κόκκινο-λάμψη-Μόσχα-travelgayΕυρώπη

Gay Moscow · Οδηγός πόλης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Μόσχα; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγών της gay gay Moscow είναι για εσάς.

κόκκινο-λάμψη-Μόσχα-travelgayΕυρώπη

Μόσχα | Μόσκι

Η Μόσχα (Москва) είναι η πρωτεύουσα (τόσο πολιτική όσο και οικονομική) της Ρωσικής Ομοσπονδίας και σημαντική πόλη παγκόσμιας σημασίας.

Η τεράστια πόλη είναι γεμάτη με μεγαλοπρεπή κτίρια που τεκμηριώνουν το ιστορικό παρελθόν και το παρόν αυτής της χώρας και φιλοξενεί πάνω από 13 εκατομμύρια ανθρώπους.

Τα αξιοθέατα των επισκεπτών περιλαμβάνουν την Κόκκινη Πλατεία, το Κρεμλίνο, το Θέατρο Μπολσόι, τον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος και το Πάρκο Γκόρκυ. Η Μόσχα φιλοξενεί επίσης αμέτρητα μουσεία και γκαλερί τέχνης με συλλογές παγκόσμιας κλάσης.

Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, όπως τσίρκο παγκόσμιας κλάσης, όπερες και εξαιρετικά (ευθεία) λουτρά, όπου μπορείτε να ζήσετε έναν παραδοσιακό ρωσικό ζεστό ατμό και ένα καλό κλαδί σημύδας.

Ποταμός Μόσχο & Παλάτι του Κρεμλίνου

 

Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και η κατάσταση στη Ρωσία

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι «η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη στη Ρωσία, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μισαλλοδοξία μεταξύ ορισμένων τμημάτων του πληθυσμού. Να είστε προσεκτικοί με τις δημόσιες εμφανίσεις στοργής. Τον Ιούνιο του 2013 τέθηκε σε ισχύ ένας νόμος που απαγορεύει την προώθηση «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων», αλλά ο ορισμός και το εύρος της απαγορευμένης δραστηριότητας είναι ασαφή. Οι αλλοδαποί υπήκοοι που καταδικάζονται βάσει αυτού του νόμου ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σύλληψη και κράτηση, πρόστιμα και απέλαση. Υπήρξαν αναφορές ότι τα περιστατικά παρενόχλησης, απειλών και πράξεων βίας κατά της ΛΟΑΤ κοινότητας έχουν αυξηθεί μετά τη θέσπιση του νόμου». (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι «Οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού είναι ευρέως διαδεδομένες στη Ρωσία. Έχουν σημειωθεί παρενόχληση, απειλές και πράξεις βίας που στοχεύουν ΛΟΑΤ άτομα." (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Η καλύτερη συμβουλή είναι για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες να ενεργούν και να ντύνονται συντηρητικά ανά πάσα στιγμή. Για λόγους ασφάλειας, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν πρέπει να προσέχουν τη σχέση τους στο κοινό, για παράδειγμα, κρατώντας τα χέρια, ακόμη και σε τουριστικές περιοχές, ξενοδοχεία ή εστιατόρια.

Λάβετε υπόψη ότι η σύνδεση με παιδιά μέσω εφαρμογών γνωριμιών έχει κινδύνους. Υπήρξαν περιπτώσεις ομοφοβικών ατόμων που χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές για να προσελκύσουν γκέι άντρες σε συναντήσεις στις οποίες δέχονται επίθεση και ληστεία. Η αστυνομία είναι απίθανο να προσφέρει βοήθεια.

Εχοντας πει αυτό, οι περισσότερες τουριστικές επισκέψεις είναι χωρίς προβλήματακαι η Μόσχα έχει σχετικά χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Όπως όλες οι άλλες μεγάλες πόλεις, είναι καλύτερο να αποφύγετε σκοτεινότερους δρόμους ή σοκάκια.

Πύργος Spasskaya, καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου - Κόκκινη Πλατεία

Γκέι σκηνή

Όπως είναι λογικό, η γκέι σκηνή της Ρωσίας είναι χαμηλού προφίλ και μάλλον διακριτική. Οι ομοφυλοφιλικές δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης δεν είναι πολύ συνηθισμένες, αλλά αυτή η κοσμοπολίτικη ρωσική πρωτεύουσα μπορεί να είναι πιο ομοφυλόφιλη από ό,τι φαντάζεστε.

Αν και η Μόσχα δεν έχει μια ειδική «Γκέι Περιοχή», η γκέι νυχτερινή ζωή της πόλης έχει γίνει πιο ορατή τα τελευταία χρόνια. Πολλά μπαρ και εστιατόρια φιλοξενούν βραδιές γκέι. «Γκέι-δημοφιλή» μπαρ και  κλαμπ χορού μπορεί να βρεθεί παντού γύρω από το Κρεμλίνο - Κεντρικός Σταθμός MSK είναι το πιο αξιοσημείωτο. Υπάρχουν πολλά Σάουνες για άντρες με θεματικά πάρτι, drag show κ.λπ.

