Τζαμί Süleymaniye

Δραστηριότητες στην Κωνσταντινούπολη

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια από τις πιο ιστορικά σημαντικές πόλεις του κόσμου

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια μεγάλη πόλη που συνδέει την Ευρώπη και την Ασία και είναι ένας από τους πιο ζωντανούς και ενδιαφέροντες προορισμούς στον κόσμο. Η Κωνσταντινούπολη είναι ο πέμπτος πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον κόσμο, υποδέχεται πάνω από 12 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο και διαθέτει πολιτιστικά και θρησκευτικά ποικιλόμορφο πληθυσμό.

Η πόλη έχει επίσης μια ζωντανή γκέι σκηνή, με μια σειρά από γκέι μπαρ, κλαμπ και καφετέριες γεμάτα στους δρόμους της. Αν και η Τουρκία είναι μια κοινωνικά συντηρητική χώρα, η Κωνσταντινούπολη είναι ένα καταφύγιο για ΛΟΑΤ άτομα από πολλές από τις γειτονικές της χώρες και ένας ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός για γκέι ταξιδιώτες. Τούτου λεχθέντος, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων έχουν στραφεί προς τα χειρότερα τα τελευταία χρόνια. Όμως, το να είμαστε ομοφυλόφιλοι στην Κωνσταντινούπολη είναι πολύ προτιμότερο από τις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες.

Γεμάτη με τουριστικά αξιοθέατα, θρησκευτικούς και ιστορικούς θησαυρούς, υπέροχα ψώνια, φαγητό και χαμάμ, καθώς και μια ζωντανή νυχτερινή ζωή και γκέι σκηνή, η πόλη αποτελεί έναν εξαιρετικό ταξιδιωτικό προορισμό γκέι.

Αγία Σοφία

Εξερευνήστε την τεράστια και όμορφη Αγία Σοφία

Η Αγία Σοφία ξεκίνησε τη ζωή ως χριστιανική εκκλησία προτού μετατραπεί σε τζαμί μετά την οθωμανική κατάκτηση. Το τζαμί στη συνέχεια μετατράπηκε σε μουσείο για μεγάλο μέρος του 20ού αιώνα προτού ένα τουρκικό δικαστήριο αποφασίσει ότι το κτίριο ήταν παράνομο να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε άλλο εκτός από τόπο λατρείας και το καθεστώς της Αγίας Σοφίας αποκαταστάθηκε το 2021.

Το τζαμί είναι ένας χώρος μαμούθ κλίμακας που είναι μοναδικός στο συνδυασμό ισλαμικών και χριστιανικών έργων τέχνης και αγαλμάτων. Ενώ η Αγία Σοφία είναι ένα πλήρως λειτουργικό τζαμί, οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να επισκεφθούν και θα βρουν έναν αριθμό επίσημων ξεναγών στην αυλή της εισόδου. Αυτές οι εκδρομές τείνουν να είναι φθηνές και μπορούν να προσφέρουν στους ταξιδιώτες μια πιο βαθιά ματιά στην ιστορία και τη σύγχρονη χρήση αυτού του εμβληματικού θρησκευτικού προορισμού.

Basilica Cistern

Εξερευνήστε την υπόγεια Κωνσταντινούπολη στη Βασιλική Κινστέρνα

Ένας από τους μεγαλύτερους υπόγειους χώρους της Κωνσταντινούπολης, η Βασιλική Κινστέρνα χτίστηκε το 532 και είναι η παλαιότερη σωζόμενη δεξαμενή στην Κωνσταντινούπολη. Υποστηριζόμενος από 336 στήλες, ο χώρος είναι ένα στοιχειωμένο αλλά όμορφο δίκτυο αρχαίων υδάτινων οδών και ταμιευτήρων που έχουν σχεδιαστεί για να συγκρατούν τα αλιεύματα και να συγκρατούν τα νερά της πόλης.

Το Basilica Cistern ανακαινίστηκε σχολαστικά το 1985 από την τουρκική κυβέρνηση και είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν μέσα από τον σπηλαιώδη χώρο σε ξύλινους περιπάτους, απολαμβάνοντας το υπόγειο δροσερό, το οποίο μπορεί να προσφέρει μια ευπρόσδεκτη απόδραση από τη φλεγμονή της πόλης. Οι επισκέπτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να δουν τα δύο κεφάλια της Μέδουσας σκαλισμένα σε κίονες μέσα στην δεξαμενή.

Πύργος του Γαλατά

Απολαύστε την εκπληκτική θέα από τον Πύργο του Γαλατά

Ο Πύργος του Γαλατά είναι ένας από τους ψηλότερους και παλαιότερους πύργους της Κωνσταντινούπολης. Από το κατάστρωμα παρατήρησης ύψους 60 μέτρων, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πανοραμική θέα σε όλη την πόλη. Ο πύργος χτίστηκε τον 14ο αιώνα ως μέρος της αμυντικής αρχιτεκτονικής που περιβάλλει την Κωνσταντινούπολη.

