Αγάπη & Αντίσταση: Stonewall 50 @ NYC Public Library

Ορόσημα LGBT + στη Νέα Υόρκη

Ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα LGBT + στο Big Apple.

Για πολλούς Αμερικανούς ΛΟΑΤ +, η μετακίνηση στη Νέα Υόρκη ήταν δεδομένη. Είναι το μέρος που πηγαίνετε για να ξεφύγετε από τον συντηρητισμό της μικρής πόλης και να βρείτε τη φυλή σας. Τα τελευταία χρόνια, οι κοινωνικές συμπεριφορές έχουν ελευθερωθεί και η ακίνητη περιουσία της Νέας Υόρκης έχει εκτοξευθεί. Η μετάβαση στη Νέα Υόρκη είναι λιγότερο απαραίτητη, και σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι οικονομικά συνετή.

Τούτου λεχθέντος, η Νέα Υόρκη παραμένει γκέι Μέκκα και ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γλάστρες στον κόσμο. Θα βρείτε ορόσημα LGBT σε όλη την πόλη. Μερικά είναι γνωστά, άλλα λιγότερο. Ακολουθούν οι καλύτερες στιγμές μας: τα ορόσημα LGBT + που πρέπει να δείτε τουλάχιστον μία φορά.

Το Stonewall Inn

 

Το Stonewall Inn

 

Αυτό είναι το πιο διάσημο γκέι μπαρ στη Νέα Υόρκη, και τον κόσμο, σκεφτείτε το. Το Stonewall Inn δέχτηκε επιδρομή από την αστυνομία το 1969. Ήταν πολύ ρουτίνα: γκέι μπαρ συχνά δέχτηκαν επιδρομές εκείνες τις μέρες. Κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής, οι άνθρωποι συχνά συνελήφθησαν, τα ονόματά τους θα τυπώνονταν στα χαρτιά την επόμενη μέρα, αναγκάζοντάς τους να χάσουν τις δουλειές τους σε πολλές περιπτώσεις και να αντιμετωπίσουν τις οικογένειες τους. Εκείνη την μοιραία νύχτα το 1969, οι προστάτες αντεπιτέθηκαν, ξεκινώντας το κίνημα της απελευθέρωσης των gay

Το WorldPride 2019 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη και σηματοδότησε την πεντηκοστή επέτειο του The Stonewall Uprising. Το Stonewall Inn είναι το πιο εικονικό ορόσημο LGBT + στη Νέα Υόρκη. Βρίσκεται στο Greenwich Village και συνεχίζει να είναι ισχυρό.

Μνημείο AIDS της Νέας Υόρκης

 

Μνημείο AIDS της Νέας Υόρκης

 

Η Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80 ήταν το κέντρο της ντίσκο. Τα ποσοστά εγκλήματος μπορεί να ήταν πολύ υψηλά, αλλά οι άνθρωποι έπαιζαν σαν τρελοί. Το πνεύμα της εποχής ενσωματώθηκε από το Studio 54. Φαινόταν σαν το πάρτι να μην τελειώσει ποτέ.

Μια μυστηριώδης ασθένεια άρχισε να εξαπλώνεται, επηρεάζοντας δυσανάλογα την ομοφυλοφιλική κοινότητα και το κόμμα έληξε απότομα. Το καλύτερο μέρος μιας γενιάς LGBT + ανθρώπων εξαφανίστηκε από την κρίση του AIDS. Το μνημείο του AIDS τιμά τη ζωή των εκατό χιλιάδων πολιτών που πέθαναν από την ασθένεια. Σχεδιάστηκε από την καλλιτέχνη Jenny Holzer.

Εκκλησία μνημείων Judson

 

Εκκλησία μνημείων Judson

 

Υπάρχει κάτι τέτοιο όπως εκκλησία γκέι; Ίσως το Studio 54 να εξυπηρετούσε κάποτε έναν τέτοιο σκοπό. Αυτές τις μέρες, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η παρακολούθηση του Drag Race είναι σαν μια queer ιερή κοινωνία. Υπάρχει, ωστόσο, μια εκκλησία LGBT+ και είναι στη Νέα Υόρκη - πού αλλού θα ήταν;

Στη δεκαετία του '60 και του '70, το Judson Memorial Church ήταν ένα καταφύγιο για συγκεντρώσεις LGBT + και πρωτοποριακή τέχνη. Κατά τη διάρκεια της κρίσης του AIDS, έγινε ακτιβιστική εκκλησία και παρείχε υποστήριξη σε όσους πάσχουν από την ασθένεια. Φιλοξενεί ακόμη και μια ετήσια υπηρεσία Gay Pride Sunday. Ένα σημαντικό ποσοστό της κοινότητάς του είναι LGBT +.

Στέγαση Βιβλιοπωλείο Cafe & Bar

 

Στέγαση Βιβλιοπωλείο Cafe & Bar

 

Ιδρύθηκε από ακτιβιστές τη δεκαετία του '90, αυτό το βιβλιοπωλείο φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις LGBT +. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για περιήγηση, ανάγνωση και απόλαυση λίγο εκτός λειτουργίας σε μια κατά τα άλλα έντονη πόλη. Όλα τα κέρδη δωρίζονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που βοηθούν τους άστεγους.

Μουσείο Leslie-Lohman

 

Μουσείο Leslie-Lohman

 

Ένα απόλυτο πρέπει να δείτε, αυτό είναι ένα από τα βασικά ορόσημα LGBT + της Νέας Υόρκης. Βρίσκεται στο SoHo και είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην παρουσίαση των έργων των queer καλλιτεχνών. Μερικά έργα είναι από παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, όπως ο Andy Warhol και ο David Hockney. Άλλοι είναι από λιγότερο γνωστούς καλλιτέχνες των οποίων τα έργα μπορεί να έχουν ξεχαστεί αν δεν ήταν για το Μουσείο Leslie-Lohman.

Αρχεία λεσβιακών ιστοριών

 

Αρχεία λεσβιακών ιστοριών

 

Η μεγαλύτερη συλλογή λεσβιακών εγγράφων στον κόσμο βρίσκεται εδώ στο Park Slope, στο Μπρούκλιν. Ιδανικό για ακαδημαϊκούς ερευνητές και χομπίστες που θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους για το Herstory. Πολλές ζωές και γεγονότα θα χάνονταν στην ιστορία, αν δεν υπήρχαν τέτοια αρχεία.

 

Αξιοσημείωτες αναφορές

 

Το ξενοδοχείο Ansonia στο Upper West Side μπορεί να μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο πολυτελές ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη. Είναι ένα σημαντικό ορόσημο LGBT +: εδώ ανακαλύφθηκε μια νεαρή Bette Midler όταν έπαιζε σε γκέι λουτρά τη δεκαετία του '70.

Το Carnegie Hall είναι ένα από τα πιο διάσημα θέατρα στη Νέα Υόρκη. Εκεί η Τζούντι Γκάρλαντ έπαιξε το θρυλικό της σόου το 1961. Το ζωντανό άλμπουμ αυτής της παράστασης ανήκει σε όλους τους γκέι άντρες μιας συγκεκριμένης ηλικίας. Η Rufus Wainwright αναδημιούργησε την παράστασή της στο Carnegie Hall το 2006.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στη Νέα Υόρκη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στη Νέα Υόρκη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Νέα Υόρκη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας

Κλείσε Travel Gay Εγκεκριμένο ξενοδοχείο