Το 2006, η Μόσχα ξεκίνησε την πρώτη της LGBT Pride. Αυτή η ετήσια εκδήλωση έχει απαγορευτεί τακτικά από τότε, αλλά η τοπική κοινότητα των ΛΟΑΤ συνεχίζει την πτήση της για ίσα δικαιώματα.

 

Φτάνοντας στη Μόσχα

Με αεροπλάνο

Υπάρχουν 4 βασικά εμπορικά αεροδρόμια στη Μόσχα: Διεθνές Αεροδρόμιο Sheremetyevo (SVO), Διεθνές Αεροδρόμιο Domodedovo (DME), Διεθνές Αεροδρόμιο Vnukovo (VKO) και Διεθνές Αεροδρόμιο Ostafyevo (OSF)

Το αεροδρόμιο Sheremetyevo είναι το πιο κοινό σημείο εισόδου για ξένους επισκέπτες. Είναι επίσης ο κύριος κόμβος της Aeroflot. Το Aeroexpress σας μεταφέρει στο κέντρο της πόλης για RUB420 κάθε 20-30 λεπτά με χρόνο ταξιδιού 30-40 λεπτά (αυτή η υπηρεσία εκτελείται με το ίδιο κόστος από τα αεροδρόμια Domodedovo και Vnukovo). Οι συνδέσεις λεωφορείων προς σταθμούς του μετρό σας επιτρέπουν να συνδεθείτε στο μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της Μόσχας.

Άλλα αρκετά μικρότερα αεροδρόμια κοντά στη Μόσχα, όπως το αεροδρόμιο Myachkovo, χρησιμοποιούνται για ιδιωτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και ναυλωτές.

Με το τρένο

Από την Αγία Πετρούπολη - Με την κυκλοφορία των τρένων Sapsan υψηλής ταχύτητας, η Αγία Πετρούπολη απέχει πλέον μόλις τέσσερις ώρες. Υπάρχουν επτά αναχωρήσεις καθημερινά με ορισμένα τρένα να κάνουν στάση σε άλλες πόλεις. Οι ναύλοι ποικίλλουν, αλλά συνήθως περίπου 3,000 RUB. Τα νυχτερινά τρένα είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Το πιο διάσημο είναι το Κόκκινο Βέλος (Красная стрела), που αναχωρεί από την Αγία Πετρούπολη καθημερινά στις 11:55.

Από την Ευρώπη - Το TransEuropeanExpress που κυκλοφόρησε πρόσφατα πηγαίνει σε όλη την Ευρώπη, κάνοντας τη διαδρομή Παρίσι-Μόσχα έως και τέσσερις φορές την εβδομάδα μέσω Φρανκφούρτης, Βερολίνου και Βαρσοβίας μεταξύ άλλων πόλεων. Το τρένο διαθέτει βαγόνι πολυτελείας, εκτός από την κανονική πρώτη και δεύτερη θέση και οι εθνικοί σιδηρόδρομοι παρέχουν βαγόνια εστιατορίων. Το ταξίδι από το Παρίσι διαρκεί 38 ώρες. Αρκετές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν απευθείας άμαξες προς τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένων: Βασιλεία (38 ώρες), Μπρατισλάβα (42 ώρες), Βουδαπέστη (37 ώρες), Νίκαια (49 ώρες), Πράγα (34 ώρες) και Βιέννη (34 ώρες).

Από την Ανατολική Ρωσία και την Ασία - Η πιο κοινή διαδρομή είναι μεταξύ Μόσχας και Κίνας. Υπάρχουν δύο εβδομαδιαία τρένα από το Πεκίνο: το Trans-Mongolian μέσω Ulaanbaatar και το Vostok μέσω της Μαντζουρίας. Και οι δύο επιλογές χρειάζονται έξι διανυκτερεύσεις, αλλά αυτή μέσω Μογγολίας είναι πιο γραφική.

Ουρανοξύστες στο Διεθνές Επιχειρηματικό Κέντρο της Μόσχας

 

Μετακίνηση στη Μόσχα

Με μετρό

Το κέντρο της Μόσχας είναι καλύτερα να εξερευνήσετε με τα πόδια, αλλά λόγω των μεγάλων αποστάσεων, είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε το περίφημο σύστημα του μετρό, το οποίο είναι ολοκληρωμένο, έχει εξαιρετική αρχιτεκτονική και είναι σχετικά φθηνό. Τα μονόκλινα ξεκινούν από 55 RUB, αλλά συνιστάται να προμηθευτείτε μια προπληρωμένη έξυπνη κάρτα για εξοικονόμηση κόστους (αυτό ισχύει για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς).

Με λεωφορείο

Κάθε μεγάλος δρόμος της πόλης εξυπηρετείται από τουλάχιστον μία διαδρομή με λεωφορείο. Τα περισσότερα λεωφορεία και τρόλεϊ της Μόσχας λειτουργούν από τις 5:30 π.μ. έως τις 1 π.μ., αν και οι νυχτερινές διαδρομές έχουν εισαχθεί πρόσφατα. Τα περισσότερα λεωφορεία δεν είναι προγραμματισμένα και ο μέσος χρόνος αναμονής μπορεί να είναι από 5 λεπτά έως 40 λεπτά τα βράδια.

Με ταξί

Η υπηρεσία ταξί στη Μόσχα έχει αλλάξει δραματικά. Οι νέες πλατφόρμες τεχνολογίας και υπηρεσιών εκτόπισαν πολλούς ιδιωτικούς οδηγούς. Τώρα μπορείτε να πάρετε ταξί χρησιμοποιώντας το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή σας σε 5-15 λεπτά. Είναι φθηνότερο και ασφαλέστερο τώρα από πριν. Διατίθενται επίσης εμπορικές υπηρεσίες ταξί.

 

Visa

Οι περισσότεροι επισκέπτες θα χρειαστούν βίζα για να εισέλθουν στη Ρωσία. Μπορείτε να βρείτε ένα χρήσιμη λίστα χωρών με απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης εδώ. Η απόκτηση βίζας είναι πολύ περίπλοκη διαδικασία. Είναι καλύτερο να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής του ξενοδοχείου εκ των προτέρων.

Μετά την κράτηση του ξενοδοχείου σας (μέσω οποιουδήποτε διαδικτυακού συστήματος), θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ξενοδοχείο για να λάβετε επίσημη πρόσκληση για την περίοδο διαμονής σας. Θα πρέπει να το επαναλάβετε για κάθε ξενοδοχείο που κάνετε κράτηση, έτσι ώστε να έχετε επίσημες προσκλήσεις για κάλυψη ολόκληρης της περιόδου διαμονής σας. Μόλις λάβετε τις προσκλήσεις σας, στη συνέχεια υποβάλετε αίτηση μέσω εταιρείας παροχής υπηρεσιών θεωρήσεων ή κάντε το online εδώ.

Ενώ βρίσκεστε στη Ρωσία, εσείς πρέπει μεταφέρετε το διαβατήριό σας ανά πάσα στιγμή και όχι αντίγραφο. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να σταματήσει οποιοσδήποτε τουρίστας από έναν αστυνομικό. Εάν δεν μπορείτε να προσκομίσετε το διαβατήριό σας όταν σας ζητηθεί, τότε θα σας επιβληθεί πρόστιμο. Είναι εξίσου σημαντικό να διατηρείτε ένα αντίγραφο των εγγράφων σας στο ξενοδοχείο σας σε περίπτωση που χάσετε τα πρωτότυπά σας.

Είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα να διατηρείτε τον αριθμό επικοινωνίας για την Πρεσβεία της Μόσχας της χώρας σας αποθηκευμένο στο τηλέφωνό σας.

 

Πού να μείνετε στη Μόσχα

Μερικά από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή ξενοδοχεία στη Μόσχα βρίσκονται στις κεντρικές περιοχές της. Το Tverskoy είναι ιδανικό για αξιοθέατα, θέατρα και γκέι νυχτερινή ζωή.

Οι πιο πρόσφατες προσφορές ξενοδοχείων στη Μόσχα παρατίθενται στο Σελίδα ξενοδοχείων Gay Moscow.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Κόκκινη πλατεία (Krasnaya Ploshchad) - η καρδιά της Μόσχας και το πιο διάσημο τουριστικό σημείο της πόλης.

Το Κρεμλίνο (Moskovsky Kreml) - μια τεράστια τοποθεσία με τη συλλογή The Diamond στο Armory και πολλές καταπληκτικές εκκλησίες.

Οδός Tverskaya - Ο πιο μοντέρνος δρόμος της Μόσχας, με πολλές αριστοκρατικές μπουτίκ, εστιατόρια και καφέ.

Καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου - βρίσκεται στα νότια της Κόκκινης Πλατείας, αυτός ο καθεδρικός ναός (1555-61) είναι όμορφος μέσα και έξω.

Γκαλερί Tretyakov - ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Πάρκο Kolomenskoye - δημοφιλής προορισμός για το Σαββατοκύριακο για τους ντόπιους, που περιέχει μια μεγάλη συλλογή από εκκλησίες και κτίρια από τον 16ο και τον 17ο αιώνα.

Κρατικό Μουσείο-αποθεματικό Tsaritsyno - ένα όμορφο καταφύγιο στο νότιο τμήμα της Μόσχας, με το μεγαλύτερο ανακτορικό σύνολο στη Ρωσία.

Θέατρο Μπολσόι - παγκοσμίου φήμης θέατρο με τακτικές παραστάσεις.

Novodevichy Μονή - χτίστηκε στις αρχές του 1500 και παρέμεινε σχεδόν ανέπαφο για αιώνες, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ιστορικά συγκροτήματα της Μόσχας.

 

Ναρκωτικά

Μην εμπλακείτε με ναρκωτικά με κανέναν τρόπο. Η Ρωσία έχει μερικές από τις πιο σκληρές ποινές στον κόσμο.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.