Μετά από εκτεταμένη αποκατάσταση, ο Πύργος του Γαλατά άνοιξε για το κοινό το 1967 και τώρα φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό εστιατόριο στον τελευταίο όροφο του. Για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να φτάσουν στην κορυφή της δομής και να απολαύσουν τη θέα, υπάρχει ένας ανελκυστήρας που φτάνει μέχρι τα μισά του πύργου - οι επισκέπτες πρέπει να κάνουν γενναία βήματα για να φτάσουν στην περιοχή παρατήρησης.

Βουτήξτε στη γκέι σκηνή της Κωνσταντινούπολης

Η πλειοψηφία των χώρων στη γκέι σκηνή της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται μέσα και γύρω από την πλατεία Ταξίμ. Η περιοχή είναι ένας κόμβος διασκέδασης και νυχτερινής ζωής στην πόλη και έχει μια ενεργητική και ζωντανή ατμόσφαιρα τα βράδια του Σαββατοκύριακου. Η περιοχή φιλοξενεί μια σειρά από γκέι και τρανσέξουαλ μπαρ, πολλά από τα οποία λειτουργούν ως καφετέριες και καφετέριες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παράδειγμα της γκέι σκηνής της Κωνσταντινούπολης, Chianti Bar είναι ένα χαλαρό και φιλόξενο μπαρ και καφετέρια στην πλατεία Ταξίμ που τείνει να είναι πιο πολυσύχναστο και πιο ζωντανό γύρω στις 10 μ.μ. Το μπαρ έχει επίσης τακτικές βραδιές καραόκε και θεματικές εκδηλώσεις. Τεκ Γιον είναι η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής λέσχη χορού στην Κωνσταντινούπολη και είναι ανοιχτή κάθε βράδυ, προσελκύοντας σταθερά μεγάλο πλήθος ντόπιων και τουριστών. Το κλαμπ διαθέτει μια μεγάλη πίστα χορού και φιλοξενεί ζωντανές παραστάσεις drag τα σαββατοκύριακα.

Στενό του Βοσπόρου

Δείτε την Κωνσταντινούπολη από το Στενό του Βοσπόρου

Διαχωρίζοντας την Ευρωπαϊκή και την Ασιατική Κωνσταντινούπολη, το Στενό του Βοσπόρου είναι μια μεγάλη υδάτινη οδός που διασχίζει το κέντρο της Κωνσταντινούπολης, χωρίζοντας τις δύο ηπείρους. Το Bosporus Strait είναι μια πολυσύχναστη ναυτιλιακή και εμπορική διαδρομή ιστιοπλοΐας και οι όχθες της είναι μερικές από τις πιο ζωντανές και πολυσύχναστες περιοχές της πόλης, γεμάτες ζωή και δραστηριότητα.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για τους ταξιδιώτες να απολαύσουν το Στενό του Βοσπόρου είναι με μία από τις πολλές κρουαζιέρες με πλοίο και περιηγήσεις αναψυχής που διατίθενται από τις ακτές της Κωνσταντινούπολης. Μόλις ταξιδέψουν, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να εκτιμήσουν το πολυσύχναστο αστικό τοπίο της Κωνσταντινούπολης από το νερό και να απολαύσουν την καινοτομία της ιστιοπλοΐας μεταξύ των δύο ηπείρων.

Τα πλοία τείνουν να είναι άνετα και καλά επιπλωμένα και συνήθως ταξιδεύουν κοντά στην ακτή, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές εξαιρετικές ευκαιρίες για φωτογραφίες. Από το νερό, οι ταξιδιώτες θα μπορούν επίσης να εκτιμήσουν τον Πύργο Maiden, ένα αρχαίο πέτρινο κτίριο στη μέση του στενού.

Τζαμί Süleymaniye

Ανακαλύψτε την οθωμανική πολυτέλεια στο Τζαμί Süleymaniye

Καθισμένο στην κορυφή ενός από τους επτά λόφους της Κωνσταντινούπολης, το Τζαμί Süleymaniye είναι ένα ορόσημο στον ορίζοντα της πόλης και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα οθωμανικά τζαμιά που υπάρχουν. Χτισμένο από τον Σουλεϊμάν Α, γνωστό ως «ο Μεγαλοπρεπής», το τζαμί ήταν το τέταρτο του είδους του που χτίστηκε στην Κωνσταντινούπολη και τα 10 μπαλκόνια του αντιπροσωπεύουν τη θέση του Σουλεϊμάν ως δέκατου αυτοκράτορα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το εσωτερικό του τζαμιού Süleymaniye είναι τεράστιο και σπήλαιο, αλλά και απλοϊκό στο σχεδιασμό και τα έργα τέχνης του. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ο Süleyman ανέθεσε στους κατασκευαστές να συμπεριλάβουν σούπα κουζίνα, νοσοκομείο και χαμάμ στο συγκρότημα του τζαμιού και αυτές οι εγκαταστάσεις μπορούν να εξερευνηθούν ακόμα και σήμερα.

Το τζαμί είναι ανοιχτό καθημερινά για τους επισκέπτες, ωστόσο, κλείνει κατά τις ώρες προσευχής. Κοντά στο τζαμί βρίσκεται ο τάφος του Süleyman που αξίζει επίσης να επισκεφθείτε.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στην Κωνσταντινούπολη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Κωνσταντινούπολη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας