκαταστάσεις στο πάρκο και οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν την περιοχή κατά την επίσκεψή τους.

Γκαλερί τέχνης Elsa

Φέρνοντας μια διεθνή συλλογή στην εντυπωσιακά τοπικά καλλιτεχνική σκηνή, η Elsa Gallery είναι μια από τις πιο αξιόπιστες και δημοφιλείς γκαλερί στην Ταϊπέι. Η Έλσα είναι δημοφιλής σε άτομα που αναζητούν τέχνη για να αγοράσουν τις δικές τους προσωπικές συλλογές, αλλά επίσης καλωσορίζει και συμπεριλαμβάνει επισκέπτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εντυπωσιακές οθόνες.

Κάθε έργο τέχνης στη γκαλερί έχει επιλεγεί από το προσωπικό της Elsa Art Gallery και επιλέγεται για την αισθητική και πολιτιστική τους αξία. Μερικά από τα έργα σε μόνιμη οθόνη περιλαμβάνουν αυτά των Ah Lan, Wu Yian Yi και Ye Zi Qi, μερικών από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της Ταϊβάν.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ήταν η πρώτη γκαλερί της Ταϊβάν που ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στη σύγχρονη τέχνη και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γκαλερί στην πόλη και το κράτος. Στεγάζεται σε ένα κτήριο περιόδου του 20ου αιώνα, η τέχνη στο εσωτερικό του είναι σε πλήρη αντίθεση με το ιστορικό εξωτερικό των μουσείων, με τα πιο σύγχρονα έργα σύγχρονης έκθεσης.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης φιλοξένησε πρόσφατα το πρώτο LGBT + καλλιτεχνικό σόου της Ασίας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε πάνω από 50 έργα 22 καλλιτεχνών queer από την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και την ηπειρωτική Κίνα. Η παράσταση θεωρήθηκε «πολιτική νίκη» και ενέπνευσε μια σειρά παρόμοιων εκδηλώσεων σε όλη την Ταϊβάν.

Οι επισκέπτες της γκαλερί μπορούν να λάβουν μέρος σε μια σειρά από συναρπαστικά και καλά ηγετικά εφάπαξ μαθήματα τέχνης και εβδομαδιαία στρατόπεδα τέχνης.

Διαβάστε περισσότερα: Η Ταϊπέι, η πρωτεύουσα των ομοφυλοφίλων της Ασίας.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Οι καλύτερες περιηγήσεις στην Ταϊπέι

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στην Ταϊπέι από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Ταϊπέι για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας